sobota 12. srpna 2017

Exfoliační maska v ponožkách - Lirene

Krásný den vám přeji!

O Exfoliační masce v ponožkách od Lirene jsem mluvila už v novinkovém videu, takže nejvyšší čas vám ji představit, ne? Vyzkoušela jsem ji totiž hned jakmile dorazila! Až tak to moje nohy potřebovaly. No a jak to dopadlo? Povíme si.





Oficiální popis: Efektivní kombinace hrubého peelingu a exfoliačních enzymů ve spojení s regenerační maskou obnovuje hebkost a jemnost pokožky díky jedné pečující proceduře.

Použití: 1. Nohy před použitím masky umyjte a důkladně usušte. 2. Ponožky vyjměte z pytlíku a každou ponožku otevřete odlepením její vrchní části. 3. Ponožky opatrně nasaďte a nechte je působit 60 - 90 minut. 4. Po uplynutí doby ponožky sejměte a nohy opláchněte vodou. 5. Exfoliační proces začne zhruba 5 - 7 dní po použití a trvá 7 - 10 dní v závislosti na tloušťce ztvrdlé kůže a kuřích ok. Během tohoto období byste neměli pokožky nohou mechanicky třít, nedoporučujeme ani použití jiných peelingových produktů. Naopak doporučujeme namáčení chodidel v teplé vodě a použití vyživujících krémů. 6. Masku je vhodné používat maximálně jednou měsíčně.

Po Regenerační masce, která nohy sice krásně vyživila, ale dlouhodobě s patami zacvičit nedokázala, je tu pro změnu maska Exfoliační. Tohle je jiné kafé. Ač se to zdá z počátku velmi podobné, efekt je tentokrát úplně jiný. Ale pěkně od začátku.





V balíčku opět naleznete pár igelitových ponožek, které jsou zevnitř vystlané napuštěnou látkou. Tentokrát má přítomný gel celkem intenzivní parfemaci, záměrně nepíši vůni, protože mně osobně to moc nevonělo. Ale tak patří to na nohy, tak to až tak neřeším. Opět si do ponožek vlezete a relaxujete. Nyní o poznání déle, zatímco u první masky stačilo odpočívat půl hodinky, tady to chce minimálně nohy hore na hodinku. Ideální stav je hodina a půl. A to jsem zvládla, ani nevím jak. Ponožky jsem sundala a po devadesáti minutách ve vlhku jsem měla pěkné varhánky :D tak jsem šla nohy ještě opláchnout vodou, poté usušila a tím péče o nohy ten den skončila. Pak už jsem jen čekala, co se bude dít dál. Překvapivě měl návod pravdu, protože to trvalo přesně pět dní, kdy jsem mrkla na nohy a objevila první odlupující se kůži. A najednou druhý den už se mi loupala půlka nohy a pořád se to šířilo. Možná si řeknete no a co? Tak se loupou nohy. Jsem si to říkala taky, ale stejně vás na to chci upozornit, protože je třeba počítat s tím, že se loupou hodně. A celé! Znamená to jediné, nosit uzavřené boty, protože to vypadá tak otřesně, že se to ani vám líbit nebude, i přes to, že víte, že vám to třeba pomůže. Doporučeno je nohy během loupání namáčet v teplé vodě a klasicky je mazat krémy, to je u mne naprosto obvyklé, takže jsem to bez potíží dodržovala. Po namočení se kůže odlupuje značně jednodušeji, takže jsem si po několik večerů po umytí vždy sedla k telce a chvíli olupovala. Zvláštní způsob zábavy na večer, já vím :D Ale mě to celkem bavilo a chtěla jsem to mít co nejdříve za sebou. Já hloupá jsem si totiž masku dala v době, kdy venku panovala ta největší vedra, takže chodit v uzavřených botách bylo vážně za trest! Sloupávání kůže nijak nebolí, nemusíte se toho bát. Oloupaly se mi celé nohy. Začalo to uprostřed, poté loupání pokračovalo k prstům a paty se začaly stahovat až několikátý den. V mém případě celý proces trval dokonce více než zmiňovaných deset dní, takže počítejte s tím, že v tuto dobu budete omezeni na ponožky a uzavřené boty, protože pohled to vážně není ani trochu pěkný. Poslední kůže se mi sloupala z vrchní části nohy, přímo z nártu až někdy po dvou týdnech. Sloupe se vám kůže i tam, kde to není až tolik třeba. Díky tomu však zmizely i veškeré staré puchýře a barevně nerovnoměrná kůže kvůli nim. Otlaky i ztvrdlá kůže na patách. O tu mi šlo samozřejmě především. Jak jsem si tak slupovala tu tvrdší kůži z pat, doufala jsem v dobrý výsledek a krásné jemné paty na dlouhou dobu. Ten dojem mi bohužel nevydržel dlouho. Ač se z pat vrchní vrstva kůže sloupla, tak efekt nebyl dlouhodobý a natolik dobrý, že bych najednou měla paty bezchybné. Už jsem zase tam kde jsem byla, paty mám úplně stejné jako předtím a celkově mám nohy sušší než obvykle. Jistí to tedy mastné krémy a věrný elektrický pilník. 

Následují dost nehezké fotky, takže pokud máte slabší žaludek raději nekoukejte :D



Sečteno podtrženo: Pokud potřebujete jen lehce ošetřit a víte, že by vám sloupání vrchní vrstvy kůže mohlo pomoci, jděte do toho. Není to úplně pohodlné, ale zase ani žádná hrůza. Doporučuji používat zejména někdy v období, kdy neplánujete nosit otevřené boty. Pokud ale máte sklon ke ztvrdlým patám nebo otlakům a podobně, tak se obávám, že tohle nebude stoprocentně stačit. Zase ale jsem četla recenze některých kolegyň a těm to na nožky fungovalo a po oloupání následovala hezká chodidla, takže je to zase jako vždy dost individuální a záleží na počátečním stavu chodidel. Masku seženete v DM drogérii, cena je 159 Kč za balení.

A co vy a exfoliační maska? Zkoušeli jste? Fungovalo vám to?

*Produkty mi byl poskytnut k vyzkoušení zastoupením značky Lirene

18 komentářů:

  1. Nezkoušela jsem, ale ráda bych :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zkoušela jsem podobný produkt od značky Starskin, kterou lze koupit v Douglasu. Můžu Tě uklidnit, udělala jsem úplně stejnou chybu a pak během největších veder trpěla 14 dní:-) Jinak tam akorát naopak nedoporučovali, aby se během toho procesu používal jakýkoliv krém. Zpětně tu zkušenost hodnotím takto - těch 14 dní bylo peklo, ale výsledek byl skvělý. Teď je bohužel peeling od Starskin všude vyprodany, tak plánuji v září zkusit Lirene. Díky za recenzi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se teď objevilo těchto masek víc, zas nějaký hit :D Asi v tom mají nějakou složku, co by nemusela s krémem spolupracovat :) Tady se to doporučuje promašťovat a máchat ve vodě :)

      Vymazat
  3. Připomnělo mi to brambory na loupačku. :D A trošku mě to láká, ale tolik kůže, když to vidím... No, ta troška ztvrdlé, co mám, mi asi zas až tak nevadí, abych do toho šla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako té kůže je opravdu kvantum! To na fotkách je vidět minimum! Ta postel jak vypadala a ty kusy co jsem sloupala :-O :D Fujky! Pokud nemáš úplně se ztvrdlou kůží problémy, tak bych to asi neřešila :)

      Vymazat
    2. Problém nemám díky tomu, že jsi mi vlastně svými videy tak nějak nepřímo doporučila Baleu s ureou a jsem za ni vážně vděčná. :)

      Vymazat
    3. Tak to jsem ráda! :) Já na ni taky nedám dopustit :D

      Vymazat
  4. No rozhodně je to zajímavý produkt a klidně bych ho ráda vyzkoušela. :)

    OdpovědětVymazat
  5. To muselo být peklo nosit v těch největších pařácích ponožky a uzavřené boty, já teď nosím jedině žabky a sandálky, takže to prozatím riskovat nebudu:-) Ale na podzim bych to jen tak pro zajímavost zkusila, sice mám dost suché a tvrdé paty, takže si nedělám iluze, že bych se z toho efektu těšila na dlouho, ale stejně mně lákají:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už bych do toho šla jedině v zimě! :D Fakt to bylo celkem nepříjemné.. sice tenisky nosím ráda, ale ve třiceti stupních moc ne :-/ :D

      Vymazat
  6. Mně se každé léto nohy začnou nechutně loupat, jak kolem pat, tak na prstech. Pořád hledám něco, čím tomu zamezit, abych měla pěkná chodidla, proto jsem se těšila na tuhle recenzi. Já na ztvrdlou kůži na patách zas tolik netrpím, takže by mi tyhle ponožky dost dobře mohly fungovat. Asi je zkusím ještě na konec léta pořídit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? :-O Tak to já mám přesně opačný problém, mě kůže akorát v létě ztvrdne a dolů to nejde :( :D Zkus hodně mazat a mazat..

      Vymazat
  7. Hrozně mě tenhle produkt láká a ráda si ho pořídím ale až někdy na podzim. přes léto to nepřipadá v úvaze neboť během léta ponožky vůbec nenosím. Já mám problém se ztvrdlými plochami na chodidlech a uvažuji buďto o strojku ale právě bych ráda zkusila i tyto zázračné návleky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli máš plochy, jako spíš otlaky, tak doporučuji z dlouhodobého hlediska spíš strojek :) já je mám taky, s ponožkama se oloupaly a částečně zmenšily, ale už se zase dělají a vrací :(

      Vymazat
    2. jaký strojek přesně,?

      Vymazat
    3. Schöll nebo podobný pilník na paty :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)