pátek 12. srpna 2016

Báze Artdeco a Mozaiková tvářenka NYX

Krásný den vám přeji!

Teď to bylo převážně o pečující kosmetice, takže jednou zase změna, trochu té dekorativky.. Víte co je šílené? Že vám o vší té kosmetice vůbec nestíhám psát! :D Proto dneska hodím recenzi rovnou na dva kousky, které jsem v posledních týdnech testovala. Mrkneme se na jednu z nejprofláklejších věcí díky blogovému světu - Bázi pod oční stíny Artdeco a jeden kousek momentálně nejpropíranější značky - NYX a její tvářenku.


Báze pod oční stíny - Artdeco

Tuhle bázi pod oční stíny zná snad každý. Já jsem ji dlouho chtěla, ale jelikož kosmetický seznam mám asi kilometr dlouhý a občas na něco zapomenu, pořád jsem si ji ne a ne pořídit. A tak jsem nedávno využila nabídky e-shopu Elnino.cz a zahrnula ji do testovacích výrobků.



Oficiální popis: Báze pod oční stíny napomáhá odstraňovat a redukovat nedokonalosti pleti a různorodou barevnost očních víček. Po aplikaci oční báze vypadají oční stíny přesněji, rovnoměrněji a působí velmi přirozeně. Právě díky používání oční báze pod oční stíny je aplikace očních stínů snažší.

Bází jsem měla doma už několik, převážně z levnějších kategorií (Essence, Dermacol, Avon), a i když byly fajn a ve většině případů fungovaly, nikdy mi jejich používání dlouhodobě nevydrželo. Po nějaké době jsem je prostě používat přestala, abych si ukrátila každodenní líčící maratón. Takže mě teď čeká souboj se sebou samotnou, abych v používání báze vydržela. Ale věřím tomu, že vydržím, ona je to totiž opravdu fajn pomůcka. Nejen, že zmatní oční víčko, srovná nedokonalosti, takže stín poté lépe chytá a je intenzivnější, ale hlavně díky lepšímu dosednutí i prodlouží výdrž stínů až o několik hodin. A to se vyplatí.



Tahle bázička se ukrývá v černé krabičce a černém, malém, mega roztomilém kalíšku. Ač kalíšek vypadá maličký, zdání klame, protože obsah je 5 ml, což je na bázi, které používáte opravdu jenom midi množství, vážně dost. Báze je béžová s perleťovými odlesky, ale nemusíte se bát, na oku je téměř transparentní, možná jen trochu té perleti by bylo možné zblízka vidět. Textura je zvláštní, je to něco mezi gelem a krémem, je to taková mazlavá zvláštní hmota :D Báze voní, není to extra nepříjemná a nijak vlezlá parfemace, ale je cítit i po natření. Trochu mi to připomíná pánskou vodu po holení, což já osobně můžu :D Trochu mě nebaví nepraktičnost kalíšku. I když je seberoztomilejší, tak je prostě nepraktický, protože do něho musíte sahat. Je na vás, jestli prstem nebo si k tomu vezmete nějaký štěteček/špachtli. Já to dělám prsty a jimi ji na očním víčku i roztírám, protože je to zkrátka nejrychlejší a nejjednodušší. Množství opravdu malé, jen na slabou vrstvu, protože ve velkém množství bude buď hrudkovat a nebo se tak divně na očích vrstvit a přelévat, že je lepší se tomu vyhnout. Pokud ji dáte méně, stíny vám na ni krásně přilnou, budou intenzivní a zdají se mi dokonce i takové lesklejší, což já miluji. A výdrž? Naprosto perfektní, celodenní a to i u stínů, které se mi začínaly po pár hodinách mírně slévat. Dělá tedy přesně to, co od báze požaduji a vypadá to, že balení vydrží snad věčně, protože dva měsíce denodenního používání, její obsah nijak extrémně nepoznamenal.


Za mě tedy určitě ano, báze plní to, co od ni požaduji a musím říct, že jsem si zase zvykla na každodenní používání, protože stíny s ní jednoduše vypadají lépe. Nesmíte to s ní přehánět, chce to používat opravdu s mírou a pak to bude ok. Seženete například zde, cena je 168 Kč za 5 ml.

Mosaic Powder Blush - NYX

Abych nezůstala úplně pozadu, musela jsem si sehnat alespoň nějaký kousek od NYX. A jelikož jsem tvářenkofil, mé první kroky vedly tam. Nakonec jsem si vybrala mozaikovou tvářenku v odstíný 09 Paradise, což je kombinace několika růžových tónů. Od tmavé růžové, která tíhne až k vínové až po světlou starorůžovou. Jednotlivé části mozaiky jsou celkem malé, takže se obávám, že nabrat jednu část samostatně se vám asi nepovede, ale v kombinaci to udělá vážně hezkou barvu. Samozřejmě pokaždé dosáhnete trochu jiného odstínu, záleží na tom, na jaké části mozaiky přitlačíte. Já povětšinou dosáhnu tmavší růžové s nádechem cihlové. Tvářenka vypadá matně, ale při bližším ohledání jsem objevila hodně slabý shimmer. Ovšem je tak slabý, že to na tváři vůbec nepoznáte.



Tvářenka je v jednoduchém, černém, umělohmotném obalu. Není to nic zvláštního, co by vás chytlo za srdce a existují určitě i vytuněnější obaly. Za mě je to hodně slabota, plast je lehoučký a trochu bych se ho bála s sebou někde tahat, čekala bych, že se rozpadne.. Ale tak beru, že důležitější je obsah. Namletí je hodně jemné, ale překvapivě tvářenka vůbec nepráší. Zatím mi z toho neupadlo fakt ani zrnko, což oceňuji. Asi spolu budeme věčně :D Pigmentace tvářenky je průměrná. Možná i něco jako podrůměr. Jako stalo se mi i to, že jsem ji nanesla víc, ale spíše se mi stává, že ji nanáším málo, protože se mi zdá, že při hrábnutí štětcem, mám na něm barvy dost, ale na tvář se mi pak pigmentu přenese málo.. Když už na tvář tvářenku dostanu, tak poté na ni sedne a sedí. Nemám problém, že by mi nějak putovala nebo výrazně mizela. Po celý den o ní vím, takže v tomhle ohledu jsem spokojená.




Souhrnem: Barva vypadá přirozeně, tvářenka vydrží a díky nižší pigmentaci aspoň nehrozí, že to s ní přeženete. Můžu tedy určitě doporučit do začátků, i když odstínově je to trochu divočejší a výraznější kousek, takže to chce zvážit, jestli se vám bude hodit. Já určitě vím, že po ní budu sahat častěji na podzim. Tvářenku najdete zde za 241 Kč za 5,7 g.


S tímhle výběrem jsem tedy nadmíru spokojená, oba kousky mám ráda a používám. Bázi jsem si hodně oblíbila a momentálně bez ní nelíčím. Tvářenku nepoužívám denně, protože konkurence je veliká, ale nebojím se, že by se mi doma ztratila :D

Co vy a báze Artdeco? Máte ji? Jste spokojené? A co vy a NYX? 

*PR produkty zaslané e-shopem Parfémy Elnino.cz

6 komentářů:

  1. Baze od Artdeco vypada lakave, ja zatim vyzkousela jen jednu od Catrice, taky v kelimku. A od NYX me nejvice lakaji barevne linky, transparentni pudr a tekute rtenky :)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, ta báze mě dost láká a myslím, že si ji v průběhu podzimu určit pořídím. Od NYX jsem měla jen jedny černé linky ve fixu (zapomněla jsem si zabalit svoje linky do Lotyšska a našla jsem tam jen jejich místní Douglas, NYX byl nejlevnější). Od nich bych ráda vyzkoušela jejich transparentní pudr.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báze je super, pro mě ideální i teď na léto, protože zmatní moje jinak dost mastná víčka, na které pak všechno líp chytá a drží.. i linky :) Jinak od NYXu mě láká též pudr + jejich barevné linky a tekuté rtěnky :)

      Vymazat
  3. U tvářenek spíše oceňuju malou pigmentaci, aby se mi potom neutrhla ruka:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jak kdy :D spíš mám radši střední až vyšší pigmentaci, abych nemusela šmrdlat čtvrt hodiny, ale zas u některých výraznějších barev je lepší menší :) :D Když se to přežene například s Pomegranate od Sleeku, tak je to pak průser :D

      Vymazat
  4. Tak to máme u NYXu stejná lákadla :) Chystám se na objednávku, tak snad hned zítra, po výplatě.. :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)