neděle 1. září 2024

Hit letošního léta: barevné řasenky!

Krásnou neděli vám přeji!

Dnes přináším článek o jednom z největších letošních letních hitů v líčení - barevných řasenkách. Málokdy podléhám trendům v líčení a už vůbec ne nějakým barevným šílenostem, ale musím říct, že barevné řasenky jsou trendem, který se mi líbí a který mě úplně strhl, takže jsem nakonec doma přivítala hned několik různých kousků. Tři řasenky mám od Oriflame a jednu od Maybelline, tak je pojďme očíhnout!



Nejdříve si upřesníme, co od barevných řasenek očekávám, protože od nich mám trochu jiné požadavky než od klasické černé. Vlastně od nich mám tak nějak požadavek hlavně jeden - aby řasenka hezky barvila. Trochu tu opomíjím klasické vlastnosti jako prodloužení, objem či minimum slepování, protože se trochu obávám, že to už bych od řasenek mohla chtít moc. A navíc je nepoužívám denně, takže to pro mne není tak bezpodmínečné, aby byla řasenka v topu ve všech vlastnostech. Ale některé umí překvapit..

Začneme řasenkou Sky High od Maybelline. Maybelline barevné řasenky byly mezi prvními, které se na trhu objevily a kromě růžové, kterou jsem nakonec ukořistila, byla i burgundy nebo modrá. Já o nich tak dlouho přemýšlela, až jsem nakonec zakoupila růžovou 795 Pink Air ve výprodeji za pouhých 30 Kč, takže nebylo o čem. Klasická Sky High v černé mne nijak zvlášť nezaujala, takže jsem neměla velká očekávání ani zde, ale víte co? Překvapila. Hodně překvapila! Přijde mi totiž mnohem lepší než černá verze Sky High! Řasy krásně prodlouží a dodá objemu a ta růžová? To mě prostě baví! :) Jedná se o jemnější, pudrovou baby pink barvičku, která není tak okatá a přesto je na očích nepřehlédnutelná. Kartáček má plastový a ohebný stejně jako černá klasika, což mi nebylo příjemné tenkrát ani teď, ale tak nějak to párkrát do měsíce jde přežít :D Takže za mě super, obzvlášť za tu cenu, za jakou jsem ji sehnala :D




A pak tu máme trojku barevných řasenek od Oriflame. Dvě jsou z kolekce The One Hypnotic Colour. Prvně se ke mně dostala růžová, která je v tomto případě oproti růžové Maybelline mnohem výraznější a neonovější. Je to sytá růžová, která na oku neunikne nikomu a k té intenzitě barvy stačí pár tahů.





Fialová Hypnotic Colour byla/je skoro pořád vyprodaná. Není divu, že je hned pryč, protože fialovou řasenku, aby člověk pohledal. Moc jsem se na ní těšila. A možná proto jsem trochu zklamanější. Jedná se o pastelově fialovou, která je jemnější a není tak výrazná a do očí bijící a aby byla aspoň viditelná, je třeba k výraznějšímu výsledku několik vrstev. A s tím přichází trošičku problém, protože tyhle dva kousky (obě Hypnotic Colour) slepují a samozřejmě, že čím víc vrstev dávám, tím je to viditelnější.. Zas ale řasy zvládnou prodloužit a natočit a ty barvy jsou prostě unikátní, takže se to dá přežít. Cena teda už tak unikátní není, protože za ní chtějí 270 Kč a to mi přijde na Oriflame dost.
 






No a pak tu mám ještě modrou řasenku Multiple Lash z řady OnColour, též Oriflame. Ta má oproti těm dvěma kartáček s klasickými štětinkami a je trochu větší a silnější. To mě vždy trochu znervózní, protože dávám přednost plastovým, ale překvapivě tento kartáček skvěle sedl a jede bomby. Řasy krásně prodlužuje a odděluje. Zase je neumí tolik natočit a povytáhnout, takže v průběhu dne mi řasy více padají. Modrá je dobrá a tato je krásně námořnicky modrá, která je vidět, ale zároveň nepůsobí nijak skandálně. Není tak do očí bijící a neobvyklá jako jiné barvičky, řekla bych, že je celkem běžně nositelná. Navíc má i mnohem příjemnější cenu - stojí cca 100 Kč.



Sečteno podtrženo: Tenhle trend mě baví! Je to fajn třešnička na dortu, která ozvláštní každé líčení. Nečekám od řasenek takovou kvalitu jako od klasické černé, protože přeci jen je nepoužívám každý den a jako jejich největší plus beru hlavně tu odlišnou barvu, ale některé příjemně překvapily. Asi za úplně nejlepší považuji Sky High, což je pro mne samotnou trochu šok, protože černá verze mi tolik neseděla. Ale i modrá Multiple Lash je vážně fajn a vlastně i fialová a růžová Hypnotic Colour mají něco do sebe a jestli nic jiného, jsou rozhodně unikátní.. a na léto (i to pozdní) je to naprosto ideální :)

Tak co vy a barevné řasenky? Zaujaly vás? Zkoušeli jste nějakou? 

1 komentář:

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)