pondělí 12. října 2015

Podzimní laky na nehty Essence

Krásný pondělní den!

Podzim útočí a to nejen padajícím listím, ale bohužel i chladnými rány, nižšími teplotami, lítajícími nemocemi, teplejším oblečením a také i změnou barev v mém kosmetickém arsenálu. A začala jsem prvně nehty. Vytáhla jsem své dlouholeté favority, které používám už nějakou dobu pravidelně v podzimním období a trochu mi pomohla i značka Essence, která ve svém podzimním updatu vytáhla na světlo několik barevných kombinací, které se k tomuto pochmurnému ročnímu období náramně hodí. A o nich to dnes bude.



Já nevím, jestli je potřeba vůbec nějak obecně uvádět laky této značky, protože si myslím, že s nimi má zkušenosti už snad každý :) Všechny jsou z kolekce The Gel Nail, tzn. efekt je více gelový než ty předchozí Colour & Go. Tahle inovace se objevila už na jaře a určitě vám neunikla. Obaly mají všechny stejné, štětečky jsou také střiženy všechny stejný způsobem - ploché se špičkou střiženou dokulata. Já mám tento střih štětečku nejraději, jelikož dokáže být hezky přesný a občas se i mně povede lakovat přesně :D Píši občas, protože jak víte, jsem dost střevo a lakování, natož přesné, mi dělá dost potíže :) Rukojeť štětečku je přizpůsobena tak, aby zapadla do ruky a hezky se držela a musím řici, že i to dělá dost, lakování je hned trochu jednodušší. Barvy jsou krémové, všechny poměrně rychle schnou. Do pěti minut jsou na nehtech suché. Já poté většinou ještě nanáším nějaký top coat, který je o něco ještě vytvrdí a hlavně udrží na nehtech déle. Ale zkoušela jsem je samozřejmě i samostatně, abych mohla poreferovat. Takže jdeme na to.



Začnu tím, který mne zaujal na první pohled a dodnes se mi líbí nejvíc a tím je odstín č. 52 Amazed by you. No uznejte sami, že tato barva má něco do sebe a na podzim je jako dělaná! Jak ideálně popsat tento odstín? Přiznám se, že všechny ty nové názvy barev jdou mimo mě, takže já to vidím jako směs vínové a fialové. Není to ani jedna, ani druhá, prostě něco mezi. Každopádně na nehtech něco naprosto úžasného a já si myslím, že to bude můj podzimní lak č. 1. Krásně kryje ve dvou vrstvách a schne do vysokého lesku. Problém je u mne trochu u výdrže, kdy bez top coatu mám již během druhého dne ošoupané špičky, proto tenhle jedině s top coatem. Takže výdrž to trochu kazí, ale efekt a odstín je špica.



Dalším typicky podzimním kouskem je tahle ocelově šedá, odstín č. 53 Rock my world!. Asi se shodneme, že není vhodnější doba na šedou než teď. Úplně vystihuje moji náladu po většinu tohoto období, kdy venku prší nebo je pod mrakem a teploty se motají okolo nuly :D Jak jsem řekla, jde o ocelově šedou, která i přes tu pochmurnost umí vypadat hezky. Opět lak, který schne do vysokého lesku, rychle schne a perfektně kryje ve dvou vrstvách. Výdrž u tohoto tmavšího opět dva dny bez ošoupaných špiček, což není nic moc. Takže to chce buď top coat a nebo lakovat znovu a znovu.



A pomaličku, polehoučku přejdeme k těm veselejším barvičkám. I když stále tak nějak trochu podzimním :) Pak je tu další ocel, tentokrát odstín č. 51 Miss captain. A to je zase ocelově modrá. Samá ocel, ale právě ta možná způsobuje ty chmury v těch barvách. Zaručeně je to odstín, který jsem ve své sbírce ještě neměla. Celkově moc modrých laků ve sbírce nemám, i když už se to nějakou dobu snažím napravit. Například stále hledám nějakou dokonalou námořnickou modrou a zatím celkem bezúspěšně. Nějaký tip? Ale zpět k tomuto. Budu se zase opakovat, když řeknu, že kryje ve dvou vrstvách, rychle schne, výsledný efekt je lesklý a drží ty dva - tři dny než se začnou výrazně ošoupávat špičky. Takže zase to samé, u těchto laků u mne taková klasika.



Holčičí barvy, prosím! To tady mám hned dvě. Prve vám ukážu odstín č. 48 My Love Diary. Jedná se o tlumenější červenou s nádechem hnědé? Co já vím, jak se ta barva jmenuje. Každopádně to není žádná výrazná a výstřední barva, ale taková jemná a přesto vzhledná :) A Essence byla vyhlášená za barvu roku :) Vlastnostmi je to opět to samé jako u předchozích - vysoký lesk, perfektní krytí, krémová textura, rychlé schnutí.. Lakuje se jedna báseň a na nehtech mi vydržel z těch výše zmíněných asi nejdéle - bez oloupaných špiček tři dny, pak to začalo.. Líbí se mi a určitě se do mé sbírky hodí.



A na závěr trochu rozzářit tuhle nudu a šeď a to tímhle barevným odstínem č. 47 Va-va-voom. Tohle je jiná, protože je to lak s efektem Soft matt, takže neschne krásně do lesku, ale do matna. Barva je to výrazná, ale proč občas nerozzářit nehty i na podzim/v zimě? Taky mě pořád nebaví mít na nehtech něco tmavého a bez života. Tohle je oživující korálová. A baví mě. Na nehtech jsem ji měla už 3x. U ní je akorát ta potíž, že mi dobře kryje až ve třech vrstvách. Má totiž tendenci tak divně krýt-nekrýt a při lakování flekatět, takže až při třetí vrstvě si jsem jistá. Matný efekt ale není k zahození. Schne poměrně rychle, i když v těch třech vrstvách o něco pomaleji než kolegové. Výdrž jsou také tři dny, což už ujde. Takže jo, je to zase něco jiného a celkem se mi zamlouvá.



Takže, laků je tu na jeden článek požehnaně. Celkově můžu říci, že je můžu. Sice není výdrž nic světoborného, ale top coat to jistí a zase se mi na nehtech ty barvy aspoň neomrzí a jelikož lakování není nijak náročné, tak to jednou za ty tři dny přelakovat přežiju. Nabídka barev je navíc velmi široká a cena nízká, takže to já můžu. Seženete je v drogériích, množství laku je 9 ml a cena 44,90 Kč.

A já se vás ptám, co vy a Essence laky? Používáte nebo máte oblíbence jinde? Líbí se vám tyhle barvičky nebo máte jiný vkus? Střídáte barvy laků také podle ročního období nebo jedete něco zajetého po celý rok? :)

29 komentářů:

  1. No, říkala jsem si, že tento měsíc nebudu utrácet, ale spíše spotřebovávat...a asi se mi to nepovede...tyhle laky musím mít! A nejlépe všechny :-D Dík za tip ;)
    FitBlanka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Není zač! Jo jsou pěkné, chci ještě asi dvě barvy :D

      Vymazat
  2. Tady tyhle laky potrebuji top coat, ja kdyz nenanesla tak jeste ten den se mi lak osoupal ato mam takovy krasny cerveny odstin.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, potřebují, však já tam píši, že je používám taky jedině s nimi.. bez nich většinou do druhého, max. třetího dne :-/

      Vymazat
  3. tak ja mám veľmi veľa lakov od essence, kvôli tej cene :D ale z týchto nových mám len zopár, a z odtieňov ktoré tu ukazuješ nemám ani jeden, najviac sa mi páči Miss Captain, takú farbu v zbierke ešte veru nemám :) mne tá výdrž na nich nevadí, ja si aj tak lakujem nechty každý druhý deň :D ma to baví mať stále inú farbu na nechtoch :) teraz na jeseň som aj ja začala lakovať také pochmúrnejšie farby, ale sem-tam použijem aj ja nejakú peknú výraznú skôr letnú farbu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to kombinuji, chvíli tmavší barvy a pak jednou i světlejší, aby to nebyl až moc pochmurný podzim :D Já lakuji také celkem často a nebo zafixuji aspoň top coatem a prodloužím výdrž o den-dva a je to :)

      Vymazat
  4. Od upgradu lahviček jsem si žádný z té obyčejné řady nekoupila, jen nějaké efektové a topcoaty (a s těma jsem spíš spokojená)...ale teď vážně uvažuju nad tím My Love Diary!

    OdpovědětVymazat
  5. Přiznávám, že co se týče barev laků na nehty, tak podzim vesele ignoruji a dál jedu ve veselých barvičkách, které mi zaručeně rozzáří i ty pochmurnější dny:-) A ze všech představených se mi nejvíc líbí ta poslední barvička:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jak kdy, většinou už nosím tlumenější, ale občas taky ráda sáhnu po něčem zářivějším :) však jak říkáš, musí se to rozzářit! ;)

      Vymazat
  6. Krásné barvičky! Mě se nejvíce líbí ten první a poslední :-)

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat
  7. Super inspirace v podzimních barvičkách :) Já tyhle laky od Essence mám celkem v oblibě :)

    OdpovědětVymazat
  8. Super inspirace v podzimních barvičkách :) Já tyhle laky od Essence mám celkem v oblibě :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten fialový je super.Moc se mi ta barva líbí.

    OdpovědětVymazat
  10. Odpovědi
    1. Mně jak u kterého laku, chtěla bych třeba černý.. :) :D

      Vymazat
  11. Matné laky se mi moc nelíbí, ale ty ostatní s vysokým leskem jsou nádherné. Škoda výdrže, jsou moc hezké. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to výdrží takový průměr, být ještě výdrž o něco lepší, tak by to bylo super! :)

      Vymazat
  12. Z těchto odstínů se mi nejvíc líbí úplně ten první Amazed by you, krásná podzimní barva :) No já snad od Essence ani žádný lak nemám, jak tak přemýšlím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je i můj favorit, ten bude na nehtech v následujících týdnech asi často! :)

      Vymazat
  13. Škoda té výdrže. Barvy se mi moc líbí a matný efekt obzvlášť :)

    NLlifestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S dobrou výdrží už by to bylo moc dokonalé :) :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)