středa 29. května 2024

Dekorativní kosmetika za pár korun.

Krásný den, moji milí!

Dnes přináším tipy na kosmetiku doslova za pár korun. V poslední době se hodně rozmohla obliba v kosmetice ze sítě prodejen Action, což asi není divu, vzhledem k jejím velmi nízkým cenám. Ode mne už víte, že já z Actionu nikdy neodcházím bez pleťové masky.. Ale oni toho v nabídce mají mnohem, mnohem více. Aktuálně je virální například pleťová péče s melounem a čím dál tím více se objevuje i dekorativní kosmetika. Té mají v nabídce také vcelku slušné množství, ale cenově i množstvím vede značka Max & More, která stojí ve většině případů v řádu několika desítek korun. A přesně tak je tomu i s touto dvojkou, kterou si tu dnes ukážeme. Na doporučení Marti jsem vzala jejich tvářenku a na doporučení kamarádky, která se mnou na nákupech byla, pak zase rychleschnoucí kapky na nehty. Tak se na tuto dvojku pojďme podívat.


Tvářenku seženete za cca 27 Kč, což je asi rekordně nízká cena, ovšem i přes velmi nízkou cenu vypadají důstojně, minimálně na první pohled. V nabídce jsou (nebo aspoň v době nákupu byly) dva odstíny. Jeden byl do růžova a pak tento 167 - Peachy Cheeks. To je typická cihlová, která obsahuje zlatavý shimmer, který je vcelku výrazný, ale osobně se mi moc líbí. Hází zlaté odlesky, které vyniknou hlavně na sluníčku. Za mě je to odstín naprosto ideální na léto a jelikož něco podobného mi doma vážně chybělo, musela se mnou tvářenka domů. Balení je plastové, jednoduché, ale vcelku bytelné. Vypadá to, že i něco vydrží. Tvářenka je poměrně dost suchá, jemně namletá, ale pevně slisovaná, takže se nikde nedrolí a nijak zvlášť nepráší ani při hrábnutí štětcem. Pigmentace je střední. Řekla bych, že je pro výrazný efekt třeba hrábnout víc a to i přes tmavší odstín. Já většinou aplikuji tak ve dvou až třech vrstvách. Výsledný efekt je potom fajn, ALE bohužel nevydrží dlouho. Je třeba počítat se slabší výdrží, obzvlášť pokud máte mastnější pleť, tak nastane problém. Jak je tvářenka sušší, tak na mastné pleti začne flekatět a mizet nerovnoměrně. Já jsem s ní z počátku během chladnějšího počasí neměla problém, sice nevydržela sytá celý den, ale mizela nenápadně a trochu ji tam zbylo až do večera. Ovšem jak se otepluje, moje pleť se mění a je čím dál tím mastnější, tak už to tato tvářenka nezvládá. K večeru není na pleti téměř nic a v průběhu dne se z toho stávají nevzhledné fleky. Takže momentálně (a hlavně v létě, kdy jsem se na ní těšila) nepoužitelné. Za ty peníze jsem nečekala zázraky a na sušší pleť by to mělo být ok, ale pokud máte pleť mastnější, nebude to nic pro vás.











Druhý kouskem jsou Nail Polish Dry Drops - rychleschnoucí kapky na nehty, které stojí pouhých 25 Kč. Kamarádka mi říkala, že už po jiných nesahá, protože fungují úplně stejně jako ty drogérkové, které stojí (minimálně) dvakrát tolik. No tak za ty peníze jsem to musela samozřejmě zkusit :) A víte co? Je to pravda! Kapky jsou čiré a bez parfemace. Nanášíte je kapátkem, kdy stačí jedna kapka na celý nehet a rázem vám lak na nehtu zasychá o něco rychleji. Já zároveň oceňuji, že kapičky obsahují také oleje, takže dodávají nehtu a okolí nehtu extra porci péče navíc. No jednoduše jsou fajn a opravdu mezi nimi a dalšími drogérkovými kousky (např. Essence, Catrice, S-he) nespatřuji sebemenší rozdíl. Ty se tedy řadí mezi mé oblíbence a určitě doporučuji. Já budu pořizovat znovu.








Sečteno podtrženo: Věřím, že i v levné kosmetice se dají sehnat suprové kousky, které poslouží a občas je to plně dostačující. V případě tvářenky tomu tak u mne není. Flekatí a její výdrž není jako u jiných tvářenek, které doma mám. Ale ty kapky? Ty jsou fakt super a určitě si je znovu s radostí pořídím. A na značku Max & More jsem rozhodně nezanevřela a plánuji očíhnout něco dalšího..

Co vy a kosmetika z Actionu? Máte s něčím zkušenosti? Můžete něco doporučit? 

4 komentáře:

  1. Ahoj Klárko, přiznám se, že do jejich dekorativky jsem si ještě netroufla jít, ale možná taky někdy omrknu, co vlastně nabízí ať mám přehled :) kapky na rychlejší schnutí mě nikdy schnutí neurychlily takže mám doma téměř celé essence a sprej Avon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to já to používám pravidelně :D Nejen kvůli schnutí, ale jak je to olejové, tak to hezky vyživuje i okolí nehtu, takže pro mě dva v jednom :D Jinak já jejich dekorativku taky moc nezkouším, ale na ty tvářenky byly fajn ohlasy.. :D Teď chválí hodně i ty krémové konturovací kousky, tak uvidíme, kdy podlehnu :D

      Vymazat
  2. Zkušenosti zatím nemám žádné, protože v našem zapádákově a ani nikde poblíž tenhle obchod zatím nemáme a já nejsem rozhodnutá, zda toho litovat, nebo tomu spíš být ráda, protože je mi jasné, že bych tam lezla pravidelně:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že můžeš být ráda :D Tento týden další návštěva a dalších litr v... :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)