středa 29. dubna 2015

Moje blogovací minulost, přítomnost a budoucnost

Krásný den vám přeji!

Další povídací článek je tady. Někdo jásá, jiný brečí, naprosto to chápu.. :D Ale rozhodla jsem se do budoucna recenze trochu více prokládat vším možným.. články z blogového prostředí, osobního života či mých postřehů.. prostě všechno :) Dnešní článek je tak nějak o mně, blogování, blogovací minulosti, přítomnosti a budoucnosti.. aneb jak to bylo, je a bude.. 

Když už mi chodí nějaké otázky, kterých moc na(ne)štěstí není, najde se mezi nimi otázka jak jsem s blogem začala, proč, odkud pochází název blogu, atd.. takže dnes tímto článkem vše osvětlím.

MINULOST

Má blogová historie se začala psát léta páně 2005. Alespoň tak nějak odhaduji počátek všeho. Možná to bylo o něco dříve, možná déle. Teď si asi říkáte, cože to? Ale ano, je to tak. Tento blog totiž není prvním, ba ani druhým, ani třetím, ale již čtvrtým mým blogovým počinem. Haha, teď jsem vás dostala, co? :) Začínala jsem ASI v patnácti (jo, je to už deset let), kdy jsme domů koupili první notebook, zapojili internet a mě to neuvěřitelně chytlo. Vtipné je, že mě k tomu dokopala ségra. Mladší. Fakt. Ta si totiž blog založila ještě dříve a já se do toho zakoukala. No a tak slovo dalo slovo a v patnácti vzniká můj první blog a má dosud používaná přezdívka - Škodulka. 

Ano, jsme u mé super truper přezdívky, prostě Škodulka. Zůstalo mi to od pubertálních let a teď už mi to asi nikdo neodpáře :D Ale proč ne. Je to zapamatovatelné, originální i trochu dětinské, ale vypovídá to o mně, takže jsem si ji nechala i před čtyřmi léty, kdy jsem zakládala blog, na kterém aktuálně brouzdáte :) Proč zrovna Škodulka? Asi nemá cenu rozvádět více, stačí když řeknu, že je to podivná smotanina mého příjmení. Někdo mi kdysi už na základce občas říkal Škodule, od toho se to pak odvíjelo dál.. Jelikož se mi v nápisu blogu nelíbilo Š vznikl z toho název House of Skodulka :D Původně to ale mělo být se š :)

Ale zpět k mému prvnímu blogu. Byl o všem možném, tak moc, že už si ani nevybavím, o čem vlastně. Ale byl to takový ten "dětský koutek", kde jsem psala o sobě, kde jsem psala o světě, kde jsem tvořila něco z "grafiky", kde jsem stahovala všechny ty možné blbůstky na blog. Objevily se tam snad i citáty a podobné "vymoženosti". Prostě všechno a ve finále vlastně nic. Pamatuji si, že byl na adrese www.skodulka.sblog.cz. Ano, blogovala jsem po dlouhých cca pět let pod záštitou seznam.cz, který měl svojí blogovou základnu. Tam mi to sedlo tak nějak nejvíce. Ale, tenhle blog mi vydržel asi jen rok, maximálně dva, protože pak se mi někdo naboural na účet a změnil heslo, takže jsem zůstala bez e-mailu i blogu... 


Proto přichází blog č. 2 a s ním můj dosud používaný účet a e-mail klariska.skodulka. Velká změna, co? :D No dnes se vážně jenom směju :) S novým účtem přichází nový blog. Tentokrát si dávám více záležet a stává se podstatně vytuněnějším než předchozí. Tady už hýřím vlastní tvorbou - ikonky, blendy, avatary (znáte tyhle věci? :-O), upravuji si designy a prostě se snažím zlepšovvat. Píši hodně o sobě, filmech a seriálech.. časem přidávám celebrity.. nejdříve své oblíbené herce/herečky, poté celebrity, které mě zaujaly svým stylem.. a tak jsem si denně postovala i několik článků o nich.. Na této platformě to bylo moc fajn a blog jsem psala s radostí a chutí. Seznámila jsem se na něm s několika fajn lidmi, kteří také měli svůj blog a vládla tam fajn atmosféra! Jenže, bohužel přišla zpráva, že blogové rozhraní sblog končí a blogy budou zrušeny. Řeknu vám, že to byla šílená rána, protože mě nic nebavilo tak, jako blogování! Možná jsem to kdysi i obrečela, to už nevím, ale nedalo se nic dělat, chtělo se to pohnout dál.. Jelikož už jsem byla trochu starší, rozhodla jsem se i pro trochu jiné zaměření blogu a tak jsem si sbalila na seznamu saky paky a přestěhovala se..

na blog.cz. Tady vznikl blog s pořadovým číslem 3. Ten však neměl dlouhé trvání, nebojte. Tak nějak jsem totiž nikdy nepřišla této doméně na chuť. Sice tu byla návštěvnost tak nějak větší, ale nedokázala jsem se s tím rozhraním žít. Těžce se mi psaly články a necítila jsem se tam svá.. něco mě tam svazovalo, něco se mi tam nelíbilo.. Vydala jsem tam všehovšudy třicet článků a přemýšlela, co dál.. Nebyla jsem spokojená. To už bylo na jaře roku 2011, kdy jsem tam tak nějak přetrvávala a přemýšlela co dál.. a pak jsem objevila pár zajímavých českých blogerek, zejména fashion a měla jasno.. 

BLOGSPOT, to je ono! Líbilo se mi to rozhraní, fashion blogy to měly vymakané, líbila se mi ta jednoduchost šablon a všeho.. zvládala jsem to i já a tak to začalo.. 25. 6. 2011 jsem se do toho pustila.. První článek, který následovalo dalších 1080. První čtenář, kterého následovalo dalších 1435. Založení facebooku, kde se nás do dnešního dne schází krásných 1446. Na čas jsem propadla i videům, kde jsem nasbírala přes dva a půl tisíce odběratelů.. Pak je tu ještě Bloglovin, kde je dalších 660 odběratelů.. Prostě mazec. Začala jsem psát o sobě, skončila jsem u kosmetiky. Spojila jsem hned dvě věci, které mě extrémně baví - psaní, které mě neuvěřitelné baví a nejspíš bych se mu věnovala i bez tohoto blogu, jen asi v trochu jiné podobě :) a kosmetice, kterou jsem měla vždy ráda, ale naplno jsem jí propadla až v posledních letech.

PŘÍTOMNOST

 Mé jméno je Klára, mezi mé záliby patří knížky, filmy, nakupování, přátelé a hlavně BLOG :D Neuvěřitelné! Všechno! To, že jste tu vy a stále mě i po těch letech podporujete.. To, že jsem tu stále já a pořád píšu s takovou chutí jako na začátku.. To, že jsem se vůbec někdy odvážila stoupnout před kameru. To, že jsem asi i díky blogu našla samu sebe, někam se zařadila a někde se cítím dobře. Byla jsem šedá myš, co tak nějak bloudila, teď je to jiný a mám se fajn. Blog mi dělá radost po celou tu dobu co ho mám. Občas se sice objevila nějaká ta vráska, ale zase byla rychle "vyhlazená" spoustou pozitivní energie od vás. Svůj blog mám ráda, dělám ho s chutí. Momentálně snad i můžu říci, že mě popadl druhý dech a vážně mě blog baví!


BUDOUCNOST

Za dva měsíce blog oslaví čtyři roky. ČTYŘI roky. Nemůžu tomu uvěřit. To budeme muset pořádně oslavit :) A co bude dál? Doufám, že spousta článků, které já budu s radostí psát a pro vás, doufám, budou něčím přínosné (ne jako ten dnešní :D). Očekávejte určitě spousty spousty spousty recenzí.. Nějakou tu soutěž, kterou bych vás ráda odměnila za vaši přízeň. Chystám i několik osobnějších článků, kde na sebe něco prásknu nebo třeba pár nekosmetických článků typu Oblíbené fimy, knížky nebo něco z vaření.. Také různé kosmetické souhrnné články, například o mé oblíbené kosmetice, o dalších kouscích mé sbírky, atd. Ráda bych přes léto občas zabrousila i někam na výlet nebo mezi lidi, takže třeba přijde i nějaký ten fotoreport a tak dále.. Určitě se tu budeme setkávat denně i nadále, pokud to bude v mých silách, nebo alespoň několikrát do týdne. Každopádně chci blog vést dál a chci se zlepšovat. Mám takový pocit, že jeden čas jsem se trochu ztratila, zabloudila.. nedělala blog tak, aby mne pořád plně těšil, abych z něho měla radost a dělala ho s chutí. To se změnilo. Odteď chci, aby mi radost dělal, abych ho nepsala proto, že musím, ale proto, že chci, Zároveň ale doufám, že radost bude dělat i vám, protože ho chci vést i pro vás, zejména pro vás. Chci, aby můj blog byl místo, kam se rádi vracíte, kde strávíte svoji volnou chvíli, kde si odpočinete a cítíte se dobře.. k tomu mi tu třeba zanecháte komentář.. Abychom si mohli v komentářích popovídat, sdělit si mezi sebou zkušenosti, dojmy, náladu.. prostě cokoliv. Chci, aby dělal to, co má.. zpříjemňoval volné chvíle. Vaše i moje. Aby to byla zábava pro obě strany. Tak snad se nám to podaří :)

Klidně mi v komentářích napište nápady co zlepšit, na co se zaměřit. Klidně pište otázky nebo témata článků, které byste tu chtěli vidět. Jsem otevřená nápadům, ráda si nechám poradit, abych věděla, co vás zajímá. Budu tvořit pro vás a to takovým způsobem, aby to bavilo i mě, takže neváhejte a ozvěte se :)

40 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Jo kéž by :) Děkuji, Martinko! Jsem ráda, že se sem stále vracíš! :)

      Vymazat
  2. Fuh, aj mi to trvalo km som to prečítala, ale neľutujem :) Krásne napísané :)

    Môj BLOG /KLIK/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem prostě na dlouhé články expert, já to krátce neumím :D A to si tak říkám, že vše jen píšu a snažím se být stručná.. jak asi potom mluvím, když i píšu tak zdlouhavě?! :-O :D

      Vymazat
  3. Skvely clanek, krasne jsi to napsala :-) Myslim, ze jsi to za ty ctyri roky dotahla daleko a jsi skvela, moc rada ctu tvoje clanky a preji ti, aby se ti i dal moc darilo :-) Ja jsem zacala blogovat asi o par let dele nez ty, bylo mi tak 12 a za tech 7 let jsem vystridala opravdu nespocetne blogu. Blog.cz byl prave domena, kterou jsem mela moc rada a na blogspotu jsem nejdrive podnikla nekolik neuspesnych pokusu s blogy nez jsem se tu zabydlela, ale ted bych uz nemenila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milá slova a hlavně za přízeň! :) Já jsem si právě po tom sblogu nemohla na blog.cz zvyknout, až blogspot mi přišel podobný sblogu, takže jsem se s ním sžila vcelku snadno a rychle.. :) ale každému vyhovuje něco jiného.. a nic to nemění na tom, že blog.cz byl tenkrát nejoblíbenější doménou! :)

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Na sblog pamatuju, tam jsem te poznala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepovídej! Už tam? :-O :D A jak jsi mě potom našla tady? :*

      Vymazat
  6. Já jsem moc ráda, že tu s námi tvůj blog pořád je. Byl první, na který jsem začala chodit pravidelně a jsem hrozně ráda, že mi otevírá vhled do kosmetických novinek a tipů na líčení. A tak přeju jen to nejlepší a těším se, co nám na blogu napíšeš a ukážeš v dalších letech. :)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Evičko, ty jsi taková moje věrná duše, viď? :) Já doufám, že budeme mít možnost poznat se i osobně!

      Vymazat
  7. skvěle napsané Klári a zavzpomínala jsem si na svůj první blog :) ještě štěstí, že už je zrušený, celkem bych se bála ho číst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No já bych se dneska u svých starých blogů asi pěkně zasmála.. ale bylo to fajn už tenkrát :)

      Vymazat
  8. Fandim ti!!!! Len tak dalej :-*

    OdpovědětVymazat
  9. Výborně napsané :) Tvůj blog sleduji asi dva roky a moc se mi líbí, vždy tu najdu inspiraci na dobrou kosmetiku (ikdyž mé peněžence by se spíš líbilo, kdybych žádné blogy nesledovala :D). Moc ráda jsem sledovala i tvá videa, ale chápu, že na ně nemá náturu každý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) No to mi povídej, jak by se peněženky měly, kdyby nebylo blogů! :D A řeknu ti malé tajemství, jo? :) V posledních dnech se mi začalo po videích trochu stýskat, tak zvažuji (ale opravdu jenom zvažuji), že bych zkusila nějaké zase natočit.. :)

      Vymazat
    2. Jee to by bylo super! Pokud se tak rozhodneš, myslím, že tak uděláš radost mnohým z nás :)

      Vymazat
  10. Článek jsem přečetla jedním dechem :)
    U avatarů a blendů jsem se musela smát - ve stejné době jsem cca dva roky s blogováním taky laškovala. Kde ty doby jsou :) Pak jsem na pár let zmizela a vrátila se až cca před dvěma lety, i když už čistě jako čtenář.

    Držím palce, ať tě energie neopouští a moc se těším, co nám další týdny přinesou za články .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Kristýnko! :) Jojo grafika, to tenkrát bylo terno! :D Avatary, blendy, colorky, ikonky.. a velké challenge a battly, pamatuješ? :D :)

      Vymazat
  11. Super článek a je v něm krásně vidět tvůj postup a vývoj ;) jen tak dále !!

    OdpovědětVymazat
  12. Ty jo to to letí, kde jsou ty časy, kdy jsme spolu tvořily grafiku co? :D Bylo to fajn, ráda na to vzpomínám, s rozpadem sblogu se rozpadla i ta naše skupinka, ale je pěkné vidět, jak jsme se od té doby posunuly :) Moc ti fandím, ať se ti i nadále daří tak dobře nebo ještě lépe než teď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, to byly časy, viď?! :D Škoda, že to ten sblog tak zabalil, kdoví, kde bychom teď byly?! :D A když si to tak vezmeš, to už je let, co se "známe", cooo? :)

      Vymazat
  13. Krásně napsané, moc ráda jsem si početla, palec nahoru:-)
    Určitě jsem pro aby jsi články o kosmetice prokládala i povídacími články. Tvůj blog mám moc ráda a strašně ráda se sem vracím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, to je milé! :) Určitě plánuji i další prokládání, doufám, že budu mít stále dost témat :)

      Vymazat
  14. Tyjo! To už je tak strašně dlouho, co jsem měla taky vlastní pokus o blog? :D Neuvěřitelný...pamatuju si tvoje začátky tady :) Jsem ráda, že jsem tě poznala osobně...a doufám, že v létě si najdeme čas na další kafe a pořádnej pokec, ty víš ;)))

    Karol (Mouse with...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, je to už strašně dlouho, hrozně to letíííí!! :D A to si piš, že si čas najdeme, už se na Tebe těším! :*

      Vymazat
    2. Já se taky těšíííííííííííííím!!! :*

      Vymazat
  15. Krásně napsáno Klárko :) jsem překvapená, že tohle je už tvůj čtvrtý blog, vůbec jsem třeba netušila, že byla dřív možnost si založit blog na Seznamu. Já měla takový něco jako "mišmaš blog" dřív na Líbím se ti. Ale to už je také hromada let, v každém případě jsem tehdy psala o všem možném, ale o kosmetice ani náhodou :D Jinak jsem moc ráda, že tě blogování stále baví. Patříš totiž k blogerkám, které mám nejraději a jsou mi svým projevem a životním přístupem tak nějak nejbližší. Moc se tedy těším na každý další článek :)

    Make-up speciál 2.část + Giveaway!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Lucko! :) Jojo já už na blogo-scéně překážím hodně dlouho.. :D ale dřív to bylo úplně něco jiného.. :)

      Vymazat
  16. 2005??? Tak to je mazec, v te dobe jsem maturovala a absolutne jsem nemela sajnu o tom, ze existuji nejake blogy:))) To jsi teda veteranka!:)) Ja bych nic nemenila, libi se mi vse, proto te ctu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joooo to už jsem pomalu blogodůchodce! :D Já jsem právě "psala" už celou střední a pak po maturitě, když jsem se celé to léto nudila, jsem se do toho opřela trochu víc :) :D

      Vymazat
  17. Tý brďo, tak to já v roce 2005 ani netušila, že nějaké blogy vůbec jsou :D Super vzpomínkový příspěvek - je povzbuzující vidět na ostatních, jak se díky blogování posouvají stále kupředu :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já už blogy znala, ale fashion a beauty blogy tehdy ještě určitě neexistovaly :D

      Vymazat
  18. Ja som blogy a Youtuberky objavila asi pred 2-3 rokmi. Mala som veľmi rada tvoje vidé, i teraz si ich niekedy pozriem :) aj sem sa rada vraciam :)

    OdpovědětVymazat
  19. připomněla jsi mě :-D uplně moje začátky byli jsme na tom stejně ale blog na seznamu jsem neměla :) ale na blog jsme přidávala podobné věci jako ty :) je neskutečný jak ten čas letí :)

    OdpovědětVymazat
  20. Jéééé ten se ti moc povedl ! Takových článků víc ! :)

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)