sobota 20. května 2017

Micelární voda a Sérum proti pórům - Dermedic

Krásný den vám přeji, moji milí!

Co říkáte pro jednou zase na recenzi? Ráda bych vás seznámila s produkty značky Dermedic, které již necelé dva měsíce testuji díky e-shopu Elixi.cz. Byla to pro mne dosud úplně neznámá značka, takže jsem ráda, že jsem mohla opět probádat vody dosud nepoznané. Na zkoušku jsem vzala Micelární vodu, na které se dle mého nedá mnoho zkazit (i když občas se i to povede) a něco na pořádné otestování vlastností a to Sérum proti pórům. Obojí mi zrovna docházelo, takže přišly na řadu ihned. A takhle to vypadá po sedmi týdnech testování.



Micelární voda Angio Preventi

Oficiální popis: Hypoalergenní micelární voda určená pro pleť se sklony k zarudnutí. Dokonale odstraňuje make-up a všechny nečistoty z pleti, kterou zanechává svěží a čistou. Nedráždí oči, nevysušuje pleť. Neucpává póry a nezanechává na pleti film.



Micelární vodou jsem vlastně v okamžiku, kdy dorazila, vystřídala předchozí spotřebovanou a pomalu, ale jistě, se blížím na dno i jí. Mizí tedy celkem rychle.. Ale to jsem začala od konce, vrátíme se na začátek. Lahvička je je jednoduchá, průhledná, asi nikoho neurazí ani nenadchne. Otevírání/dávkování je pomocí stisknutí takového toho víčka nahoře, kdy se půlka vycvakne a poté si vylijete na tampónek, kolik potřebujete. Voda je parfemovaná, není to nic vtíravého či nepříjemného, ale cítit to je. Musím uznat, že obstojně pleť vyčistí a odlíčí, většinou je vždy tampónek pěkně špinavý, až se sama divím. Jediné, co úplně nezvládá je oční make-up, ten spíše rozmaže. Částečně ho na oči nemám ráda i kvůli tomu, že je mi v očním okolí mírně nepříjemná. Sice vyloženě v očích nepálí ani neštípe, ale když se dostane do jejích blízkosti, tak ji tam prostě cítím. Okamžitě po vyčištění pleť na chvíli ulepí, ale tento pocit po pár minutách ustává. Neustává ale můj pocit, že díky tomu, jak lepí, se mi na pleť chytá následně špíny na obličej daleko více. Zase nevysušuje, nepřináší žádné nepříjemné pnutí či něco horšího, tudíž se s ní dá sžít. Možná bude něco maličko pravdy i na tom, že by mohla lehce redukovat zarudnutí pleti. Jak víte, tak trpím na zarudnutí a červenání a s tímhle mám pocit, že to není tak horký.

Sečteno podtrženo, micelárka je použitelná, nebudu tvrdit, že ne. Ale že by mi nějak učarovala a já ji tak musela mít znovu, to asi ne. Seženete ji zde, cena je 169 Kč za 200 ml.



Sérum proti zvětšeným pórům Normacne Preventi

Oficiální popis: Díky obsahu glycerinu poskytuje dokonalou hydrataci pleti. P-Refinyl zajišťuje zmenšení rozšířených pórů. AC.NET zabraňuje zvýšené produkce kožního mazu. AHA a L-Arginin dopomáhají obnově zdravého vzhledu pleti. Při pravidelném používání po dobu 4 týdnů dochází až k 62% redukci rozšířených pórů. Ke každodennímu použití pro mastnou a smíšenou pleť se sklony k tvorbě akné. Aplikujte ráno na suchou a čistou pleť, dokonale vmasírujte.



Sérum jsem potřebovala ještě akutněji než-li micelárku, protože už jsem nějakou chvíli neměla žádné. Ostuda. A navíc sérum, které pomůže s redukcí mazu a pórů? To jsem fakt potřebovala! Přišlo zabalené v krabičce, v ní skleněná lahvička i s kapátkem/pipetkou. Kapátka já můžu, přesně si tím nadávkujete množství dle potřeby a nemusíte do produktu sahat prsty. Sérum je zelinkavé, gelové textury, trochu to až připomíná sliz. Po pleti se ale rozetře bez potíží, částečně se během chvilky vstřebá, ale zbylá část zůstává na povrchu pleti a lepí. A naneštěstí celkem výrazně, takže je mi to samostatně na pleti trochu nepříjemné. Naštěstí s pleťovým krémem/olejem se to eliminuje a krém i lépe přilne. Ale takhle to dělám na noc, když to mám použít během dne, jak je použití doporučeno, tak mi to vadí. Vůně je intenzivní, příjemně osvěžující. Řekla bych, že je tam příjemně cítit okurka a aloe vera. Ovšem zvědavá jsem byla především na účinky. Sérum slibuje viditelné zlepšení po čtyřech týdnech, takže jsem napjatě čekala. Zmenšené póry znamená i méně zanešených pórů a tak dále, že jo. Tak jsem každý den sledovala, jak na tom moje pleť je a... dosud se žádný zázrak nekonal, bohužel. Do dnešního dne jsem nezaznamenala žádný pokrok, kdy bych si řekla, jo fakt se to zlepšilo. Ba spíš naopak, pleť se mi teď změnila a to k horšímu. Momentálně mám šíleně mastnou pleť, ale opravdu extrémně a sérum s tím nic nedělá. Objevuje se i daleko víc pupínků a momentálně mě navštívila na čele i krupička. Není to pravděpodobně příčinou séra, přikládám to za vinu spíše pleťovému oleji, který jsem chvíli používala a hlavně i momentálním výkyvům a změnám počasí a teplot, což se mi stává každoročně, ale tak aspoň nějakou tu redukci mazu či nějaké zlepšení bych chtěla, že jo. A nic. Dosud jsem nad ním nezlomila hůl, ale jsem téměř v půlce balení a stále nic, takže začínám ztrácet naději na zlepšení.




Takže pokud jste přečetli řádky výše, je vám asi jasné, že mne sérum nijak neoslovilo. Nepotřebuji zázraky a nečekala bych dokonalou pleť, ale aspoň nějakou změnu by to přeci jen chtělo, ne? Bohužel i se séry za poloviční cenu jsem měla lepší pocit než s tímto. Seženete ho zde, cena je 399 Kč za 30 ml.

A co vy a značka Dermedic? Máte s ní zkušenosti? Zaujala vás? Jaké sérum nejvíce prospívá vám?

*Produkty mi byly zaslané zastoupením e-shopu Elixi.cz

8 komentářů:

  1. Škoda, že to nejsou žádné zázraky, na první pohled kosmetika vypadala dobře. Jinak tu značku vůbec neznám. Já teď dodělávám micelárku od Astrid a taky ji v očích cítím. Taky mě nepálí, ale prostě TAM JE :-D Jinak je super a parádně odličuje (i řasenku).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jsem čekala trošku víc, hlavně tomu séru jsem dávala velké naděje :( Ale o tom to je, něco sedí a něco ne.. :D

      Vymazat
  2. Toho séra je škoda, asi bych od něj čekala trošku víc. Můžu ti doporučit sérum od The Body Shop, tu tea tree řadu. Na póry mně osobně fungovala fantasticky, jak sérum, tak denní krém který je stahuje a matuje pleť, tak i ostatní produkty. Už mám druhé balení :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip! :) Musím teda mrknout, jestli se dá TBS sehnat někde na netu, do Prahy teď cestu mít nebudu :D

      Vymazat
  3. Značku neznám, ale hned jak jsem četla Sérum proti zvětšeným pórům, tak jsem zbystřila, že by to mohlo být něco pro mně, ale asi ne, 399Kč se mi zdá docela dost na to, že to nijak neúčinkuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No bohužel, budu hledat dál a jinde, s těmi póry musím zamávat.. teď jak se oteplilo, tak je mám ještě rozšířenější než předtím :D

      Vymazat
  4. Značku vůbec neznám, takže škoda, mě tyto produkty teda moc nenadchly. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že mají i spoustu zajímavých věcí.. :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)