středa 23. srpna 2017

Plážové vlny bez pláže? Solné spreje - Dermacol, Oriflame

Krásný podvečer vám přeji!

Léto se nám chýlí ke konci a já teprve teď začínám solit recenze na letní kosmetiku. Achjo, je to se mnou šílené, co? Ale tak říkám si, že nikdy není pozdě a solné spreje momentálně frčí. A recenze na ně se snad nikdy neztratí. Mám tu rovnou dva, v podstatě takový battle. Od ségry jsem dostala Fix&Go od Oriflame, od zastoupení Dermacolu jsem pak obdržela Beach Style. Na stylingové přípravky mne celkově moc neužije a kromě laků na vlasy jsem vesměs nikdy nic nepoužívala, ale solné spreje mi jako jediné přijdou zajímavé. Jejich aplikace se mi zdá velmi jednoduchá a výsledek nositelný, takže se dají používat kdykoliv a kdekoliv. Zkoušela jsem je na střídačku a různě porovnávala, tak mrkneme, jak to dopadlo. Kterého tipujete na vítěze?



Fix&Go Cool Waves Hair Mist - Oriflame

Sprej už jsem na stránkách Oriflame nenašla, takže kdoví, jestli se dá vůbec ještě sehnat. I tak jsem si ale říkala, že ho tady rozebereme, ať víte. Sprej je v hubené lahvičce se střičkou, která parádně rozprašuje. Má široký záběr a díky tomu jej rozprášíte na dost velkou plochu hlavy. Sprej má příjemnou kokosovou parfemaci, která je poté trochu cítit i z vlasů. Voní fakt hezky. Pokud někoho zajímá, zda je sprej skutečně slaný tak ano, jsem to vyzkoušela :D Po rozprášení se sprej usadí a při aplikaci na ruku jsou vidět takové ty lesklé "krystalické" odlesky. Ale ve vlasech naopak sprej působí matně a jsou takové i na omak. A bohužel mám pocit, že nejsou jen matné, ale jsou i trochu těžší a zatížené, takže v průběhu dne hodně plihnou. Alespoň tedy moje jemné vlasy tenhle sprej tak úplně nezvládají. I když to samé mi dělá s vlasy i mořská sůl, takže ono je to vážně tomu podobné a vlastně plní co slibuje :) Akorát pro běžné účely v našich končinách to úplně nechci, takže ho používám jen velmi lehce na zafixování účesu, protože to celkem zvládá (i když lak na vlasy to není) a tehdy, když mám vlasy zbytečně moc rozlítané a chci jim dát formu.






Beach Style Stylingový sprej s mořskou solí - Dermacol

Oficiální popis: Moderní UV ochranný sprej na vlasy s mořskou solí dodá Vašim vlasům ležérní efekt plážových vln a nádherně je provoní magnólií. Obsahuje epsomskou sůl, která má hygroskopické vlastnosti a udržuje mokrý vzhled a přirozené vlny. Díky UVA/UVB filtrům chrání vlasové vlákno před slunečním zářením.



Tenhle sprej mám doma kratší chvíli a zvažovala jsem, zda ho vůbec zkoušet nebo poslat dál, jenže mě natolik oslovil, že jsem si ho prostě nechala. Líbí se mi už jeho balení, kdy ta modrá tomu prostě dodává šmrnc a působí svěže, letně. Lahvička má opět rozprašovač, tenhle mi přijde o chlup horší, protože nerozprašuje tak doširoka. Je potřeba jím vlasy pokropit víckrát. Opět pěkná parfemace, ba v tomhle případě úplně božská! Je to lehce pánská vůně, naprosto skvostná a já ji miluji. Z vlasů je cítit také, ale je trochu méně intenzivní, takže pokud podobné parfemace nemusíte, bez obav. Já bych ji ale brala i v mnohem silnější formě :D Sprej je v tomhle případě méně slaný (vyzkoušeno :D), což má za následek i trochu méně matný vzhled. Vlasy vypadají poměrně svěže i po jeho aplikaci, jsou trochu zkrocené, ale zároveň působí messy. Je to fajn efekt, který je využitelný kdykoliv i v našich končinách, aniž by to vypadalo nevzhledně či divně. Navíc považuji za plus UV ochranu, kterou vlasům poskytuje, což se může hodit v těchto slunečných dnech. Najdete ho tady, 150 ml stojí 149 Kč.




Takže mám-li vybrat favorita, tak je to sprej od Dermacolu, který mi víc učaroval výsledným efektem. Asi trochu méně připomíná beach style, ale lehce vlasy zkrotí a zároveň vypadají jako nezkrocené a pořád jsou dost ve formě, takže se mi na běžné nošení zamlouvá víc. Zase Oriflame udělá fakt vzhled alá právě jsem vylezla z moře, takže pokud se vám zrovna tohle líbí, tak potom proč ne?

A co vy a spreje? Zaujaly vás? Používáte?

*Dermacol mi byl zaslán k vyzkoušení zastoupením značky

10 komentářů:

  1. Žádné takové spreje nepoužívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem také donedávna nepoužívala a teď po tom sahám celkem často :) Není to až tak zlý! :D

      Vymazat
  2. Já mám ještě od loňska beach sprej Balea a ten je fajn, letos jsem se pro změnu nechala nalákat na cukrový sprej Balea a ten mi trochu slepuje vlasy a celkově ten efekt nic moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten cukrový sprej jsem taky koukala, ale pak jsem si říkala, že zas nemusím mít vše :D :) Ale má to hrozně ňuňu obal! :D

      Vymazat
  3. ten Dermacol ma zaujal :) presne nedávno som premýšľala nad tým, že si nejaký takýto sprej kúpim, vďaka za tipy ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už dlouho pokukovala nad něčím podobným od Aussie, ale říkala jsem si, že počkám a ejhle, najednou mám slané spreje dva :D :)

      Vymazat
  4. Zatím jsem viděla jen ty od Aussie, tak jsem celkem překvapená, že je vyrábí i někdo jiný a já je vůbec nezaznamenala. :) A hodně to láká, přece jen mít neustále rovné vlasy je dost nuda. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo Aussie jsem taky zaznamenala jako první :) Pak je má ještě Tony&Guy a teď i Dermacol, ale ten jsem dosud v drogériích neviděla, je asi jen v obchůdcích DC a na e-shopu :(

      Vymazat
    2. Do Tony&Guy se mi nějak dvakrát nechce, nevím čím to je, ale nelákají mě, možná se nechám obměkčit slevou. :D Nebo zkusím jinou značku, za tu legraci s vlnami to stát bude. :) A třeba se Dermacolu dočkáme jednou. Drogérie mají občas rok zpoždění s některými výrobky. :D

      Vymazat
    3. Já to mám s Tonym stejně :D Pořád si říkám, že až bude sleva, půjdu do toho, ale pořád nic :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)