úterý 13. června 2017

Jarní Essence update - produkty na rty, oči a tvář

Zdravím vás, moji milí, u nového článku!

Pokračujeme v krasojízdě týkající se "novinek" z jarního updatu Essence. Už jsme se tu bavili o freedom systému paletek a lacích na nehty, dnes už omrkneme zbytek, to znamená pár produktů na tváře, rty a jednu řasenku a linky. Je toho dost, takže pojďme na to!



Začnu věcmi na oči a rovnou mým nejoblíbenějším, ať to tu trochu rozproudím. O linkách The Cushion Eyeliner jsem už mluvila v posledním Baví x nebaví, takže kdo sledoval, ví o nich. Možná je potkal už i u jiných blogerek, protože se linky nyní těší všeobecné oblíbenosti. A není divu. Ony jsou totiž naprosto skvělé. Malý kalíšek silně připomíná gelové linky, ale po otevření na vás nevykoukne gel, ale černá houbička. Ponoříte-li do ní štětec naberete na něho tekutou černo-černou barvu. Na oko parádně chytá a pokud se bojíte obtiskávání, tak vás uklidním, tohle nedělá! Na oku zasychá během okamžiku. Linku máte během minutky a pak už máte na celý den vystaráno. Nerozpíjí se, neobtiskává se, dokonce i sem tam nějakou tu slzičku přežije. Odlíčit jde však bez potíží. Trochu problém pro mne byl z počátku trénink se štětcem. Dlouho jsem štětečky nepoužívala, takže mi trvalo pár dní než jsem se do toho zase dostala. Teď už to ale mydlím raz dva. Akorát pozor, chce to štětec hned po použití vyprat, jinak vám linka na něm zatuhne tak, že ji z toho budete složitě dolovat a znovu se špinavý štětec použít nedá, to byste si jinak vyškrábli oko :D Kromě tohoto faktu však naprostá bomba a linky mohu s čistým srdcem doporučit. Seženete za 84,90 Kč.






Naprostým opakem v zálibě je řasenka Volume Stylist 18h. Řasenky Essence obecně moc nemusím a bohužel ani tato není výjimkou. Tenhle kousek má sice zajímavý, kulatý a menší kartáček, takže jsem čekala příjemnou práci s ním, ale výsledkem byly vždy spíš otřesné řasy. Řasenka je sice černočerně obarvila, ale zároveň ty řasy hrozným způsobem obalila, kolikrát až přímo žmolky, které postupem dne začaly opadávat. Řasy nijak zvlášť neprodloužila ani neupravila, abych si řekla, že je to pěkný efekt. Spíše je poslepovala a hlavně mi přišla už od prvního použití strašně suchá. Ke konci dne jsem navíc pod spodníma řasama nacházela i šmouhy alá panda a to asi není úplně labůžo. Takže ne, ani tato řasenka mne bohužel nepřesvědčila. Cena je 74,90 Kč.







Přesouváme se ke rtům. Na první pohled mne svým odstínem zaujal lesk na rty Shine! Shine! Shine!, který mám v odstínu 12 Runway, your way v naprosto dokonalé fialové. Těšila jsem se na něho a tak netrvalo dlouho, než jsem ho vyzkoušela. Lesk má umělohmotné balení s pěnovým aplikátorem do slzy, což u lesků bývá časté. Aplikátor mi vyhovuje a lesk se jím nanáší celkem bez potíží. Do nosu vás uhodí i sladká vůně. Chuť tam bohužel v tomhle případě žádná není, ale tak možná taky dobře :D Překvapila mne vysoká pigmentace lesku, kdy ve dvou vrstvách dosáhnete celkem intenzivního odstínu. A moc pěkného, jen mrkněte na fotku! Krásně šťavnaté rty v neobvyklé barvičce. Navíc je na rtech příjemný, lepí jen trošičku a nezalézá do vrásek. Ale, nemile mne překvapila krátká výdrž. Lesk má tendenci sklouzávat ke středu rtů a odtud poté rychle mizí a na rtech tak vydrží v pěkném stavu asi tak půl hodinky. A to ještě když moc nekecáte. Já si ho nedávno dala na rty do jednoho videa a než jsem tu půl hodinu namluvila, měla jsem ho na rtech půlku :D Jo, takhle se zátěžově testují novinky :D Cena lesku je 59,90 Kč.







Lesk ale vypadá hezky aspoň z počátku tu půl hodinku, oproti Fade Your Shade Lipstick. Tohle je totiž daleko tragičtější. Tuhle rtěnku v tužce mám v odstínu 02 Ombré parfait. Upřímně, dosud mi uniká smysl tohoto produktu. Má to mít něco společného s ombré efektem, ale já pořád úplně nevím, jak to funguje. Mám pocit, že si k tomu musíte koupit ještě jednu čirou tužku a tou potom asi nějak přejet tuto zbarvenou a na základě toho vytvoříte ombré? Asi. Každopádně já mám jen tuhle, a tak jsem si říkala, že ji zkusím používat samostatně. Odstínově by to byl pěkný kousek. Těch tmavých rtěnek tu moc nemám a jelikož mě sem tam popadne chuť na tmavé rty, nový odstín bych uvítala. Pěkná tmavě vínová by to byla. Jenže tohle neee, fakt ne. Jak se můžete podívat i na fotce, vypadá to i za čerstva naprosto příšerně! Nenanáší se rovnoměrně, dělá příšerné žmolky a od středu rtů je do pár minut fuč a zanechává tak naprosto ošklivý efekt. Za 84,90 Kč seženete i daleko lepší produkty, i ze stojanu Essence ;)







Přesouváme se k produktům na tvář. Zase vyrovnáme karmu něčím pozitivním, jo. Příjemným překvapením je rozjasňovač Prismatic Rainbow. Tenhle barevný kousek s názvem Be a unicorn vás dostane. Vypadá nejvíc rozkošňácky, že by z toho nejradši duhu kadili i zapřísáhlí pesimisti jako já. Ač ale vypadá sebelíp, bála jsem se funkčnosti a efektu. Přeci jenom rozjasňovač s modrou žlutou či růžovou? Šílenost! Ovšem bez obav. Odstíny jsou v malém množství méně pigmentované a zejména nejsou zabarvené, takže fakt nemáte na tvářích modrý či růžový flek :D Navíc když přejedete přes všechny současně, smícháte si to do velmi přirozeného stříbrného lesku, který vypadá na tvářích pěkně. Namletý je celkem jemně, ale zase na druhou stranu ne tolik, aby si rozjasňovač sedl úplně lehce a do pleti se "zapracoval", spíše tak nějak trochu přežívá na povrchu. Ve větším množství je možná až maličko humpolácký. Zase jako ale nic, u čeho byste si řekli, že to nejde používat. Ba naopak, jsou dny, kdy po těch barvičkách sáhnout chci a baví mě. Na pleti drží dlouho, ke konci dne je méně nápadný, ale třpytí se. Takže chcete-li zkusit zase trochu jiný rozjasňovač, s chutí do toho :) Stojí 105 Kč za 10 g.







 A blížíme se do finiše s paletkou tvářenek Blushplay. Paletky jsou k dostání ve dvou odstínech, přičemž já mám odstín 10 Play it peach, což je pro mne jistojistě ta příjemnější varianta. Paletka obsahuje tři odstíny, přičemž jeden je určen jako define, druhý sculpt a třetí highlight. No řeknu vám to asi takhle, na konturování pro mě není ani jeden odstín, zato jako tvářenka se hodí oba dva, tmavší i ten broskvový, rozjasňovačem už jej pak jen doplníte. Odstín "sculpt" je čistě matný, "define" potom s velmi slabým shimmerem, a "highlight" asi nepřekvapí, že shimmeru obsahuje víc. Pigmentace tvářenek je za mě trošičku slabší, musím štětcem zašátrat tak třikrát pro dostatečný nános, ale zase do začátků je to ideál, aspoň tolik nehrozí, že z vás bude Marfuška. Rozjasňující odstín je velmi jemně namletý a lépe pigmentovaný a během jednoho až dvou šáhnutí do něho, získáte intenzivní rozjasnění. Na pleť se všechny tři nanáší dobře, nepráší, ale chce to být při aplikaci přesný, páč se celkem špatně roztírají do ztracena. Výdrž je bezproblémová. Možná k večeru nejsou tak intenzivní jako na začátku, ale pořád jsou na tváři dostatečně znatelné. Takže jo. Nejsem z paletky doslova urvaná, protože odstíny nejsou každodenně využitelné a trochu té pigmentace mi tam chybí, ale dá se bez potíží použít. Hlavně za 120 Kč máte v balení rovnou tři kousky, což je třeba pro začátek super :)








Co vám budu povídat, našla jsem si v novinkách oblíbence, ale i pár kousků, které bych s klidem oželela. Za sebe mohu jednoznačně doporučit oční linky, které jsou naprosto skvělé. Super je i duhový rozjasňovač, který je nejen roztomilý, ale i dobře využitelný. Naopak co nedoporučuji jsou produkty na rty. Vím, že to Essence umí i lépe. Všechny produkty seženete v drogériích, některé v rozšířeném sortimentu (drogérie se dvěma stojany).

A co vy a tyhle kousky? Máte s nimi někdo zkušenosti? Zaujaly vás? Co říkáte na duhový rozjasňovač?

*PR produkty zaslané zastoupením Essence

10 komentářů:

  1. Ahoj, ani jeden kousek nemám, ale ty linky vypadají zajímavě. Moc se mi líbí ta barva lesku na rty. Na rtech pak vypadá ještě lépe než v tubě, podle mě se skvěle bude hodit na podzim. To je období, kdy mám ráda barvy bobulí:-)
    Rozjasňovač je velmi roztomilý, ale já s ními neumím asi moc zacházet, mám totiž po jejich aplikaci pocit, že mi strašně zvýrazňuje póry a nedokonalosti pleti.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten lesk je barevně krásný, ale ta výdrž je tak naprd :-/ :D Máš pravdu, že některé rozjasňovače ty tendence zvýraznit póry mají (například trochu tenhle, možná proto se mi zdá tak těžkopádný :D), ale třeba u paletky rozjasňovačů od Sleeku vůbec ten pocit nemám :) nebo teď mám rozjasňující kulky od Catrice a ty mi přijdou také super :)

      Vymazat
  2. Tu paletku si na konturování taky neumím představit, pro mně to prostě jsou dvě tvářenky a rozjasňovač a za tím účelem jsem si ji taky kupovala. Na ty Cushion linky jsem už slyšela víc chvály, no, zatím jediný důvod proč jsem si je nekoupila byly mé obaly z manipulace se štětcem, ale asi je zkusím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obavy mít nemusíš, on ten štětec člověk za chvíli dostane do ruky, jde jen o cvik :) ;)

      Vymazat
  3. Oční linky mě popravdě velice zaujaly. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Do linek jsem se také zamilovala ! Takže sdílám tvé nadšení a mohu také jen a jen doporučit :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou super, linky Essence vážně zvládá bravurně :)

      Vymazat
  5. Já si tuhle řasenku zase nemůžu vynachválit-vůbec ji po pár měsících nemám suchou, jak píšeš a nežmolkuje mi nikde nic... Nemohla si mít jen nějaký vyschlý kousek? :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak asi jiná várka výroby :D Vyschlou jsem ji snad neměla, vzhledem k tomu, že mi to přišlo přímo v testovacím balíčku :-/

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)