středa 28. června 2017

Testuji: IPL Epilátor Braun Silk Expert 3

Krásný den vám přeji!

Mám tu pro vás jeden opravdu speciální článek. Recenzí to úplně nazývat nechci, protože mé hodnocení je to tak napůl, jedná se spíše o seznámení a "první" dojmy týkající se testovaného IPL epilátoru Braun Silk Expert 3, který jsem před více jak sedmi týdny obdržela k testování.


Od té doby, co mi došel, jsem s ním jedna ruka a pravidelně ho používám, abych vám mohla co nejdříve sdělit své pocity. Dnes vás seznámím s přístrojem samotným, svými prvními týdny s ním a po delším čase se k tomu vrátím a popovídám vám o něm z dlouhodobého hlediska. Natočila jsem k tomu i seznamovací video, takže pokud raději posloucháte než čtete, tak můžete mrknout. Jinak srolujte o pár řádků níže, jdeme na to!


Možná vás některé bude zajímat, co IPL epilátor vůbec je. Já osobně jsem o něm věděla před obdržením jen letmo, tak třeba je na tom někdo stejně. IPL = intenzivní pulzní světlo, laicky řečeno epilujete "laserem" nikoliv jako u běžných epilátorů vytrháváním chloupků. Epilátor se používá na oholenou pokožku a svým působením má zabránit opětovnému růstu chloupků, přesně citováno: "narušuje cyklus dorůstání chloupků".




Pokud o něm uvažujete, tak prvně pár faktů, které je potřeba vzít v potaz:
  • Není určen pro všechny typy pokožky - nedoporučuje se pro hodně světlé typy, které mají málo pigmentu (čistě blond či zrz) a naopak ani hodně tmavé typy (černošský typ), který má pro změnu hodně pigmentu
  • Používat ho nesmí ani těhotné, osoby po rakovině kůže či osoby s pigmentovými skvrnami či kožními nemocemi
  • Pozor na křečové žíly, znaménka, bradavice a pihy, tetování a permanentní make-up
  • Nepoužívat bezprostředně po opalování na slunci či v soláriu a peelingu! Hrozí vznik pigmentových skvrn
Používat ho mohou ženy i muži. Ženy jej mohou použít například na ruce, nohy, podpaží, bikiny a dokonce i tvář, ale pozor, ne v oblastí očí či na čele. Muži jej mohou používat od ramen dolů (tzn. hrudník, záda, břicho, ruce, nohy). Mužům se nedoporučuje používat ho na obličej, opět by mohly vznikat barevné nerovnosti.




Kromě toho je třeba dodržovat pár bezpečnostních pravidel. Nemusíte se toho bát, je potřeba dodržet vlastně jen jedno a to důležité: v žádném případě světlo nemířit na oči a nikdy do něho nekoukat! S tím pak souvisí i další - nevystavovat v blízkosti dětí či nepoučených osob, které by mohli toto "pravidlo" porušit.



Co se týče aplikace, tak se používá na oholenou pokožku. V balení proto objevíte i žiletku. Používat samozřejmě můžete i svoji, v tom vám nikdo nebrání :) Jeho použití prochází dvěma fázemi:

Z počátku jej používáte 1x týdně a to na dobu 4 - 12 týdnů, kdy chloupky ještě dorůstají. Ve chvíli, kdy zjistíte, že už vám přestávají růst, přichází fáze 2 - udržovací, kdy jej používáte dle potřeby, může to být například jednou měsíčně nebo i po dvanácti týdnech! Každopádně máte od chloupků vystaráno na pěknou chvíli :)

Jak můžete vidět na fotkách, obsahuje epilátor i režim Sensitive (tlačítko s peříčkem), který je šetrnější a hodí se pro citlivé oblasti jako například podpaží či třísla. Epilátor však sám o sobě intenzitu světla reguluje a vyhodnocuje dle oblasti použití. Epilátor po přiložení na pokožku vyhodnotí, zda je oblast dostatečná a zda bude třeba vyslat paprsek na I., II. nebo III. úrovni a po zmáčknutí dle toho paprsek vyšle. V případě, že se pokožky dotýkáte špatně nebo v nedostatečném rozsahu, rozsvítí se červené světélko a paprsek se nevyšle. Jednoduše je to vymakané! 



Tím ukončím přednášku o epilátoru samotném a pustím se do povídání o svých zkušenostech. Pokud jste jako já baby a poprvé se bojíte, tak bez obav. Já po zkušenostech s běžným epilátorem byla pěkně vyklepaná, bála jsem se, aby to nebolelo nebo nepálilo či neštípalo. Ono když si k tomu člověk přečte i ta všechna upozornění, tak si taky není úplně jistý, jestli mu neshoří nohy.. Ale nebojte, nic takového :D Přístroj prostě jednoduše přiložíte, zmáčknete tlačítko a tím vyšlete záblesk, který vás bezbolestně do budoucna zbavuje chloupků. Ucítíte mírné teplo, ale nic bolestivého. Jeden jediný záblesk za celou dobu mne zabolel a to když jsem se řízla při holení a při použití si to neuvědomila a na tu malou ranku poslala paprsek.. To vám řeknu, to štíplo pořádně, možná spíš až zapálilo, takže pozor na jakékoliv ranky, to není úplně ono. Jinak o tom vůbec nevíte. Pokud vás nebaví u podobných procedur trávit mládí, tak vás též uklidním, většinou mi obě nohy trvají cca deset minut, podpaží máte "oholené" během dvou minut. Nestrávíte u toho o nic víc času než u klasického epilátoru. A je to na rozdíl od něho bezbolestné. A zároveň i tišší, zatímco běžný epilátory jsou docela hlučné a rachtají, tak tenhle kousek je dost tichý a jediný zvuk vydává větráček, který zabraňuje jeho přehřátí. Co však určitě vám i mně přijde nejdůležitější jsou výsledky, že? Mám za sebou sedm týdnů používání a výsledky začínají být výrazněji viditelné. Čeho si všimnete už po prvním použití, je pomalejší dorůstání chloupků. Od té doby, co IPL používám, holím nohy i podpaží pouze jednou týdně a to před použitím a úplně to stačí. Chlupy dorůstají nejméně o polovinu pomaleji, samozřejmě čím déle ho používám, tím se doba růstu ještě prodlužuje. Dosud mi teda chloupky stále rostou, mrchy, ještě jsem nedosáhla pouze "udržovací" úrovně, ale lidi, pomalu se tomu vytouženému výsledku blížím! :) Podpaží jde trochu pomaleji, tam jsou chloupky přeci jenom silnější a hustější, takže bych to zatím viděla tak na 50 na 50. Půlku porostu je ještě potřeba vymlátit :D Na nohou je ale viditelný rozdíl, to vám povím! Tam už je vymýceno tak ze 70%, chloupky dorůstají velmi pomalu, po týdnu jsou světlé a krátké, téměř neviditelné. Si můžu vzít v klidu sukni i týden bez holení! To jako chcete. A až to bude celý měsíc, tak to teprve bude. U nohou se ten vysněný výsledek blíží o něco rychleji a každým použitím chloupky ubývají. Jednoduše zatím jsem z toho nadšená a je to super. Když vidím postupně lepší výsledky, nemám ani problém s pravidelným používáním. Ani nutit se do toho nemusím.


Za sebe tedy mohu prozatím jedině chválit. Je mi to daleko příjemnější než klasický epilátor, se kterým jsem měla slzy v očích. Upřímně, ten klasik šel úplně bokem a od té doby, co mám tento, jsem na něho nesáhla. Je to fajn a já už se nemůžu dočkat, až budu ve fázi udržování jednou za čas. Určitě do budoucna počítejte s dalším článkem, který připravím trochu s odstupem času, abyste věděli přesně, jak to s tímhle strojem je. 

Beru v úvahu i námitku na vysokou vstupní investici. Naprosto souhlasím (IPL epilátory se pohybují v cenovém rozpětí 6000 - 12000 Kč), že to není nic levného. Ale v úvahu je třeba brát velmi dlouhou životnost, která činí až 250 000 záblesků. Když vezmu, že průměrně na jedno použití jich vyšlu na nohy a podpaží maximálně 100, tak si spočítejte, jak dlouho vám to vydrží :) Je to vcelku dlouhodobá záležitost, v řádu až desítky let a to už se myslím, o té ceně přemýšlí jinak. Osobně kdybych na to ty peníze měla a rozmýšlela se třeba mezi klasickým epilátorem za 4 tisíce a tímhle žihadlem za šest, tak si rozhodně trochu připlatím a koupím rovnou tenhle ďábelský vynález :) Více o IPL epilátorech Braun najdete zde.

Máte s ním někdo zkušenosti (ráda si přečtu názor někoho, kdo ho má delší dobu)? Přemýšlíte o něm? 

*IPL epilátor mi byl na testování zaslán zastoupením značky Braun

21 komentářů:

  1. Ahoj, moc díky za názor. Už dlouho jsem o tom uvažovala a po tvé zkušenosti ho asi vážně koupím. I kdyby ten efekt nebyl na 100%. A těším se na další kompletní recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, je to vážně zajímavá věcička :) Hlavně mám normálně pocit, že ty nohy mám po použití kombinace žiletka + IPL hladší než kdy dřív :D úplně až kalhoty kloužou :D Každopádně určitě doporučuji projít internet a najít si třeba ještě další názory, protože je to přeci jenom investice :)

      Vymazat
  2. Zkušenost nemám a asi jedné co mi brání je ta investice. Nebo spíš ani ne ta investice sama o sobě, jako spíš obavy, že by na moje chloupky nefungoval, to by mně fakt naštvalo. Ale víceméně si stejně myslím, že se časem nalomím a koupím si ho, protože epilace ani depilace mně nebaví, hlavně z toho hlediska, že to je jen způsob, jak chloupky odstranit dočasně a já bych je radši zlikvidovala trvale, že jo:-) Ale po Tvých prvních dojmech jsem o to víc nakloněná myšlence se přes tu kapsu přece jen praštit a pořídit si ho:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu, protože to fakt není levná "hračka".. :) Omrkni internet, zda nenajdeš třeba více názorů, recenzí či diskuzí a uvidíš.. :) Jako řeknu ti, že mě to fakt baví! Měla jsem ráda i klasický epilátor, ale ta bolest byla dost nepříjemná :D Tohle je oproti tomu fakt sranda a ty hladké nohy! Bože, takhle krásně hladké jsem je neměla nikdy předtím, kalhoty úplně kloužou až je to nepříjemné :-O :D

      Vymazat
  3. Já ho mám zatím jen krátce, použila jsem zatím 3x, takže chloupky stále dorůstají a ještě je u mě na nějaká hodnocení brzo... ale vypozorovala jsem, že je pokožka jemnější a to dorůstání trvá déle. Zatím zkouším jen na podpaží, na nohy nemám moc čas a trpělivost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo chloupky po každém použití dorůstají stále pomaleji, což je žůžo! A hlavně mám pocit, že mě to ani nepíchá a nesvědí jako tomu kolikrát bylo, když to člověk nechal narůst moc :D Dej pak vědět, jak jsi na tom po sedmi týdnech :) Jo a doporučuji začít i na nohy, použití moc dlouho netrvá a ten efekt je top! ;)

      Vymazat
  4. No teď jsi mě jakože vážně na tohle nalákala! No jako časem po něm asi budu muset mrknout, protože neustálé holení mě nebaví, hlavně v létě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já se přiznám, že v zimě jsem na to dost kašlala a holila nohy minimálně :D ale s tímhle by mohly být hladké nohy hračka i v zimě! :)

      Vymazat
    2. Z naprosto stejných důvodů (hladké nohy v zimě) ho musím vyzkoušet :-D

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. To teda :) a i v zimě bych mohla mít konečně hladké nohy :D :-O

      Vymazat
  6. Vyzerá skvelo! Ešte som ho nikde nevidela, ale určite sa naň pozriem a rada vyskúšam :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  7. Ty jo, vůbec jsem o něm neslyšela, vypadá to super :-) Třeba na něj našetřím :-))

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to relativně nová věcička, také jsem o tom podrobné info dosud neměla a proto jsem se i trochu bála :D ale je to zajímavé :)

      Vymazat
  8. Přemýšlím o něm, ale nejdříve hledám co nejvíce zkušenosti-hlavně dlouhodobé... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasné, také by mě dlouhodobé zkušenosti zajímaly :) Ale není to u nás ještě tak rozšířené :( :D

      Vymazat
  9. Ahoj, prosím nevíš něco i o Braun Silk-expert BD 5001 IPL?
    Koukala jsem tady https://www.arecenze.cz/epilatory/ že je poměrně dobře hdonocený. Moc tomu nerozumím a ráda bych to zkusila. Jsou si podobné :)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou si podle mě hodně podobné, jen verze 5 je o něco novější a možná bude mít nějakou funkci navíc.. ;) mrkni i na stránky Braunu, tam to třeba budou mít víc popsané a porovnané :)

      Vymazat
  10. Zdravím, musím se opravdu každému znaménku vyhnout?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako asi by se mělo, ale upřímně já mám tolik znamének a pih, že vyhnout se jim fakt nedá.. Ale výrobce to napsat musí, aby si chránil záda, kdyby něco, že jo..

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)