úterý 20. prosince 2016

Elektrický pilník Scholl pro krásné nožky

Krásný den vám přeji!

Právě jsem procházela fotky věcí, které čekají na svoji recenzi na blogu a mezi tím vším, jsem našla i tohoto růžového pomocníka, který mi doma dělá společnost už třičtvrtě roku. Stydím se, že jsem vás dosud neseznámila. Ale zase nyní je nejvyšší čas si ho přát, protože kdy jindy si ho nadělit než k Vánocům ;)

Elektrický pilník Velvet Smooth od Schollu seženete v několika různých variantách. Existuje ve verzi použitelné do vody a nebo tento na sucho. Sehnat se dá v několika barvách a designech. A nyní můžete zakoupit i velmi pěkné dárkové sety, kde kromě pilníku naleznete, pokud se nepletu, i krém na nohy. Já ho dostala k narozkám už v březnu, kdy tyhle pěkné (a poměrně levné) sady nebyly. To jen tip pro vás.



Součástí mého balení byl samotný strojek, jedna hlavice, krytka a myslím i baterie (4 AA baterie). Trochu mi chyběl jakýkoliv český popisek na balení, čeština byla tuším až vevnitř a ještě tam toho nebylo moc, jestli si to dobře pamatuji. Avšak jak strojek použít, pochopí každý i bez návodu a po internetu se toho dá dohledat spousta, takže žádný problém. Ke strojku se po opotřebení dokupují hlavice a na výběr máte ze dvou tvrdostí.



Rotující hlavice pilníku obsahuje diamantové krystaly a měla by se postarat o rychlé, bezpečné a bezbolestné odstranění odumřelé a ztvrdlé kůže. Pilník se zapíná otočením proužku uprostřed. Zní to jednoduše, ale přiznám se, že občas mě to vytáčí, protože při tom rotování hlavice se mi to vypíná špatně. Sem tam se mi to nedaří a pak se u toho vztekám. Ale není to nic, co by bylo zásadní. Avšak pro mne osobně je trochu zásadnější fakt, že strojek je poměrně hlučný. Nevím proč, ale čekala jsem, že to bude celkem tichá mašinka a ne, že když budu brousit nohy, neuslyším ani bombu padat. Já vím, že pro někoho je to třeba detail, ale já podobně hlučné a pravidelné vrčení nesnáším a proto mi to trošku překáží.


Ovšem samotné pilování ztvrdlé kůže je fajn. Trochu jsem se zprvu bála, zda to nebude nepříjemné nebo bolestivé, ale to byly naprosto zbytečné obavy. Naopak je to vcelku příjemná masáž, kdy se kromě masírování zároveň i zbavujete ztvrdlé kůže. Jde to snadno, stačí každé chodidlo pilovat pár minutek. Počítejte samozřejmě s tím, že kůže odpadává, takže si pod sebou naděláte chlívek. Ale stojí to za to, protože po krátké chvíli máte nohy o poznání jemnější. Samozřejmě záleží, jak na tom s tvrdou kůží jste. Já přiznávám, že poslední dva roky, co denně v práci naběhám x kilometrů, nemám chodidla tak hezká a jemná jako dřív. Naopak přes léto mívám ztvrdlé paty poměrně dost, k tomu se mi dělají různé otlaky a často se mi kůže na patách i loupe. S většinou z toho se při pravidelném používání téhle mašinky, dokážu zbavit. Chce to ale používat opravdu pravidelně například 2 - 3x týdně a samozřejmě o nohy pečovat i jinak (např. mazat krémy, občas si dát lázeň nohou, atp.). Tenhle kousek by vám měl nahradit klasickou pemzu a nepohodlné drhnutí s ní. Zase ale nebudu tvrdit, že to udělá zázraky. Nebudete mít do druhého dne nejhladší paty na světě. Ale s tímhle strojkem to jde prostě o něco rychleji a asi i o něco pohodlněji (jestli něco nemám ráda, tak drhnutí pemzou ve vaně :D). Na druhou stranu zase ale nemám ani pocit, že je to něco, co musí bezpodmínečně mít každý doma. Dá se bez něho obejít. Třeba pro jemné nohy, které mají jen lehce zhrublé paty, mi to přijde jako naprostá zbytečnost. Naopak ti, kteří s hrubostí pat bojují a chtějí si ulehčit práci, tenhle kousek ocení. Co se týče náhradních hlavic, tak dosud jsem nové nekupovala, ta současná už bude potřebovat vyměnit, ale zatím ještě jakž takž svoji funkci plní, takže ji stále používám. Je faktem, že v poslední době pilník tak často nevyužívám. Ale přes léto se mnou strojek trávil každý třetí den, takže už má nabroušeno docela dost a stále to jde. Nemusíte se tedy bát, že byste hlavice museli měnit moc často.


Rozhodnutí, zda pilník potřebujete či nikoliv, je na vás. Za mě je to fajn pomocník, který rychle, jednoduše a bezbolestně odstraní odumřelou a suchou kůži na nohou, kde se jinak odstraňuje špatně. Ale není to ani zázrak, bez kterého byste nemohli nadále žít. Stačí i pemza a trocha času a síly na drhnutí.. Já osobně jsem ho chtěla a potěšil mě jako dárek, ale upřímně jsou dny, kdy si na něho opravdu nevzpomenu. Ani si nejsem jistá, že bych ho znovu nutně potřebovala.. Možná bych se obešla i bez něho. Zase ho ale samozřejmě nevyhodím a v létě bude pravděpodobně opět mým věrným společníkem. Strojek seženete v kamenných prodejnách, cena kolem 800 - 900 Kč, na internetu se dá sehnat levněji. Náhradní hlavice (2 ks v balení) jsou kolem 300 Kč.

Co vy a Scholl? Máte se strojkem zkušenosti?

13 komentářů:

  1. Už dlouho uvažuji že si ho pořídím....jen jsem trochu zmatená a nevím který, je těch tipů nějak víc.....a nevyznám se v tom
    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo je typ do vody (ten je do zásuvky) a na sucho (ten je na baterky) :) Pak sem tam přijdou ještě s nějakým novým designem :)

      Vymazat
    2. Přeci není možné, aby něco, co vede do zásuvky, bylo do vody! Vždyť tě to zabije!

      Vymazat
    3. Tak samozřejmě myšleno dobíjení, že.. Věřím, že Léňu i mé inteligentní čtenáře to napadne :D

      Vymazat
  2. Uvažovala jsem o něm a láká mně pořád, na druhou stranu se dokážu obejít i bez něj, pemza a pilník to jistí:-) Takže nákup nevylučuji, ale jak říkáš, asi to není úplně věc, bez které nelze žít:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to nazvala zase dalším lidským přežitkem, který nám má co nejvíce usnadnit i tu trochu práce, co s péčí o nohy máme :D :) Ale není to úplně špatný :)

      Vymazat
  3. Ja ho mam a nevim jestli mam blbou hlavici nebo extra tvrdy paty ale moc spokojena nejsem :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlato a zkoušela jsi už ty "tvrdší" hlavice? :) Mají dva druhy :) Jako mně to na nohy stačí, ale je mi jasný, že to asi není úplně pro všechny..

      Vymazat
    2. Taky jsem čekala, že to broušení bude razantnejsi... Chce to pravidelnost.

      Vymazat
    3. Jako jo, taky si myslím, že důležitá je u toho ta pravidelnost a pečlivost.. takže vlastně jako s pemzou no :D

      Vymazat
  4. Ja ho mam a nevim jestli mam blbou hlavici nebo extra tvrdy paty ale moc spokojena nejsem :(

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám podobnou mašinku od zn. Beper (teda jestli je to značka :-D) a jsem s tím docela spokojená. Taky mě nebaví si chodidla odrbávat manuálně, takže je to fajn pomocník. I když se přiznám, že od doby, co jsem uklidila sandály, jsem na něj skoro nesáhla :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, v pohodě, já ho od léta vytáhla taky jen párkrát.. :D Ale fakt to ani není potřeba, přes zimu jsou ty nohy lepší :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)