úterý 25. října 2016

Spotřebováno za září 2016

Krásný den vám přeji!

Mám tu pro vás nové video! Tentokrát si dáme zase přeplněné Spotřebováno a to za září. A že je toho zase dost. Vůbec nechápu, jak to dělám. Avšak díkybohu za to, protože jinak bych se tady v tom utopila :D Zrovna o víkendu jsem se rozhodla si trochu porovnat svůj stůl a dát těm kosmetickým zásobám nějaký systém a při tom úklidu jsem zjistila, že mám zásoby tělových krémů asi tak na dva roky dopředu a že i moje zběsilé tempo spotřeby je prostě pořád malé :D Uklidněte mne prosím někdo tím, že v tom nejsem sama a máte doma také zásoby.. ať se necítím tak špatně :D

Zpět ale ke Spotřebě.. Celkem tu mám 17 kosmetických kousků, tak pojďte, mrkneme na to! ;)



Opět jsem připravila i krátký soupis, jak jste zvyklí.


Sprchový gel Deeply Nourishing Dove - nejpříjemnější sprchový gel, jaký znám. Asi vás nepřekvapí, že ho tu zase vidíte.. Není to poprvé a ani naposledy. Jeho krémovou texturu zbožňuji, tu krásnou jemnou vůni též a co teprve ten příjemný pocit. Baví mě i po tom pátém nebo kolikátém balení. Hodnocení: 5/5.

Sprchový gel s peeling Citron & Bazalka Yves Rocher - jste také už viděli několikrát, protože jsem ho chválila, kde jsem mohla :D Tyhle peelingy od YR se rozhodně dostaly na mém žebříčku oblíbenosti hodně vysoko, takže je tu též nevidíte naposledy a jsem zvědavá, jestli se objeví nějaká zimní limitované edice :) Určitě bych si to líbit nechala, protože díky obsahu zrníček je to příjemnější sprška než obvykle a ta vůně, ta vůně! Tahle je pro mě o něco slabší než ta malinová, ale ke konci léta byla naprosto ideální a oblíbila jsem si ji. Kombinace citrónu a bazalky je něco neobvyklého a zábavného. A co teprve, když na těle vydrží delší chvíli! ;) Hodnocení: 5/5.

Tekuté mýdlo Aroma Ritual Vodní meloun Dermacol - o těch souhrnný článek teprve chystám, ale též budu jen chválit. Jako ono to vypadá už celkem blbě, jak spoustu věcí jen chválím, jenže tohle prostě nejde jinak. Ty mýdla mne velmi mile překvapila a já už ve své koupelně ani nechci jiná :D Je to něco skvělého. Nádherné vůně, které na rukou dlouho vydrží. Praktické a celkem velké balení a čisté, nevysušené ručičky. Bomba. Jen cena je na mýdlo trochu víc než jsem ochotná běžně dávat, takže to chce akce! :D Hodnocení: 5/5.

Sůl do koupele Balea - tak dlouho jsem tu tuhle sůl měla, že jsem stihla období, kdy se po roce opět vrací do prodeje :D Kupovala jsem ji v loňském roce před Vánoci jako limitku a letos ji pro velký úspěch DMko opět zařadilo do sortimentu. Takže zvažuji další balení do zásoby. Sůl má totiž to nejroztomilejší balení. K tomu nádherně voní a to fakt intenzivně, že to provoní koupelnu a na chvíli i vaše tělo. Obsahuje lístky růže, takže pokud máte rádi i podobné hračičky ve vaně, tak se vám to bude zamlouvat. Ale nezapomenout potom na sítko, ať si neucpete odpady :D Každopádně, je to fajn relaxační zážitek. Navíc nestojí žádné velké jmění, tuším, že ji seženete za 129 Kč. Ideální i jako dárek pro kamarádku nebo maminku :) Chybí mi tam jen nějaký pocit pečujících složek (například olej na zjemnění pokožky). Hodnocení: 4/5.


Hedvábný tělový olej Goodness Dove - zatímco Uplifted olej byl můj favorit, tenhle zlatý Goodness už jsem si tolik neoblíbila. Vůně mi přišla z počátku příjemná, ale její intenzita mi ji postupem času mírně zprotivila. To ale nebyl ten největší problém, co mi vadilo daleko víc, byla slabá vstřebatelnost a mastný nepříjemný film. S oleji nemám problém, pokud se postupem času vstřebávají, ovšem tenhle olej jsem cítila i druhý den po namazání, takže si dovedete představit, jak nepříjemný lepivý pocit to byl ihned po aplikaci.. Ne, tenhle si prostě znovu kupovat nebudu, bohužel. Hodnocení: 2,5/5.

Hydratační sprej optimalizující opálení - se mnou doma tráví už víc jak expirační lhůtu, takže si myslím, že je na čase se rozloučit. Navíc mám pocit, že je snad ještě tekutější než původně, což nevěstí nic dobrého, co :D Sprej měl praktické balení, které obsahovalo i pojistku, aby se vám někde na cestách nevylil. Vůně byla celkem intenzivní, ale příjemná. Taková ta celkem typická pro opalovací produkty. Sprej se jednoduše aplikoval, vstřebání bylo o něco horší, cítila jsem ho chvíli na těle, ale pořád to nebyla taková hrůza jako některé opravdu hutné a těžké opalovací krémy a oleje. Ale jak víte, já a opalovací prostředky si moc nerozumíme, takže nejsem schopná je spotřebovat.. a pak to takhle dopadá. Hodnocení: 3,5/5.

Krém na ruce Ochranná Indulona - se tu brzy objeví ve velké shrnující recenzi na tuto značku. Tenhle krém hydratací a péčí není nejhorší, na rukou vytvoří ochrannou vrstvu a zároveň hydrataci rukou zařídí v dostatečné míře, co mi ale vadí a kvůli čemu si tuto červenou variantu určitě nekoupím, je parfemace. Jak jsem celkem nenáročná, tak tahle verze mi voní.. no voní, spíš zapáchá, tak strašně divně, že ji prostě znovu nechci. Hodnocení: 3/5.

Balzám na nohy Weleda - pokud nečekáte žádný extra hydratační kousek krému, bude vás bavit. Tenhle balzám byl na teplé období naprosto ideální, protože byl lehce osvěžující, nebyl nijak mastný ani hutný, takže nohy v těch vysokých teplotách nijak netížil. Docela mě to bavilo, i když žádnou extra hydrataci nohám nedodal. Ihned se vstřebal a vy už o něm víceméně nevěděli. Pokud netrpíte na ztvrdlé paty a vysušenou pokožku nohou, tak by vám tenhle krém mohl na promazání stačit. Já jsem si ho v létě celkem užívala, i když jsem byla zpočátku jeho vlastnostmi překvapená. Navíc krásně voní po citrónové trávě, pokud se vám tato parfemace líbí :) Bylo to něco jiného, celkem zajímavé a kdybych nepotřebovala trochu jiný typ krému, tak bych třeba byla i spokojená. Hodnocení 2,5/5.


Jílový šampon s keratinem Dermokil - šampon turecké značky obsahující jíly a keratin pro mastné vlasy by měl redukovat kožní maz. Vlasy se sice nijak extrémně rychle nemastily, ale nepříjemný efekt, kterého jsem se šamponem hned druhý den po umytí docílila, bylo příšerné plihnutí a opravdu extrémně těžké vlasy. A to je celkem zajímavý úkaz - vlasy se nijak nemastily, ale zároveň byly hodně ztěžklé a zplihlé, že to fakt nebylo příjemné. Šampon fungoval spíš jako maska na vlasy. A tak doteď nevím, jestli to je jako fajn nebo ne. Hodnocení: 2,5/5.

Lak na vlasy Taft Schwarzkopf - zajetá klasika, kterou si kupuji zas a znovu. Můj nejoblíbenější lak na vlasy, který stojí kolem 70 Kč, balení mi vydrží cca půl roku a udělá mi za ty peníze nejlepší službu. Síla fixace ne jiná než pětka, dokáže mé vlasy zkrotit, ale zároveň je konečný efekt stále přirozený, vlasy nezatěžuje a bez potíží je poté rozčešete. Hodnocení: 4,5/5.

Sprejový antiperspirant Active Shield Rexona - spreje samostatně nepoužívám, takže opět posuzuji jako kombinaci s krémovým antiperspirantem. Tenhle mne překvapil svoji nasládlou vůní, čekala jsem něco trochu více svěžejšího. Zase ale nemohu říci, že by byla vůně nepříjemná. Sprej nedělal fleky na oblečení a fungoval celkem úspěšně. Jak už jsem říkala v několika videích, mám Rexonu ráda a to jak spreje, tak hlavně Maximum Protection. Hodnocení (hodnotím jako doplňující ochranu proti pocení): 4,5/5.

Maximum Protection Active Shield Rexona - je třeba ještě něco dodávat? Funguji s ní nejlépe ze všech antiperspirantů, i když se mi zdá, že účinnost se pomalu snižuje. No co já budu dělat, až přestane účinkovat, to fakt nevím. Každopádně tahle vůně koresponduje se sprejem výše a dohromady tvoří skvělé kombo. Hodnocení: 5/5.


Dvoufázová odličovací emulze Ryor - není vůbec špatná. Patří mezi mé oblíbené, nemám ji poprvé a asi ani naposledy. Rozhodně se jí do budoucna nebráním. Odlíčí úspěšně, oční okolí nevysušuje, ale ani zbytečně neumastí. Občas když ho dám více, tak mám před očima trochu mlhu, ale nic extrémního. Make-up stáhne vcelku úspěšně, ovšem raději asi sáhnu po odličovači s chrpou od Yves Rocheru. Pořád je mi trochu milejší. Hodnocení: 4/5.

Malinový čistící gel na obličej Love Nature Oriflame - nebyl vůbec špatný a velmi příjemně mne překvapil. Voněl hezky po malinách, i když u gelu mi vůně přišla trochu umělejší. Gel skvěle pleť vyčistil, zároveň nevysušoval. Nedostavil se žádný pocit pnutí ani jiné nepříjemnosti, takže za mě naprosto spokojenost. Lahvička byla taky hezká a k tomu praktická, díky menšímu dávkovacímu otvoru jste si ho nevylili zbytečně mnoho.. Takže ano, hodnotím velmi kladně: 4,5/5.

Malinový pleťový peeling Love Nature Oriflame - též obrovská spokojenost, střídala jsem ho s gelem výše a spolu jim to skvěle fungovalo. Peeling nebyl extrémně hrubý, takže se na obličej hodil. Pleť nedráždil, ale ani nevysušoval. Příjemná vůně malin mi přišla v tomto případě trochu lepší. Nemám mu vesměs co vytknout, moc mě bavil. Hodnocení: 5/5.

Aktivní hyaluronové sérum proti vráskám s hydratačním účinkem PharmaHyaluron - další kousek z pečující kosmetiky už patří mezi ty pečující kousky po vyčištění pleti. Používala jsem ho každý večer před aplikací krému a mám pocit, že se jeho použití mé pleti osvědčilo. Nyní pokračuji s jeho bratříčkem a též jsem nadmíru spokojená. Sérum skvěle spolupracuje s krémem, připravuje pleť na jeho aplikaci - tj. ihned se vstřebá a samotný krém poté lépe přilne. Neštípe, nedráždí jakýmkoliv způsobem pleť a nevadí ani v oblasti očí. Pleť od té doby, co séra používám, vypadá skvěle, je vypnutá, hydratovaná a víceméně bezproblémová. Nemám moc co vytýkat. Možná bych maličko zapracovala na vůni. Sice není nejhorší, ale ani mne kdovíjak nezaujala. Hodnocení: 4,5/5.

Čistící jílová pleťová maska Vichy - jedna z nejlepších masek, jaké jsem v poslední době měla! Strašně mě tohle jílové bahýnko bavilo. Stačí mít na obličeji pět minut, mezitím začne zasychat. Bez jakéhokoliv pnutí, štípání či podráždění pleti. Poté jednoduše opláchnete. Ale to, co uvidíte, vám učaruje. Tedy alespoň mně to učarovalo! Měla jsem totiž pleť viditelně čistší a hlavně menší množství černých teček, což jsem ani nečekala. Naprostá bomba a mám ji na seznamu věcí, které si určitě v nejbližší době zase pořídím. Hodnocení: 5/5.

No nebylo toho zrovna málo, co? Tak zase za měsíc.. :)

Máte s něčím z toho zkušenosti?

10 komentářů:

  1. Také mám šíleně zásoby, kor tělových mazadel. No vlastně možná všeho :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem velice ráda, že v tom nejsem sama :D Jako já překvapivě nemám moc velké zásoby pleťové kosmetiky.. a to se divím, páč ta se spotřebovává docela dlouho :D ale ta tělovka... :-O :D

      Vymazat
  2. Nejsi v tom vůbec sama, taky se hlásím do klubu těch, co syslí:-D Veškeré pečující kosmetiky mám víc než je zdrávo a o dekorativce snad radši ani nemluvím:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem fakt ráda! :D Aspoň si nemusím připadat jako exot :D

      Vymazat
  3. ukľudním ťa - nie si sama... :D tiež mám doma zásob kozmetiky min. na 1 rok... a tiež to míňam a akosi to neubúda... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejhorší je, že to prostě pořád přibývá :-O :D

      Vymazat
  4. ten sprcháč Dove je úplná klasika a súhlasím, že je najpríjemnejší ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že si to myslí někdo další :)

      Vymazat
  5. Rexona je skvelá :) a ja som od Baley mala namiesto soli do kúpeľa perly do kúpeľa. :-D A voňali krásne. :)

    Pozývam ťa na môj blog, práve prebieha giveaway, budem rada ak sa zapojíš. :)
    Blog By Weilynn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perly do koupele Balea tu mám teď, už se na ně chystám, vypadají dobře :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)