pondělí 17. července 2017

Frutti aneb trocha ovoce od Frais Monde

Krásný den vám přeji!

Tuhle řadu kosmetiky Frais Monde mám doma už pěknou řádku měsíců, ale stále jsem se nedostala k tomu si ji kompletně celou vychutnat. Chtěla jsem zkoušet všechno najednou, abych si mohla užít tu vůni kompletně a vrstvit ji, ale vždycky mi z toho něco vypadlo. Ovšem nedávno během června na to přišlo. Řada Frutti mi přišla na otestování kompletní od e-shopu Parfémy-Elnino.cz, který je výhradním distributorem této značky pro ČR. V celé sadě jsem našla tělový krém, tělový olej, parfémovaný krém, toaletní vodu, parfémovanou vodu, parfémovaný olej a pěnu do koupele. 




Asi vás nepřekvapí, že má celá řada stejnou parfemaci, i když možná bych netvrdila stejnou, ale v několika případech jen podobnou. Frutti = Fruit = Ovoce. Kdo ale díky tomuto názvu čeká nějakou extrémně sladkou ovocnou vůni, tak je na omylu! Je to spíše propojení ovoce, bobulí a dřevitých tónů. Není těžká ani moc přesládlá. Hodí se na osvěžení na jaro-léto, ale díky těžším tónům i na podzim. Jednoduše není špatná a ač jsem si na ní z počátku musela zvykat, nyní se mi hodně zamlouvá.

Parfémovaný olej - Parfume Oil

Tyhle parfémované olejíčky ode mne už důvěrně znáte. Mám jich doma již několik. Olejíčky jsou v malých skleněných lahvičkách, které však matou svým zevnějškem, protože i přes "mini" balení vydrží věčnost. Jsou tak intenzivně parfemované, že olejíčku stačí nanést na kůži kapičku, aby provoněla na celý den. Vůně se navíc uvolňuje postupně a díky olejovému základu je i pro vaši pokožku příjemnější. Mám je moc ráda a jsou to u mne stálice. Po tomto ovocném sahám ve dnech, kdy chci dlouhodržící, silnější vůni a parfémovaná voda mi nestačí.




Parfémovaná voda - Parfumed Water

Když už jsem ji zmínila, tak si ji rovnou vezmu na paškál. Parfémovaná voda má skleněnou velkou lahvičku s rozprašovačem. Vypadá jednoduše a hezky, ale je dosti nepraktická na cestování. Je o množství 100 ml, což je poměrně dost, takže do kabelky to moc není. Ale nenechte se zmást tím názvem parfémovaná voda. Rozhodně nečekejte silnou a intenzivní vůni. Oproti olejíčku je výrazně slabší. Její koncentraci jsem se nikde přímo nedočetla, každopádně bude parfém hodně naředěný. Je intenzivnější a déle držící než toaletní voda této řady, ale není to žádný celodenní držák. Cítím ji tak hodinku - dvě a poté mám potřebu se zase přestříkat. Je fajn na takové to běžné pocákání na den, kdy chcete vonět, ale zase ne přehnaně moc. Pro mě je to spíše něco na způsob toaletních vod. Nic silného, ale ani úplně slabého.





Toaletní voda - Eau de Toilette

Já vím, že o toaletní vodě jsem psala výše a přitom ji tady máme taky, ale ta parfémovaná voda mi ji vážně připomíná víc. Tahle toaletka je za mě totiž opravdu slabota. Je to menší lahvička o 30 ml, sice také skleněná, ale rozhodně ideálnější na cesty než verze výše. A ona by vážně nebyla na ty cesty marná, slouží totiž dobře jako osvěžující lehce ovoněná voda. Intenzita té vůně v téhle toaletce je totiž hodně slabá a po pár minutách od jejího použití o ní nevíte. Ani když jsem ji na sebe cákala ve velkém. Spíše jsem ji tedy používala v kombinaci s parfémovanou vodou a nebo jen tak na lehčí dny pro osvěžení. Za mě ale nic, co bych nutně potřebovala znovu.





Parfémovaný krém - Parfume Cream

Vcelku zajímavou záležitostí je tenhle kousek. Možná jste mimo jako já, protože podobných produktů jsem dosud moc nepotkala. Jedná se totiž o parfém v krému. V čem je jeho kouzlo? Místo abyste se postříkali klasickou vůní v tekuté formě, namažete pulsní místa tímhle krémem. Voní opravdu intenzivně, stačí potřít opravdu maličko. Je to vlastně něco jako ten parfémovaný olej, jenom v krémovo-gelové textuře. A v tomhle případě je vůně mírně odlišná, je totiž sladší a více do květinova. Což je zase trochu příjemná změna a sem tam po něm proto ráda sáhnu. Jen je ta aplikace trochu otravnější, protože do krému musíte přeci jen sáhnout, rozetřít ho.. nejlíp si pak ruce umýt, jinak vám budou vonět celý den.. :D Není to prostě jako popadnout lahvičku, dvakrát cáknout a jít. Zase ale se krém ihned vstřebá a voní průběžně po celý den. Díky tomu, že je "součástí" vaší pokožky je ho na vás prostě víc. Líbí se mi a baví mě! Množství je 15 ml, ale stejně jako u olejíčku ho jen tak neubyde, nemusíte se bát.






Tělový krém - Body Cream

Když už jsme u těch krémů, vrhneme se rovnou na tento klasický tělový. Má hezkou, jednoduchou, skleněnou pixlu. Opět trochu nepraktické na cestování, protože tohle po taškách fakt tahat nechcete, ale parádu to doma na stolku nadělá, to zase jo. Je typicky krémové konzistence, možná je to maličko tužší krém. Je třeba si s jeho rozetřením dát načas. Po rozetření se však ihned vstřebává a nezanechává na pokožce žádný nepříjemně ulepený či mastný film. Je to ideální kousek do aktuálních teplejších letních dní, protože o něm po chvíli nevíte a nemusíte se bát nějakého upatlání. Zároveň se ale o pokožku hezky postará, protože ji moc příjemně vyživuje a na dlouhou chvíli i provoní. Jo a když už jsem u té vůně, tak tady je zase trochu jiná. Zatímco u voňavek byla do ovocných tónů, tady má trochu nahořklý podtón. A zmizel trochu rychleji než jsem čekala, těch 200 ml je na mě prostě málo. Jinak ale moc fajn krém.





Tělový olej - Moisturizing Body Oil

Ještě jeden tělový pečující pomocník a tím je tenhle olej. Opět skleněná lahvička, pěkná a podlouhlá. Ale sklo je u oleje dle mého snad nejvíc nepraktické. Celou dobu s ním pracuji velice opatrně, protože představa, že mi spadne, rozprskne se všude možně a ještě se vykoupe ve střepech.. to nechcete. Takže radši pozor. Olej má tentokrát jemnější vůni než krém, bez toho nahořklého ocasu. Je s ním ale zase víc práce. Je mastnější, stačí ho proto menší množství, které je třeba trochu více rozetřít, aby se vstřebal. Což mu jde dost těžce a na pokožce zanechává nepříjemný mastný film, který je v teplých dnech celkem nežádoucí, co si budeme povídat. Nikdo asi nechce, aby se pod vrstvou oleje potil, aby byl umaštěný a lepil se ke všemu, co mu přijdu pod ruku. Není to úplně ono, proto tenhle olej doporučuji spíše pro chladnější dny a nebo na hodně vysušenou pokožku, která ho dokáže pojmout. To ta moje nyní úplně neumí, takže i když obstojně vyživuje, není pro mě tenhle kousek kdovíjak komfortní. Je ho 100 ml a ubývá podstatně pomaleji než krém, což je zase na druhou stranu super.





Pěna do koupele - Bath Foam

Na závěr pěna do koupele na zpříjemnění večerů. Pěn do koupele od Frais Monde jsem už několik měla, ale nikdy to nebylo nic extra. Ovšem tahle pěna můj názor trochu pozměnila. Není ji potřeba moc, aby vytvořila bohatou, takovou tu jemnější pěnu, která ve vaně vydrží dlouhou chvíli. Krásně provoní koupelnu a trochu po umytí i vaše tělo. Hlavně pokožku zjemní a koupel je jednoduše fajn relaxační chvílí, kdy si odpočinete. Za mě jo, vydrží těch šest-sedm koupelí (pěnou tolik nešetřím, abych si užila pořádnou dávku bílé peřinky), což mi přijde dost, na to, že má 200 ml. Jo a jako jediná má umělohmotný obal, který by byl super, kdyby vás v tomto případě zase nevypeklo dávkování :D Dávkovací otvor je totiž opravdu dost prťavý a kdybych měla pěnu nalévat jím, tak ji liji asi tak půl dne, proto jsem pak celé víčko odšroubovávala, jak můžete vidět i na jedné z fotek.. 






Celkově musím říci, že jsou tu velmi zajímavé a příjemné produkty, stejně jako takové, které znovu vidět nepotřebuji. Za sebe určitě mohu doporučit parfémovaný olej i krém a tělový krém. Co mě moc nezaujalo je toaletní voda. Když už budu chtít něco vůní trochu slabšího, tak sáhnu po parfémované vodě, téměř nepoznatelnou vůni toaletky nepotřebuji. A bohužel ani olej mi nepřijde extra zajímavý, protože ač obstojně vyživuje, jeho část, která by mohla vyživovat ještě víc, zůstává na povrchu pokožky, kde nehezky prudí. Důležité je ale i to, aby vám sedla parfemace. A že je tahle vůně hodně specifická. Produkty z této řady naleznete tady. Momentálně jsou dostupné pouze tři produkty a to parfémovaný olej (239 Kč), tělový krém (359 Kč) a toaletní voda (349 Kč).

A co vy a Frais Monde kosmetika? Zkoušel jste někdo tuto ovocnou řadu?

8 komentářů:

  1. Ty parfemované oleje mám ráda stejně, jako ty! Akorát teda spíš ty suché jsou lepší, protože jinak je to dost nepraktické a zanechává to skvrny na oblečení. Kosmetiku ale neznám, moc mě zaujala a vyzkouším! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těchto olejů stačí kapička, která tu skvrnu ani zanechat nezvládne :)

      Vymazat
  2. Ten parfemovaný olej vypadá super :) Já sice moc na ovocné vůně nejsem, ale třeba by to za zkoušku stálo :)

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch parfémovaných olejíčků mají spousty v různých vůních, tak mrkni, třeba najdeš nějakou oblíbenou :) Já třeba miluji vanilku a nebo třešňový květ! ♥

      Vymazat
  3. Líbí se mi ty obaly. Já jsem od této značky zatím nic nevyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou hezké, ale to sklo je fakt silně nepraktické :D :)

      Vymazat
  4. Tohle vypadá hodně zajímavě a lákavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Frais Monde má zajímavé produkty, co se týče druhů i vůni, o obalech povětšinou ani nemluvím :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)