úterý 28. února 2017

Video: Nejoblíbenější filmy

Krásný úterní den vám přeji!

Abych vás ani dnes neochudila o video, ještě dnes ráno jsem zasedla před kameru a jedno pro vás natočila. Jedno, které jsem slibovala opravdu dlouhou dobu a stydím se, že mi to tak trvalo.. Ale je to tu. Tadáááááá. Moje nejoblíbenější filmy. Tak se pohodlně usaďte a pokud vás to zajímá, očíhněte dvacetčtyři mých nejoblíbenějších filmů :)





Jednou z mých nejoblíbenějších filmových kategorií jsou horory. Pronásledují mě už spoustu let a začala jsem si jich všímat už někdy od čtrnácti. Tenhle koníček sdílíme s taťkou společně, takže často koukáme na nové a dosud neobjevené horory spolu a jelikož M. je taky může, koukám i s ním, takže se jim jednoduše vyhnout ani nemůžu :D Mezi moje jedničky, které můžu vidět zas a znovu patří rozhodně Kruh, ke kterému se váže zajímavá vzpomínka na jeho první zhlédnutí (o tom více ve videu). Dalším oblíbencem ač z řad béčkových hororů, je pro mě Dům voskových figurín. Já sama nevím proč, ale prostě ho miluju. Asi i kvůli tomu, že tam hraje Chad Michael Murray nebo nevim :D Klasikou, kterou můžu doporučit fanouškům satanistického klání, je potom Vymítač ďábla. Tenhle film je už z roku 1973, ale na tu dobu tam používají super efekty a já ho fakt můžu! Poslední tu mám Saw: Hra o přežití a Saw 2. Upozorňuji, že pouze tyto dva díly, které dle mého dosahují určité kvality. Ty pozdější slátaniny už nejsou ani zdaleka ono.

Odlehčíme! V teenage věku mi byly hned po hororech nejbližší taneční a hudební filmy. Mezi ty, které mne zaujaly nejvíc patří Let's Dance (opět jen jednička), kde hrají dnes již manželé Jenna Dewan A Channing Tatum. Jako uznejte, že na Channinga se prostě dá dívat :D Navíc se mi líbí i jejich taneční vystoupení a ta hudba.. Hříšný tanec je jedním z filmů, které jsem viděla nespočetněkrát. A to jsem ho prosím pěkně "objevila" až někdy kolem dvaceti! Propadla jsem mu ale naplno, protože hudba v něm je nakažlivá, Patrick je dost sexy a atmosféra filmu skvělá. Není divu, že tenkrát dostal Oscara! ;) Posledním hudebním filmem je Ladíme!. Ten se mi vryl do kůže hned po prvním zkouknutí. Líbí se mi hudební i taneční čísla a Anna Kendrick mi je tam vážně sympatická.

Co se týče komedií, tak zaručeně nejvtipnější záležitostí je film Trestná lavice. Považuji ho za nejlepší filmový počin Adama Sandlera a ty hlášky, co tu objevíte.. Bezkonkurenční. Další oblíbenou komedií u které se usmívám od začátku do konce je o křovácích z Afriky - Bohové musejí být šílení. To asi taky znáte, takže nemusím představovat.. Xi Xao je prostě bůh! :D Klasikou, kterou musí už tuplem znát každý, je Sám doma. Miluji ten film a můžu ho vidět kdykoliv, nejen na Vánoce! :) Posledním film z této kategorie je už tak nějak na pomezí komedie a rodinného a je to Marley a já. Neskutečně se mi zaryl do paměti a do srdce a to díky tomu, že jsem se s ním dokázala ztotožnit.. Upřímně přiznávám, že na konci tohoto filmu jsem měla doslova hysterický záchvat, kdy jsem brečela (ani ne brečela, ale přímo řvala!) jako tur.

Možná jsem se spletla, protože ještě raději než horory mám fantasy. Tady naleznete úplnou klasiku a filmy, které by patřily i do užšího výběru (možná do TOP 5?). Favorit číslo jedna je Pán Prstenů. Tu jeho atmosféru, to krásné prostředí, ve kterém to bylo natočeno i herecké obsazení. Je to jeden z mála dlouhých filmů, u kterého vydržím sedět jako zařezaná a sledovat každou minutu. Za trochu slabší považuji Dvě věže, ale to bohužel i u knížky. A možná ještě více miluji Harryho Pottera. No co říct. Vyrůstala jsem na něm, což vytvořilo obrovské pouto mezi námi :D Nejsilnější pouto mám však se ságou Twilight. Ať se mi v tuto chvíli smějete jak chcete, já na Stmívání narazila v době, kdy mne to neuvěřitelně ovlivnilo. Kdybych měla jmenovat jednu jedinou filmovou (i knižní) lásku, tak je to právě Twilight. První díl jsem viděla snad stokrát a pořád na něho můžu koukat znovu a znovu.. Ten je za mě rozhodně nejlepší. Dvojce jsem dlouho nemohla přijít na jméno, ale nakonec se stal mým druhým nejoblíbenějším. Nejslabším pak za mě je Zatmění, i když v knižní podobě se mi hodně líbilo.


Plynule přecházím k romantice. Že miluji knížky Nicolase Sparkse víte, kromě toho miluji i zfilmované adaptace. Nejlepší je za mě určitě Zápisník jedné lásky, kde je jak skvělé herecké obsazení (Ryan Gosling a Rachel McAdams), tak krásný, romantický příběh. A slza ukápla, přiznávám :) Klasikou devadesátých let jsou Velmi nebezpečné známosti. Určitě znáte. Jedna mrcha, jedna hodná holka a kluk, co neví, co chce :D Ale ten konec mě zabíjí do dneška :( Romantika, která neomrzí, zároveň s trochou humoru, je určitě Láska nebeská. Myslím, že taky asi nemusím představovat. Tenhle kousek dokonce obměkčil i mého taťku, takže ho musí vidět, znát a milovat snad každý! :D

A mrkneme se na drama. Mezi nejnovější přírůstky mezi mé oblíbence patří Pokoj. Před pár dny jsem dočetla knížku a musela jsem si film pustit znovu.. a znovu a znovu. Viděla jsem ho během pár dní víckrát, tak moc mě ten příběh zase dostal. Doporučuji. Stejně tak a ještě víc doporučuji film Requiem za sen v hlavní roli s Jaredem Leto. Přijde mi strašná škoda, že o podobných filmech, které se věnují drogové problematice, se nemluví víc. Tenhle si to určitě zaslouží a je to jeden z těch, který mi na zádech zanechával husí kůži. Film Je to i můj život ve mně pro změnu zanechal smutek a několik posmrkaných kapesníků. Je to o rodině, ve které se odehrává drama spojené s vážnou nemocí jednoho z jejích členů. Pusťte vážně jen tehdy, chcete-li se vyplakat. A posledním silným zážitkem, který vám doporučím z této kategorie, je film Pianista. Filmy i knížky zabývající se druhou světovou válkou mne zajímají, zejména ty, které se zaměřují na holocaust, což tohle bezpochyby je. Děj se odehrává v Polsku a poukazuje na pouť touto temnou dobou jednoho mladíka. V hlavní roli Adrian Brody, který to zahrál vážně důvěryhodně. Prostě pecka.

A jde se do finiše, poslední je něco mezi thrillerem, dramatem a krimi.. Sem jsem zařadila Pláž, kterou asi též netřeba představovat. Mladý Leonardo DiCaprio se dostane na místo, které vypadá jako ráj na zemi, ale časem zjišťuje, že tomu tak není. K tomuhle filmu patří bezpochyby i skvělá hudba, například písnička od Mobyho! Ještě jednou Leo, tentokrát ve filmu Prokletý ostrov. Tenhle film je pecka od začátku do konce. Budete se bát, budete napnutí a nakonec i zmatení :D Já film pochopila až na druhý nebo snad až třetí pokus, ale stojí to za to! Velký zážitek z filmu umocní odzbrojující hudba! Celé vyprávění o filmech pak zakončím mojí oblíbenou trilogií Milénium, která se řídí též knižní předlohou. Takhle vám to možná nic neřekne, ale Muži, kteří nenávidí ženy už asi vědět budete. Mám ráda jak skandinávskou verzi všech tří dílů, tak i americkou verzi prvního dílu. Ta americká je mi možná o chlup bližší díky sympatičtějšímu herci (Daniel Craig), ráda ale kouknu na všechny díly a doufám, že se Američani konečně rozhoupou a natočí pokračování! Tohle krimi si ho totiž zaslouží! :)

A to by bylo asi všechno.. Dneska víc textově než obrázkově, ale snad to přežijete :) A těším se na komentáře, kam mi, doufám, napíšete:

Jaké jsou vaše oblíbené filmy?

14 komentářů:

  1. Vypadá to, že máme hodně podobný vkus. Horory také můžu a Dům voskvých figurín jsem také milovala. Za mě je nej Nenávist, viděla jsem jednou a stačilo :D Jinak mám ráda třeba Sirotčinec, Ženu v černém, Jezero smrti, 3:15 zemřeš a spoustu dalších.
    Muzikály a taneční jsou také srcovka, doporučuji Nežádej svůj poslední tanec, nádherný film, u kterého jsem i brečela. A komedií a romantických mám v oblibě spoustu :) No zkrátka kouknu skoro na cokoliv :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Nenávist by byla hned další za těmito oblíbenými.. Na to jsem tenkrát taky koukala sama doma někdy v deset večer :D 3:15 zemřeš je taky super, to si mi připomněla, že jsem ho hodně dlouuuuho neviděla :) Nežádej svůj poslední tanec znám, z téhle kategorie jsem viděla vážně snad skoro vše :D

      Vymazat
  2. Vidím, že hodně filmů máme společných. Z hororů byl dobrý V moci ďábla nebo Obřad. Jinak mám ještě hodně ráda historické filmy, takže třeba Gladiátor, Trója apod. a nedávno mě docela zaujal film Dáma ve zlatém. A obecně mám nejradši historické filmy inspirované skutečností.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo vidíš to, já si nemohla ve videu vzpomenout na český název filmu Exorcism of Emily Rose a ono je to V moci ďábla! :D :) Ten se mi taky dost líbí :)

      Vymazat
  3. Mám taky ráda Zápisník jedné lásky :) No, to je pro mě těžká otázka, ani nevím. Mám ráda Brigit Joness, Lásku nebeskou, Samba, Holiday..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Zuzi, vidíš to, Prázdniny jsou taky super! :) A Bridget je klasika, ta nikdy nezklame! Před pár dny jsem viděla Dítě Bridget Jones a pěkně jsem se u toho natlemila :)

      Vymazat
  4. Máme toho co se týče filmů hodně společného:-) Z hororů se mi zamlouvá třeba ještě Lesní duch nebo Nenávist. A za Twilight se Ti smát nebudu, není proč, taky jsem je hltala, i když spíš v té knižní podobě:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenávist je další v řadě mezi nejoblíbenějšími a opět nezapomenu, jak jsem ho poprvé viděla sama doma :D :D Twilight miluji v obojí formě, knižní je asi lepší, ale zase jsem se k tomu čtení nedostala tak často jako k filmu.. :D

      Vymazat
  5. My se s přítelem dívat na horory nemůžeme, oba se bojíme filmů s duchařinou :D

    http://xoxo-ronnie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak aspoň seš toho ušetřena, viď.. Lepší než kdyby jeden z vás je měl rád a druhý to musel trpět :D

      Vymazat
  6. ty si moja spriaznená duša! :D ja Twilight takisto hrozne milujem, práve dnes som už asi desiaty raz dočítala Breaking Dawn :D a ani nemusím hovoriť, aký veľký crush mám na Edwarda!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám v plánu si v nejbližší době přečíst všechny znovu, tak snad se mi to povede ještě letos :D

      Vymazat
  7. Docela mě baví poslední dobou série filmů Marvel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě od Marvela jak které, ale některé taky můžu vidět zas a znovu :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)