pondělí 10. listopadu 2014

Sladké Baby Lips..

Krásný pondělní den!

Opět mám pár dní volna, tak se vám zase hlásím. Teď už opravdu volna, toho pravého odpočinkového, protože je potřeba trochu zvolnit to zběsilé tempo, které jsem v poslední době nasadila. Řeknu vám, jsem sice nejspokojenější člověk pod sluncem, ale občas už cítím, že mi kosti stárnou a já už ztrácím sílu :D O tom jsem ale dnes psát nechtěla :) vrhnu se na další recenzi, protože jich pro vás mám naplánováno opravdu hodně. Kosmetické zásoby stále přibývají a článků bylo v poslední době pomálu. Je čas to dát zase dohromady!

Dnes to bude (konečně!) o slavných cukrátkách na rty. Samozřejmě mám na mysli roztomilé Baby Lips od Maybelline, o kterých se v posledních měsících hodně mluvilo. Konečně jsou k sehnání i u nás a mně se samozřejmě nevyhnuli. Možná si někteří vzpomenete, že jsme tu o ně soutěžili nebo že jsem měla možnost se na ně podívat zblízka na blogerském setkání (klik). Jednoduše Baby Lips byly (a stále jsou) všude! A tak nezbývalo ani mně nic jiného, než je vyzkoušet (jak kdyby mě někdo musel nutit, co? haha). Na vyzkoušení mi doma zůstaly dva kousky - zelená verze Mint Fresh a fialová verze Peach Kiss. No a jelikož jsem ta nejhodnější sestřička pod sluncem, rozhodla jsem se podělit ještě se svojí sestřičkou, která balzámy využívá opravdu hojně (občas mám pocit, že je snad i žere:D). Ta tedy dostala za úkol vyzkoušet Mint Fresh, bezbarvou variantu s vůní máty a já jsem si pak nechala lehce zabarvenou variantu Peach Kiss, s příchutí broskve.



Asi se tu nemusím moc rozplývat nad těmi jejich obaly. Všichni víme, jak roztomile vypadají, barevné obaly oku lahodí, to sladění nápisů a tuby je prostě cool, jedna barva hezčí než druhá.. Taky všichni dobře víme, že se objevilo na trhu velké množství napodobenin.. prostě to zabírá. Svůj BL nosím neustále s sebou, takže zažívá hodně krušné cesty v kabelkách a po kapsách, ale pořád perfektně drží. Je plastový, ale přesto na něm zatím nemám ani škrábnutí, stejně tak nápis drží na svém místě.. tak uvidíme, jak dlouho bude odolávat. Každopádně já jsem s ní, co se obalu týče, zatím spokojená. 



Mint Fresh

Je zelená varianta, tohoto legendárního balzámu. Mentolově voní, na rtech je mentol i cítit, díky němu balzám jemně chladí rty. Přiznám se, že to přímo není moje parketa, nic co bych vyhledávala. Ségra s ním však byla nadmíru spokojená. Je bezbarvý, což ona upřednostňuje. Na hydrataci si také nestěžovala, naopak ho celkem chválila. Tahle varianta se mi zdá o chlup mastnější než ta moje, takže věřím tomu, že zhydratovala dobře. Výdrž na rtech je prý fajn, sice ne zázračná, ale jelikož je ségra zvyklá si pusu mazat každou chvíli, tak s tím neměla problém. Poznamenat ještě musím, že s ním neměla ani žádný alergenní problém, žádné nepříjemné štípání ani pálení na hodně popraskaných rtech (ségra má problémy s alergií, kdy má oteklé a rozpraskané rty a proto ji některé balzámy vadí - např. legendární Carmex). Takže za to palec nahoru. Jediné mínus podle ní má a tím je rychlý úbytek. Nebudete tomu věřit, ale za ty necelé dva měsíce používání ho ségra dokázala spotřebovat do poslední trošky. 


Peach Kiss

Je pro změnu varianta fialová. Tentokrát zbarvená a pro mě příjemně voňavá. Barvu má nude (na fotce vypadá tmavší), dost nenápadnou a byla by asi i neviditelná, kdyby tam nebylo stříbrného shimmeru. Na rtech je vidět pouze ten a to ještě pouze tehdy, když se podíváte zblízka a na rty hodně zaměříte. Takže bych ho nepovažovala za nijak zbarvený, spíše jen hodně hodně hodně jemně tónovaný. Používám jej ale velmi ráda, v poslední době snad nejčastěji ze všech produktů na rty. Mám v poslední době ráda jednoduchost a tenhle se mi k tomu náramně hodí. Vůni má moc příjemnou, nasládlou lehce připomínající broskve. Říkám lehce, protože úplně broskvová mi nepřijde, spíš mi připomíná nějaké bonbony nebo žvýkačky. Nevím proč, ale tenhle zbarvený kousek se mi zdá méně hydratační. Nezdá se mi, že by byl tak "mokrý" a osvěžující jako Mint.. je trochu tužší a na rtech ani není vidět či výrazně cítit. Nevím, jak přesně to vysvětlit. Prostě víte, že jste si dali na rty balzám, ale zase necítím nějaký zázrak v podobě velké hydratace či velkého prospěchu svým rtům. A abych byla zcela upřimná, tak ve dnech, kdy mám rty sušší, mi nedokázal nijak pomoci.. to vždy raději sáhnu po něčem výživnějším a hydratačnějším. Takže takhle na to běžné používání ano, pokud netrpíte na vysoušení rtů, tak by vám mohl sedět. Pokud patříte mezi ty, co trpí na šupinky, rozpraskané rty a podobné neplechy, tak pro vás asi úplně dostačující balzámek nebude. Výdrž je pro mě také docela chabá, na rtech ho cítím sotva hodinku a pokud za tu dobu piju nebo jím, tak je fuč. Mám s ním tendenci pořád si tu pusu mazat, nikdy ho na rtech necítím dost :( Když to řeknu bez okolků, tak je to pro mne průměrný balzám a svými vlastnostmi mne nijak zvlášť neohromil.


Vlevo Peach Kiss, vpravo nad ní Mint Fresh


Takže já vám upřímně nevím. Nejvíce mne BL učarovaly asi tím balením. Mint variantu považuji za lepší. Je to jen domněnka, ale myslím si, že ty bezbarvé jsou na tom prostě s hydratací lépe. Nějak mne neláká zkoušet nějaké další, možná, ale opravdu jenom možná, bych šla do toho hydratačního, kde bych čekala v hydrataci něco navíc. Ale barevné asi vynechám. Za mě průměr, žádný zázrak se nekonal.. a stále mám favority jinde. Vlastnostmi (a vlastně i obalem) mi přijdou hodně podobné, snad i na stejné úrovni s Essence balzámy

Seženete v drogériích, ceny se různí podle akcí, takže to tu asi vypisovat ani nemá cenu. Dají se sehnat kolem 40 -50 Kč v akci, doporučená běžná cena je tuším 79,90 Kč.

Co vy a Baby Lips? Máte ten svůj? Podlehli jste?

17 komentářů:

  1. Baby Lips jsou nemoc!! Sotva jsem si koupila první (fialový Peach kiss), tak jsem nějakým zázrakem měla doma další TŘI!! :D A pusu si od té doby nenatírám proto, že chci mít krásné hydratované rty, ale protože cítím tu krásnou vůni! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mam fiaovy a ruzovy, jsou sice fajn, ale rozhodne ne extra hydratacni.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ráda čtu, že máš naplánovano hodně recenzí:-)
    Baby lips, no jo, původně jsem vůči nim zůstávala chladná s tím, že balzámů na rty mám mraky a pořizovat je nebudu. JENŽE..Pak jsem byla v drogerce a když jsem v reálu viděla to jejich barevné provedení, jak se na mně vyloženě usmívaly, navíc byla akce 2+1 zdarma..no dopadlo to tak, že jsem vzala všechny tři zbarvené varianty. Při dalších nákupech jsem si dokoupila ještě tenhle zelený a modrý:-) Takže mám všechny kromě žlutého:-) Prostě jsem podlehla.

    OdpovědětVymazat
  4. já z baby lips nejsem extra nadšená, jako jo, je to dobrý balzámek, ale mně přijde třeba podobné labello atd...
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  5. Mám též ten fialový.. a teda, podle toho humbuku jsem čekala něco extra, a ono se nic extra nekonalo, naprosto normální balzám na rty, jen poněkud dražší... balea balzám stojí míň a je to nastejno...

    OdpovědětVymazat
  6. me tyhle balzámky, moc nezaujaly :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. já je vesele obcházím a kupuju si placentu lékárně za 25kč :)

    OdpovědětVymazat
  8. Souhlasim s tebou.. Mam tri, jsou fajn, ale mam lepsi. Take me myslim berou spise vzhledove:))

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám zelený a modrý, oba bezbarvé a vyhovují mi, ikdyž to není žádný hydratační zázrak :). Před několika lety jsem měla i růžový, ale vůbec mi ta barva neslušela :D.

    OdpovědětVymazat
  10. Baby Lips jsem u tebe v Giveaway vyhrála dokonce všechny a musím říct, že jsem si je moc oblíbila. Používám jich několik najednou. Jeden mám v práci. jeden v kabelce, jeden na nočním stolku, jeden na psacím stole. Zkrátka abych je měla vždycky po ruce. Nejvíc na nich miluji samozřejmě to roztomilé balení. Hydratace je pravda průměrná, ale ten obal mi to ve chvílích, kdy mám rty zdravé, plně vynahrazuje :)

    Pleť políbená Karibikem

    OdpovědětVymazat
  11. já Babylips používám už hodně dlouho a jsem spokojená :) není to žádný zázrak, ale naštěstí nepotřebuju nějak moc hydratovat, tak mi to tak stačí :))

    OdpovědětVymazat
  12. Našla jsem babylps chserry me v dm boxu :) Vůní a barvičkou se mi moc líbí, za to hydratace je nulová
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  13. Ty bezbarvé jsou určitě hydratačně lepší, ale žádný hit to stejně není..;) Prostě dostačující balzámek do kabelky:)

    OdpovědětVymazat
  14. Mám cherry me, barvička je to pěkný, ale nijak unešená z něj nejsem.

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  15. Já už mám všechny které jsou u nás k dostání kromě oranžového :).
    Nejraději mám zelený právě kvůli tomu že supr chladí a nejmíň ráda mám růžovou verzi protože ta barva na rtech vypadá příšerně :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mám je všechny a ještě Electro z Anglie... :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)