pátek 20. ledna 2012

Oční linky


Dnes jsem se rozhodla pro recenzi na oční linky. Mám to tu už nějakou chvíli připravené, ale dosud se nenašla ta správná chvíle. Tak vám to přináším dnes. V posledních měsících jsem měla možnost vyzkoušet hned několik různých typů linek. Od fixy, po tekuté až po gelové oční linky.

První jsem si pořídila linky ve fixe. A to od Oriflamu - Eye Liner Stylo. Tenkrát stály nějakých 129 Kč, dnes jsou k dostání tady za 179 Kč. Musím se teda přiznat, že je to pro mě naprosto nepoužitelná věc. Jsem hrozný tele a namalovat si tímhle rovnou a hezkou linku je pro mě nedosažitelný cíl! :D Natož snad jedním tahem! Fix je dost tvrdý, což není nic pro mě. Navíc bych neřekla, že je barva černočerná. To ostatně můžete posoudit sami na fotce. Takže já osobně bych do ní ty peníze už neinvestovala. Spíše mi leží doma skladem, prakticky ji téměř nepoužívám.


Jako druhé jsem chtěla vyzkoušet tekuté oční linky. Tak jsem zvolila tyto od ELFu (mají akorát nějaké novější balení), stojí tuším 39 Kč. Na ty už sem recenzi psala a najdete ji tady. Ale v rychlosti zopakuji. Štěteček tak akorát (ani měkký, ani nijak extra trvrdý), takže mě to vyhovuje. Barva černočerná. Dobře se nanáší. Nevýhodou je to, že chvíli zasychají a je tedy možnost, že se obtisknou. Což se mi stává docela často a pak u toho zuřím :D Jinak pro někoho, kdo používá tekuté oční linky často, by mohlo být nevýhodou ještě malé množství. Těchto je 5ml, což asi nevydrží dlouho. Ale jelikož já si linku dělám jenom občas, tak to mám na hodně dlouho dobu. A ještě jedno mínus mají a to výdrž, bohužel nevydrží celý den a po nějaké době se mažou.


 A jako poslední mi do sbírky přibyly gelové oční linky od Essence. A tady teda nebudu šetřit chválou! Jestli nejste až takový umělci a dělá vám problém nanášení tekutých linek jako mě, tohle je pro vás ta nejlepší volba! Naprosto perfektní věc, ze které jsem úplně nadšená. Dokonce jsem si začala linky dělat velice často. Pracovat s těmito linkami je radost. Štětečkem se perfektně nanáší, jsou jemné, neobtiskávají se, mají černočernou barvu a jedno obrovské plus: VYDRŽÍ celý den! Jedním slovem jsou prostě ÚŽASNÉ! A po vyzkoušení těchto už neplánuji využívat žádné jiné! Rozhodně doporučuji. Stojí tuším kolem 70 - 80 Kč? A k tomu si teda musíte koupit i štěteček, ale ten stojí tuším 39 Kč. Takže to není nijak závratná instituce.




No, jak si u mě stojí je asi patrné. Nechtěně jsem to seřadila od nejméně oblíbených po nejvíce oblíbené.. A jak jste na tom vy? Které linky používáte vy? :-)

A ještě bych vás ráda upozornila, že ELF bude od února zdražovat své výrobky. Proto jestli plánujete objednávat, tak s chutí do toho, dokud platí dosavadní ceny! :-)

Teď už vám popřeji pěkný večer a jdu se ještě učit na zítřejší zkoušku.. Strašně se jí bojím! :(

19 komentářů:

  1. Ty od essence vypadají skvěle. ;) Jinak hodně štěstí na zkoušce. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já používám ve fixe od Essence a jsou úžasné, ale ještě lepší jsou od Manhattanu, ale ty se bohužel u nás skoro neprodávají (kupovala jsem je, když byla v Německu). Já zase nejsem kamarád s gelovými linkami a už vůbec ne s tekutými. Gelové mám zaté od Elfu a s těmi to tak nějak i jde.
    Držím palce na zkoušku, určitě to zmákneš!!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mam tieto linky aj od Avonu aj Essence. Ta fixa napr. mne uplne vyhovuje, aj to, ze nie je cierno cierna :) Skvele sa mi s nou manipuluje ... Essence zase vyuzivam pri liceni, tmava linka, bledulinke tiene, vyrazna pusa, vydrzi fakt cely den, az ich mam problem vecer odmalovat, preto ich zas az tak casto nepouzivam,lebo som leniva sa s tym babrat :D ak viete poradit super odlicovac, budem rada ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sem úplně zapomněla dodat, že se ty gelové od Essence špatně odličují.. :) ale na jednu stranu je to dobře - prostě drží jako přibyté! :D

      Vymazat
  4. už zase zdražovat? to je strašný, už takhle je dost nepoměr množství x cena u některých výrobků.

    jinak já si teda dělám linku dole gelovou (prý) linkou od avonu a je super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím.. u některých výrobků to tak bohužel je.. :-/ myslím, že zdražení bude asi tentokrát trochu razantnější, když na to upozornili.. :(

      Vymazat
  5. Ty gelové si plánuju koupit už hrozně dlouho, ale vždy zvítězí má držgrešlovost a koupím si jen o pár korun levnější tužku :-D Ale jednou si je prostě koupím a hotovo...

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem bohužel tak hrozný tele, že mi nejde udělat si pěknou linku ani těma gelovýma linkama od essence :D
    Hodně štěstí při zítřejší zkoušce, určitě to zvládneš! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sem na to taky hrozně nešikovná.. :D občas mi to taky nejde.. ale z těhlech možností jsou ty gelové nejjednoduší.. alespoň pro mě :D :)

      Vymazat
  7. Tá linka vo fixe je taká hlúposť že väčšiu som už nevidela ...teda moja mama ju jedným časom mala a teda fakt ...hlúposť
    Držím palce

    OdpovědětVymazat
  8. Ty linky od oriflame používám a přijdou mi naprosto skvělé, linky se mi dělají jedna báseň s nimi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že je to i tím, že to s nimi umíš.. jelikož sem koukala, že si děláš linky asi denně, tak s tím umíš určitě zacházet lépe, než já když si je dělám jenom občas.. :D :)

      Vymazat
  9. super recenze..ty od oriflamu si taky musím pořídit =)

    OdpovědětVymazat
  10. skvělá recenze,ty od elfu vypadají skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ja mám tiež tu prvú z oriflame, občas si ju dám..ale dosť mi to trvá a no..až tak mi to s tým nejde čiže najradšej si robím linky obyčajnou ceruzkou, raz som mala aj niečo podobne ako máš ty od elfu ja som mala tiež oriflame tie boli celkom fajn len som stratila štetec :(

    OdpovědětVymazat
  12. Mám stejné z elfu zatím jsem je použila jen jednou ale ty stare jsou jsem měla od essence byly lepší ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem dostala k Vánocům linky ve fixu od Oriflame a jsem teda spokojená. Docela se divím, že se ti špatně nanáší, protože mě se s nimi pracuje naopak hrozně dobře. Linky jsem si nikdy moc nemalovala, ale zkusila jsem jen obyčejné tužky na oči (od Avonu, Essence apod.) a vždycky jsem se s tím piplala snad 10 minut. Co používám linky ve fixu, tak jsem namalovaná během minutky. A na mých očích vypadají černočerně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznávám že špatná barva může být tím, že už je mám déle, možná už jsou asi vyschlé.. :) ale opravdu se mi nanáší špatně, štětec je na mě moc tvrdý a já mám strašně citlivé oči.. :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)