pátek 25. září 2015

Přírodní make-up od Avril

Krásný páteční den!

Dnes mám něco pro příznivce přírodní kosmetiky, takže kdo se o podobné vychytávky zajímá, nastražte uši. Na našem trhu se totiž objevila nová (tedy nevím, zda vy ji znáte, ale pro mne nová je) francouzská značka Avril, která se chlubí tím, že vyrábí BIO dekorativní kosmetiku. Víte, že já podobným trendům zrovna nepodléhám, ale občas mám chuť prozkoumat něco z této sekce, takže jsem byla ráda, že mi nabídka vybrat si něco podobného, přistála v e-mailu.



Ač víte, že jsem vášnivou sběratelkou tvářenek a rtěnek, budete se divit, mé rozhodnutí vedlo k make-upu. Máme tu totiž podzim, tak je na čase doplnit zásoby make-upů pro pořádné krytí. Proč tedy nezkusit něco šetrnějšího? Automaticky jsem tedy sáhla po nejsvětlejším odstínu Clair, což se ukázalo jako rozumný tah, protože i nyní, po létě, mi padne jako ulitý. A tak jsem se do něho s nadšením pustila.



Oficiální popis: Dlouhotrvající účinek po celý den. Matující vzhled. Sjednocuje tón pleti. Díky obsahu jojobového oleje skvěle hydratuje a vyživuje pleť. Netestováno na zvířatech, neobsahuje parabeny ani fenoxyethanol. 98,97% ingrediencí je přírodního původu.


Makeup je v jednoduché černé tubě s bílo-zelenými popisky. Je to jednoduché a ta nějak na vás i přírodněji dýchá (nebo si to jen namlouvám?). Není na tom nic speciálního, ale ani to neurazí. Možná jen musíte počítat s tím, že na tom bude vidět každý flíček. Odstín, jak jsem psala je světlý, má trochu žlutý podtón, ale není to na pleti nějak výrazně vidět. Možná vás bude zajímat, že make-up je i slabě parfemovaný. Vůně je jemná, nevtíravá, ale pro můj nos trochu i nepříjemná. Není to zrovna vůně, kterou bych chtěla čichat celý den, naštěstí ale po aplikaci cítit není, takže ji při aplikaci bez potíží zvládnu. Konzistenci má trochu tekutějšího krému, ve větším množství má tendenci stékat. Díky tekutější konzistenci jde ale velmi pěkně rozetřít a zapracovat. Výsledný efekt je opravdu trochu zmatněný na pohled, na dotyk je pleť jako po nanesení hydratačního krému. A jsme u krytí, které je nižší až střední. Což je pro mě na podzim trochu problém, jelikož jsem zvyklá na krytí vysoké. Tenhle make-up tak nějak velmi jemně sjednotí tón pleti, zamaskuje méně výrazné barevné nerovnosti a vytvoří přirozený efekt tváře, ale tím to vesměs končí. Pokud jste zvyklí na vyšší krytí, které schová pupínky, zakryje pihy, kruhy pod očima, atp., tak tohle vám stačit rozhodně nebude. Je to pro mne ideální společník na teplé dny, koncem léta a nyní začátkem podzimu mi naprosto stačil, protože v tomto období moc vysoké krytí nepožaduji, naopak chci nechat pleť dýchat, ale vím, že brzy přijde jeho výměna a já opět sáhnu po něčem hutnějším s větším krytím. Takže tohle pro mě nebyl ten správný výběr pro podzimní/zimní období, vytáhnu ho asi zase na jaře. Musí se mu ale nechat, že přirozený efekt vykouzlit umí a vypadá to celkem hezky. Jen je škoda té výdrže, která je u tohoto make-upu průměrná, i přes zafixování pudrem mám pocit, že se postupně tak nějak vytrácí a ten sjednocený, přirozený efekt moc dlouho nevydrží. Půl dne je to jakž takž v pořádku, ale večer už toho na obličeji moc nemám a při odlíčení už sundávám naprosté minimum.




Sečteno, podtrženo, pokud sháníte opravdu make-up, tak tohle asi nebude ta správná volba. Já bych ho považovala spíše za tónovací krém, který sjednotí a schová ty nejmenší nedokonalosti. Pokud máte rádi něco odlehčenějšího pro vaši pleť, tak potom se vám líbit bude. Já ho vytáhnu zase za rok a uvidíme, třeba budu přes léto spokojenější, prozatím asi spíše zklamání a ani tento kousek mne nepřesvědčil, že se přírodní kosmetika může vyrovnat té "nepřírodní"..

Make-up najdete tady, 30 ml za 239 Kč a další kosmetiku Avril najdete zde. Musím říci, že mne celkem mile překvapily ceny této kosmetiky :) Vzhledem k tomu, že jde o přírodní produkty jsou ceny velmi sympatické.

Co vy a přírodní dekorativní kosmetika? Máte s ní zkušenosti? Znáte tuto značku?

*PR produkt

11 komentářů:

  1. Tuhle značku jsem doteď neznala, právě jsi mi o něco rozšířila obzory:-) Přírodní kosmetiku sice úplně nevyhledávám, na druhou stranu se jí ani nebráním, hlavně když je za fajn ceny:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sobě jsem je taky trochu rozšířila.. :) Já to mám stejně.. zajímalo by mě třeba, jak jsou na tom tvářenky a stíny této značky, tak se snad někdy dokopu k objednávce :D :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jojo, jednoduchý, ale přitom celkem přitažlivý, že? :)

      Vymazat
  3. ešte som o značke nepočula, ale produkt môže byť celkom zaujímavý :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. ale me se na tobe vysledek libi ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ze začátku také celkem líbí, ale škoda, že ten efekt nevydrží dlouho :(

      Vymazat
  5. Já mám taky jedno zklamání s přírodním bb krémem. Už jsem byla tolikrát zklamaná, že už složení opravdu neřeším a raději koupím nepřírodní kosmetiku.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám bohužel stejně :( Ráda bych třeba používala přírodnější kosmetiku, ale musela by být stejně tak funkční a zábavná jako běžná drogeristická.. :) :D

      Vymazat
  6. Vysledek je normalni, prirozeny. Ale ja na prirodni makeupy moc nejsem.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to ze začátku je, ale když po pár hodinách není vidět, že jsem něco použila, tak mi to vadí :( :D Na léto by mi to asi vyhovovalo, to většinou to extra krytí nepotřebuji, ale teď už mi zase pleť začíná bláznit a to už chce jiný kalibr.. :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)