neděle 9. května 2021

Vypáleno XX.

Krásný den vám přeji!

Po nějaké době vás vítám u dalšího Vypálena aneb shrnutí o svíčkách a voscích. Dnes v pořadí již dvacátý díl! Tentokrát jsem si dala trochu víc na čas, protože přeci jenom s jarem už nepálím v takovém množství, ale nebojte, těchto shrnutí se jen tak nezbavíte! :D Pálím pořád, jenom trochu míň, takže asi budou ve článcích větší rozestupy.



Ráda bych řekla, že s nastupujícím jarem jsem přešla na jarní vůně.. Ovšem letos se ta zima nechce své vlády vzdát, takže pálím nejen svěžejší, ale střídám to ještě s podzimnějšími a hřejivějšími vůněmi, když to venku připomíná spíš podzim.. Můžete se tedy těšit na pořádný mix a to i co se týče značek..




Začneme tedy těmi podzimnějšími.. Prvně tu mám tip pro všechny milovníky vůně kávy. Karamelové latté od Víly je velice intenzivní vůně, kde je vůně kávových zrnek hodně zjemněná sladkým karamelem a trochu něčím zostřená. Je to vůně neskutečně silná, kdy stačí opravdu cca pětina až šestina vosku k provonění nejen místnosti, ale celého bytu. Dávala jsem vosk po malých kouscích, protože té vůně mohlo být velmi snadno až "trochu moc". Ne že by byla vyloženě vlezlá, ale ve velkém množství byla prostě až moc silná. Takže dávat rozhodně po troškách. Tím déle pak i vydrží :)




Hodně podobný případ je i Dýňový muffin. Silná a výrazná vůně dýně, která je opět trochu ostřejší až kořeněná. I zde radím dávat po malých troškách, protože ve velkém množství jí může být až moc, jelikož je ohromně silná. Též provoní bez potíží celý byt a celé to kolečko vosku tak vydrží fakt dlouho.




Mega držák do třetice, tentokrát Dětský pudr. Ten už bohužel Víla nevyrábí, ale zmínit ho tu musím, protože teda tenhle kousek pasuji rozhodně na nejsilnější vůni, co jsem kdy zkusila. Jestli předchozí dvě vůně byly silné a bylo jich občas trochu moc, tak této pudrové vůně bylo opravdu přeeeevelice :D Stačilo dávat po drobcích a i tak byla vůně hodně silná. Celý vosk mi vydržel snad dvacet svíček (asi rekord!) a dělal mi společnost fakt neskutečně dlouho. 




Ale abychom se dostali k tomu jaru... Poslední vypálený od Víly je Růžové ráno, který jsem si doopravdy zamilovala. Pokud máte rádi vůni růží, tak tohle musíte zkusit! Tady totiž naleznete růže v čisté podobě. Je to vážně dokonalá vůně, kterou bych mohla čichat pořád. Je silná a provoní celý byt, ale nestalo se mi s ní, že by "jí bylo moc". Vosk obsahuje i kousky sušené růže, což je roztomilý detail. Vůně vydrží tak deset svíček, což je dle mého akorát. Určitě budu objednávat znovu.



Moje první zkušenost se značkou WoodWick a vosk Lavender Spa. Je to velmi příjemná vůně levandule, trochu osvěžená o eukalyptus, který tomu dodává nádech svěžesti. Vosk je poměrně velký, ale vůně není tak intenzivní, takže jsem dávala po čtvrtinách. I v té čtvrtině byla vůně jemnější, rozhodně nic extrémního. Celý vosk jsem měla tak na osm svíček maximálně, takže žádná síla.. A tak nějak jsem asi čekala víc. Shodou okolností tu teď mám tuhle vůni v lodičkové svíčce, takže doufám, že ta na tom bude lépe a bude vonět víc :)




Poslední vosk pro dnešní článek, než se vrhneme na svíčky, je tahle sladká tečka Peaches & Cream od Yankee Candle. Je to sladká, ovocná vůně, kde hlavní roli hraje broskev, která je zjemněna o šlehačku. Není to vůně úplně podle mého gusta, protože na mě je jednoduše MOC sladká, takže znovu už bych ji asi nepotřebovala. Navíc samozřejmě jako naschvál byla poměrně dost intenzivní a vydržela celkem dlouho.. :D 




Mnohem příjemnější mi přišla tahle krásná maličkatá svíčka s vůní lesních plodů od Airwick, kterou mám z Drogerie ZDE. Je to vážně rozkošňák, za mě ideální třeba i jako drobný dáreček někomu pro radost :) Překvapením pak je, že i tenhle mrňousek hezky voní a vydrží hořet cca 14 hodin. Sice není vůně extrémně intenzivní, ale po vstupu do místnosti je cítit, a několik metrů kolem svíčky je více než znatelná. Vůně je sladká a zároveň po ostružinách trochu natrpklá a to já můžu. Takže za mě spokojenost.




Poslední z dnešního výběru je svíčka Orange od Oriflame. Je přírodní a ze sójového vosku. Je velmi designově povedená, víčko má korkové a za studena jemně voní po pomerančích. Vypadá fakt hezky, až mi bylo líto ji zapalovat, ale zvědavost zvítězila a já si chtěla dopřát trochu svěžesti pomerančů. Jenže toho jsem se bohužel nedočkala. Po zapálení je tahle svíčka jeden velký průser. Ihned se začalo tvořit hluboké jezírko, přičemž z boku skla vosk zůstává a jezírko se akorát prohlubuje. Chvíli to vypadalo, že knot se i sám udusí a nebude hořet, což se naštěstí nepotvrdilo, ale hoří fakt špatně. A navíc po pomerančové vůni není ani stopy. Ta svíčka fakt absolutně vůbec nevoní. Je cítit trochu takový nepříjemný odér páleného až přepalovaného vosku, ale rozhodně to nemá nic společného s VŮNÍ. Tohle je za mě tedy veliká bída a vzhledem k tomu, že jsem svíčku viděla v katalogu ve výprodeji za 199 Kč(!), nemám slov..

Tak a to by bylo pro tentokrát zase vše. Na konci jsem se trochu rozohnila, takže to tu utneme a zase příště :D

Znáte některou z výše zmíněných? Jaké vůně nyní pálíte vy?

6 komentářů:

  1. Tak já znám jen tu pidi svíčku Airwick, měla jsem ve vanilkové verzi a přesně jak říkáš, kdo má rád svíčky, tak jako drobný dáreček ideál:-)
    Jinak, co mě zaujalo, tak vosky Růžové ráno a Karamelové latté, už se koukám na Vílý e-shop a nabídka je hodně zajímavá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vosky od Víly určitě vyzkoušej, za mě perfektní vůně, které dost odpovídají popisu a jsou opravdu intenzivní :) Já už mám zas v plánu další objednávku, protože má kupu novinek :D

      Vymazat
  2. Vosky od Víly musím zkusit, hrozně mě lákají 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou fakt super, krásné vůně! Kam se na to hrabe YC :D :-O

      Vymazat
  3. Ja s tou malou svickou airwick jsem mela zkusenost, ze po zapaleni provinela cele druhe patro domu i na schodech do prizemi byla cutit.
    Mela jsem take vuni lesni plody a nekolikrat. Treba ta tva nebyla dobre promichana nebo nekde moc dlouho stala. Pekny den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já neříkám, že nevoní :) Ale oproti některým z vosků to není extrémní silák, tedy aspoň pro mě. Je super, že vůbec takový mrňousek zvládá vonět, velmi mile mě to překvapilo. Krásný den i Tobě!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)