neděle 7. července 2024

Aktuální péče o pleť: Mixa, Natura Siberica, Eucerin, Dermacol

Krásnou neděli!

Tak jsem si říkala, že by nebylo od věci si zase ukázat pár kousků z pleťové péče, které aktuálně používám nebo jsem donedávna používala. Letní pečující rutina je u mne částečně odlišná od té zimní. Se zvyšujícími teplotami přecházím nejen na lehčí konzistence krémů, ale také ubírám na množství produktů, které používám. Letos jsem do rutiny plně zapojila také krémy s SPF, takže dnes vám tu jeden představím. Ale kromě toho tu bude i oční krém, micelární voda či pleťový peeling a bude to i všehochuť značek - Mixa, Eucerin, Dermacol či Natura Siberica. Tak pojďme na to!


Začneme asi dvojicí od značky Mixa. Mixu jsem si v poslední době hodně oblíbila. Opakovaně si kupuji jejich micelární vody, ale oblíbila jsem si i jejich krémy (Hyalurogel je pecka!), proto když jsem potkala v drogérii ve výprodeji řadu Anti-redness, neodolala jsem. A vážně dobře jsem udělala, protože jak micelární voda, tak krém z této řady, mi dělají skvělou službu!

Micelární voda od Mixy je pro mne jistota, jak snadno a rychle vyčistit a dočistit pleť. Bez problémů zbaví make-upu, v případě potřeby i očního make-upu, a dočistí pleť od nahromaděných nečistot. A to aniž by pleť či oči jakkoliv dráždila. Je bez parfemace a pro mne důležitý fakt - po očištění pleti nezůstává žádný nepříjemný a ulepený pocit. Tato "červená" funguje skvěle a moje požadavky splňuje, takže si ji v klidu pořídím kdykoliv znovu. Navíc mám ráda jejich velká balení (400  ml), která dlouho vydrží. 







U krému už jsem trochu nevěděla, co přesně čekat, protože v nabídce má Mixa jak gelové a lehoučké krémy, tak i výživnější kousky. Hydratační krém Anti-Redness obsahuje 8% cold creamu, takže jsem očekávala krém někde uprostřed - ani extra hutnou výživu, ale ani lehoučkou gelovou texturu, což se mi potvrdilo, takže se z něho rychle stal krém ideální na noc pro přechodné období. 

Krémová textura je snadno roztíratelná a v okamžiku vstřebatelná, bez ulepení a umaštění. A přesto v krému cítíte i dostatek výživy pro vaši pleť. Musím říct, že pleť je po něm vážně moc pěkná - jemná, hebká, péče byla dostatečná i na jaře, kdy pleť trpí na výkyvy počasí a zároveň ho klidně mohu používat i nyní, když je venku tepleji a pleť je mastnější než obvykle. Jednoduše je to parádní univerzální krém, který dá pleti přesně to, co aktuálně potřebuje. Pro mne ideální na noc, ale není tak těžký, aby se nedal použít i pod make-up (obzvlášť třeba na podzim a v zimě bych do toho bez obav šla). A co víc, je opravdu perfektně zklidňující. Měla jsem pár dní problémy s krupičkou a lehce svědící pletí a tento krém pleť rychle zklidnil. Navíc mám opravdu pocit, že z dlouhodobého hlediska mám pleť i méně začervenalou. Je bez parfemace, ideální i pro velmi citlivou pleť. Tenhle krém mě prostě baví a nedám na něho dopustit a vážně zvažuji, že ho pořídím na podzim znovu. Seženete kolem 200 Kč.








Když už jsme u krémů, tak se podíváme na kousek, který mi v posledních několika měsících dělá společnost přes den. Zatímco večer je to Mixa, ráno si (už) nezapomínám dávat krém s SPFkem a prvenství v této kategorii obsadil tento Hydro Protect fluid od značky Eucerin. Díkybohu za testování s All2test, protože díky němu jsem se naučila SPFko zařadit do své rutiny a pravidelně jej používat. Ba co víc, rozvášnilo mne to natolik, že jsem začala krémy a fluidy s SPF nakupovat ve velkém a doma se mi to teď pěkně kupí, takže prozradím, že se do budoucna můžete těšit na nějaké větší shrnutí. Každopádně zpátky k Eucerinu.. I když jich mám teď doma několik, tak nejoblíbenějším zatím zůstává právě on.. 

Fluid je velice lehoučký, má tekutější texturu, která se v okamžiku plně vstřebává a pleť nezanechává umatlanou a umaštěnou. Vůbec se to texturou nepodobá opalovacím krémům, které jsme tu měli pár let zpět, kdy se na pleti držel nepříjemný mastný (v horším případě ještě bílý) film, co nešel rozetřít a výsledkem pak byla pleť lesknoucí se na kilometry.. Vůbec. Toto se vstřebá, ba co víc, trochu to pleť až zmatní, takže není nejmenší problém na to vzápětí prdnout BBčko nebo make-up. Je to naprosto super lehoučké a velmi mile mne to překvapilo. Do minutky od namazání o něm pocitově nevíte, ale pleť je chráněná. Díky jeho lehké a vstřebatelné textuře jsem ho používala i na mrňouse, který se aspoň tolik nebránil (asi zdědil po mně tu nechuť k mastným opalovákům :D). Vůni to má takovou tu klasickou alá opalovák, ale není nijak vtíravá, takže to neobtěžuje.. Každopádně se skvěle osvědčil a pokud neobjevím něco podobného jinde, tak se k němu mileráda vrátím. Cena je kolem 500 Kč, ale dá se sehnat i levněji a vzhledem k tomu, že zvládl téměř pět měsíců denního používání, nepřijde mi to až taková hrůza. Rozhodně jsem mu za hodně vděčná :)







Nechybí ani péče o oční okolí, kde mi teď už několik měsíců slouží oční krém s Vitaminem C od Natura Siberica. Nevím proč, ale tato oranžová řada s vitaminem C od Natury mi nedá spát. Dříve už jsem z ní měla pleťové sérum, které však nebylo nic moc, ale nenechala jsem se odradit a nedávno pak vzala ještě tento oční krém. A jsem ráda, že jsem ho vzala, protože to není vůbec zlý. 

Asi nebudu tvrdit, že je to nejlepší krém, co jsem kdy měla, ale určitě jde o jeden z těch lepších krémů. Jedná se o lehčí kousek s krémovo-gelovou texturou, která se snadno roztírá a v okamžiku vstřebává. Nezanechává oční okolí umaštěné ani ulepené, samozřejmě ani nijak nedráždí v okolí očí. Přesto musím říct, že i přes jeho lehčí povahu oční okolí nijak nestrádá a hydratované je dostatečně. Opět jde o krém vhodný k teplejšímu období, kdy moje pleť nepotřebuje tolik. Kdybych měla pocit, že je oční okolí sušší, tak sáhnu jinam a toto nebude moje první volba, ale dosud to nebylo třeba a tento krém mi už pár měsíců bohatě stačí. Doporučuji, pokud máte normální či smíšenou pleť nebo s péčí o oční okolí teprve začínáte a chcete začít v prevenci proti vráskám s něčím lehčím. Balení je navíc velké a vydrží hodně dlouho a to za příjemnou cenu. Seženete minimálně v drogériích Rossmann, cena je kolem 150 Kč. 








Na závěr přikládám ještě tip na pleťový peeling. Je mi jasné, že mechanické pleťové peelingy už nejsou pro každého a teď jsou trendy spíše ty enzymatické, ale já stále nedám dopustit na klasický zrníčkový (a klidně i hrubší) peeling. Jednou týdně pleti dopřeji důkladnou očistu nějakým takovým. A posledních několik měsíců mi dělá skvělou službu tento Antistresový peeling s vůní rebarbory od Dermacolu.

Pokud máte stejně jako já rádi pořádné očištění pleti, tak tohle by se vám mohlo líbit. Jedná se o cukrový (krystalkový) peeling, který je hrubší, i když samozřejmě hodně záleží na tom, jak velký tlak při čištění vyvinete a jak citlivá vaše pleť je. Já většinou jen lehce masíruji, ale když mám pocit, že potřebuji čistit víc, tak klidně přitlačím a nijak mi to nevadí. Po kontaktu s vodou se okamžitě začíná rozpouštět, takže i tím můžete jeho "sílu" eliminovat. Každopádně výsledkem čištění s ním je vážně dokonale jemná a vyčištěná pleť. Nedráždí v očním okolí a pokud mám lehkou ruku, tak není nijak podrážděná ani pleť. Používat se dá i jako peeling na rty. A to ani nemluvím o té dokonalé vůni! Já vůni rebarbory miluji, takže tohle je přesně podle mého gusta. Mají tuším ještě další varianty, takže do budoucna se těmto peelingům určitě nebráním. Běžná cena je kolem 150 Kč.









Sečteno podtrženo: Tohle jsou moje oblíbené kousky, které mi aktuálně dávají dohromady moji pleťovou rutinu. Samozřejmě to není vše, ale je to takový ten základ, který mi vcelku dává smysl. Mixa se v posledních měsících stala mojí oblíbenou značkou a řadou Anti-Redness se určitě nic nezměnilo, ba naopak ji mám ještě raději. Eucerin je pro mne přelomovým produktem, protože mne naučil zařadit do své péče SPF krémy a díky němu se ve mně zažehla jiskřička k tomuto typu péče (od té doby mi do sbírky přibyly SPFka jako L'oréal Paris, Revox, Beauty of Joseon nebo třeba i Dermalogica). Oční krém od Natury Sibericy je celkem fajn a v aktuálním období plně dostačující produkt, takže jsem také spokojená a peeling od Dermacolu byl nárazový nákup ve výprodeji, ale užívám si ho a zpětně mě mrzí, že jsem ho nepotkala už dřív, abych si ho koupila do  zásoby :D Takže tak, za mě spokojenost a dejte mi určitě vědět:

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujal vás některý produkt? Používáte ještě klasické zrníčkové/mechanické peelingy? 

3 komentáře:

  1. Dermacol peeling zrovna už mám skoro prázdný a je naprosto skvělý. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Klárko, Mixa micelárky znám a Hyalurogel jsem kdysi též používala, akorát později mi začal hrudkovatět asi změna složení, takže jsem od něj upustila. Nicméně ten Anti-Redness vypadá slibně, asi ho zkusím na podzim až dodělám, co mám doma. Mechanické peelingy jedu hlavně na tělo, na pleť se přiznám, že celkově peelinguju zřídkakdy.

    OdpovědětVymazat
  3. Znám jen SPF od Eucerin a ačkoliv bez SPF krémů už několik let ani ránu, ať je léto nebo zima, tak tento je jeden z doposud nejlepších, jaké jsem vyzkoušela, když si vzpomenu na jiné, jak jsem takové bílé šmrdlala na obličeji, ani to pořádně nešlo, nechávalo to film..no hrůza:-D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)