neděle 29. května 2016

Barevné rty - Colorama, Sephora, Dermacol, Jordana

Krásný den vám přeji!

Mám tu pro vás hned několik krátkých recenzí na pár kousků na rty, které v poslední době používám.. Je tu od všeho něco, tak trochu "každý pes, jiná ves" a to jak v barvičkách, tak ve značkách. Kdo sleduje New in, tak určitě ví, co všechno se mi v posledních týdnech doma objevilo. Mám tu tužku na rty Colorama, matnou tekutou rtěnku Jordana a Dermacol a pak jednu krémovou matnou od Sephory.

Tužka na rty ColorDrama - Colorama Maybelline



Tyhle tužky mne zaujaly už ve chvíli, kdy se u nás na trhu objevily, ovšem při návštěvách drogérie jsem si nákup vždy tak nějak rozmyslela.. Důvodem byly všechny ty odstíny, které se mi hodně líbily, ale akutně jsem nepotřebovala žádný a ve většině případů mi přišly na mé poměry hodně výrazné. Pak jsem si ale řekla, že to ničemu nevadí a trocha barev neuškodí a tak jsem si na zkoušku vzala odstín 110 Pink So Chic. Ovšem pozor, ač název poukazuje na růžovou, moc růžové tam není a jedná se spíše o vínovou. I přesto, že nyní raději volím výrazné veselé barvičky, občas po téhle vínové ráda sáhnu. Tužka je dřevěná, takže ji klasicky ořežete. Tuha je dokonale pigmentovaná, intenzivní barvy dosáhnete už při jednom přetření. Kreslí bez problémů, v teple barva lehce taje, takže po rtech klouže a je krásně krémová. Výsledek je krásná, intenzivní barva s lehce lesklým finišem. Nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje nedokonalosti, je na rtech lehká a příjemná a vcelku obstojně na rtech "sedí". Nečekala bych, že vydrží ani hodinku a ona přitom velmi obstojně zvládne i ty dvě. Jako to sice není nejdelší výdrž, ale pro mě to není ani nijak špatné, na to že jde o krémovější kousek a ke všemu za pár korun. Po dvou hodinkách lehce mizí od středu rtů a v okrajích se mírně rozpíjí, takže to chce poté poupravit a obtáhnout, ale překvapivě mi to ani nevadí. Tmavé rtěnky si stejně hlídám, takže po nějaké době omrknu v zrcátku a kdyžtak doupravím.





Takže tohle za mě jo a chci ještě minimálně jednu zářivou barvičku, protože to bude na léto odvaz :) Koupí tohoto kousku snad nijak zvlášť neprohloupíte. Seženete v drogériích, běžná cena je tuším kolem 100 Kč, ale v akcích se dá sehnat i za 60 - 70 Kč.

Sweet Cream Matte - Jordana



Jsem měla v merku od chvíle, kdy jsem je poprvé uviděla a poté, co jsem je potkala i na blogu I Love Makeup bylo vymalováno. Na zkoušku jsem si vzala letní barvičku 03 Raspberry Tart, což je jak název napovídá, růžová malinovka. Opravdu výrazná trochu až neonová, rozhodně nepřehlédnutelná. Balení je jednoduché, aplikátor je klasická tyčinka, jakou najdete i u většiny lesků a krémových/tekutějších produktů na rty. Jde o našlehaný krém, který je lehký a hebký. Na rtech klouže, ale aplikace pomocí tyčinky je občas dost složitá. Na tyčince se drží dost barvy, takže někde barva může přebývat a preciznost okolo okrajů je pro mě s malými úzkými rty celkem nadlidský úkon. Pigmentace je skvělá, intenzivního odstínu dosáhnete hned po prvním nánosu, pokud chcete jistotu a stoprocentní sytost, tak použijte maximálně druhou vrstvu. Radím opravdu použít minimum vrstev a co nejtenčí, protože jinak nebude rtěnka působit přirozeně a začne více zlobit. V tenčích vrstvách totiž lépe a rychleji zaschne a především ke rtům více přilne a lépe drží. Působí přirozeně a mizet bude od středu rtů kolem cca třetí hodiny po aplikaci. Zatímco nanesete-li si silnou vrstvu nebo vrstev hned několik (stane se to i při postupném doplňování a upravování rtěnky), tak rtěnka ztvrdne a postupně od středu rtů nebude jednoduše mizet, ale začne tvořit hrudky a olupovat se. To už není nic moc, takže proto se snažím držet pravidla "méně je někdy více". Rtěnka jinak nezalézá do vrásek, barví rovnoměrně a několik hodinek vypadá opravdu hezky. Zvládne bez potíží pití i maličkou svačinku. Pokud se bojíte vysušování, tak překvapivě s ní žádný nepříjemný vysušující pocit na rtech nemám, ale samozřejmě nečekejte ani žádnou výraznou hydrataci, to nebývá úplně silná stránka matných rtěnek.






Celkově ale můžu pochválit, rtěnka je mi sympatická a tenhle zářivej odstín bude přes léto můj oblíbenec a dlouhá výdrž je příjemný bonus. Seženete například tady za 109 Kč nebo přímo na stránkách Jordany zde za 119 Kč.

Wonderful Cushion - Sephora



Tohle byl promyšlený a zároveň spontánní nákup. Šla jsem si do Sephory cíleně pro paletku a byla jsem rozhodnutá, že si k tomu vezmu jejich Lip Cream v nějakém dalším odstínu. Jenže pár dní před tím jsem viděla video od Patricie Nespurki o těchto matných krémových rtěnkách a když jsem je uviděla, bylo jasno.. Jednu si prostě odnesu. Vybírat můžete ze šesti odstínů, já jsem si nakonec vybrala odstín č. 1 Wonderful Rosy. Zase název prozradí mnohé. Je to krásná růžová s lehkým nádechem do fialové. Přesto ale velmi přirozená, není ani moc křiklavá ani moc světlá, spíš taková ideální na běžné nošení. Tubička má na konci pěnový aplikátor ve tvaru kuličky. Je měkký a poddajný, ale díky textuře rtěnky se s ním docela obtížně rtěnka nanáší. Ona je totiž opravdu vyšlehaná a je to takový lehký "sorbet", což o to, je to moc fajn a na rtech fakt neskutečně příjemné! Ale tak nějak se to po rtech tou kuličkou valí a rýhuje, takže lepší to spíš jemně vklepat nebo si s tím trošku pohrát štětečkem, jinak nebudou rty rovnoměrně pokryté. Pigmentace je však super, co se mi hodně líbí je ten saténový finiš, který nejen že dobře vypadá, ale navíc je fakt úžasně příjemný. Rtěnka je na rtech lehká a taková hebká, což je neskutečná nádhera. Tím, že je však taková odlehčenější a na rty se výrazně nepřilepí, tak neočekávejte žádnou závratnou dlouhodobou výdrž. Spíše slabší, cca hodinku a půl až dvě maximálně, začne totiž poměrně brzy ze rtů sklouzávat a tak nějak se někam ztrácet. Při pití zanecháte na skleničce půlku rtěnky a s tím, že by zvládla jídlo, nepočítejte.






Musím tedy říct, že tady u té rtěnky jsem mírně na rozpacích, ač je na rtech velmi příjemná, tak efekt pro mě není nijak ohromující a čekala jsem od ní trochu víc. Seženete v Sephoře, cena je 290 Kč.

16H Lip Colour - Dermacol



Tento kousek už tu jednou byl, takže proč si ho nedat po delší době znovu. Momentálně se nám hodí do repertoáru. Tentokrát tu mám odstín č. 01, který jsem si nedávno mohla vybrat. To je hodně zvláštní barvička, působí růžově s lehkým nádechem červené, na rtech potom nádech působí spíše oranžově. Opět další přírůstek mezi jarní a letní odstíny. Rtěnka je dvoufázová, na jedné straně najdete velmi pigmentovanou barvu, na druhé straně potom průhledný lesk, kterým dodáte rtům hydrataci a lesklý efekt. Intenzivního odstínu dosáhnete s tímto kouskem během jednoho tahu, opět radím nanášet barvu v tenčí vrstvě a pouze jedné, maximálně dvou. Oproti Jordaně tady shledávám několik rozdílů. Za prvé, samotná část s barvou je lepivá a než definitivně během pár minutek uschne, rty vám budou lepit. Navíc nezmatní úplně stoprocentně. A za druhé už i v jedné tenčí vrstvě se setkávám s olupováním barvy ze rtů. Od středu rtů se začíná drolit a opadávat. Zatímco u Jordany se tomu dá redukcí vrstev trochu vyhnout, protože se barva vsákne, v tomto případě úplně ne, protože i s jednou vrstvou to udělá na rtech trochu betonek. K tomu, aby se tomu zabránilo tu je čirý lesk, kterým barvu po uschnutí přetřete (cca po třech minutách). Rty tak zanecháte lesklé, hydratované a pořádně svěží. Na druhou stranu ale začne rtěnka rychleji ubývat, díky lesku se trošku rozpustí a poté bude mizet postupně od středu rtů. Takže ať tak nebo tak, rtěnka po nějakých třech až čtyřech hodinkách bude výrazněji mizet, ať už postupným drolením nebo o postupným mizením od středu.








Tyhle rtěnky u nás byly jedny z prvních, které se u nás objevily a byl to ohromný boom a svým způsobem se nedivím, jsou fajn. Ale od té doby podle mě přišly další kvalitní a možná i o něco kvalitnější kousky. Zase ale nemůžu říct, že je špatný produkt a pokud hledáte něco, co vám vydrží déle než hodinku, omrkněte je. Navíc pokud nemáte tak vrásčité rty jako já, budete na tom s výdrží lépe. Seženete v drogériích nebo tady, cena je 229 Kč.

Co k tomu závěrem říct, tentokrát to byla docela šťastná ruka a žádný z kousků není úplně tragický. Rozhodně je využiji všechny a přes léto je vystřídám do jednoho..

Co vy a tekuté rtěnky/lip creamy? Používáte? Máte s některým zkušenosti?

14 komentářů:

  1. Tužka Maybelline a matné lesky na rty mě taky dlouho lákají. Moc hezký výběr odstínů!

    www.nicolepicknmix.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Dermacol i Maybelline chci už delší dobu vyzkoušet, ale vždycky si to v drogerii nějak rozmyslím :D. Ale ani ten lip cream od Jordany nevypadá špatně :)
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten lip cream je fajn, jen se to fakt špatně vrství a doplňuje no, to pak dělá ty hrudky :-/ ale včera jsem ho měla a za celý den jsem doplňovala 2x :)

      Vymazat
  3. Ahoj, opět zase moc krásný článek :)
    osobně naprosto miluju rtěnky na všechny způsoby, hlavně když jsou to matné :D ale je pravda, že ty tekuté upřednostňuji většinou díky lepší výdrži :) Ze zmiňovaných vlastním Dermacol (6, 4) a Sephoru 04 Wonderful Fuchsia a musím říct, že jsem si jí koupila také na základě videa od slečny a byla jsem na ní natěšená. Jenže za mě prostě ač příjemná textura, přežiju tu aplikaci (flekatění) tak za ty peníze znám produkty s lepší výdrží. Takže z tohohle jsem produktu jsem spíše zklamaná a víc odstínů určitě nepotřebuji :/
    Naopak o ColorDrama dlouho uvažuji a po tvém sepsání už konečně po nějakém odstínu musím sáhnout (zatím jsem vždy na základě tvé rady dobře koupila) a tak ráda učiním i teď :)
    Co se týče Jordany raději preferuji jejich klasické matné rtěnky (Modern Matte) s těmi jsem naprosto spokojená a jsou to jedny z mých nejoblíbenějších rtěnek vůbec :)
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, se Sephorou souhlasím.. já jsem z toho ne úplně zklamaná, spíš tak nějak na rozpacích a.. no prostě člověk čekal víc :) to ty jejich klasické lip creamy jsou jiný kalibr, takže příště už jedině ten! :) Matné rtěnky Jordana jsou fajn, jednu mám taky a používám velmi často a ráda. Musím omrknout další odstíny. Jaké doporučuješ? :)

      Vymazat
  4. Je zajímavé, o kolik přicházím, když si rty vůbec nelíčím. Možný kvůli tomuto článku začnu! :)
    https://corculum.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štěpánko, určitě nějaká mazadla na rty okoukni :) začni zlehka třeba nějakou jemnou růžovou nebo nude a třeba tě to také chytne ;) já jsem před pár lety rtěnky taky nepoužívala :D

      Vymazat
  5. ♥♥♥ tá color drama ti neuveriteľne pristane!

    OdpovědětVymazat
  6. Tmavé rtěnky - jako ta první - ti neskutečně sluší :)
    FitBlanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Blani! :) Mně se tmavé líbí, ale špatně se mi nosí.. musím se pořád kontrolovat, jestli to nemám někde obtisknuté nebo rozmazané.. :D

      Vymazat
  7. ColorDrama mám ve více odstínech a mám je moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další barvy jsou také tak super? :) Mě zajímá taková neonová růžová :D já se na ni nemůžu vynadívat, ale pak vždy ztratím odvahu, když ji mám v košíku :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)