úterý 17. ledna 2017

To nejlepší z kosmetiky za rok 2016

Krásný úterní den vám přeji!

Některým typům videí, které se ve vlnách objevují všude, se snažím vyhýbat, ovšem shrnutí té nejlepší kosmetiky za uplynulý rok se prostě objevit musí. Takže tu pro vás dnes mám TOP 16 za rok 2016. Plánuji i díl věnovaný pro změnu propadákům, tak snad se mi zadaří připravit ho co nejdříve.



Mám pocit, že o všech produktech tu bylo napsáno/řečeno už mnoho, takže vám je zde v textu již blíže představovat nebudu. Spíš jen lehce nakousnu, proč jsem je sem zařadila a odkážu vás na bližší recenze, ve kterých se dočtete určitě víc..


Přiznám se, že pečující kosmetiky na "vrcholné úrovni" jsem za minulý rok potkala podstatně méně než bych čekala. Ale něco z každé kategorie se tu přeci jen objevuje. Z vlasové péče tu mám zástupce pouze jednoho a tím je šampon Rasul od přírodní značky Urtekram. V prvních chvílích jsem byla k tomuto šamponu hodně skeptická, ale po pár použitích jsem mu naprosto podlehla. A dokonce natolik, že jsem si velké půllitrové balení nechala koupit k Vánocům :) Tenhle šampon udělá ty nejkrásnější vlasy pod sluncem. Fakt! Co bych ještě před rokem nečekala, bude fakt, že do tohoto ročního shrnutí budu zařazovat tekutá mýdla. Ovšem mýdla Aroma Ritual jsou natolik dokonalá, že tu chybět nemůžou. Přiznám se, že jsem dosud tenhle kosmetický produkt neřešila a kupovala mýdla, co mi přišly pod ruku a vyšly nejvýhodněji. Ale teď už nechci jiná. Tyhle tak luxusně a dlouho voní, že je prostě doma musím mít. Poslední favorit z péče o tělo je potom Sprchový gel s peelingem od Yves Rocher, který mne též zaujal natolik, že se jím dopředu zásobuji. Kombinace maliny a máty je ta nejpříjemnější letní záležitost, která dokonale osvěží. Díky peelingovým zrníčkům z vás smyje i veškeré nečistoty, které jste na svých cestách mohli posbírat.. Bomba.


Z péče o pleť se tu něco málo také najde. Sama jsem byla překvapená, když jsem si dala dohromady produkty, které se objeví v tomto postu. Víte proč? Protože je překvapivě i docela dost přírodní kosmetiky! Celkem mne to potěšilo a určitě chci v objevování dalších přírodních pokladů pokračovat. Ale zpět k péči. Z krémů na obličej tu mám jednoho zástupce a to Andělskou tvář z Havlíkovy přírodní apotéky. To je poklad, který je dokonalý od obalu, přes vůni až po účinky krému. Tak krásnou pleť jako s tímhle krémem jsem dlouho neměla a určitě to není poslední věc, kterou jsem od Havlíka měla.


Z přírodní kosmetiky tu mám oblíbence i na oční okolí a tím je Oční krém s kofeinem slovenské značky Dulcia. Nejen, že si ho milovníci kávy zamilují kvůli krásné vůni, ale také ho budou zbožňovat ty z vás, které stejně jako mne trápí kruhy pod očima a vysušené oční okolí. Tenhle krém si totiž se vším poradí! No a pokud byste náhodou potřebovali poradit s čištěním štětců, tak určitě omrkněte tenhle Čistič od Ebelin. Donedávna jsem byla na čištění štětců lajdák, ale od té doby, co ho mám, pucuji opravdu poctivě! Stačí dvě stříknutí a otřít do ubrousku a můžete směle používat nanovo.


Většina favoritů je z dekorativní kosmetiky. Tam se to letos objevovalo jedna báseň. Začneme nejoblíbenější paletkou, kterou vyhrála jednoznačně 10 Shades Palette od Gabrielly Salvete. Tohle je za mě jedna z nejpovedenějších paletek dostupných v našich drogériích a u mě je to rozhodně jedna z nejpoužívanějších paletek tohoto roku. Stíny jsou krásně pigmentované, hezky se s nimi pracuje a vydrží na oku po celý den. Navíc stojí pár kaček. Palec nahoru, tohle se povedlo, Gáby! :) Můj nejoblíbenější make-up patří mezi další přírodní objevy. Jedná se o Minerální make-up značky Annabelle Minerals, který dělá ten nejdokonalejší výsledný efekt, jaký jsem u make-upu kdy zaznamenala. V plném balení jsem měla matující, který krásně zmatní a se středním krytím toho i poměrně dost schová. V malém vzorečku jsem zkoušela i krycí verzi, která mne zaujala ještě víc, protože to krytí bylo něco dokonalého! Výsledný efekt byla krásná pleť jako projetá filtry. Obě verze ale natolik skvělé, že je v budoucnu potřebuji znovu. O bílé jumbo tužce od NYX jsem tu psala velice nedávno. Takže jen zopakuji, že její pigmentace je ohromná a k tomu je to perfektní držák a to i na waterline. Tam sice nevydrží celý den, ale půlku dne tam bude a to je u mne výkon! Korektor roku jednoznačně vyhrává Liquid Camouflage od Catrice. Asi netřeba představovat, protože ho zbožňují všichni a ani já nejsem výjimka. Tenhle krémový korektor krásně zakryje kruhy pod očima, nezalézá do vrásek, vydrží celý den a jednoduše je na pleti příjemný. Natrhává zadnici i daleko dražším značkám. Posledním kouskem na fotce jsou stíny Scarabeo - bylo tu o nich řečeno také mnohé, takže jen ve zkratce řeknu, že mají skvělou pigmentaci a zárukou je na očích intenzivní barva. Je s nimi jednoduchá práce a jistí to dlouhá výdrž. Navíc je mají v šesti nádherných odstínech, já mám prozatím 050, ale časem bych si ráda pořídila všechny.


Z řasenkama povětšinou bojuji, ale v roce 2016 jsem objevila i jednu velmi dobrou. Xpress Volume Aqua je voděodolnou řasenkou z dílny Gabrielly Salvete a zaručeně se zapsala mezi nejlepší, jaké jsem kdy měla. Řasy nádherně natočila, prodloužila, zahustila a zároveň i oddělila. Z mých krátkých a řídkých košťátek udělala opravdu pěkné řasy, za které jsem se doopravdy nemusela stydět. No a pak ji nemilujte :)


A jsme u kategorie laků na nehty. Kdo to vyhrál tady? Lak roku vyhrává zaručeně objev letošního podzimu, odstín Silky Mauve od Alessandro. Nádherná barva, která zajistí pěstěné nehty, schne do lesku a gelového efektu, perfektně kryje ve dvou slabších vrstvách, rychle schne a dlouho vydrží. Ideál. A když ho zkombinujete s top coatem Gel Shine, tak potom máte jistotu, že lak na nehtech bude vypadat jako gel-lak a vydrží tam minimálně o další dva dny déle. Top coat lak vytvrdí, ještě zvýrazní a vy se do něho jednoznačně zamilujete. Rtěnky moje milované. Loňský rok patřil těm tekutým. A hlavně držícím. Mezi dvěmi nejlepšími má své místo určitě Lip Stain od Sephory. U mě doma se objevil hned začátkem minulého roku a nákupem tohoto kousku jsem udělala nejlíp, jak jsem mohla. Je to dokonalý nude odstín do fialova, který jakmile nanesete na rty zasychá a drží a drží a drží a drží.. Ten samý případ je potom Lip Lingerie od NYXu, která je odstínově trochu více do oranžova, ale vlastnostmi je to hodně podobná záležitost. Až na horší aplikátor je to taky velká kamarádka. Oba lip stainy mi skvěle slouží v práci, kdy nemám tolik času rty neustále kontrolovat. S těmihle kousky to není bezpodmínečně potřeba, protože vydrží až několik hodin.

Tak a počítám-li dobře, právě jsem vám rádoby ve zkratce představila svých šestnáct nejoblíbenějších produktů za loňský rok. Samozřejmě nebyly jediné. Dalšími adepty do tohoto výběru byly například Multifunkční olej NUXE, Tužka na oči Yves Rocher a další. Vyzkoušela jsem toho spousty, takže je jasné, že si člověk některé produkty oblíbí.. Ale šestnáct je šestnáct :)

A vás se ptám, jaké produkty za loňský rok jste objevili vy? Máte nějaký tajný tip? ;)

8 komentářů:

  1. Souhlasím s korektorem Catrice a čističem štětců Ebelin - to jsou produkty, bez kterých už nemůže existovat:-) A pak paletka GS a tekutá mýdla Dermacol, ty kupuji jen v akci a pokud zrovna nemám v zásobě, tak nepohrdnu ani těmi Baleáckými, za tu cenu jsou super:-)
    Jinak, pro mně byl velký objev loňského roku rozjasňovač Trend It Up, řasenka Devilash a sprchové gely Cien (takové ty kopie Dermacoláckých Aroma Ritual)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baleácká mýdla jsou fajn, taky mi nijak nevadí a myslím, že za ty peníze je super :) Ale tyhle jsou teda ještě lepší :D Rozjasňovač TIU mám taky a jsem spokojená, ale jak jsem říkala, vybrat jen šestnáct věcí byl úděl.. :D teď třeba miluji ještě Rozjasňovací paletku Sleek, ale tu už dám do letošních oblíbenců :D

      Vymazat
  2. Tekuté mydlá sú naozaj vinikajúce a vydržia oveľa dlhšie ako sprcháče od Dermacol.Moje obľúbence sú tieto: http://betkasv.blogspot.sk/2017/01/oblubence-za-rok-2016.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za odkaz, určitě mrknu :) Taky mám ty mýdla pomalu radši než milované sprcháče :D

      Vymazat
  3. Milá Klárko, jako nová sledující bych chtěla pochválit Tvá videa. Vždycky jsem raději četla příspěvky než sledovala videa, ale Tvůj formát je sympatický a propracovaný; navíc se nemůžu dočkat slovíčka " téj ", to je pro mě taková lahůdka :-). Shodneme se na mýdlech od Dermacolu, Havlíkově apotéce ( čisticí 3-minutová maska a krém pro Vytížené ženy; z dekorativky jsem kupovala pomálu. Moje objevy z pečující kosmetiky jsou spíše levnější: sprchový gel s olejovými mikroperlami Balea, kofeinový šampon od Herbavery, denní krém manuka tree Ziaja, balzám na rty Blistex Triple Butters.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko, mockrát děkuji, to mne těší! :) Ani si nejsem vědoma slovíčka "téj" :D Musím se na to zaměřit :) Havlíkovu apotéku musím prozkoumávat víc, strašně mě ta značka zajímá :) A děkuji za tip na šampon, dá se sehnat někde v drogériích? :) a s Blistexem souhlasím, jen se objeví až příští rok v top za 2017 :D ;)

      Vymazat
  4. Klárko super! zase pár typů přibylo. Na ten minerální make-up se už asi měsíc chystám, ale nedokážu odhadnout odstín.. Jinak jsem se ještě chtěla zeptat co říkáš na stíny od Sleeku a taky jsi si chválila pudr od Dermacolu, jaký to byl konkrétně? Vím, že jsi o tom mluvila v nějakých videích, ale nemůžu se dohledat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Adélko, děkuji! :) Stíny od Sleeku miluju, teď jsem si kupovala další paletku, abych jich doma neměla málo :) :D A co se týče pudru, tak jedině ten Fixační! ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)