středa 26. dubna 2017

Baví x nebaví za březen 2017

Krásnou středu přeji!

Středa, video je třeba! :D Březnové Baví x nebaví je tu a opět plné nejen kosmetiky, ale také různých tipů na filmy, knížky, vosky a svíčky.. Zase je toho dost, takže jistotka téměř dvaceti minut povídání :)





V kosmetice jsem se tentokrát hodně krotila a vybrala jsem pouze pár dekorativních produktů. Z toho dva favority a dva propadáky.


Mezi oblíbence se rozhodně řadí řasenka 4D False Lash od značky Make-up Studio, se kterou jsem vás blíže seznamovala tady. Tahle řasenka skvěle pracovala s mými řasami, které se výrazně zlepšily po séru s linkou 2v1 (o něm více tady). Uměla mé najednou delší řasy krásně prodloužit, zahustit, zvýraznit a natočit natolik, že ten efekt byl vážně znatelný. Navíc nešmouhuje, neflekatí, nerozpíjí se a řasy udrží nahoře po celý den. Za mě rozhodně jedna z nejlepších, jaké jsem doma kdy měla :) Možná jen škoda té vysoké ceny, díky které si na ní jen tak nesáhnu znovu :( Po čem ale rozhodně v drogérii sáhnu znovu (a vy po tom sáhněte také) jsou nové linky The Cushion Eyeliner od Essence. Tyhle linky jsou jiné, nejde o klasické gelové, tekuté ani o fixu. V kalíšku najdete houbičku, která je namočená v černé barvě a pomocí štětečku barvu přenášíte na oko. Opět jsem se musela učit se štětečkem, ale po pár dnech jsem to opět dostala do ruky a dnes si s touto linkou vskutku rozumím. Udělám s ní černočernou, rychleschnoucí a dlouhodržící linku. Zvládnu jak tenkou, tak silnější, jen s ocáskem ještě trochu bojuji. Ale to půjde. Za mě rozhodně zajímavý kousek, navíc za příjemnou cenu, stojí totiž do sto korun.

Pokud by vás zaujala značka Make-up Studio, tak na jejich e-shopu Makeupstudio.cz zadejte promokód "Skodulka20", díky kterému budete mít slevu 20%! ;)


No a aby to nebylo až tak veselé, tak jsou tu i dva neoblíbenci. Se to tentokrát nějak sešlo, protože ani teď nepůjde o nic jiného než další produkty na oči, přesněji jde o stíny. Překvapivě tu mám Color Tattoo od Maybelline. Jak je mám ráda, tak tenhle odstín si nikdy neoblíbím. Je to odstín 101 Breathless, který bych popsala jako champagne nebo lehce nazlátlá, jak chcete. Popisování barev není můj silný šálek :D Každopádně co je důležité říci, obsahuje zlaté a takové světloulinké třpytky, ze kterých se v podstatě skládá. Když to tedy vezmete v menším množství, barva na oku žádná nebude, když to nanesete ve větším množství, bude to po očích cestovat. Práce s ním tedy rozhodně není snadná. Takže pigmentace nic moc, práce s ním hrůza.. bohužel ani výdrž to nezachrání, protože tohle je snad jediný stín, který nepracuje ani s pudrovým základem. Nedrží to na oku bez něho ani s ním. Pro práci na mastnějších víčkách je to nepoužitelné. V tom jsou krémové stíny Green Magic od Make-up Studio o chlup lepší. Ty totiž alespoň s pudrovým základem obstojně drží a pracovat se s nimi tímto způsobem dá. Ovšem pokud je chcete použít samostatně, tak to fakt nejde. Opět bez podkladu při aplikaci mírně cestují, samy vypadají na oku mírně vyblitě a na závěr to nejdůležitější - nevydrží na místě ani hodinu. Na mastných víčkách se úplně pekelně rychle slévají a po hodině už se začínají zviditelňovat vrásky, po dvou hodinách ani nemluvím.. Takže použít maximálně v kombinaci s pudrovými stíny či dobrou bází. Ale už to, že se musíte piplat s podkladem je za mě zbytečná komplikace, navíc u stínů za celkem vysoký peníz. Více o nich tu.


Kategorii Youtube zastupuje vcelku čerstvá krev na této scéně a to je SHARKA beauty CZ. Sharka se vám bude líbit tehdy, máte-li rádi delší kosmetická videa. U ní totiž není žádný problém narazit na skoro hodinové video. Sem tam to proloží něčím kratším, ale stejně ty dlouhé, které si pouštím jako kulisu k dalším činnostem, jsou nejlepší :) Nějaké ty filmové tipy tu mám tentokrát také. Pokračovala jsem ve sledování dalších filmových trháků z minulého roku. Jedním takovým byl bezesporu film Revenant - Zmrtvýchvstání. To asi nemusím dlouze představovat, všichni znáte. V hlavní roli Leo Dicaprio, který předvedl famózní výkon i beze slov, stačilo k tomu chroptění a chrčení :D K tomu nádherná příroda a zajímavá zápletka. Co mi ale vadilo byla délka filmu a po nějaké hodině už jsem se mírně těšila na konec. Na mě prostě zbytečně zdlouhavé. Další dva tipy jsou hororové. Vloni se objevil v kině i horor Zhasni a zemřeš!, tak jsme s M. taky koukli. Za sebe můžu pochválit, má to myšlenku a děj, je tam pár lekaček u kterých si div necvrknete :D a k tomu tam hraje moc hezký herec. Jediné mínus byl předvídatelný konec. Už asi v půlce jsem prostě věděla, jak to musí dopadnout. Ale i tak, chválím. Další horor je Temná strana dveří. Ten se mi hodně líbil svým dějem, i když opět jsem tušila, jaký bude závěr :D Achjo, nemám ráda, když se mé domněnky splní. Tady mám navíc dost problém s hereckým obsazením, tedy s herečkou v hlavní roli (Sarah Wayne Callies). Pamatovat si ji můžete z Prison Break nebo z The Walking Dead a bohužel za mě je tahle herečka hrozně nesympatická a k tomu ještě hrála hroznou hysterku, takže mi to rušilo celý film. Pěkné bylo zase naopak prostředí filmu, děj se odehrává v Indii, což je něco trochu exotičtějšího.


Jednoznačné doporučení však vede ke snímku Dánská dívka a spojím to rovnou i s knížkou. O té jsem psala už v minulém BxN, ale chvíli na to jsem ji dočetla a mrkla i na film.. A je to asi druhý film v životě, který mne zaujal více než knížka. Vážení, jestli vám mám doporučit jeden jediný film, tak právě Dánskou dívku. Naprosto perfektní herecké obsazení a následně skvělé výkony k tomu nádhernému příběhu zajistí úžasnou podívanou. Pecka! Knížka je také super, je to tam vše trochu podrobnější s menšími rozdíly, ale film mne chytl za srdce víc, i když ten příběh je strhující v obou případech. Knížku, kterou jsem vzala hopem je Lady Fuckingham od Oscara Wilda. To asi nebudu doporučovat všem, jenom těm chlípnějším z vás, kteří si rádi přečtou trochu peprné vyprávění jedné nymfomanky :D Tak nějak pokračuji na vlně úchyláren z minulého videa, ale slibuji, že tímhle končím :D Na závěr tu jsou vosky a svíčky. Jedním z vosků, který jsem si během března užívala, je Bundle Up. Pokud máte rádi silné zimní vůně s trochu studeným nádechem a nevadí vám jehličí, tak tohle se vám bude líbit. Je to opravdu extrémně silná vůně, s malým kouskem vosku vypálíte až čtyři svíčky a z počátku ho musíte pálit opravdu po chvilkách. Ale máte-li trochu zakrnělý čumák jako mám třeba já, tak si alespoň vůni můžete vychutnat. Svíčku, kterou jsem si užívala byla Cinnamon Stick, kterou jsem měla v malém tumbleru. Tumbler je naprosto perfektní věc, protože skvěle hoří, stačí pálit pro intenzivní vůni krátkou chvíli a rovnoměrně ubývá, takže už vím, po čem budu spíše sahat :) A v téhle teplé vůni věrohodně odpovídající skořici to byl zážitek! Pokud máte rádi skořici bez příkras, tak tuhle musíte mít! :)

A jsme na konci dnešního povídání, zase toho nebylo úplně málo, jak jsem si myslela, tak snad vám to nevadilo :) A dejte mi dolů do komentářů vědět, co bavilo a nebavilo v poslední době vás!

Viděli jste/četli Dánskou dívku? Líbila se vám?

4 komentáře:

  1. Revenant mě šíleně zklamal, nebavilo mě to a přesně jak píšeš, bylo to navíc moc zdlouhavé. Zhasni a zemřeš nebylo špatné, ale čekala jsem více.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já na to koukla ráda, ale taky to pro mě není film, co bych potřebovala vidět znovu.. Zhasni a zemřeš se mi fakt líbil a vlastně ani nevím proč mě tolik zaujal :D

      Vymazat
  2. Na ty Cushion linky už jsem slyšela víc chvály, ale já pořád nevím, jestli bych si porozuměla s tím způsobem aplikace, jsem zvyklá na linky ve fixu, ale asi si je koupím. Vosk Bundle Up jsem měla, ale na mně to byla hodně silná vůně, já na to tyhle lesní vůně s jehličím moc nejsem. Momentálně mně s jarem hodně okouzlila Cherry Blossom:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem si musela na štěteček zase chvíli zvykat, taky jsem teď používala dlouho fixy.. :D ale už to docela jde, jen je potřeba nejlíp hned vyprat štěteček, protože fakt brutálně ztvrdne a použít ho podruhé bez umytí fakt nejde :-/ :D Cherry Blossom je krásná :) já si teď zamilovala Vanilla Lime a Delicious Guava! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)