sobota 4. března 2017

Fixační pudr, 3D lesk a lak na nehty - Avon

Krásný den vám přeji!

Ani jsem se nenadála a je březen, můj nejoblíbenější měsíc v tomto roce. A já jsem vám přitom ještě nestihla představit ani kosmetiku z Vánoc.. :D Achjo. Tak jdeme na to, dnes se podíváme hned na tři novější kousky značky Avon, které jsem objevila ve vánočním balíčku. 



Fixační pudr MagiX

Na stránkách Avonu jsem již tenhle kousek nenašla, což mě zaráží a doufám, že ho nepřestali vyrábět! Zrovna tenhle produkt by měl určitě v nabídce zůstat. To prozradím klidně hned na úvod. Pudr vám přijde v krabičce. Samotná pixla/kelímek je na stejném principu jako u jiných značek, umělohmotný, se šroubovacím víčkem a uvnitř proděravělé víčko s otočným systémem, kdy si pootočením ty dírky buď otevřete nebo zavřete. Snad je mé vysvětlování pochopitelné, vůbec nevím, jak lépe to říci. Pudr je velmi velmi velmi jemně namletý. Je bílý, ale nemusíte mít obavy, protože v tom malém množství, ve kterém ho na obličej aplikujete, ztransparentní. Na pleti je neviditelný, ale přesto víte, že ho tam máte, protože pleť nádherně zjemní a to na dotek, i na pohled, jestli to tak lze říci. Pleť je jako dětská prdelka :D Krásně heboučká, vyhlazená a na hodnou chvíli i zmatněná. Make-up na pleti drží o poznání déle než bez něho, ale můj pocit je, že v tomhle je o něco lepší fixační pudr od Dermacolu. S tímhle fixačním pudrem mám zmatněnou pleť v perfektním stavu cca šest hodin, u DC pudru je to ještě o něco déle. Nemůžu ale říci, že by byl ten rozdíl tak markantní, aby mi bránil tenhle pudr používat. Vezmu-li to kolem a kolem, jsem s ním spokojená a můžu ho za sebe doporučit. 





Lesk na rty 3D Plumping

Lesk jsem taky nenašla v katalogu v původní balení, jen jejich novinku pod značkou "Mark", což bude pravděpodobně nový přebal (zde). Já vám o tomhle lesku stejně poreferuji. Je to 3D lesk a upřímně jsem vůbec netušila, co si pod tím představit, ale byla jsem zvědavá, jaký to bude zvětšující efekt. Odstín Mauve vypadá v obale jako hezká intenzivní hnědo-fialová se stříbrným shimmerem. V obale to vůbec nevypadá špatně, ale ve výsledku to pigmentované až tak není a na rtech vám lesk dodá spíše jen lehkého zabarvení, samozřejmě s výrazným lesklým efektem. Balení je jednoduché, ale co musím pochválit je vhodně zvolený aplikátor - tenký štěteček. Pro mé malé rty je to výhra, pracuje se mi s ním jedna báseň a potřebovala bych takový štěteček u všeho! A teď vám musím prozradit, co tenhle lesk dělá. On totiž ihned poté, co ho na rty nanesete, začne lehce mentolově pálit. Není to nic nepříjemného, je to jak kdybyste si dali na rty mentolový balzám nebo nechali na rtech mentolový bonbón. Postupně to odeznívá (nebo to přestáváte vnímat?), takže se nemusíte bát, že byste chodili celý den s pálivou pusou :D Asi to má mít zvětšující účinek, toho jsem si ale bohužel nevšimla, i když ten lesk jako blesk i mým rtům dodává trochu na velikosti. Lesk mírně lepí, hezky hydratuje a překvapivě docela dlouho vydrží. Jídlo sice nepřežije, to zase nebuďte bláhoví, ale hodinku až dvě sedí na místě, což mi vyhovuje. Asi to není nic nepostradatelného, ale není ani špatný a celkem často a ráda po něm sáhnu. A to fakt nejsem lesková!








Lak na nehty Nailwear pro +

Letí nyní nějaká barva víc než rose gold? Asi ne. A abych si i já trochu přičichla k téhle barvě, zaslal mi Avon tenhle lak, který nese název Rosie Gold. Laky této značky mám celkem ráda, protože se mi s nimi velmi dobře pracuje a na nehtech obstojně drží a ani tento není výjimkou. Je z kolekce Nailwear pro +, což je tuším ta základní kolekce jejich laků. Je metalický a jak můžete vidět na fotkách, dle světla se mění i jeho vzhled. Ve stínu je to barva růžového zlata, na sluníčko už vypadá jako klasická zlatá. Je to tak trochu chameleon. A to mě baví. Štěteček má moc fajn, u těchto laků oceňuji delší rukojeť, se kterou se mi moc dobře manipuluje. Lak dobře kryje už v jedné vrstvě. Velmi rychle zasychá, takže klidně můžete pro jistotu dát i dvě vrstvy, suché budou raz dva. A jak jsem říkala, lak obstojně drží. Tyhle metalické jsou na tom o něco lépe než krémovky, tak nějak mám pocit, že lépe k nehtu přilnou. O to hůře se poté odlakovávají, musí se tomu věnovat chvíle s odlakovačem, ale stojí to za to. Nehty mi zdobil několikrát a nikdy jsem ho nesundávala dříve než po čtyřech dnech, kdy se začaly na pravé ruce ošoupávat špičky.. To je u mne dlouho, takže za mě palec nahoru. A pokud by se vám růžová zlatovláska líbila, mrkněte na něho zde za 69,90 Kč / 10 ml.




Sečteno podtrženo, tahle várka mne celkem mile překvapila. Není tu nic, co by pro mne bylo špatné a ráda sahám po každém z těchto kousků. Fixační pudr se stal mým každodenním pomocníkem a můžu ho s čistým srdcem doporučit, i když vím, že se po spotřebování vrátím zase zpátky ke svému grálu. Lesk na rty asi není nic pro fanoušky intenzivních rtěnek, ale není špatný a i já, odpůrce lesků, jsem v něm našla zalíbení. Lak na nehty je můj jednoznačný favorit, i když jsem trendu této barvy úplně nepodlehla, na nehtech se mi vážně líbí a jeho vlastnosti si taky zaslouží pochválit.

A co vy? Máte s některým z těchto produktů zkušenosti?

*Produkty obdržené zastoupením Avonu

Edit: Sypký pudr naleznete zde, stejně jako lesk se dostal pod novou kolekci Mark ;)

22 komentářů:

  1. Zkušenost nemám, ale o tom fixačním pudru jsem uvažovala, zajímalo mně právě to, jak si bude stát oproti tomu pudru od Dermacol. A líbí se mi lak, pro tyhle metalické odstíny mám slabost:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas radši klasické krémové laky, ale u tohoto se mi líbí, že obstojně drží a vypadá velmi nenásilně :) Pudr je super, jako nemůžu říct, že ne.. jen srdcovka zůstává DC no :D

      Vymazat
  2. Tu mě zaujal jen právě lak na nehty :)) Ten vypadá dobře.
    Soutěž o pečující produkty

    OdpovědětVymazat
  3. pudr je porad v nabidce, jenom ted pod oznacenim MARK, produkty jsou vsak porad ty same... je to tak i u rasenek, rtenek atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já jsem koukala, že produkty zůstaly a jsou pod touto značkou, ale na internetu ať jsem hledala jakkoliv, jsem tenhle pudr nenašla :)

      Vymazat
  4. Na ten pudr jsem slyšela docela pozitivní recenze, tak ho možná vyzkouším :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně dobrý, určitě si fanoušky najde :) a hlavně tyhle fixační pudry jsou fakt bezedné!

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Mně je ten mentolový efekt taky celkem příjemný, to bude fajn v létě, až budu potřebovat zchladit :D :)

      Vymazat
  6. Pudr mám a je skvělý. Trpím na lesknutí pleti a Avon pudr mi hodně pomohl.
    Jo a je snad nekonečný. Mám ho už určitě od začátku zimy a mám pocit, že je stále stejně plný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, to máš pravdu.. tyhle pudry ubývají opravdu hrozně pomalu.. já mám většinou jeden fixační pudr na rok :D Takže netuším, co budu dělat s těmi třemi, co tu mám :D :D

      Vymazat
  7. Ten lesk má nádhernou barvu. :) Laky od Avonu už jsou stálice, tahle barva mě moc neoslovila, ale být to jiná, už slintám. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se od nich nejvíc líbí ty krásné krémovky.. mají i nádherné pastelové barvy :)

      Vymazat
  8. roste ti z bradavice chlup :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to bradavice, ale piha a dík za upozornění! :D

      Vymazat
  9. Odpovědi
    1. Já jsem tenhle nosila hlavně v zimě, na léto se chystám vytáhnout zase pořádně výrazné barvičky :)

      Vymazat
  10. Na pudr jsme slyšela samou chválu, laky avon umí, lesky příliš nemusím :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na lesky taky vůbec nejsem, ale tenhle mi teď dělá společnost v kabelce :D takhle na cesty je to fajn :)

      Vymazat
  11. Lak mám doma taky je skvělý. :) Ostatní produkty jsem nezkoušela, ale zaujal mě lesk .:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lak je moc fajn, i když ty krémové a pastelové barvičky od Avonu mám radši :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)