neděle 22. září 2024

Spotřebováno za srpen 2024

Krásný den vám přeji!

Měsíc se s měsícem sešel a já tu mám pro vás pravidelné Spotřebováno. Zatímco červenec se nesl v duchu takového toho průměru a běžné spotřeby, tak srpen už byl trochu bohatší, i když to ve výsledku také není tak strašné, jak jsem čekala.. :D 



Celkem 24 ks, z toho cca půlka jsou jednorázové záležitosti jako soli, pěny či masky.. Takže to vlastně jde, ne? :)




Tělový peeling s cukrem Sweet as a watermelon - Action - hned první kousek, který tu mám, vám ukazuji nespotřebovaný a opravdu po dlouhé době se zbavuji něčeho, kde nejsem na dně. Ale nemohu jinak, protože tento tělový peeling z Actionu mě úplně neskutečně rozčiluje! Jedná se o peeling, kde jsou zrníčka v takovém zvláštním krémovém základu. Při roztírání ve sprše se pak ten krém na pokožce drží a opravdu musíte vyvinout maximální úsilí, abyste jej z pokožky opláchli. Jak se snažíte, tak to najednou začne i strašně pěnit.. No a je to prostě takový divný kekel, co mě fakt nebaví. Hrubost zrníček také není kdovíjaká a je to tak obří balení, že jsem zkrátka ztratila nervy a odmítám to znovu používat :D Vůně je navíc hrozně umělá.. Naštěstí to stálo cca padesát korun, takže to tolik nebolí a zbývá tak třetina, tak snad to pro jednou nebude vadit.. Hodnocení: 2/5.

Krémový tělový peeling Coconut & Orange Vibes - Ziaja - byl naopak moc příjemná záležitost. I tady na vás čeká krémový základ, čehož jsem se po předchozí zkušenosti s melounovým dost bála, ale nebylo čeho. Tady se to krásně smývá, pokožku zanechává jemnou a hebkou, ale pokožku nezmastí. Zrníčka jsou trochu jemnější, takže se dá používat i častěji, což já během léta ráda. Obzvlášť když ještě hezky voní po kokosu. Za mě super a užila jsem si ho. Hodnocení: 4/5.

Energizující sprchový gel Coconut & Orange Vibes - Ziaja - velmi povedený byl i sprchový gel ze stejné řady, který je opravdu osvěžující bomba. Labužnická vůně kokosu a pomeranče je bomba a parádně povzbudila i v těch nejteplejších dnech. Jen snad to balení malé, chtělo by to dvakrát tolik. Hodnocení: 4/5.




Koupelová sůl Goodbye Stress - Kneipp - moje nejoblíbenější sůl této značky. Krásná, svěží, ale zároveň relaxační a odpočinková vůně, která povzbudí tělo i mysl (a protáhne dutiny :D). Miluju tu chvíli, kdy si napustím vanu, nasypu sůl a jen ležím a přemýšlím ve vaně.. A pokožka si taky čvachtá, dostane zaslouženou péči a je pak krásně hebká. Hodnocení: 5/5

Pěna do koupele Bambi - Isana - byla limitka někdy ze začátku letošního roku a tento kousek jsem brala už ve výprodeji, takže jen těžce seženete. Roztomilý obal, krásně ovocně vonící obsah a celkem slušná nadílka pěny z jednoho pytlíku za dvacku.. Za mě fajn a mrňous zářil :) Hodnocení: 5/5.

Soli do koupele - Isana - klasika, klasika. Krásné svěží, letní vůně, barevná voda, pěna a zjemněná pokožka. A to vše opět za dvacku. Překvapivě mě hodně bavila ta pomerančová variace a to jinak vůni pomerančů nemusím.. tohle ale byl fakt džusík ve vaně :D Hodnocení: 5/5.




Tělová pěna Coconut & Orange Vibes - Ziaja - do třetice kousek z vyletněné kolekce. Velmi příjemné, lehké tělové mléko/balzám, který nezanechává ulepený ani umaštěný pocit. Naopak se plně vstřebá, ale dlouho (a krásně) voní, zjemňuje a hydratuje. Je boží! Klidně doma přivítám znovu. Hodnocení: 5/5.

Roll-on deodorant - Borotalco - tohle velmi příjemně překvapilo! Na kuličky nejsem, ale tady jsem si na to tak zvykla, že už mám doma další :D Opravdu účinně zabraňuje pocení, po aplikaci rychle zasychá, takže tam není ten mokrý pocit nijak dlouho. Nedělá fleky na oblečení ani žádnou neplechu v podpaží. Nedráždí, neštípe. Za mě prostě bomba a rozhodně doporučuji. Hodnocení: 5/5.

Deodorant Original - Borotalco - další stálice, deodoranty Borotalco můžu a ráda jimi doplňuji na funkčnosti tuhé/krémové nebo roll-on deodoranty/antiperspiranty ve vytíženějších dnech. Mám raději jemnější verzi Pure nebo Invisible, protože tato trochu "bělí" podpaží, když se s ním zachází neopatrně, ale spotřebovala jsem bez potíží. Podpaží nedráždí a úspěšně pocení eliminuje a zápach přebije, takže ok. Hodnocení: 3,5/5.

Krém na ruce Innocent White Lilac - Oriflame - nádherná vůně šeříku mě neskutečně bavila a užívala jsem si ji každý večer při mazání. Krém je snadno a rychle vstřebatelný, nezanechával ruce umatlané ani umaštěné, ale přesto hydratace ok. Sice to není nejhydratačnější krém, ale pro aktuální potřeby, kdy v létě problémy se suchou pokožkou nemám, to bylo dostatečné. Na zimu by to bylo málo, ale teď akorát. Hodnocení: 4/5.




Šampon na vlasy Feel The NMF - HairTry - byl velmi příjemným překvapením, protože při každém dalším a dalším použití zanechával vlasy stále hezčí. Na začátku mi přišel s účinky průměrný, ale ke konci jsem ho milovala, protože nejen, že se prodlužovala výdrž čistých vlasů mezi jednotlivým mytím, ale také byly vlasy více jemnější, lesklější a takové víc wow.. Takže za mě super, nakonec jsem si ho užila do poslední kapky a přemýšlím o opakovaném pořízení. Navíc velké balení je plus a pumpička je taky praktická věc. Hodnocení: 4,5/5.

Kondicionér na vlasy Everyone, Everyday - HairTry - šampon dobře doplňoval, protože lesk a jemnost vlasů ještě podpořil a pomohl ke snadnějšímu a rychlejšímu rozčesání vlasů. Moc chválím poloviční lahvičku proti šamponu, protože to úplně parádně vyšlo na spotřebu v kombinaci se šamponem. Opět je tu také pumpička, tady je méně praktická, protože kondicionér je hustší a ke konci ho tak na dně lahvičky více zbylo, proto jsem musela odšroubovat a nechat odkapat dnem vzhůru. Jinak ale nemám co vytknout. Taky dobrý. Hodnocení: 4/5.

Maska na vlasy Fitness Model - Fito Cosmetics - je u mne letitá záležitost, opravdu ji mám doma dobře čtyři roky, z toho tak rok otevřenou na vaně, protože přiznávám, vůbec nejsem masková (co se týče vlasů). ALE teď v posledních týdnech jsem se hecla a rozhodla se ji spotřebovat a zjistila jsem, že to je vlastně vcelku funkční a příjemný kousek.. Krásně to voní jako marcipán a provoní i vlasy, doba působení byla asi 5 minut, takže se to ještě dalo vydržet a vlasy po tom byly fakt úplně ňuňu. Tak krásně heboučké a dokonale jemné, že vlastně nechápu, proč to tak dlouho trvalo.. Jsem prostě asi moc pohodlná :D Každopádně myslím, že tato maska, potažmo značka už se stejně sehnat nedá, kupovala jsem kdysi na makeup.cz, ale mám pocit, že je vyrobená v Rusku, takže už se nedováží.. Hodnocení: 5/5.




Hydrogelové polštářky pod oči - Selfie Project - nic moc neudělaly, asi jen díky tomu, že jsem je měla nachlazené z ledničky, dodaly očnímu okolí trochu na refrešu, jinak séra málo a i když byly polštářky roztomilé, dobře pod oči sedly a držely, efekt minimální.. Znovu nepotřebuji. Hodnocení: 3/5.

Pleťová maska Cica Sheet Mask - Tenzero - velmi příjemná maska, která krásně pleť zjemnila a hydratovala. Plátýnko celkem dobře sedí a kde ne, tam se dá hezky upravit. Séra v něm akorát, aby pleť nabombilo a zároveň to nikde neteklo. Po sundání sérum nelepí ani nemastí, ale pleť je přesto krásně vláčná a fakt slušně zhydratovaná. Tohle mě ba! Hodnocení: 4,5/5.

Relax Detox Sheet Mask - The Beauty Dept - moc příjemné překvapení! Maska z Actionu za pár drobných, ale hodně muziky za ní! Krásně jemné a přizpůsobivé plátýnko, které je teda víc napuštěné, takže při aplikaci to trochu i stéká, ale po aplikaci hezky sedí a ani se nehne. Séra tedy hodně, ale spousta se ho zvládne do pleti vstřebat, takže pleť úspěšně nabombená. A to i bez nepříjemného ulepení a umaštění pleti.. rozhodně pleť není nijak zaplácnutá, jen hezky fresh a nadupaná. Za mě dobrý. Hodnocení: 4/5.

Vitamin C Fix Face Mask - Nip + Fab - tohle bylo taky moc fajn! Super na letní osvěžení a zchlazení, protože plátýnko je hydrogelové! Krásně sedne a na pleť se přicucne a fakt to slušně studí (i bez ledničky), takže vás to probere raz dva :D I na hydrogelu se drželo celkem dost séra, které pleť hezky posbírala a ta je pak hezky jemná a hydratovaná. Bez ulepení, bez umaštění.. Prostě super. Hodnocení: 5/5.

Snail Sheet Mask - Tenzero - za to tato je překvapení nepříjemné.. Plátýnko bylo ok, sice nesedělo na 100%, ale dalo se celkem dobře srovnat a přicuclo se, takže se s ním fungovalo bez problémů. Ale bohužel sérum mi na pleti dělalo neplechu, protože už chvilku po aplikaci jsem začala cítit nepříjemné štípání až pálení. Nebylo to nic drastického, co by se nedalo vydržet, ale po celou dobu jsem o masce na pleti věděla, trochu to pnulo i v oblasti očí. Po sundání plátýnka to bylo ok, sérum se vstřebalo a už bez problémů, pleť hezky oživená a hydratace dobrá, pleť až takové pružnější, ale pořizovat znovu určitě nebudu. Hodnocení: 3/5.




Hydratační krém Anti-Redness - Mixa - je super! V poslední době jsem si krémy Mixa moc oblíbila, vloni v létě mi skvěle seděl Hyalurogel a teď jsem sáhla po tomto proti začervenání a oba jsou parádní! Je trochu hutnější a více krémovější než Hyalurogel, ale přesto lehoučký, snadno a rychle vstřebatelný a na léto tím pádem ideální. Žádná umaštěná a lesklá maska, ale krásně hydratovaná až lehce vyživená pleť. Pomohl mi pleť zklidnit po alergické reakci a je i bez parfemace a navržen tak, aby ho mohla bez obav používat i velmi citlivá pleť. Za mě super a přemýšlím, že ho pořídím znovu. Hodnocení: 5/5.

Květová voda Meduňka - Sozole Rose - květové vody jsou láska a tyto krásky od Sozole Rose jsou ty nej! Přírodní, s účinnými bylinkami, v krásných (a znovuplnitelných) obalech a opravdu neskutečně široká nabídka, že si vybere dle svých potřeb opravdu každý. Tohle byla Meduňka, která vždy večer po umytí pleť krásně zklidnila, hydratovala a osvěžila, takže jako začátek večerního skincare rituálu boží. Moc jsem si ji užila a jelikož tu mám několik dalších kousků, určitě nevidíte tuto značku naposledy. Hodnocení: 5/5.

Oční krém s vitaminem C - Natura Siberica - tohle je lehoučká péče s krémovo-gelovou texturou a je to ideální volba, pokud s péči o oční okolí teprve začínáte, máte mastnější pleť a nebo chcete něco snadno a rychle vstřebatelného. Pro mne ideálka na jaro/léto, kdy pleť nijak nestrádá a odlehčenější oční péče stačí, takže toto teď sedlo. Balení navíc velké a dlouho vydrželo, má to jen velmi lehkou a nenápadnou parfemaci, oční okolí samozřejmě nikterak nedráždí. Za mě fajn, ale teď šup pro něco výživnějšího :) Hodnocení: 4/5.



Oční stíny v tužce - Dermacol - tyto stíny byly mým mnohaletým společníkem, takže je čas se rozloučit. Tak trochu totiž vyschly :( :D Ale sloužily velmi slušně a byly mými oblíbenci zejména v létě, protože s nimi byla jistota, že všechno vydrží - včetně potu a vody! Jak jsem je nanesla, tak jsem je večer sundala, protože to jsou fakt držáci jako hrom. Odstín to byl krásný, perleťově modrá, která oko rozzářila. Bavily mě a kdyby nevyschly, používám je v klidu dál. Hodnocení: 4,5/5.

Linky ve fixe - Sheglam - byly super a docela se podobaly mým nejoblíbenějším linkám od MUR (fix Renaissance Flick). Mají i hodně podobný tvar fixy samotné i hrotu, takže se mi s nimi dobře pracovalo. Nakreslí bez problému černočernoou, tenkou linku, která bez potíží drží celý den, pokud jsem tedy ani nezaslzela, pak se rychle rozpustila a to je jeden z mála rozdílů mezi touto a MUR - ty totiž vydrží i pár slziček. Druhý rozdíl už je pak jen v době, jak dlouho fixa vydrží kreslit, protože MUR vydrží až rok a tato cca tři měsíce.. Ale jinak určitě použitelná fixa. Hodnocení: 4/5.


Tak a jsme na konci. Srpnová spotřeba slušná, co? A zářijová nebude jiná.. Takže mi určitě dejte vědět:

S čím z toho máte zkušenosti? Co vás zaujalo? 

2 komentáře:

  1. Parádní spotřeba, ta Ziaja byla povedená:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Klárko, nejvíc mě zaujala nová Ziaja a to nejen v tomto článku, ale ještě jsem se nedokopala ji objednat. Jinak jsem nedávno měla zázvorovou masku z Actionu a nebyla špatná, i když za mě efekt spíš průměrný, to Tenzero mi přijde lepší - měla jsem variantu se zeleným čajem.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)