úterý 28. dubna 2015

Suché rty? Žádný problém, je tu Blistex!

Krásný úterní den!

Přináším vám jeden tip na zajímavý balzám na rty. Nedávno jsem tu zmiňovala jeden, který mi nesedl ani náhodou (Carmex, že ano) a shodou okolností, chvíli na to, tu mám další mentolový kousek. Ovšem, tenhle je o poznání lepší. Řeč bude o balzámku v kalíšku MedPlus značky Blistex. Říká vám něco značka Blistex? Je to tak trochu odborník na vaše rty, protože se orientuje právě na ně, sehnat od nich můžete hned několik druhů balzámů na rty a to nejen různě na internetu, ale i ve vašich drogériích. Teď nechci kecat, ale potkala jsem jejich balzámy tuším že minimálně v drogériích DM.. Takže ač se o této americké značce mnoho nemluví, je všude okolo :) Už jen proto vám chci jeden jejich kousek představit, abyste měli potuchy o tom, že se i ve vaší blízkosti nachází něco tak fajn.



Oficiální popis: Medplus obsahuje speciální hojivé látky (eukalyptus, mentol, kafr), které přináší okamžitou chladivou úlevu a ochranu pro bolavé, vysušené a popraskané rty. Navrací jim potřebnou hydrataci. Obsahuje SPF 15.



Určitě už víte, že nejsem kdovíjakým fanouškem kelímkových balzámů. Přijde mi to nepraktické a nehygienické a pokud můžu, volím raději klasické tuby. Takže Medplus si mne prostě na první dojem moc nezískal.. Kalíškové balzámy se mnou jednoduše nikam necestují, slouží pouze k domácímu použití, když si mohu předtím i potom umýt ruce. Nemám ráda, jak mi balzám při aplikaci zalézá za nehty a že do něho vůbec musím sahat rukama.. Ale dobře, důležitější přeci je to, co kalíšek obsahuje.. Víčko je klasicky šroubovací a po otevření na vás vybafne nažloutlý obsah. Vypadá jako klasická vazelína (ona to trochu vazelína aji bude) žluté barvy, na rtech poté zcela průhledná a neviditelná. Dalším poznávacím znamením tohoto balzámu je intenzivní mentolová parfemace. Kámen úrazu pro mnohé z vás, chápu. Já mentolové vůni také kdovíjak neholduji, ale co bych pro své bolavé a suché rty neudělala? Toleruji tedy i tu vůni, protože mé rty nutně potřebují nějakou péči. Díky změnám a výkyvům v teplotách a počasí, díky klimatizaci v práci, díky malé péči o své rty, mám v poslední době hodně často rty vysušené.. Ráno je sice natřu rtěnkou/balzámem/leskem, ale po většinu dne již nemám čas doplňovat, a tak se mi do večera vždy vysuší.. proto se doslova těším na večerní rutinu před spaním, kdy rty namažu, aby se přes noc daly dohromady. Některé balzámy fungují, jiné ne. Ale tenhle to s mými rty vážně umí! Ihned po aplikaci začíná balzám fungovat. Mentol rty chladí až jemně pálí, cítíte ho. Není to nijak hrozné, naopak poměrně příjemné (rozhodně ne nepříjemné pálení a štípání jako s Carmexem). Tento efekt trvá několik minut, poté se to uklidní a balzám funguje v naprostém klidu a tichosti, jednoduše nevíte o něm ;) I tak ale funguje a zabírá, protože ráno není po suchých a popraskaných rtech ani vidu. Fakt. Za pouhých několik nočních hodin mám rty v naprostém cajku! A ráno může kolotoč začít nanovo.. Za mě neskutečně povedená záležitost, takto parádně mi fungoval doposud pouze balzám od Anatomicals který byl založen na jiné bázi a Nivea LipButter. Věřím, že by mi Medplus dokázal pomoci za jakékoliv situace. I když, na druhou stranu zkoušela ho i sestra, která mívá z alergie rty oteklé, hodně popraskané a bolavé a té ten mentol v balzámu nesedl. Možná to trochu závisí na stupni citlivosti, co snesete a co nikoliv, možná i na tom, v jak špatném stavu rty jsou.. pro mě je to prostě značka ideál. Potřebuji něco, co dá mé rty do pořádku po celodenním zápřahu a to tenhle balzám naprosto splňuje. Rty jsou každé ráno krásně hydratované a jemné, balzám na nich dokonce po těch několika hodinách pořád mám a šupinky a nepříjemný pocit pnutí a pálení je pryč. Prostě bomba.



Takže v souhrnu, pokud trpíte na suché a popraskané rty a chcete je bleskurychle vyléčit, omrkněte tenhle balzám. Odpustíte-li mu to nepraktické kalíškové balení a jeho mentolovou parfemaci, budete podle mě spokojeni :) Najdete ho buď tady za 7 ml / 99 Kč  nebo v kamenných prodejnách/lékárnách/drogérii DM v podobné cenové relaci.

Znáte značku Blistex? Máte s Medplus zkušenosti? Co zaručeně pomáhá vám na suché a rozpraskané rty?

*PR produkt

25 komentářů:

  1. U mě byl Blistex láska na první namazání :) Zrovna jsem měla strašně rozpraskané rty, pálily a já byla v DM. Čapla jsem Blistex a tradá, hned to bylo lepší. Když jsem byla v Německu, tak jsem si pořídila Carmex (kalíšek i tubu) a s Blistexem se to nedá vůbec srovnávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se také zamilovala téměř po prvním použití, vážně je fajn a je škoda, že se o něm tak málo mluví! :)

      Vymazat
  2. Tak tento je delany pro me, diky za tip asi se podivam do Dmka jestli ho tam nenajdu. :)
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač! Minimálně v DM by měl být a mám pocit, jestli jsem ho nezahlédla i jinde (snad Rossmann?) :)

      Vymazat
  3. Ahoj, áno, aj ja som k nemu prišla náhodou, mňa však narozdiel od teba zaujal práve balením (ja takéto balenia milujem, sto ľudí-sto chutí). Ako píšeš, u mňa je topka... nebudem sa rozpisovať, lebo si ho opísala úplne hodnoverne. Super článok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Tak to jsem ráda, že má někdo stejný názor (až na to balení)! :D Ale jak píšeš, každému vyhovuje něco jiného. Hlavně, že účinky jsou stejné a funguje, že jo ;)

      Vymazat
  4. poznám, presne tento mám u priateľa, doma mám klasický v tyčinky. Už som oba mala pred pár rokmi a z nostalgie som do nich šla zas...neľutujem:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, prosímtě, je ten v tyčince úplně stejnej?:) Jako vlastnostma.

      Vymazat
    2. Ty v tyčince vypadají také zajímavě! Asi je brzy omrknu :)
      Agát M.: Mrkni tady: http://blistex.cz/products Myslím si, že úplně stejné nebudou :)

      Vymazat
  5. Musím ho vyskúšať. Hlavne v zime mám šialene vysušené a popraskané pery :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej, vypadá to, že je vážně oblíbený :) Jinak já překvapivě trpím na vysušené a popraskané rty více teď, na jaře.. :-/ asi ty výkyvy počasí, klimošky všude okolo..

      Vymazat
  6. Tiež môj najobľúbenejší :D mám už asi piaty :D

    OdpovědětVymazat
  7. Blistex je něco skvělého, už mám doma dva a rozhodně mě tyhle balzámky jen tak neomrzí... takový kapesní zázrak :) Jinak krom DMka jsou i v Rakouské BIPĚ a mám pocit, že jsem je potkala taky v Tetě nebo Rossmanu... :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Já mám totiž také pocit, že jsem ho potkala ještě někde, snad v Rossmannu.. :D :) Je vážně dobrý, myslím, že si zaslouží místo v mé kosmetické taštičce :D

      Vymazat
  8. Nepoznám, ale kelímek to je pěkný. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už jo :) Kelímek sám o sobě pěkný, ale nemusím tohle balení no :D

      Vymazat
  9. Znacku znam ale zatim jsem zadny balzamek nezkousela :-) Na suche rty mi ale dost pomaha balzamek s mesickem od Alverde, i kdyz mi moc nevoni, tak na suche rty je super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom už jsem také dost slyšela, píši si na seznam těch, které je třeba prozkoumat! :)

      Vymazat
  10. Od Blistex jsem si poprvé koupila minule balzám, který je tónovaný a je to teda první balzám, který mě po nanesení štípe na rtech, ale po chvíli to zase vymizí, ale že bych si ho koupila příště znovu to ne. Ale tohle bude asi zase něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tento přímo neštípe, ale spíš tak příjemně chladí.. ale je fakt, že každý máme jiné vnímání, co jednomu přijde příjemné, druhému může vadit.. :)

      Vymazat
  11. Ani som nemusela čítať tvoju recenziu ... tento balzam som objavila pred vyše rokom ... a keďže mam zlozvyk si obhrýzať pery ... je to jediný balzam ktorý mi uľaví a je až zázračne rýchli ... čo sa týka regenerácie perí

    Kupujem si ho odvtedy neustále dokola a ani nemienim skúsiť nič iné ... som klasik .. keď mi niečo sadne tak to nemením čo sa kozmetiky týka ...

    Pekný večer ešte Klárko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Lubko, ono je občas lepší držet se toho, co má člověk osvědčené :) jenže to bych nesměla být kosmetický fanatik! :D :) Ale je fajn, že se i takto opačné případy sejdou v názorech na nějaký výrobek! ;)

      Vymazat
  12. Tenhle balzam jsem si chtela koupit ale nakonec vybral carmex(byl ve sleve) a rikam si jeste ze tak lepsi balzam jsem nepouzila ale to vite ze si casem koupim I tenhle ale ted mam nejak tech balzamu Vic no tak az par dodelam(Nebo rozdam 😃) ale docela jsem zvedava jestli bude fungovat tak jako Na me funguje carmex.
    Jen me trosku zarazi ze jsi psala ze pres den nemas vas Na balzam, vzdyt je to otazka vterin a Na zachod kde si umyvas rice taky chodis tak zdrzeni o pul minuty co to je 😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No bohužel v práci na to čas vážně nemám, ani na ten záchod si jen tak odskočit nemůžu a chodím až o pauze, natož chodit si jen tak mazat rty :D ale když už nejsem v práci tak si rty mažu.. :) akorát za těch osm hodin už je mám tak vysušené, že mi pomůže doma až tenhle zázrak :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)