pondělí 22. května 2017

Jarní Essence update - laky na nehty

Krásný den vám přeji!

Tak jo, už se do toho opravdu opřeme, protože čas neúprosně letí a já vám nestíhám představovat všechny ty zajímavé novinky, budu to na vás teď solit možná trochu častěji než je zvykem. Samotných Essence výrobků tu mám asi tucet, takže jdeme na to. Začnu laky na nehty.


Moje nehty nejsou poslední dobou moc ve formě, ale snažím se vždy aspoň ucházejícím způsobem ty laky nafotit. Tím se chci asi tak nějak trochu omluvit, že to není úplně ono. Vím o tom, ale nehty mám prostě krátké, roztřepené, kůžičky suché a odrbané.. A ne a ne se to zlepšovat. Ale když budete koukat na barvy a ne na nehty, tak vám to bude určitě fuk :D


Začnu lakem, který mi hodně učaroval, i když osobně ho vidím na nehtech spíše na podzim než teď. Jedná se o lak z nové řady Colour Boost, která se pyšní deseti barevnými variantami rychleschnoucích a dobře pigmentovaných laků. Můj námořnicky modrý se jmenuje Instant Match (č. 11) a splňuje opravdu to, co slibuje. Lak má plochý štěteček se zaoblenou špičkou, kterým krásně nalakujete nehet jedním tahem. Co je ještě více super je fakt, že tím jedním tahem dosáhnete i skvělého krytí, které je v té jedné vrstvě dostačující a nositelné. Jako bonus lak i rychle během pár minutek uschne. Výsledkem jsou pěkné nehty, s barvou schnoucí do lesku. Výdrž laku bez top coatu tedy není kdovíjak výrazná, vydržel mi přibližně dva dny, poté se mi vždy nějaký kousek ulomil, což je k vzteku, ale s top coatem ty tři až čtyři dny zvládal. To už je pro mě přinejmenším snesitelné.



Tak jako mohl by vydržet na nehtech o něco déle, ale barvou i ostatními vlastnostmi je to parádní kousek, který si užívám. Zvažuji nákup světlého odstínu Instant Friendship, abych zjistila jestli i ten světlý lak bude tak skvěle krycí v jedné vrstvě, ale věřím mu. Seženete v drogériích za 54,90 Kč.


Out of Spaces Stories je pro změnu sada laků s holografickými, duhovými a metalickými efekty. Těch najdete v kolekci sedm a já ve svém testovacím balíčku objevila číslo 01 Outta Space Is The Place. Lahvička mi přijde trochu oldschool, takovéhle klasické hranaté baňky se stříbrným víčkem jsem mívala kdysi.. V dnešní době všemožných zajímavých tvarů se to už jen tak nevidí! Ale proč ne. Jedná se perleťovou bílou s lehkým nádechem růžové. Štěteček je v tomto případě opět plošší, ale s rovně zastřiženou špičkou. Tím se mi lakuje o chlup hůř. Lak mi přijde i o něco řidší než kolega výše, mohl by stékat, takže dávám ve dvou slabších vrstvách. Ono je to stejně třeba, protože krytí je v těch dvou vrstvách lepší. Respektive plné. Schne pomaleji než Colour Boost. Ne že by to bylo úplně tragické schnutí, ale chvíli to trvá, to teda jo. Schne do lesku a konečný perleťový efekt se mi líbí. Výdrží je na tom však líp, minimálně o den víc zvládl. Navíc jak je světlý, tak trochu odrbané špičky jsou nenápadnější, takže to taky nemusíte další den řešit. I bez top coatu to jsou třeba až čtyři dny, s ním ještě o něco déle. To je vcelku fajn, ne?



Tenhle lak je tedy pro fanoušky světlých nehtíků, na kterých vypadá pěstěně stejně jako další bílé laky. Schnutí a krytí by mohlo být lepší, ale zase je o to příjemnější výdrž. Špatný to tedy není, ale jsou asi i o něco příjemnější laky. Opět stojany Essence v drogériích, cena je 59,90 Kč za 9 ml.



Na samotný závěr ještě jedna novinka z updatu, která se týká nehtů a to tyhle Stand out! 3D touch nálepky na manikúru. Sem tam se nějaké nálepky objeví i u mne doma, ale není to úplně můj šálek kávy. Tentokrát mne ale tyhle samolepky celkem zaujaly, použití by mělo být jednoduché. Samolepku dáte na nehet a poté jednoduše barvou dle vašeho přání zalakujete. Samolepka by vám pak díky tomu měla vytáhnout vzor, čímž vytvoří 3D efekt. Tedy, mělo by to tak fungovat. Realita však byla trochu jiná. Za prvé, každý ten vzor je hodně dlouhý, takže je třeba ho zastřihnout. Zkoušela jsem třeba ty šipky, jak je jich tam pět a ty jsem zkracovala o dvě, takže by na moje nehty stačily určitě poloviční samolepky. Zase ale beru, že to mají schválně k úpravě dle potřeby, protože jsou i ženy s daleko delšími drápy. Ale druhý a pro mne významnější fakt je, že ty samolepky na nehtech vůbec nedrží! Aplikovala jsem je na odmaštěný, úplně čistý nehet i na nehet s base coatem. Nefungovalo ani jedno, hned po nalepení se začaly samolepky odlepovat. Doufala jsem, že se to třeba lépe chytne při přelakování, ale nic takového se nekonalo ani v jednom případě, naopak lak pak nateče pod to a steče všude kolem a je to prostě hrůza.. Zkoušela jsem to třikrát, nepovedlo se to ani jednou, takže nemám vůbec chuť zkoušet to znovu.



Možná je to jenom mojí nešikovností, to nevylučuji. Třeba vám to půjde líp a budete mít díky tomu krásně ozdobené nehty. U mě to bohužel neuspělo. Seženete v drogérii za 39,90 Kč.

Tak a pro tentokrát je to možná asi vše. A zase se tu sejdeme příště u pokračování.. O jakých novinkách to bude příště nechám na vás, chcete rtěnky, produkty na oči nebo tvář..? :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujaly vás laky Colour Boost?

*Laky mi byly zaslány zastoupením Essence

10 komentářů:

  1. Ten první odstín je krásný. Prej ošklivé nehty.. Kdyby jsi viděla ty moje. Já v lakování nemám moc praxi protože jsem na to lenoch a nebaví mě věčné čekání než lak uschne a při mých aktivitách se druhý den oloupe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme dvě, lakování a čekání upřímně nesnáším a v práci mi většinou lak taky nevydrží závratně dlouho.. :D Ještě si k tomu vždy půlku laků polámu :-/

      Vymazat
  2. Mě se moc líbí ten druhý lak ten světlejší :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se s ním trochu hůř pracuje, což vždy u mě na oblíbenosti laků ubírá :D ale vypadá na nehtech hezky, to jo! :)

      Vymazat
  3. Já skoro vždycky, když jdu do drogerie, tak mi v košíku skončí nějaký lak na nehty Essence nebo Miss Sporty, jsou za pár korun a ten výběr barev..to se pak nakupuje samo:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď bude mít Miss Sporty novou kolekci prismatických laků! ;) :) Jsem na ně hodně zvědavá, takové duhové nehtíky by mohly v létě vypadat báječně! :)

      Vymazat
  4. Ten modrý vypadá skvěle. Mohla bys mi prosím poradit, kde zjistím složení laků Trend it up?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na prodejně by u stojanu měl být ingredients list.. případně zkus požádat obsluhu, buď ti ho najde a nebo ti složení může vytisknout ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)