čtvrtek 11. června 2015

Nasodrill aneb trochu o nosní hygieně

Krásný čtvrteční den!

Je načase vám představit jeden ne úplně obvyklý a ne zcela kosmetický kousek, který se však tématem dotýká i krásy. O spolupráci, ve které jsem obdržela na testování nosní výplach Nasodrill, jsem vám psala v new in článku (tady), takže předpokládám, že to pro vás není úplně něco nového, ale rozhodla jsem se této problematice věnovat celý článek. Přiznám se, že jsem vůbec netušila, jak s tímto tématem naložit a hodně dlouho jsem spolupráci zvažovala. Ale nakonec jsem si řekla, že jsou na světě i horší věci a pro mě je to výzva. Navíc oficiální popis tohoto produktu mne ukecal, protože přesně něco takového jsem potřebovala. A na rovinu, přiznejte se, kdo věnujete nějakou pozornost nosní péči, hm? A přitom to není o moc jiné než třeba ústní hygiena nebo čištění uší.



Oficiální popis: Nasodrill je nosní sprej/výplach obsahující termální vodu z lázní Luchon, která je přirozeně bohatá na síru. Pomáhá léčit lokální záněty a posilovat obranné mechanismy sliznice horních cest dýchacích. Přípravek je určen k čištění nosních dutin a jejich ošetření v případě chronické nebo opakující se infekce, například rýmy nebo zánětu nosohltanu. Pomáhá alergikům - pravidelné vyplachování nosu vyplavuje alergeny a zklidňuje nosní sliznici. Výrobek je bez konzervačních látek, bez parfemace a chemických úprav. Síra má díky svým vlastnostem blahodárný vliv na nosí sliznici. Je vhodný pro kojence i alergiky.


Použití: Vstřikujte roztok do každé nosní dírky po dobu 2 - 3 sekund. Pro léčbu rýmy zopakujte tento postup jednou až třikrát denně podle závažnosti nosní infekce. Stoupněte si nad dřez či umyvadlo, nakloňte hlavu na jednu stranu a rozprašovač zasuňte do nosní dírky. Stiskněte a vstříkněte přípravek. Chvíli počkejte než kapalina přirozeně odteče a pak si očistěte nos kapesníkem. Zopakujte i na druhé straně.



Pro mne jako pro člověka, který má rýmu 364 dní v roce a k tomu je alergik na něco zvenčí, je tohle poměrně zajímavá věc. Není totiž den, abych nevytáhla kapesník a není den, abych neměla ucpaný nos. V zimě je to vůbec labůžo, ale bohužel už se plného nosu nedokážu zbavit ani přes léto. A tak jsem si řekla, že si dám tu práci a budu každý večer před spaním proplachovat nos touhle "vodičkou". Když píšu vodičkou, myslím tím obrovské 100 ml balení nosního výplachu (jedinečná záležitost na trhu, tak velké balení jinde neseženete). Trochu nepraktické na cestování, ale jestli mi to pomůže, proč ne. Balení jednoduché, do nosu se aplikátor vejde, takže se nemusíte bát, že se mezitím zadusíte. Stačí jednou stříknout a máte nos vypláchnutý. Pokud jste jako já a voda v nose vás děsí (jojo potápění bez zacpaného nosu u mě nepřichází v úvahu), tak se nebojte, přežila jsem to i já, vodu jsem prozatím nevdechla :D Chce to mít vážně po ruce kapesník, protože gravitace nečekaně dobře funguje a voda z nosu hned všechno odplaví. Parfemace vskutku žádná, vypadá to prostě jako obyčejná voda. Ale je neobyčejná, protože při pravidelném používání je znát trochu rozdíl. Neříkám, že rázem všechny vaše problémy s rýmou a smrkáním zmizí. Ale mám podstatně klidnější nosní sliznici, nemám nos permanentně ucpaný jako předtím a hlavně mám pocit, že jsem poměrně úspornější ve spotřebě kapesníků. Fakt smrkám o něco méně než předtím. Takže už jen kvůli tomu, že si nos trochu pročistíte, zabráníte spoustě nepříjemností :) Nos je uvolněnější a čistší a hned je to lepší. Za mě určitě palec nahoru, sprej jsem si zvykla používat a určitě si koupím další balení, protože můj nos si tohle žádá.


Seženete ve vybraných lékárnách, seznam najdete tady. 100 ml seženete kolem 200 Kč za 100 ml. Možná vám to přijde hodně, ale vzhledem k cenám jiných sprejů, které jsou např. ve 30 ml balení a méně, to je podle mě cena celkem přijatelná.

Co vy a nosní hygiena? Řešili jste někdy tuto otázku? Nebo se vám to zdá zbytečné?

13 komentářů:

  1. rýmu si léčím výplachem slanou vodou, tohle mi přijde trošku navíc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to si sama mícháš v nějakém poměru? :)

      Vymazat
    2. podle nějaké knížky o joze, z hlavy nevim, ale da se to najit urcite i na netu

      Vymazat
  2. Naštěstí nemám problémy jakými trpíš ty, rýmu mám jen pár krát v zimě a naštěstí netrpím žádnou alergií:) Je super, že vyrábějí takové přípravky a skutečně i pomáhají:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to závidím.. já nejen smrkám, ale i slzím po celý rok :( :D

      Vymazat
  3. Ucpaný nos mně trápí jen když jsem nemocná, ale teď aspoň vím po čem se až klofnu rýmu (nebo ideálně ještě před tím) podívat:-) Přiznávám, že stříkat si vodu do nosu mně docela děsí, ale doufám, že když jsi to ustála Ty, tak ani já to nevdechnu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, když jsem to zvládla já, tak to zvládneš taky! :D Já a voda v nose nejsme přátelé a jde to! ;)

      Vymazat
  4. já používám mořskou vodu (Stérimar myslím)... teď ji asi zase vytáhnu, protože už týden mě trápí šílené smrkání, jinak mi nic není, ale prosmrkám balík kapesníků denně :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějaká začínající alergie..? :-/ Takhle jsem začínala taky a dneska už i slzím a občas se mi i hůř dýchá :D je toho čím dál tím víc :( Děkuji za tip, tu vodu omrknu, já už budu muset něco používat asi permanentně :D

      Vymazat
  5. Já myslím, že je to určitě super věc a nemyslím, že by byla drahá. Protože když si koupím kapky, tak párkrát stříknu a jsou pryč a ta cena je taky přes 100 Kč nejmíň

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky myslím, že je to cenově dost přijatelné :) přesně jak píšeš, různé spreje stojí taky dost a kdyby si to člověk přičetl na množství Nasodrillu, tak to vyjde mnohonásobně víc :D

      Vymazat
  6. Taky mám rýmu prakticky nonstop a už jsem se tak nějak smířila s tím, že prostě musím mít celý rok u sebe kapesníky. Spreje typu Olynth a Quixx mi vůbec nevyhovují, používat se dají jen chvíli, jsou děsně agresivní a mě prostě štípou. Jsem ráda, že jsem nedávno narazila na Nasodrill. Jak píšeš, spotřeba kapesníků se mi snížila a cítím se líp a to obří balení mi dost vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)