středa 12. listopadu 2014

Péče o zralou pleť aneb jak to vypadá u mojí mamky?

Krásný den vám přeji!

Dnes to nebude klasická recenze, jakou ode mne znáte, ale trochu vám přiblížím kosmetiku, kterou používá moje mamka. Respektive ona sama vám ji přiblíží. Přemýšlela jsem, co by vás mohlo zajímat a pak mě to trklo. Vím, že mezi mými čtenářkami jsou i ženy zralejšího věku, stejně tak se blíží Vánoce a třeba se vám bude hodit tip na něco pro maminku či babičku. Takže proč ne? Nakoukneme do rutiny péče o pleť ženě zralého věku.. Poprosila jsem ji, aby pro vás sepsala pár slov o tom, co aktuálně používá. Takže následující odstavce jsou od ní :)


Mamka: "Klárka za mnou přišla s tím, že by ráda, abych vám pověděla něco o své péči o pleť a já ji ráda vyhovím. V posledních letech, kdy její zapálení pro kosmetiku tak vzrostlo, jsem hýčkána dárky od ní. Díky ní jsem si oblíbila všemožnou péči i já. Dříve jsem to kdovíjak nepřeháněla. Používala jsem sice krém, ale tím veškerá moje péče končila. Jediné, co celý svůj život dodržuji, je důkladné odlíčení. Více po mně nechtějte. Ale poté, co se Klárka začala o kosmetiku zajímat, mne tím tak trochu nakazila. Jednou mi nadělila tohle, podruhé tamto.. a tak dále. Nepamatuji si vše, co mi za ty roky dala, takže namátkově jenom to, co si vzpomenu - Garnier Ultralift Sérum 2v1, které jsem si zamilovala, Revitalift od L'oréalu a nebo aktuální péče o které vám budu psát níže..


Aktuálně používám dvě věci (kromě běžných odličovacích prostředků) a to Oční krém a Krém proti vráskám z řady Folacin Duo Expert od značky Lirene. Tato řada je určená pro ženy 40+, kam já už bohužel nějaký ten pátek spadám. Přiznám se, že oční krém používám spíše sporadicky. Oční krémy jsem nikdy moc nevyužívala, proto si na něho nějak nemohu zvyknout. Každopádně nemohu na něho říct křivého slova, má zúženou tubu, kterou se nanese potřebné množství krému. Krém má jemnou parfemaci, krémovou konzistenci, díky které se hezky rozetře a rychle vstřebá. Okolí zanechává jemné a vyživené. Ale jak říkám, nepoužívám ho denně, takže žádné výrazné výsledky jsem nezaznamenala. Sáhnu po něm tehdy, když mám oči unavené a oční okolí potřebuje trochu namazat. Avšak běžně používám druhého pomocníka - denní krém. A na ten opravdu nedám dopustit. Po dlouhé době opravdu krém, který mi perfektně sedí. První, čím si mě získal, je ta nádherná parfemace. Květinová, ale taková lehká.. shodly jsme se, že by to mohl být jasmín. Nádherná parfemace, která není nijak vlezlá a na obličeji nepřekáží. A pak už ty jeho skvělé vlastnosti jenom pokračují - lehká krémová konzistence, okamžité vstřebávání. Krém se plně vstřebá a nemám s ním na obličeji nepříjemný pocit (třeba Revitalift mi přišel na obličeji hrozně těžký). Pleť mám hydratovanou, jeho péče mi postačuje na celý den. Nic jiného nemusím používat. Nějakých zázračných výsledků se zmizením vrásek jsem se nedočkala, bohužel, ale to se asi ani čekat nedalo. Každopádně pleť je po namazání jemná a vypnutější a tato péče ji prospívá.



No a než se odmlčím, tak bych vám ráda ukázala ještě jednoho pomocníka a to kartáček Phillips. Vím, že tu o něm Klárka kdysi psala zdlouhavou recenzi, takže ho tu nebudu dopodrobna rozebírat. Jen ji musím hrozně poděkovat, že mi ho zapůjčila. Bylo to v létě, kdy jsem měla i ve svém pokročilejším věku problém s rozšířenými a ucpanými póry. Celý den zavřená v práci, ve špatně klimatizované místnosti, člověk se potí a obličej se mastí a tak dále.. určitě to znáte. A tak jsem se samozřejmě obrátila na dceru, protože na rozdíl ode mě se v tom vyzná. Ihned mi půjčila svůj čistící kartáček, abych ho nějakou dobu používala. Koupila mi k němu náhradní kartáčky a já si každý večer začala čistit pleť s jeho pomocí. A řeknu vám, že je to vážně skvělé. Nejen, že kartáček odstraní veškeré nečistoty z pleti, ale navíc vám ten obličej tak hezky namasíruje. Výsledky jsou brzy znatelné - ucpané póry jsou fuč a obličej je vyčištěný jako nikdy předtím. Dcera mi říkala, že ji přišel po nějaké době obličej až moc "vyleštěný".. Já ho používám už nějaké 4 měsíce a zatím takový pocit nemám. Asi už jsem přeci jenom stará generace a můj obličej takové věci vnímá jinak. Kartáček mi tedy sedl a přiznám se, že ho asi jen tak nevrátím :)


Ufff, tak musím říci, že se mamka nakonec moc hezky rozkecala.. asi to máme v rodině :D a to se toho tak bála :) Snad se vám tedy dnešní článek aspoň trochu líbil :) Já jen dodám odkaz na recenzi a video o kartáčku - tady.

A co vaše maminky? Jaké zázraky používají ony? :)

7 komentářů:

  1. Moc hezká recenze od mamky :-) Čtenářkám se zralejší pletí se bude určitě hodit.
    Moje mamka nepoužívá pleťovou kosmetiku vůbec. Jen si v zimě maže obličej výživným krémem (Nivea), protože pracuje venku a pleť má hodně vysušenou a začervenalou. Jinak bohužel na péči o sebe kašle. Snažila jsem se jí kupovat různé krémy, jednou dostala k Vánocům i výživnou masku na pleť, která by jí určitě prospěla, ale nepoužila ji ani jednou.

    OdpovědětVymazat
  2. Mamka je šikovná pisatelka :) ...asi ten kartáček té moji doporučím, vypadá superně!
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Tak Já jsem ve věku maminky a recenze se mi moc líbila! Budu moc ráda, když se třeba koukne na můj blog.

    Hezký den oběma!

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná recenze od maminky :) Děkuju jí za tip
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    recenze je pěkná, maminka umí psát:-) Zaujal mě ten kartáček na pleť, a to natolik, že ho asi koupím. Ale pro sebe:-D
    Jinak moje mamka už několik let nedá dopustit na krém ze zlaté řady Anew od Avonu - Anew Ultimate. Také ráda používá krémy s bambuckým máslem z řady Planet Spa.
    Hanka z www.ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkná recenze, klidně maminka může přispívat častěji a můžete se doplňovat :) Mojí mamce je taky přes 40 a kosmetiku moc neřeší. Škoda, aspoň bych ji mohla zásobovat svými přebytky, ale ona to moc neocení :) Používá akorát krém na pleť, když chce nějaký lepší, koupí si Vichy.. já jí to vymlouvám jen trochu, nemá to cenu :) Skoro se nelíčí a odličuje se jen vodou, nechápu. A pleť má mnohem hezčí než já. :D A když jsem se zmínila o svých ucpaných pórech na nose, úplně vážně se ptala, co to je a že to nikdy neměla.. taky pravda :D Ach jo.

    OdpovědětVymazat
  7. Krasna recenzie, oceňujem že si tu dala článok aj pre staršie ročníky, síce nemám ešte 40+ ale aj to raz bude. Určite aj v budúcnostiby som uvítala takéto články prípadne starostlivosť o pleť 30+.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)