pátek 27. května 2016

Baví x nebaví za duben 2016

Krásný páteční den vám přeji!

Po týdnu se hlásím s novým videem a protože nám za měsíc duben chybí ještě Baví x nebaví, tak je tu :) Tentokrát je video o něco kratší než ty poslední, takže doufám, že se vám to bude zamlouvat..



Z kosmetiky tu mám dva oblíbence a dva neoblíbence. Nebudu se tu o nich nijak dlouze rozepisovat, protože recenze už tu na většinu byly a v jednom případě ji v nejbližší době chystám, tak abych neomílala pořád to samé dokola..

E-style paletku Posh (08) už jste tu viděli několikrát. Co dodat. Miluji ty barvy a v dubnu jsem po ní sahala nejčastěji. Ta pigmentace a intenzita barev je nádherná, práce s nimi celkem precizní a na oku mi vydrží bez báze od rána do večera ve stejném stavu. Takže s radostí té paletce odpustím i to prášení.. Druhý oblíbenec vás asi také nepřekvapí, protože se objevuje snad na každém druhém blogu. Ješte aby ne, protože on je tenhle korektor Liquid Camouflage od Catrice vážně něco! Jsem fanouškem i hutné kelímkové verze tohoto korektoru a budu si rozhodně pořizovat znovu oba dva. Protože zatímco kelímek je ideální na pupínky a je opravdu ultra krycí, tenhle kousek je krémovější, maličko méně krycí, ale perfektní na kruhy pod očima, protože tolik nezalézá do vrásek. Odstín Porcelain je naprostý ideál i pro bledulky, jen je trochu potíž ho sehnat, takže v drogériích určitě koukejte a pokud na něho narazíte, hned ho berte! ;)

Jsou tu i dva neoblíbenci.. Znáte je z jednoho z posledních článků, kde jsem o obou mluvila velmi kriticky. Důvod je jednoduchý, ani jeden make-up mi nesedl. Jeden jako druhý zvýrazňuje póry, zalézá do vrásek a na pleti nevydrží po celý den. Odstíny také nejsou ideální. Wake&Makeup od Dermacolu je sice v odstínu 1, ale stále to není to nejsvětlejší, co jsem kdy měla. Každopádně je alespoň použitelný, na rozdíl od make-upu Sephora, který vypadá v lahvičce a hned po vypumpnutí jako světlý, ale na pleti to poté udělá šílenou paseku, jelikož oxiduje a tak po chvíli mám na obličeji nepřirozenou oranžovou fasádu. A údajná dlouhotrvající schopnost tohoto make-upu znamená cca dvě hodinky, než se slije tam, kam nemá a zbytek obličeje nechá bez make-upu. Takže tady bohužel obrovské zklamání a ani jeden už znovu nechci.


Nekosmetické tipy tu mám též. Na knížku bohužel ne, ale doufám, že mi to odpustíte. Pokusím se vám to vynahradit dalšími kategoriemi.. :) Třeba v oblasti Youtube, kde v posledních měsících objevuji stále nové a zajímavé tváře. Jednou z takových příjemných tvářiček internetu je pro mě momentálně youtuberka Káťa se svým kanálem Be in Love. Nejsem úplně příznivcem sluníčkové tvorby a lidiček a občas mi ten věčný optimismus dokáže lézt na nervy, ale u této slečny mi to vůbec nevadí, ba naopak, přímo mě to k ní táhne. Její videa jsou veselá, zábavná a občas i trochu poučná a motivační, takže na ni koukám moc ráda. Možná si na své přijdou spíše mladší ročníky, protože u ní najdete i challenge, prankcally a podobné blbinky, ale co, mě to občas baví taky :D :) Druhá slečna a naprosto opačný případ je Rézina Kudrnatá. To je můj člověk. Je to holčina mého věku, takže je mi už tím blízká, hlavně má rozumné názory a neuvěřitelně krásně mluví, takže se poslouchá fakt parádně. Je to tvořivá duše, moc ráda se vždy pokochám tím, co její šikovné ručičky zvládnou, doplňuje to názorovkama nebo hauly, což mě baví na Youtube nejvíce.. Palec nahoru a přeji slečně opravdu spoustu dalších odběratelů, rozhodně si je zaslouží :) Poslední kanál, který vám dnes představím je moje srdcovka. Dorotu Noon znám z blogu už hodně dlouho a vím, že mne mým blogováním provází už několik let. Její kanál mám v merku asi půl roku a od té doby koukám na její videa čím dál tím častěji. Mám totiž ráda tu její ztřeštěnost a hlavně velkou rozmanitost videí. Jednou je to haul, poté knižní tipy, pak zase nějaká challenge či video s kamarádkou, nyní začíná i s rubrikou Kavárenská povalečka.. Prostě od každého něco a pokud máte rádi podobné věci, určitě vás to bude bavit :)


Kategorie film tento měsíc patří jednomu, který mě na plné čáře zklamal a to je horor Sinister 2. Jak jsem byla nadšená z jedničky, protože to byl fakt jako HOROR, tak jsem zklamaná ze dvojky, která byla oproti jedničce slabý odvar a byla trochu sešitá horkou jehlou.. Bavil mě jen ten herec, který tam hrál toho trumberu, co se snažil zabránit té "katastrofě" :D :) Jinak žádná akce, lekavé či šílené scény, nic.. Jsem se ani trochu nebála.. pfff. Seriály tu mám rovnou dva. Asi vás nepřekvapí, že i já tady budu zmiňovat Game of Thrones jehož šestá řada započala v dubnu své vysílání. Johou! Já jsem mírně pozadu, ale snažím se poctivě koukat. Jsem totiž napnutá jak kšandy, jelikož už neznám dopředu dějovou linii :D I když některé situace tam jsou zřejmé už od prvního dílu a vůbec nejsou překvapující.. John Snow, ehm :) Druhý seriál, který chci dokoukat do konce je Pretty Little Liars u kterého mi chybí dokoukat druhou půlku šesté série. Už jsem začala, ale zatím s tím (doteď) bojuju. Už mě to totiž vůbec netáhne a přijde mi to naprosto nezajímavé, takže se musím fakt nutit, abych to dokoukala :D Musím je silné slovo, já vím, ale nedá mi to a chci aspoň definitivně dokoukat tu šestou řadu.. A další už, prosím, netočte!

Na samotný závěr vám sem lupnu dvě písničky. Jedna je opět od Bena Cristo, ale teda tuhle pecku jsem vůbec neznala (stydím se!). Až když přišla kolegyně a pustila mi ji, zamilovala jsem se.. Písnička Kolotoč je přesně ta písnička, kterou si budete pouštět zas a znovu!


Druhá je kampaňovka pro H&M, která byla připravena pro World Recycle Week, který se konal právě v dubnu. Písničku Rewear It nazpívala M.I.A. a je to jedna z nejhezčích kampaňových písniček, jakou jsem kdy slyšela! Většinou totiž písničky z reklam na oblečení nemůžu vystát a ty typicky letní hity fakt nesnáším :D Tahle je jiná, je rytmická, trochu rappová, nebyla nikde v televizi, takže se mi aspoň tak neohrála a je.. prostě dobrá. I klip mám ráda, takže tolik k ní.. :)


Tak a to je za měsíc duben asi vše a brzy se sejdeme znovu u květnového shrnutí.. :)

A co v poslední době bavilo a nebavilo vás? 

6 komentářů:

  1. Druha pulka seste serie PLL uz je naprosta kravina, zminovala jsem se o nich v poslednim Zkouknuto. A ve Hre o truny jsem siiilene pozadu.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já doufám, že to tou šestou sérii skončilo.. už snad fakt další nechci! :D

      Vymazat
  2. Skvělé video, oblíbila jsem si tě ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Ten korektor Liquid Camouflage od Catrice mám už delší dobu na seznamu.
    Jinak teď sleduji další řadu Grimma, Rizolli & Isles vraždy na pitevně a Arrow.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Grimma koukám taky, ten se objeví v oblíbencích za květen :) :D Ale teda musím říct, že už mě to taky nějak nebere :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)