středa 29. ledna 2014

Pomocníci při odličování o nichž se moc nemluví a nepíše..

Pěkný den!

Tento typ článku plánuji připravit již několik týdnů. Tak nějak jsem si říkala, že se tu věčně pozastavuji a dělám recenze na různé odličovače, čistící krémy a gely, ale o tom, jaké k tomu používám pomocníky v podobě odličovacích tamponků, ubrousků, atp. tu nikdy nepadlo ani slovo.. A tak jsem se rozhodla nafotit momentálně používané věci, o kterých se dále trochu rozhovořím...


Odličovací tamponky v hlavní roli

Jistě je používá každá z vás. Tohle je bez debat ten nejlepší pomocník, bez kterého se většina z nás už asi ani neobejde :) Já tedy určitě ne, má spotřeba tampónků mluví za vše, denně spotřebuji minimálně 4 - 5 kousků. Nikdy jich nemám dost a ráda si tu syslím jejich zásoby. Mými favority jsou momentálně tyto Ebelin z DM, které jsem si nabrala v akci sleva 25% při nákupu 5 a více ks výrobků privátních značek DM. Jejich běžná cena je 34,90 Kč za 140 ks, což není nejhorší, ve slevě 26 Kč, což je paráda. Tampónky jsou sešívané, takže to nejsou žádné šunty, které se při odličování rozpadnou. Ty rozpadající se upřímně nesnáším! Dalšími oblíbenci jsou vatové tamponky z Lidlu, kterých je v balení 120 za cenu okolo 20 Kč (cenou si teď nejsem jistá, dlouho jsem v Lidlu nebyla, ale do 20 Kč se určitě vejdou). Při té ceně jsou tamponky opravdu skvělé, stejně jako tyto jsou sešívané a drží pohromadě. Pro mě tedy jednoznačně favoriti v poměru cena/kvalita.



Dalšími tamponky, které vám ukáži jsou Vlhčené odličovací tampóny od zn. Balea, které jsem si nedávno také vzala v rámci akce v DM (viz. výše). Sáhla jsem po nich spíše ze zvědavosti. Tampóny byly navíc ve slevě a něčím mne oslovilo i to balení, nemůžu si pomoci :) V balení se nachází 40 již navlhčených tamponů, které jsou vhodné pro normální a smíšenou pleť a měly by dokonale odlíčit i voděodolný make-up. Tak jsem si říkala, super, budou se hodit ve dnech, kdy se vracím domů pozdě a jsem moc unavená (nebo opilá :D) na to, abych se pachtila s odličovači a nebo na cesty, ideál.. Tampony jsou celkem velké, ale tenoučké, voňavé a pořádně nacucané. Na mě jsou nacucané a parfemované možná až moc, po odlíčení mám mokrý obličej a taky převoněný. Parfemace je sice celkem příjemná, cítím z toho trochu heřmánek, trochu citrusy.. ale fakt intenzivní. A teď tedy k těm účinkům, jo.. tady jsem hodně zklamaná. Pokud se budete hodně snažit a trochu přitlačíte, tak se odlíčíte. Zvládne to oči i tváře, ale je třeba se tomu chvíli věnovat a následně ještě raději pleť dočistit micelárkou nebo pleťovkou. Ale to ještě jde, když je nouze, tak to stačí.. Jenže.. Mám s nimi stejný problém jako s Balea ubrousky.. tampóny mě štípou. Pokud je použiji na oči, tak za chvíli slzím. Ne, přímo brečím. Oči mne štípou a pálí a cítím to i hodně dlouho po odlíčení, čímž u mě jednoduše končí, na oči mi nesmí. Až je jednou spotřebuji, neplánuji se k nim vrátit. Kupovala jsem je ve slevě za 47,90 Kč (+ ještě 25%), běžná cena je 62,90 Kč.






Když jsem lemra líná.. ubrousky zachraňují

To je takový můj další pomocník ve dnech, kdy spěchám/nechce se mi/nejde mi to/nemůžu odličovat běžným způsobem, jak jsem zvyklá. Nedávno jsem si pořídila tyto Linteo Satin v boxíku, které mi hned padly do oka. Procházela jsem Tescem a v regále objevila toto balení dvaceti kusů vlhčených ubrousků v krabičce za 17,90 Kč. A tak nechte to tam, že jo, když to tak hezky vypadá. Zdálo se mi to maximálně praktické, z boxíku se ubrousky tahají po jednom. Jenže, po otevření jsem zjistila, že to taková sranda není, protože ten "otvor", kterým se ubrousky vytahují je moc malý a takové ty "hrany" moc ostré. Když byl box plný, tak to vyndat nešlo vůbec, teď, jak se postupně uvolňuje, tak už to jakž takž jde, ale pořád se díky tomu ubrousky třepí, vytahávají, trhají, atp. Takže balení celkem nedomyšlené a moc mě zklamalo. Raději sundávám víčko a ubrousky tahám normálně. Jinak jsou ale celkem fajn, mají příjemnou svěží, trochu žvýkačkovou parfemaci, jsou vlhčené v rozumné míře a mají spoustu možností využití (otřít s tím můžete cokoliv, od obličeje, přes ruce, po cokoliv jiného, co vám přijde do cesty). Já s nimi nejčastěji odličuji make-up. Na oční make-up sice nestačí, ale na make-up z obličeje jsou dostačující. Obličej ani oči s nimi žádný problém nemají, nic neštípe, nepálí.. naprostá pohoda. Ubrousky se mi tedy zamlouvají, určitě to jsou jedny z těch lepších, které jsem dosud vyzkoušela. Navíc ta krabička se mi prostě líbí, i když ta praktičnost "dávkování" trochu zaostává. Jejich cena je také fajn, běžně se dají sehnat kolem 30 Kč, já je kupovala v již výše zmíněné slevě. Seženete v Tescu.





Tolik tedy moji aktuální odličovací pomocníci. O odličovačích si pokecáme zase jindy, určitě brzy, protože vám toho potřebuji hodně sdělit.. 

A čím se odličujete vy? Dáváte přednost klasicky odličovačům/gelům/micelárkám s vatovými tampóny nebo máte raději ubrousky?

17 komentářů:

  1. Já začínám ubrousky, kterými stáhnu z obličeje "to nejhorší", odlíčím oči očním odličovačem, pak přejdu ke gelu a závěr dočistím micelárkou :-)

    LuLu

    OdpovědětVymazat
  2. Také používám tampony z Lidlu jsou skvělé :)) dokonce je používá i mamka mého přítele která je kosmetička a vyhovují jí jak na sebe tak na klientky ze všech nejvíce :)! Pak můžu doporučit Penny tamponky ty jsou taky hodně fajn a ještě Linteo jsou v modrém obalu :))). Odličovací ubrousky mě zatím nenadchly žádné na tolik, abych je mohla doporučit :)).

    OdpovědětVymazat
  3. Tamponky z Lidlu jsou vážně nejlepší a už pěkně dlouho stojí 20Kč, doufám, že je nikdy nezdraží :D I když bych je s klidem asi kupovala i za 40Kč třeba, jsou fakt skvělý! Jinak já tady ty vlhčený tamponky ani ubrousky nepoužívám, nic pro mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si pamatuji, že jsem si je dříve kupovala v akcích za 14,90.. ale hodně dlouho jsem je v té akci neviděla :D

      Vymazat
  4. Já se odličuju bio olejíčkem od Saloosu. Je super a nedám na něj dopustit. Jediné, co mě trochu mrzí, že tak rychle dochází. :(

    OdpovědětVymazat
  5. Taktéž se připojuju k fanouškům tampónků z Lídlu. Je v nich mikrovlákno, díky kterému mi přijde, že člověk té micerálky spotřebuje méně. Psala o tom i Anna Ananasová na svém blogu: http://50shadesofanna.blogspot.cz/2013/07/par-jednoduchych-tipu-jak-usetrit-za.html

    OdpovědětVymazat
  6. Já používám normální odličovací tamponky většinou tyhle od Ebelin, ale ty jo to se zajdu podívat do Lídlu :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. oči odličuju dvojfázovým odličovačem od yves rocher,je podle mě nejlepší a zbytek smyju čistícím gelem, teď mám neutrogenu a v záloze od alverde gel mořské řasy, pak dočistím pl. vodou, ale v podstatě není co čistit už :)
    a tamponky mam ráda taky od ebelin a ani bavlněné z rossmana nejsou špatné

    OdpovědětVymazat
  8. Ja používám hlavně odličovací tamponky Ebelin z DMka, ale po těch z Lidlu se určitě mrknu. :)
    Jinak za sebe mohu doporučit peelingové ubrousky Nivea, na odlíčení to není úplně ideální, ale na dočištění pleti jsou skvělé. Oči jsem s nimi neodličovala, takže nevím, co by to udělalo.

    OdpovědětVymazat
  9. já se odličuju jedině tamponkama a micelárkou. na oči mám ty ebelin z DM, ale velké, na každé oko jednu stranu, obličej pak vezmu tím menším, jak máš i ty... jsou to jednoznačně nejlepší, co jsem kdy měla. nesnáším ty, co škrábou nebo se trhají a je to spíš jak vata, brr

    OdpovědětVymazat
  10. Já používám jen klasické tampónky a micelárku plus odličovač očí. :) DVOJITÁ GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  11. Fakt škoda toho balení ubrousků... do kabelky musí bt třeba na ruce ideální

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  12. Nejlepší jsou odličovací tamponky z Kauflandu - catarine. Mají zelený balení s aloe vera a v modrém - ty jsou klasik. Jsou sešité, 100% bavlna - v akci cca 15 kč. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem zapomněla dodat, že je jich 150 kusů. Karolína

      Vymazat
  13. Malý omyl -120 kusů

    OdpovědětVymazat
  14. U mňa jednoznačne po dlhej dobe hľadania víťazia odličovacie tampóny z DM-ka, presne tieto zelené. Sú super, držia, nedelia sa, proste paráda. A to Linteo ma celkom zaujalo, asi ich vyskúšam. Ja som zatiaľ na odličovanie žiadne odličvoacie obrúsky neskúšala, tak možno je načase.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, jak jsi psala, že ty ubrousky od Lintea mají špatné balení tak já si je normálně kupuju v tom klasickým balení jako jsou ostatní ubrousky.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)