středa 24. května 2017

Namíchej si svůj krém s Cosmetic Kitchen!

Krásný středeční den přeji!

Po týdnu je čas na další video, ovšem tentokrát jsem to spojila rovnou i s recenzí, přináším tedy takové 2v1. Rozhodla jsem se totiž rozpovídat i rozepsat na téma Tělového mléka značky Cosmetic Kitchen, kterou již nějaký ten pátek můžete potkávat v drogériích DM nebo na e-shopu Kupkosmetiku.cz. A do videa jsem tentokrát přidala i krátkou praktickou ukázku ;)





V čem je tohle tělové mléko jiné? Vyrábíte si ho sami! Tedy, ne že byste si vyráběli komplet všechno, ale zakoupíte si základ tělového mléka a k tomu si dle vlastních preferencí koupíte barvu a vůni tak, aby vás mléko bavilo :) Takový malý DIY projekt. Je to něco jiného než jsme zvyklí a nápad se mi vážně líbí!



K zakoupení je k dispozici tělový základ, kterého je 500 ml, je bílé barvy a bez jakékoliv parfemace. Barvy jsou v nabídce tři - růžová, modrá a zelená. Vůně seženete též tři - Your Star, Million Dreams a Amore Si.


Amore Si - mi voní ze všech nejvíce. Řekla bych, že se jedná o takovou silnější, svůdnější květinovku.

Oficiální popis: Je to elegantní, květinová, ovocná vůně zvýrazněna dřevnatým pozadím. Základem vůně je čerstvý bergamot zimolez, frézie, bílé pivoňky, lilie a gardénie. Elegantní cedrové dřevo přechází v intenzivní vůni jantaru, který podtrhne vanilkový základ.


Million Dreams - je sice nejovocnější, ale zároveň se mi zdá nejtěžší. Připomíná mi hodně parfém Love Potion od Oriflame, který zmiňuji ve videu.

Oficiální popis: Je svůdná, okouzlující, velmi ženská vůně. Ovocné vůně mandarinky, hořkého pomeranče a malin, spojené s květinovou vůní neroli, pomerančového květu a konvalinky. Základ vůně tvoří exotický jasmín a gardénie. Pačuli, med a jantar dodají pocit tepla a zajistí dlouhotrvající účinek.


Your Star - je nejsladší a taková trochu vlezlejší než ostatní.

Oficiální popis: Vůně oslní ovocnou aromatickou vůni s tóny brusinek, pomerančových květů a černého pepře. Černá růže, kvetoucí jasmín a plumérie se rozvinou v neodolatelnou orientální vůni. Svůdná vanilka a tonka fazole jsou podtrženy vůní cukrové vaty a dřevitých tónů.


Celé kouzlo se skrývá v tom, že si vyberete vůni, barvu, koupíte tělový základ a můžete jít míchat podle vlastní fantazie! Takový malý DIY projekt. Vezmete jakoukoliv čistou misku, něco čím směs promícháte a skleničku/kelímek na samotný krém a jde se na to. Jak míchám já, můžete vidět na videu. Doporučené množství je na 100 ml krému použít 8 kapek vůně a 3 kapky barvy. Já bych doporučila té vůně trochu méně, cca 6 kapek by mohlo stačit. Barvu bych naopak klidně přidala, pokud budete chtít brčálově zelený krém, tak hurá do toho! :)





Jak můžete vidět, vyzkoušela jsem všechny tři varianty barev i vůní a poté si ve větším množství míchala už jen tu oblíbenou, kterou je v mém případě růžová barva a vůně Amore si. Míchat můžete určitě i barvy mezi sebou, případě i kombinace vůní.


Tělové mléko má příjemnou hustší konzistenci. Problém s tím je trochu akorát v té lahvičce, kdy vám může mléko uvíznout ve spodní části, takže je třeba ho nechat chvíli vzhůru nohama, aby postupně steklo. Krém se lehce roztírá a velmi rychle se vstřebává. Zanechává hebkou pokožku, dobře hydratovanou a obstojně vyživenou bez sebemenšího umaštěného pocitu. Další výraznou vlastností mléka je vůně. Z počátku jsem je používala v doporučeném množství 8 kapek a řeknu vám, že to byla pro můj čumák dost velká darda. Následně jsem tedy dávala jen šest kapek. Bohatě to stačilo a i tak to velmi silně a dlouhodobě provonělo pokožku. Ještě ráno jsem ho vždy znatelně cítila. Barvy jsem dodržovala ty tři kapky, to se mi zdálo pro příjemně pastelovou barvu tak akorát. Pokud se bojíte, že by byly barvy na těle vidět po rozetření, tak bez obav, úplně se na pokožce ztratí.




Jako tělové mléko je to fajn, o pokožku pečovalo, to bez debat. Barvičky se mi také líbily, zase zpestření mezi všemi těmi bílými kousky. Trochu mimo můj vkus jsou vůně, které jsou na mě všechny poměrně sladké a silné (i v těch šesti kapkách). Zase ale je sranda to míchat, to mě bavilo :D Doporučuji, pokud máte rádi experimenty a rádi zkoušíte nové věci. Nebo ideální jako dárek pro kamarádku, která má v sobě ždibec tvořivého ducha.

Tělové mléko a ingredience na něho seženete v drogériích DM, cena mléka je tuším 179 Kč za 500 ml, vůně a barvy zakoupíte kolem 70 Kč. Mléko i další výrobky na domácí výrobu (sprchový gel, mýdlo, koupelové koule) seženete i na e-shopu Kupkosmetiku.cz, kde je vše za trochu výhodnější ceny. A pokud to chcete omrknout víc, odkážu vás na stránky Cosmetic-kitchen.cz, kde je vše krásně popsané a nafocené! :)

A co vy a Cosmetic Kitchen? Co na to říkáte? Líbí se vám tenhle nápad?

*Produkty mi byly zaslány PR zastoupením značky

14 komentářů:

  1. Je to zajímavé, ale mě by to asi až tak moc nenadchlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se strašně líbí ten nápad a hodně by se mi to líbilo v mladším věku :) Teď už jsem z toho asi trochu vyrostla, ale jako užívala jsem si to míchání i tak, ne že ne :D

      Vymazat
  2. Nechci kritizovat ale tohle mi moc kreativní nepřijde když si koupíš všechno předem k tomu určené a akorát to smícháš. Koukala jsem na stránky cosmetic - kitchen a dozvěděla se že se tato značka hlásí jako vegan, jenomže je jedna absurdní věc že barvičky mají na etiketách loga s vykřičníkem, znakem škodlivé životnímu prostředí, takže to nebude tak vegan jak oni sami ukazují a ten znak s člověkem taky značí pro člověka škodlivé.. Jestli nemám pravdu, ráda bych dostala odpověď jak to vidí ti co těmhle věcem více rozumí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já vidím trochu kreativity právě v tom, že si to koupíš a mícháš dle sebe, že to není jenom koupená lahvička s daným obsahem, ale můžeš si to trochu přizpůsobit sobě :) Ale samozřejmě to není vrchol kreativity, to netvrdím :D Jak je to s etiketami a skutečností ohledně vegan kosmetiky nevím přesně, nevěnuji se této problematice, ovšem pokud se nepletu, tak vegan neřeší škodlivost životního prostředí, ale řeší původ a způsob pořízení a použití ingrediencí, co se týče kontaktu se zvířaty..? A ty značky jsou pouze u vůní, které předpokládám obsahují alkohol.. třeba značka toho člověka mi dává smysl, je to značka nebezpečí při vnitřním užití, což je u parfému logické.. :) Ale naprosto toleruji a chápu, že se to nemusí líbit všem, tak třeba příště se ti něco bude líbit víc.

      Vymazat
  3. Jako nápad se mi to líbí, ale že bych to musela nutně vyzkoušet, to asi ne. Pokud chci tělové mléko, tak vybírám i podle vůně a těch parfemaci je na výběr spousta, takže si prostě už koupím hotové, připravené k použití a mám to bez práce:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo, však jako taky to pro mě není nic, bez čeho bych nemohla žít :D navíc těch "namíchaných" krémů mám tolik, že se k nim samozřejmě vracím ;) ale nápad se mi moc líbí.. :) jak říkám, třeba kamarádce bych to dala s tím, ať si kouká matlat :D jen třeba vůní bych brala víc.. :)

      Vymazat
  4. Na co je barevné pleťové mléko?:) Kdyby to byl koncept typu - základní mléko, do kterého mohu přidat nějaké aktivní složky (ceramidy, oleje, vitaminy) nebo třeba perleť v určeném mnou rozsahu, nebo základní vůně z větší kolekce, možná by to mělo smysl a bylo pro někoho zajímavé. Tady někdo ušetřil na míchací lince :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro lepší pocit? :D Nevím, mně se třeba barevná mléka líbí ;) pro mě to byla příjemná změna vedle těch "fádních" bílých :D Určitě by bylo fajn trochu koncept rozšířit, jak píšeš o perleti, tak to zní zajímavě! :) A samozřejmě rozšíření vůní by nebylo od věci, na mě všechny tyhle byly dost sladké a ne úplně podle mého vkusu..

      Vymazat
  5. Tvoje fotografie sú proste úžasné! Je ťažké odísť z tohto blogu! :)
    Skvelý článok, opäť, ako vždy. :))

    SYDNEY SLEEK BLOG-KLIK

    OdpovědětVymazat
  6. Ale jo, nápad je to dobrý, pro dospělé asi moc ne, nějak by mě odrazovalo mazat se tahle barevným mlékem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to právě baví :D a to už nejsem náctiletá :( :D

      Vymazat
  7. Přijde mi to jako super nápad! Ještě jsem to neviděla, takže díky moc za super tip! :D <3 Až půjdi do DMka, tak se po tom poohlédnu! :*
    Super článek a úžasné fotky! <3 :*
    S láskou
    ♥ JORIES ♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Mně právě taky, asi jsem ještě úplně nevyrostla.. :) :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)