úterý 29. listopadu 2016

Kosmetický Miš Maš VII.

Krásný den vám přeji!

Není tu tak dlouho, co se tu objevil poslední díl Kosmetického mixu, ale zase se mi tu nakupilo pár věcí, které bych vám ráda ukázala alespoň touto formou článku. To znamená kraťoučkou recenzi hned na několik nesouvisejících produktů najednou..


Kakaové máslo tělový peeling - Ziaja

Peelingy této značky jsem už kdysi měla, minimálně pomeranč a ten jsem si fakt oblíbila. Líbila se mi lehká pomerančová vůně a tak dále.. A proto jsem se těšila i na kakaovou variantu. Z kakaové řady jsem měla pro změnu krémy, takže to byla sázka na jistotu.. Ale nevím proč, tentokrát nejsem nadšená. Ta vůně mi přijde jiná. Nevím, zda se změnila má očekávání na vůně nebo zda je tenhle kousek oproti krému stejné parfemace natolik odlišný, ale kakao mi to v takové míře nepřipomíná. Vůně mi přijde hodně modifikovaná a umělá. Na těle po umytí navíc vůbec nevydrží.. Takže jednoduše z té jsem opravdu zklamaná. Balení patří pro změnu mezi top. Klasické pixly, které můžete vyškrábnout do poslední kapky, jsou prostě nejlepší. I když praktičnost sundávání víčka ve sprše občas vázne, že jo. To všichni známe. Ve finále ale fajn, lepší než tuby, ze kterých produkt od půlky musíte dolovat, div si u toho nepolámete nejen nehty, ale i končetiny. Peeling obsahuje velké množství zrníček střední hrubosti. Není to žádný extrém, ale vydrhnout se jím dá celkem úspěšně. Poté ale peeling důkladně opláchněte, protože má tendence na těle ulpívat a pokud se tomu nevěnuje pořádná péče, stane se občas, že vylezete z vany a postupně zjišťujete že tamhle nebo tamhle máte ještě zrnka. Pruda. Pokožka je poté hezky vyčištěná, ale ne nepříjemně podrážděná. Bohužel peeling neobsahuje olej, aby se zároveň postaral o další péči a ani vůně nevydrží..

Sečteno podtrženo, peeling je bez debat použitelný, vydrhne dobře, ale tím jeho veškeré plusy končí. Nezaujala mne ani vůně, na kterou jsem tolik sázela. A ve stejné cenové relaci určitě seženete i zajímavější kousky. Najdete ho zde, cena je 119 Kč za 200 ml.




Sprchový gel Vanilka a kokos - Balea

Tohle byl další kousek, který jsem brala jako sázku na jistotu. Balea sprchové gely jsou snad nejdostupnější záležitostí a za ty peníze jde většinou o velmi fajn produkty. Alespoň z mého pohledu. Vůně vanilky a kokosu je pro mě snad nejlepší kombinace. Miluji vanilku a taky kokos a tady je to dva v jednom. Jakmile jsem si přičichla ke sprcháči poprvé, zamilovala jsem se. Vůně je jemná, převládá vůně vanilky, ale kokos tam v závěsu taky ucítíte. Je to pěkná, sladká, jemná vůně. Baví mě. Jenže i tak jsem zklamaná. Protože ta vůně je děsně slabá, jakmile si ji vylijete do dlaně, tak vůni téměř necítíte a musíte hodně "natahovat" čichové buňky, abyste ji vůbec zaznamenaly. A to jste pořád ve sprše, že vůni neucítíte po opláchnutí asi dodávat nemusím. Fakt mě to mrzí a docela i štve, protože jestli něco u sprcháče můžu, tak je to vůně. Obvykle u sprcháčů Balea potíže s vůní nemívám, i když často nepatří mezi nejintenzivnější, ale tohle je fakt hodně slabé. Jinak konzistence je krémová, obsah má lehce nažloutlou barvu a na těle vcelku příjemná záležitost. Opláchnout jde jednoduše, ale asi nemusím dodávat, že hned po umytí o něm není pomalu ani stopy kromě čisté pokožky. Bez vůně, bez nějakého pečujícího pocitu.. Zase balení ale můžu, protože většinou se spotřebuje do dna, sprcháč je tekutější, takže k víčku steče, navíc se do lahvičky dostane vzduch, takže ho nemusíte nijak složitě dolovat.

Sečteno podtrženo, prostě obyčejný sprcháč, který můžete beze strachu použít, ale nic extra vám nedá. Seženete v DM drogérii, cena je 24,90 Kč za 200 ml.





Fixační sprej na make-up - Essence

Fixační spreje v posledních měsících zažily celkem slávu, takže ani značka Essence nezůstala pozadu a jeden takový kousek vytvořila. Já se přiznám, že tyhle vychytávky mne nechávají celkem, ba ne celkem, ale úplně, chladnou. Používám už roky ověřený fixační pudr a tím veškerá fixace make-upu končí. Myslím si totiž, že nezáleží jenom na té vrchní vrstvě, ale hlavně na vhodném a kvalitním make-upu a také dost na typu pleti, protože na mastné pleti se prostě nic neudrží věčně. Každopádně jsem tomuhle kousku dala šanci a na chvíli i vyměnila svůj fixační pudr za tenhle sprej. Líbí se mi balení, jednoduchá průhledná lahvička s rozprašovačem, takže na jedno-dvě stříknutí aplikujete sprej na celý obličej. Ten proud "vody" do obličeje je mi dost nepříjemný. Nevím, nějak jsem si na to nedokázala zvyknout, nejen, že mám díky tomu pocit, že si make-up rozmažu, ale navíc jsem strašná cíťa a nemám vodu v obličeji v lásce (výjimkou jsou tropická vedra, kdy se dobrovolně a každou chvíli cákám termální vodou). Ale dobrý, zkousla jsem to. Ovšem za celou dobu, kdy jsem ho poctivě používala, jsem si nevšimla žádného rozdílu ve fixaci a následně výdrži make-upu. Nejen, že mi přijde obličej takový mírně ulepkaný, ale navíc prostě efekt bez spreje a s ním je stejný. Mne tedy rozhodně tenhle kousek nepřesvědčil o tom, že bych ho nutně musela každý den používat a potřebovala bych další.

Sečteno podtrženo, tohle není nic, co bych znovu chtěla mít. A myslím, že se určitě v budoucnu plánuji opět orientovat na pudry, které mi jsou na tváři milejší. Seženete v drogériích s rozšířenou nabídkou sortimentu Essence, cena je 89,90 Kč za 50 ml.





Gel Top Coat - Gabriella Salvete

Na závěr dnešního článku tu mám jeden top coat, který tu čeká na svoji chvíli už hodně dlouho. Možná si někteří pamatujete, že jsem pár měsíců sháněla nějakou odpovídající náhradu gelového top coatu od Essence (Better Than Gel Nails). Zkoušela jsem různé varianty až mi byl doporučen Lenkou právě tenhle kousek. A po několika marných pokusech to byl konečně fajn kabátek pro mé nehty. Top coat je čirý, štětečkem se snadno nanáší. Zasychá poměrně rychle, i když už jsem měla i rychleji schnoucí top coaty, nebudu tvrdit, že ne. Nesmíte ho dát hodně silnou vrstvu, to vám potom jinak bude schnout opravdu dlouho. Nedojde k takovému tomu pevnému "vytvrzení" laku a stoprocentně gelovému efektu, ale už se mu alespoň ze 70% alespoň přibližuje. Výsledný efekt je hezky lesklý a na nehtech lak udrží o několik dní déle. Je to fajn kousek, který bych popsala jako něco mezi obyčejným slabým lesknoucím se top coatem a něco mezi top coatem s gelovým efektem :D Některým to možná zní divně, ale doufám, že pochopíte, jak to myslím. Není to ten nejgelovější top coat, co jsem měla a nedlouho po tomhle jsem objevila jeden lepší (zde), který udělal přesně ten efekt, který jsem chtěla, takže tenhle šel bokem, ale vím, že se k němu budu časem vracet.

Sečteno podtrženo, určitě se jedná o použitelný top coat, který poměrně rychle zasychá, na nehtech udělá hezký lesklý až lehce gelový efekt a lak udrží minimálně o dva dny déle. Seženete ho v drogérii Rossmann a Teta, ve stojanech GS, běžná cena je tuším 89,90 Kč. Já ho mám ze slevy za cca 55 Kč.




No a to by pro tentokrát zase jednou stačilo, nemyslíte? Nebojte se, nebude to dlouho trvat a opět vám představím další kousky v pokračování, protože těch vyzkoušených věcí je prostě spousta!

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

12 komentářů:

  1. Tak teď už vím, že po ESSENCE fixačním spreji na make-up v drogerii rozhodně sahat nemám, děkuji! :D
    Já používám fixační sprej od MAKEUP REVOLUTION a jsem s ním moc spokojená, takže zůstanu i nadále u něj :)

    Petra Bartáková


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, třeba by ti sedl, já se v těch sprejích fakt moc neorientuji, tohle mě nebere :D ale fakt mi přišlo, že trochu lepil a bylo to o ničem no :D

      Vymazat
  2. od ziaji je podľa mňa top peeling z rady cupuacu, krásne voňavý a olejový :) ... balea sprcháče ma bohužiaľ vysušujú, ale vône majú krásne, to áno :) ... a ten top coat od GS mám aj ja a nejak odvarená z neho nie som :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tuším ta nejnovější řada, že? :) O té už jsem taky slyšela.. Tak aspoň vím, po čem sáhnout příště. Já měla ještě pomerančový a tuším nějaký modrý peeling a ty byly super, tam se mi ty vůně líbily víc.. proto jsem teď z toho kakaového taková.. rozpačitá :)

      Vymazat
  3. Zkušenost nemám s ničím, ale hned z první fotky jsem si myslela, že se nechám nalákat na tělový peeling Ziaja, no, až jsem se začetla dál, tak nenechám, umělé vůně nesnáším. Ale teď mám peeling od Ziaji z řady Cupauacu a nejen, že jako peeling funguje skvěle a moje pokožka ho zbožňuje, ale ještě naprosto úžasně voní:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem o této nové řadě četla, láká mě taky :) tak třeba příště při návštěvě obchůdku :D

      Vymazat
  4. gel od Baley je dokonalosť, naozaj vonia prekrásne :) a tú Ziaju už chcem strašne dlho vyskúšať!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně právě tenhle přijde slabší.. mají určo i lepší :)

      Vymazat
  5. Na ten fixační sprej jsem se dívala, ale nějak mě nezaujal, jsem ráda že jsem si ho nepořídila.

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě naprosto o ničem, zlatý Fixační pudr Dermacol (i Essence) :)

      Vymazat
  6. Pomerančový peeling od Ziaji jsem měla a taky jsem byla nadšená, teď jsem sáhla po tom z řady Cupuacu a jsem ještě nadšenejší! Ten ti sedne taky, je krásně olejovitý, spíš možná až máslovitý, neskutečně krásně voní a pokožku vyživí jak nic. Možná jsi četla recenzi u mě :) Fakt stojí za to. A fixační sprej mám od NYXu a jsem spokojená, ale taky mi to není extra příjemné stříkat si něco takového na obličej, takže ho používám velmi výjimečně na večer a tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ten nový peeling v plánu, ale kdoví, kdy se k tomu zase dostanu :) Spreje jsou prostě zvláštní.. za mě lepší fixační pudr :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)