středa 10. června 2015

Co s sebou na festival?

Krásný středeční den!

Nějak mám potíže hodit svůj režim opět do normálu, takže jsem zvědavá, jak to bude vypadat, až mi skončí dovolená :D Poté, co jsem se vrátila z víkendového fesťáku, mě napadlo, že vám ukážu, co všechno kosmetického jsem měla s sebou. Třeba to někoho z vás bude zajímat a nebo to někdo využije. Já sama jsem měla problém s tím, co si vzít a co nechat doma. Nakonec jsem to vyřešila následovně.


Naprosté must-have, který by neměl zapomenout nikdo, ani člověk, který kosmetice neholduje, je opalovací krém. Věřte nebo ne, ale i já, naprostý flákač na mazání se opalovacími přípravky, jsem se poctivě celý víkend mazala! Na sluníčku se totiž jinak nedalo vydržet a kdybych to odflákla, tak se vrátím s popáleninami nejméně stupně třetího :D I takhle, neustále namazaná faktorem 50 jsem se opálila! Opravdu to nepodceňujte, sluníčko totiž pálí víc a víc. Já zvolila Hydratační opalovací sprej Vichy Idéal Soleil, SPF 50, který se snadno aplikuje a díky vychytanému balení vám nikdy nikde nevyteče :) Vůně je příjemná, taková ta typická pro krémy na opalování. Trochu mi vadilo, že je poměrně dost mastný a hodně lepí (například oproti Opalovacímu spreji). Ale tady jde o ochranu, takže mu to i prominu.


Další must-have, který by s sebou měl mít každý a to fakt ne jen na fesťák(!), je deodorant/antiperspirant. Jako nezlobte se na mě, ale podle mě by ho měl umět použít občas (čti denně) každý :D Já jsem s sebou brala tu nejsilnější pomoc a tou je Rexona Maximum Protection v nové verzi Stress Control. A tu jsem používala snad 3x denně, abych mohla na koncertech s čistým svědomím zvednout ruce a nemusela se stydět za mokro v podpaží a nepříjemný zápach.

Vůni jsem vyřešila následovně - vzala jsem si s sebou malé sašetky/vzorky vůní. Abych nemusela tahat velký flakónek, vzala jsem dva malé vzorky vůní Burberry a je hotovo :)


Protože vás budou čekat minimálně 3 dny bez vody, přibalte si s sebou také suchý šampon. I když je třeba nemusíte, věřte, že na fesťáku se vám bude hodit. Sice to není stejný pocit jako umýt si hlavu čistou vodou, ale pořád lepší než chodit s promaštěným hárem. Já jsem s sebou brala údajně "ten nejlepší", Batiste. A něco na tom asi bude, fakt že jo.

Bez čeho bych nedala ani ránu je antibakteriální gel na ruce. Ve chvíli, kdy vám dojde voda na umytí u Toi Toi (a že to bývá zpravidla hned první den), bude to vaše jediná záchrana. Já mám Carex, tuším že se dá koupit v Rossmannovi a stojí necelou stokorunu. Rozhodně je to věc, která se vám neztratí, ať už na fesťáku nebo v běžném životě.

Hlásí-li předpověď vedra k padnutí jako tomu bylo minulý víkend u nás, tak doporučuji vzít si s sebou alespoň malé cestovní balení termální vody. Jak jsem pro ni nikdy moc využití neměla, tak na fesťáku jsem se s ní v těch davech ráda pocákala! Společnost mi dělala La Roche-Posay v malém balení, které se vejde do každého batůžku/kabelky.


Jelikož jsem fiflena, tak ani festival jsem nezvládla bez nalíčení :D S sebou jsem si vzala základní výbavu, který můžete vidět na fotce - korektor, make-up (po fesťáku na mě začal být světlý :D), pudr, tvářenku + štětec, tužku na obočí, trio stínů, které se dá hezky zkombinovat + štětce, řasenku, linky ve fixe a balzámky. Základ, který mi nemůže chybět nikde.


No a když už jsem si s sebou brala líčidla, musela jsem mít i něco na jejich odstranění. Můžete si vzít třeba nějakou miniaturku své oblíbené micelárky nebo si do něčeho trochu odlít a vzít si k tomu pár tamponků. Já jsem to vyřešila ještě jednodušeji a to odličovacími ubrousky. Ty se vám hodí nejen na odlíčení, ale když potřebujete tak i na utření rukou či osvěžení. Já jsem si brala tyto růžové od Essence a můžu říci, že jsou vážně fajn! Jsou sice dost nacucané, ale odlíčila jsem s nimi bez potíží veškerý make-up včetně očního. Neštípou, nepálí mě v očích a navíc příjemně voní. V balení najdete 25 ks, což by mohlo na nějaký ten třídenní festival stačit :)

Pak je tu malá manikúra, kterou si beru všude s sebou, pár odličovacích tampónků a vatových tyčinek, zrcátko, hřeben.. takové ty nezbytnosti, které jsou v taštičce pro jistotu vždycky :)

Tak a to je asi vše z toho kosmetického hlediska. Samozřejmě je to na vašem uvážení, třeba toho budete potřebovat víc, třeba míň.. Chápu, že asi ne každý má potřebu se na festival malovat :) Ale pro mě je prostě nemyslitelné vylézt do takového davu úplně "nahá" :D

Co byste si s sebou zabalili vy?

P.S. Do článku jsem nepsala zubní pastu a kartáček, to beru jako samozřejmost :D Ale možná bych si spíš vzala místo toho ústní vodu, ono s tou hygienou to je na fesťácích celkem na štíru ;)

P.P.S. A rozhodně si zabalte i nějaké teplé oblečení! Ač se vám to nemusí zdát vhodné, když venku bude přes den 30°C, tak věřte, že je to vážně na místě! Jinak budete v noci ve spacáku klepat kosu! Já jsem to solidně podcenila a celé noci jsem se klepala jako ratlík v jediné mikině, kterou jsem měla a v džínách, protože bych jinak vážně zmrzla :D Takže doporučuji teplý svetr, tepláky a teplé ponožky s sebou!

26 komentářů:

  1. Ja uz teda na festivalu nebyla nejakej patek ale kde sou ty doby kdy jsem jako desna punkerka sebou vezla jen kartacek pastu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já si sebou beru je kartáček, deodorant, pastu a vlhčené ubrousky jinak nic. Je pravda, že hřeben mi třeba chyběl, ale dalo se to vydržet. Nikdy bych si nebrala make-up nebo řasenku :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak make-up už jsem pak taky zanedbávala, ale aspoň trochu namalovaná být prostě musím :D Jinak pro mě hřeben nezbytnost, já kdybych si tři dny neučesala vlasy, tak už je můžu rovnou ostříhat :D :)

      Vymazat
  3. Na festivaly nebo zábavy už nechodím, ale za 14 dnů jedem s rodinkou na dovču na chalupu, tak už pomalu přemýšlím, kterej makeup,pudr atd.sebou. Nechci tam v přírodě vyšilovat s haldou šminek,paletek a štětců (manžela by asi trefilo), tak budu muset vybrat nějaké jednotlivce od všeho a třeba stíny spíš nějaké přírodní nude odstíny a aby se s tím dalo rychle namalovat :-)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo také jsem si to takhle brala :) proto jsem si vzala to trio stínů od MUA, hezké přirozené odstíny, kterými jsem nalíčená raz dva a vypadá to hezky :)

      Vymazat
  4. Myslím, že bychom to měli tak nějak podobně:-) Opalovací krém je vzhledem k počasí naprostá nezbytnost a to i pro mně, která už se letos na prvním jarním sluníčku stihla pořádně chytit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já když jsem byla mladší, tak nemusela používat krém žádný a ani jsem se nespálila, ale v posledních letech to prostě pálí čím dál tím víc.. jako hrozně jsem se divila, že i přes SPF 50 jsem se opálila! :D

      Vymazat
  5. Muj seznam by byl asi podobny. Za me jako nutnost hlavne antibakteriální gel, opalovak a predevsim vlhcene ubrousky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem se letos podívala na Rock for people. Co bylo nezbytný byl skutečně opalovací krém, sluníčko pálilo o sto šest. Další věc byla repelent, vzhledem k tomu, že jsme měli hooodně starý stan, ve kterém dokonce byla díra, asi bych bez něho nepřežila, na malování jsem se úplně vykašlala, přišlo mi to zbytečné se pařit v pudru nebo make- upu, takže jakékoliv malování zůstalo doma. Pravdou je, že oblečení jsem také hodně podcenila a neměla jsem ani ty rifle, takže zimou jsem se klepala taky. :D Nu což pro příště budeme moudřejší!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo to byl stejný víkend, to teplo bylo příšernýýý :D tak to u nás repelent nebyl potřeba, stan byl pořád zavřený, takže se nám tam nic nedostalo :D a to oblečení.. no jak říkáš, už víme pro příště :D

      Vymazat
  7. Pěkný článek :-) Já bych si asi nebrala tolik kosmetiky :-D Normálně toho používám tunu, ale na fesťáku a ve vedru bych určitě vynechala make-up, korektor i stíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já pak už make-up vynechávala taky a místo něho volila klasicky opalovák :D ale korektor, pudr, stíny, linky a řasenku.. to já musím :D

      Vymazat
  8. Pěkný článek, to je teda výbavička :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/06/vybarvi-se-2-do-zluta.html

    OdpovědětVymazat
  9. Už se nemůžu dočkat pátku až pojedem na fesťák:) Ale líčení si neberu, jelikož tam nespíme..;)ale antibakteriální gel si letos nesmím zapomenout a asi si vezmu i miniaturku termální vody, dobrý nápad:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta termální voda se fakt hodí! Sama to normálně moc nepoužívám, ale tam jsem za ní byla ráda :D

      Vymazat
  10. Taky už je to pár let, co jsem naposled byla na fesťáku, chatě nebo čemkoli podobným :D Každopádně super seznam, podobné dilema řeším pokaždé, když někam jedu skrz místo v kufru, a už jsem taky najela na systém miniaturek a "ulehčuj si co to jde" :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  11. Já bych si sebou zabalila jen kartáček, pastu, hřeben, řasenku a nějaký balzám na rty. Asi bych si s tím vystačila. :-D
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já bych taky asi přežila bez šminek, kdyby bylo nejhůř :D ale když mi pomáhá trocha líčidel cítit se líp, tak proč ne, když jsem měla místo :) :D

      Vymazat
  12. Já byla teď o víkendu v Plzni na Metalfestu a vedro bylo fakt fest, takže samozřejmě souboje o sebemenší kousek stínu. :D Měla jsem s sebou jen řasenku a pudr na obočí a na noc olejíček :D Spala jsem v tričku a teplákách a zima mi nebyla, měla jsem teplý spacák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi měla štěstí, já i v tý zateplený mumii mrzla :D :)

      Vymazat
  13. Toto mě utvrzuje v tom, že si suchý šampon musím pořídit.
    Pěkný a inspirativní článek.
    Zvu Tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. přiznám se, že na fesťáku jsem nikdy nebyla, ale určitě bych si vzala obrovské množství blbostí, které bych nakonec ani nevyužila a to, co bych nutně potřebovala, bych samozřejmě nechala doma :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)