pondělí 1. února 2016

Kosmetické štětce Nanshy

Krásný pondělní den vám přeji!

Po mém minulém výlevu, kdy jsem sepsala během hodinky všechno, co se mi honilo hlavou, je čas, abychom se mrkli zase zpátky ke kosmetice. Ale než tak učiním, tak vám všem musím strašně moc poděkovat za podporu. V poslední době se cítím v blogování dost nesvá, proto nevím, jak se vším naložit. Může za to hodně okolností, skutečností a věcí, které se staly a které se dějou a opravdu nevím, jestli dokážu blog někdy vrátit tam, kde před několika měsíci byl.. Prozatím ale vím, že ještě nechci skončit a chci psát tak, aby to bavilo jak mě, tak vás. Chci jen najít určitou rovnováhu mezi tímhle mým virtuálním koutkem a reálným životem s prací, rodinou a přáteli.. Tak uvidíme, jak to půjde dál :)

To jen na úvod a teď už se zase pustíme naplno do nějakých smysluplnějších článků. Chystám pro vás i jiné věci než recenze a chci blog vést trochu otevřeněji i s občasnými jinými tématy, aby to tu nestálo pořád na jednom místě.. Dneska vás ale určitě zahrnu recenzí, tedy recenzemi, protože vám představím celou sadu štětců značky Nanshy, která je od nedávna dostupná na e-shopu Pinkpanda.cz. K otestování mi přišla sada Gobsmack Gorgeous Onyx Black, který obsahuje čtyři štětce na obličej.




V sadě najdete štětce, které vám budou plně stačit k nalíčení celé tváře. Je tam Flawless Foundation - plochý štětec na nanášení tekutého pudru/make-upu, Buffed Base - huňatý štětec se zaoblenými štětinami vhodný k nanášení rozjasňovače nebo tekutého make-upu, Angled Airbrush zkosený štětec pro tvářenku nebo bronzer a Conceal Perfector pro korektor, pudr nebo tónovací krém.

Štětce se mi hodí vždy, protože jsem starý flákač v jejich praní. Čím víc jich tedy mám (a kvalitních), tím líp, alespoň se nemusím trápit praním tak často. Štětců na obličej mám vůbec málo, takže další štětec na make-up, tvářenku a bronzer jsem uvítala s otevřenou náručí. Sada přišla v umělohmotné krabičce, kde měl každý štětec své přesné místo. Na krabičce poté najdete popisky jednotlivých štětců i nějaké to povídání kolem, takže to má celkem povedené balení.




Design samotných štětců je jednoduchý, elegantní, co vůbec nevypadá špatně. Černá, nejspíš umělohmotná(?) rukojeť s vyraženým názvem štětce je doplněná o stříbrný spoj. Chlup je syntetický, což zaručuje velmi jemné a pleti sympatické použití. Nanesení fasády se obejde bez nepříjemného píchání, naopak se vám bude dotyk štětce na tváři líbit. Štětce jsou poměrně husté, perfektně střižené, nikde netrčel ani chloupek. Praní zvládají bez jakýkoliv problémů, jsou po umytí jako nové. Dosud ani jeden jediný chlup nevypadl, vážně skvěle drží pohromadě a dlouho doufám ještě držet budou. Jen bych možná zkrátila u některých štětců délku chlupu, o čemž vám napíši u jednotlivých štětců.





Flawless Foundation

Plochý štětec, který běžně používám na make-up. Tohle je pro mě asi nejslabší článek celé sady. Ne že by byl nepoužitelný, ale vadí mi na něm právě délka chlupu. Podle mě je zbytečně dlouhý, protože se potom nepříjemně ohýbá a make-up se díky tomu hůře zapracovává. Daleko více ho kvůli tomu zůstává ve štětci, místo aby se zapracovával do pleti. Práce je s ním zdlouhavá a jednoduše raději sáhnu po Hakuráckém než po tomto. Ten není tak ohebný a je ještě znatelně hustší, takže aplikace make-upu je daleko rychlejší a jednodušší. Flawless je pro mne tedy spíše zklamání. Ač je jemný jako dětská prdelka, tak práce s ním je trochu zbytečná.


Angled Airbrush 

Je mírně zkosený, přičemž štětiny jsou sestříhané do rovna. Štětiny má také delší než by bylo třeba. Pokud ho chcete použít na něco tekutého, tak je to jednoduše ten samý problém jako u štětce výše. Ovšem na pudrové produkty jako tvářenka či bronzer už delší chlup nevadí, ba naopak to spíše vítám. Díky zkosení se dá štětec krásně využít na konturování, protože jím jednoduše obtáhnete linii lícní kosti, ale i brady či čela. Tenhle tedy úplně špatný není, ale přiznám se, že po něm nesahám tak často jako po dalších dvou štětcích.




Buffed Based

Prý vhodný pro rozjasňovač nebo tekutý make-up, pro mě je to favorit na tvářenku. Mám sice vysněný Buffed, ale ani tento není k zahození. Ze všech štětců mi přijde nejhustší, nejpraktičtější a nejlépe využitelný. Je dokulata střižený, což já ráda. Jemnost mu nechybí. Delší chlup v tomto případě vůbec ničemu nevadí. Takže jo, tenhle kousek má za mě ano a určitě se mi ve sbírce neztratí.


Conceal Perfector

Štětec pro korektor? K těm jsem si já dodnes cestu nenašla, ale jako pomocník na aplikaci rozjasňovače se mi tenhle kousek vážně hodí! Je střižený do špičky, to znamená, že zvládnete nalíčit i vcelku malé plochy tváře. Takže ideál na vrcholek lícní kosti pro rozjasnění, případně se s ním dá nanést rozjasňovač i pod obočí a tak dále.. Hustotou chlupu se mi zdá tento štětec nejlepší, zároveň ale zastřižením, seskupením a svázáním chlupu za mě nejhorší. Vychází to ale z podstaty štětce a obávám se, že tenhle bude zlikvidován jako první. Uvidíme.



Sečteno podtrženo, štětce jsou využitelné, to bez debat. Myslím, že složení sady je takové, že si s nimi bez potíží nalíčíte celou tvář aniž byste potřebovali nějaké další štětce. Máte štětec na základ, tvářenku, bronzer i rozjasňovač/korektor. To je vlastně vše, co k líčení tváře potřebujete.. Takže jo, jsou fajn a jsem ráda, že je mám. Provedené jsou solidně a vydržet by mohli několik let, ALE nemůžu říct, že z nich mám úplně pocit, že jde o ty nejlepší štětce, jaké můžete sehnat.. Prostě tam není takové to kouzlo, kterému podlehnete. Docela mne překvapila i cena, štětce jsou sice kvalitně provedené, ale hodně bych si rozmýšlela, zda bych do nich dala takové peníze. Možná by to stejně nakonec vyhrály Hakuro nebo Real Techniques. Rozhodně kdybych vybírala naslepo a neměla o této značce žádné informace, bála bych se objednat. Teď vím, že to špatné není, takže bych se jich tolik nebála, ale.. stejně bych se asi dlouho rozmýšlela.. Za velké plus považuji také cruelty-free provedení. Žádná zvířátka nepřišla k újmě :* Štětce najdete tady, cena je 1.159 Kč za sadu.

Co vy  a štětce Nanshy? Máte s nimi někdo zkušenosti?

* PR produkty zaslané e-shopem Pinkpanda.cz

15 komentářů:

  1. Já mám pořád políčeno na tu Zoevu :D tyhle mi přijdou hodně podobné jedněm, co jsem si objednala z ebay (vím, že kvalita bude uplně jinde ale co no :) )
    Cena mě trošku odrazuje, ale zase recenze vypadá, že za to stojí :) kdyby to byly štětečny na líčení očí tak se asi i nechám překecat :D ale makeup stejně dělám na čuňátko prstama, protože to jinak neumím a na ostatní líčení doma nějaké štětce mám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo štětce na líčení očí vítám taky raději než ty na tvář.. :) Makeup jsem se sice naučila nanášet štětcem, ale na to mi stačí jeden, případně nanáším také prsty, stejně je to nejrychlejší ;) :D Zoevu chci taky už dlouho prubnout, ale štve mě, že tak strašně zvýšili ceny za posledních několik let.. Mám tu od nich dva na oči a jako jsou fajn, ale.. tak super, že bych z nich padla na zadek nejsou, to mám radši RT :)

      Vymazat
  2. já zůstanu věrná svým Zoeva miláčkům :))
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli jsou tak super, jak se o nich říká, tak se nedivím :)

      Vymazat
  3. Zkušenost nemám, ale pokud bych vybírala, tak bych asi dala přednost známějším značkám, bála bych se vstoupit do neznámých vod. Ale zatím štětce mám a výhledově to vidím na štětce od Zoevy:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že Zoeva válí :) taky na ně prostě budu muset našetřit, nedá se nic dělat.. :) :D

      Vymazat
  4. Já mám doma štětce od Zoevy, Hakura a PLH, přičemž na oči mám z nich nejradši Zoevu a na obličej Hakuro.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jsou štětce od Zoevy jemné? Já že tu mám sice už starší kolekci, ale dva na oči a mně se zdají docela pichlavé :-/ :D tak se bojím jít do dalších..

      Vymazat
  5. Já mám doma štětce od Zoevy, Hakura a PLH, přičemž na oči mám z nich nejradši Zoevu a na obličej Hakuro.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Nevypadají špatně, ale dávám přednost jiným :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
  7. Ja používam štetce od Petralovelyhair ale tieto celkom dobre vyzerajú

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Pétiných štětcích jsem taky přemýšlela.. jsou za celkem přijatelné ceny :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)