středa 12. června 2024

SoZoLe Rose: Přírodní květové vody

 Ahooooj!

Léto se kvapem blíží, takže je vážně nejvyšší čas zásobit se osvěžujícími přípravky, které je fajn mít kdykoliv po ruce, bude-li to třeba. Já třeba nedám ránu (a to nejen během léta) bez květinových vod, takže tahle zásoba květových vod značky SoZoLe Rose přišla vážně vhod! Mám tu na vyzkoušení dvě a vážně nejsem schopna říct, která je lepší! 



Malá rodinná firma SoZoLe Rose nabízí nejvíce druhů květových vod, co jsem kdy viděla! Budete mít opravdu problém vybrat. Já tu mám na začátek Bílou růži, která je ve svých vlastnostech nepřekonatelná a také Meduňku, kterou jsem si oblíbila pro zklidňující účinky. Určitě bych ale ráda vyzkoušela i Chrpu, Šeřík nebo Lipový květ. Kromě květových vod na e-shopu najdete také slušnou nabídku éterických olejů či lisované oleje, vše 100% přírodní, takže rozhodně stojí e-shop za návštěvu. Ale zpátky ke květovým vodám.




Co vás hned na první pohled zaujme, tedy aspoň u mne tomu tak bylo, jsou jejich nádherné obaly. Vody můžete zakoupit hned v několika velikostech (100 ml - 1L - 3L), přičemž nejmenší velikost je v krásné, skleněné, stylové a hlavně doplnitelné lahvičce s rozprašovačem. Až vám dojde, můžete jej jednoduše zase naplnit, což je za mě určitě skvělý nápad, který je navíc eko. Rozprašovač má akorát tak silný proud, aby parádně osvěžil v několika málo stlačeních (2-3 na celý obličej) a nerozmazal make-up. Balení tedy není absolutně co vytknout a já ty lahvičky od prvního okamžiku miluju!





Začněme růžovou vodou, která odstartovala celou historii této značky. Mám vodu s Bílou růží, která je velmi vzácná a zároveň díky svým vlastnostem je hodně univerzální. Hydratuje, energizuje, tonizuje, vyrovnává produkci kožního mazu a pH v pleti. Stahuje póry a má i antibakteriální účinky, takže je vhodná i pro smíšenou a mastnou pleť. Použít se dá také k hydrataci vlasů či jako velmi jemný parfém, bílá růže má totiž jedinečnou aromatickou vůni.

Jak omílám stále dokola, tak já si nedovedu bez květinových vod představit svojí večerní ani ranní pleťovou rutinu, kdy je používám s chutí k rychlému osvěžení, hydrataci, tonizaci a zklidnění pleti. Parádně mi slouží a stejně tak je tomu i v případě této vody. Pleť je po ní krásně jemná a bleskově osvěžená, zároveň mám pocit, že poslední dobou mám i méně pupínků a černých teček, tak třeba je to právě díky této vodě, kdo ví. Vůni má opravdu intenzivní, ale jelikož já vůni růží miluju, jsem za to ráda. Každé ráno (a často i během dne) si ji opravdu užívám.




Květová voda Meduňka je vhodná pro všechny typy pleti od mladistvé až po zralou, ale zároveň je známá především pro své zklidňující účinky. Meduňku je vhodné používat před spaním pro lepší spánek či kdykoliv během dne pro zklidnění mysli. Je vhodná při nadměrném stresu a nervech. Lze využít nejen na pleť, ale například nastříkat také na polštář. 

Večerní chvilka pak patří meduňkové vodě, protože její antistresové účinky se mi v poslední době velmi hodí. Má jemnou, bylinkovou vůni, kterou si užívám a moje pleť také. Pleť v okamžiku zklidní a zjemňuje a v posledních dnech jsem si zvykla ji dávat i na ten polštář nebo se jí postříkat těsně před spaním. Stoprocentní účinek tam sice není, ale řekla bych, že se mi trochu lépe asi usíná. A jestli za to nemůže meduňka, tak je to placebo, ale i to se počítá, když lépe spím.. :D Za mě tedy super a já ji s chutí pořídím znovu. Vážně totiž květinové a bylinné vody miluju!!! 





Sečteno podtrženo: Rozhodně doporučuji omrknout nabídku značky SoZoLe, protože to je vážně neskutečné, jaké všechny možné druhy hydrolátů u nich seženete. Růžová voda je jistotou, ale já už teď vím, že určitě budu pořizovat další druhy. Jsou příjemné, opravdu z nich cítíte kvalitu a vybere si každý. Mrkněte tady, ceny jsou kolem 200 Kč za 100 ml, ale jak jsem říkala, k dispozici jsou i velká, mnohem výhodnější balení.

Co vy a květinové vody? Používáte? Jaká je vaše nejoblíbenější?

*barterová spolupráce

2 komentáře:

  1. Ahoj Klárko, ještě jsem si k nim nenašla úplně cestu, ale jedna mě v zásobách čeká. Tuším, že mátová od Purity Vision, tak uvidíme. Růže já obecně v kosmetice nerada, nedělají mi dobře.

    OdpovědětVymazat
  2. Já miluji tahleta stříkátka na obličej, ať už od Saloos, Renovality, Purity Vision.. Značku tedy vůbec neznám, ale teď čumím na jejich nabídku a jsem v úžasu..jasmín, skalní růže, okurka, šeřík, bezový květ, lipový květ.. Neskutečný, určitě nějaké vyzkouším:-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)