čtvrtek 2. března 2017

Přírodní značka Biofficina Toscana

Krásný den vám přeji!

Je na čase, abych se trochu rozpovídala o produktech přírodní značky Biofficina Toscana, která pochází ze slunného Toskánska v Itálii. Měla jsem tu na otestování tři výrobky této značky, která je na našem trhu od podzimu. Zkoušela jsem Tělové čistící mléko, Sprej pro uhlazování vlasů a Citrusový peeling na rty. Poctivě už nějaký čas testuji, takže dnes se mrkneme na závěry.




Tělové čistící mléko s medem

Oficiální popis: Jemné, hydratační, čistící mléko do koupele a do sprchy, vhodné pro citlivou pokožku. Má inovativní organické složení s obsahem medu a organického toskánského olivového oleje. Obsahuje zklidňující, hydratační, organické extrakty, speciální povrchově aktivní látky na rostlinné bázi a exkluzivní, jemný konzervační systém. Mléko nejenom skvěle umyje vaší pokožku, ale i hydratuje díky měkké, krémové pěně. Relaxujte a nechte se hýčkat. Mléko zanechá vaši pokožku sametově hebkou a krásně voňavou.



Tohle "mléko" mne dokázalo napálit hned na úvod. Klára si totiž zase pořádně nepřečetla popisek, aby zjistila, že pod názvem Tělové čistící mléko se skrývá pomocník do sprchy, nikoliv krém! :D Takže po prvním namazání, kdy se to ne a ne vstřebat, přišla na to, že je třeba to opláchnout. No nevadí.. závěr: jsem debil a vy poctivě čtěte popisky! :D To nic ale nemění na tom, že bych ten název pro jistotu fakt trochu poupravila, aby k podobným mejlkám nedocházelo.. Balení je jinak jednoduché, běžná umělohmotná lahvička. Obsah je lehce nažloutlý a perleťový, což vypadá roztomile. Je krémovější než běžný sprchový gel, takže je to taková jemnější sprcha. Parfemace je velmi slabá, nevtíravá, nasládlá. Název ji v tomto případě popisuje přesně - je to kombinace medu a mléka. Škoda, že po opláchnutí o ni ani nevíte. Po použití je třeba se opláchnout důkladně, protože díky krémovějšímu složení se nechce mléko úplně snadno pustit. Po umytí vás čeká velmi příjemný a hýčkaný pocit jemné až hebké pokožky. Namazat se poté je sice třeba, ale příjemný pečující pocit jsem po umytí určitě měla. 





Tenhle čistící kousek nebyl špatný a jeho péči jsem si celkem užívala. Asi bych se nezlobila za intenzivnější vůni, protože ta je vážně hodně slabá a musíte silně napínat čichové buňky. Jemné složení je na pokožce příjemné a to se mi zase líbilo. Vezmu-li to ale jako celek, tak to není nic, co bych si musela bezpodmínečně kupovat znovu. Najdete ho zde, cena je 289 Kč za 200 ml.

Sérum pro uhlazení vlasů

Oficiální popis: Toto přírodní inovativní sérum je pro rozlétané, unavené, nepoddajné a namáhané vlasy, a to kudrnaté i rovné. Kombinovaný antioxidační účinek Univox - Oleox z organických složek toskánského, lokálního, organického medu vyživuje a chrání vlasy před oxidativním stresem způsobeným přírodními živly (sluncem a slanou vodou) a chemickým namáháním, jako je smog, chlor a teplo z vysoušečů vlasů a žehliček na vlasy. Jeho cílené, organické extrakty zkrotí a oživí vlasy, dá jim tvar a přirozený zvlněný vzhled. S jemnou ovocně-květinovou vůní.



Něco podobného jsem potřebovala! Vlasy jsou přes zimu rozlítané více než obvykle, díky všem těm svetrům a šálám a elektrizují jako blázen. A tak se určitě něco na jejich zkrocení a uhlazení hodí. Balení je s rozstřikovačem, takže ho lehce několika dávkami aplikujete po celé hlavě. Sérum má vodovou konzistenci. Mírně lepí, což jsem zjistila, když jsem ho zkoušela hned poprvé na ruku. Trochu jsem se toho bála, ale naštěstí se ve vlasech chová skvěle. Rozptýlí se, sedne si a nezatěžuje je. Jen zařídí to, že po umytí nejsou vlasy rozlítané do všech stran, ale naopak se celkem hezky drží u hlavy. Zbytečně neelektrizují a nejsou tak suché. Rozčesávají se také na jedničku a už od pohledu se hezky lesknou a vypadají zdravě. Žádného rychlejšího plihnutí či mastnoty ve vlasech jsem si nevšimla. Takže efekt ve vlasech to udělá jenom dobrý. Plus má sérum i za to, že je bezoplachové. Jakýkoliv krok ušetřený ve sprše vítám :D Má ale i jedno mínus, čímž pro mě je parfemace. Mám ráda přírodní vůně i ty umělé a nejdu vesměs proti ničemu, ale tohle ne. Už jsem u některých blogerek četla/slyšela, že to voní. Podle popisu jde o ovocně-květinovou vůni. Vážení, mně to děsně smrdí. Ale fakt hrozně. A víte co mi to trochu připomíná? Ne květiny, ale namletý kmín v kombinaci ještě s něčím. Nooo a to není nic, co bych chtěla čichat zrovna z vlasů, i když mi v kuchyni kmín nevadí :D Díkybohu není ta parfemace z vlasů nijak výrazně cítit, protože to bych asi odmítala použít..




Tenhle kousek mi vyhovuje svými schopnostmi zkrotit rozlítané vlasy a tím, že je zároveň nijak nezatěžuje a nemastí. Ale ta parfemace je pro mne silné kafé a bohužel ho kvůli tomu znovu asi mít nepotřebuji. Najdete ho zde, 100 ml za 269 Kč.

Citrusový peeling na rty

Oficiální popis: Účinný peeling je prvním krokem v péči o vaše rty. Jemně odstraňuje suchou kůži a zanechává rty měkké a růžové. Jeho sladká vůně se postará o zpříjemnění chvíle vaší péče o sebe sama.



Zaručeně můj nejoblíbenější kousek z této testovací zásilky. Ač testuji jeden kosmetický kousek za druhým, tak jsou pořád ještě vody nepoznané. Například tohle je můj první peeling na rty. Několikrát jsem už koukala po peelingu v Lushi, ale nakonec jsem si říkala, že cukr mi poslouží v podstatě stejně, takže jsem ho tam s klidem nechala. Ovšem když byla možnost prubnout tenhle přírodní, šla jsem do toho. Peeling je v malém kalíšku, co vypadá nejvíc roztomile. Má klasicky šroubovací víčko a po prvním otevření na vás vykoukne ještě jedno ochranné víčko. Je třeba do peelingu hrábnout prstem, což by možná někomu mohlo vadit, ale u peelingů je to běžné a s umytýma rukama bych to nehrotila. Peeling je střední hrubosti a kromě zrníček obsahuje také oleje, což je naprosto super. Ze rtů díky zrníčkům odstraníte suchou kůži a prokrvíte rty, díky olejům jim pak dodáte výživu. Po použití na vás čekají rty v perfektním stavu, připravené buď ihned na vaši oblíbenou rtěnku nebo na pořádnou vrstvu nějakého oblíbeného a kvalitního balzámu, který dotáhne do konce skvělou péči o rty :) Já jej používám 1 - 2x týdně, v malém množství jím večer před spaním vydrhnu rty, poté nanesu vrstvu balzámu a ráno mám naprosto bezvadné rty. Ještě možná zmíním vůni, když ji tu zdůrazňuji u všeho. A v tomto případě se mi hodně strefila do vkusu. Ač je peeling  podle názvu citrusový, v první chvíli po přičichnutí se mi vybaví spíše káva a až následně se rozehrajou tóny citrusu. A to se mi líbí! 





Mám-li tedy shrnout mé dojmy z peelingu, tak ty jsou vesměs pozitivní. Peeling se mi líbí od vůně až po jeho pečující složky, které dodají rtům zaslouženou péči. A nakoplo mne to k tomu, že až ho spotřebuji, budu chtít další peeling na rty :D Peeling naleznete tady, cena je 219 Kč za 15 ml.

Celkově jsou tedy mé pocity z kosmetiky smíšené. Rozhodně bych se znovu nebránila peelingu na rty, ten se mi zamlouvá ve všech ohledech. Tělové čistící mléko není špatné a jeho používání se mi líbilo, ale chybí tam taková ta "jiskra", která by mezi námi měla přeskočit, abych po něm zatoužila znovu. Sérum na uhlazení vlasů se mi zamlouvá do té míry, že vlasy hezky zkrotí a vesměs nahradí péči kondicionéru na vlasy, ale nedokážu se přenést přes jeho parfemaci natolik, abych ho po spotřebování chtěla znovu..

A co vy a Biofficina Toscana? Znáte tuto značku? Zaujala vás? Máte s ní zkušenosti?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Biofficina Toscana

20 komentářů:

  1. O této značce už jsem slyšela, snažím se používat jen bio přírodní kosmetiku, takže jsem ráda, že je na našem trhu zase o jednu zajímavou značku víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, Jani! Je super, že se trh (nejen) přírodní kosmetiky tak hezky rozšiřuje.. Když si vzpomenu, že tak tři roky zpět tu byla tak třetina značek.. a přírodní kosmetika byl úplně neznámý pojem.. :)

      Vymazat
  2. Neznám značku, ale zaujal mě též peeling na rty, po něm bych sáhla taky nejraději z celý řady. Žádný doma ani nemám, používám starý kartáček na zuby, který je fajn, ale podobný produkt by se mi asi hodil více, přece jenom rty pak vypadají mnohem lépe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dřív používala místo peelingu klasický cukr s medem, když to bylo potřeba, taky poslouží :) ale tak když už používám na všechno spešl produkty, proč ne i peeling na rty, že :D :)

      Vymazat
  3. Značku vůbec neznám, ale nevypadá vůbec zle. Nejvíce mě zaujal asi peeling.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peeling je super :) Mají určo i tělové, tak ty musím očíhnout taky :D

      Vymazat
  4. Tyto produkty jsem taky testovala a se všemi jsem byla moc spokojená a ke značce se určitě budu vracet! Zamilovala jsem si peeling.
    Beauty by K. + soutěž ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peeling jsem si taky moc oblíbila, u ostatních mi něco málo vadilo, ale špatné produkty to určitě nejsou :)

      Vymazat
  5. Tuto kosmetickou značku neznám, ale miluju přírodní produkty, takže se pak juknu, co mají v nabídce. Nicméně ty lip scruby jsou strašně fajn a já mám právě jeden od Lush a už asi 4 roky a vždycky na něj prostě zapomínám, i když je jeho používání příjemné. Jinak taky se mi občas stává, že nečtu popisky:D BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No doma si ze mě dělali srandu, že na sebe patlám už i sprcháče :D ale občas se to prostě stane :) Já musím mít peeling položený na umyvadle, abych ho pořád měla na očích, jinak bych na něho zapomněla taky :D

      Vymazat
  6. O této značce jsem už něco slyšela, ale co je jediné tak opravdu mě snad zaujal jen ten peeling na rty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peeling je super, určitě mají i tělové, takže další položka na prozkoumávání :D

      Vymazat
  7. Peeling na rty vypadá dobře, i to sérum na vlasy :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obě věci jsou fajn, jen bych chtěla aby mělo to sérum fakt jinou vůni :D

      Vymazat
  8. O této značce už jsem slyšela, začali mě dokonce i sledovat na Instagramu :D Ty jejich produkty vypadají moc dobře, díky za tuhle recenzi, nakoplo mě to k tomu, abych si také konečně pořídila nějaký peeling na rty. Jsem na tom stejně jako ty, pokukovala jsem po těch z Lushe, ale nakonec jsem je tam vždycky nechala, takže jsem ještě žádný nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, Aničko! :) Jen do toho, on je peeling na rty celkem fajn vychytávky.. Když ho použiji dvakrát do týdne, tak už mám definitivně pokoj od šupinek a suchých rtů.. achjo, že mě to nenapadlo dřív :D :)

      Vymazat
  9. ja neviem, mne tie mlieka do sprchy nejako nesedia :/ ale peeling vyzerá fajn :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tohle je spíš krémovější sprcháč, není to takové to klasické tělové mléko do sprchy, co má např. Nivea nebo Balea.. :)

      Vymazat
  10. Peeling na rty jsem ještě neměla a citrusový? Kdo by si nedal říct... :D Vážně vypadá dobře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peeling je fakt super a pokud se nepletu, tak mají i jiné příchutě! ;) :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)