úterý 6. října 2020

Doplňky stravy: Acai Berry, Spirulina, Zelená káva

Krásný den vám přeji!

O svém novém fungování, co se týče stravování, jsem vám psala nedávno, takže dnes bych téma ráda ještě trochu rozšířila a zaměřila se na doplňky stravy. Doplňky jsem posledních několik měsíců flákala, takže jsem si řekla, že když už, tak už a zařadím je do rutiny zpátky.
 



Na začátek jsem chtěla využít spíše detoxikačních doplňků, abych se pořádně vyčistila a dopřála svému tělu restart a zajistila mu rovnováhu, takže jistotou byla spirulina. Také jsem hodně četla o kvalitách superfood - acai berry a na Biome mne zaujala ještě zelená káva, o které jsem slyšela prvně. A dohromady mi daly kúru na měsíc, kterou jsem zkombinovala právě se změnou stravování, aby byl účinek maximální.


Hodnotit výsledky doplňků stravy samostatně není možné, protože všechno souvisí se vším, to asi všichni víme. Ideální je kombinace pohybu, správného a zdravého stravování, pitného režimu a případně nějakého toho pomocníka právě v podobě doplňků. Ale můžu říci, že momentálně se cítím skvěle asi i nejlíp za posledních několik let.. Abych to vysvětlila, poslední roky mne doprovází díky špatnému životnímu stylu (nezdravé a nepravidelné jídlo, spěch, stres,..) pár takových menších zdravotních neduhů, zejména trochu nefunkční zažívání, kdy jsem mívala časté křeče do břicha, byla jsem pomalu po každém jídle nafouklá jak balon a tak dále. Často mne trápila i únava organismu. Mívám dny, kdy jsem ráda, že udržím oči otevřené. Sem tam se přidají taky křeče do noh, bolesti hlavy a takové ty běžné "bolístky".. Věřím, že kdyby mi dělali nějaký test, na jaký věk se moje tělo cítí, vyšlo by mi nejméně padesát :D Jednoduše už byl asi čas s tím něco dělat a dopřát sobě i tělu nějakou změnu..

No a měsíc pravidelného a zdravějšího jídla, pár doplňků a všechno se pomalu, ale jistě zlepšuje. Je jasné, že to nebude hned a tělu bude trvat než se srovná úplně, ale ty rozdíly jsou fakt neskutečné a každým dnem znatelnější. Zejména co se zažívání týče, tak tam je rozdíl markantní a já mám konečně pocit, že mi organismus zase funguje.. A nepochybuji, že v tom pomohly i doplňky - acai berry, spirulina a zelená káva, ač důkaz na to prostě nemám. Každopádně se držím toho názoru, že se dodáním vitaminů a minerálů nic nezkazí, naopak to může jedině pomoci..  Takže co který doplněk umí?



Acai Berry

Co se týče doplňků, tak je acai berry sázka na jistotu, tím se podle mě nic nezkazí, protože funguje a pomáhá snad na všechno. Je to jedno z nejvýživnějšího ovoce na světě. Je největším přirozeným zdrojem antioxidantů. Kromě antioxidantů obsahuje také vitaminy - B1, B2, B3, E a C. Dále fosfor, vápník, draslík, proteiny či množství zdravých mastných kyselin.

Co umí? 

- pomáhá udržovat zdraví oběhového systému i zažívacího traktu

- podporuje proces hubnutí - pomáhá zvyšovat rychlost metabolismu, čímž tělo spaluje přebytečné tuky

- pomáhá i se záněty v těle, cholesterolem či cukrovkou



Spirulina

Pokud sháníte něco na detoxikaci a vyčištění organismu, tak můžete mrknout právě na spirulinu (nebo zelený ječmen či chlorelu). Spirulina je řasa, která je nabitá bílkovinami, skládá se ze 70% z bílkovin, 5% tuků a žádný cholesterol. Obsahuje Beta-karoten, který napomáhá podpořit obranyschopnost organismu. Esenciální aminokyseliny, esenciální mastné kyseliny, gamma kyselinu linolenovou a fytonutrienty. 

Co umí?

- zlepšuje zdraví trávícího traktu

- zefektivňuje detoxikační procesy v těle

- posiluje imunitní systém

- podporuje kardiovaskulární funkce a zdravý cholesterol

- zajišťuje antioxidační ochranu proti nemocem



Zelená káva

Největší zajímavostí pro mne byla zelená káva, o té jsem slyšela prvně. Do trojice se mi hodila, protože opět pomáhá s hubnutím, ale zároveň posiluje zdraví ve spoustě oblastech. Obsahuje málo kofeinu, ale je bohatá na kyselinu chlorogenovou a antioxidanty. 

Co umí?

- spaluje tuk a posiluje metabolismus

- udržuje zdravý krevní tlak

- podporuje kardiovaskulární zdraví

- bojuje proti volným radikálům pomocí antioxidantů

- vyrovnává hladinu cukru v krvi



Na 
Biome.cz najdete i další doplňky, například Oxotrin nebo T5 Formula přímo na hubnutí a jeho urychlení a mají celkem vysoké hodnocení. Prvně jsem pokukovala právě po nich, ale pak jsem si řekla, že zkusím nejdříve něco jednoduššího :) A myslím, že jsem zvolila dobře, cítím se líp a moje zažívání říká, že nejde jen o placebo efekt :D

A co vy a doplňky stravy? Zobete nějaké?

* PR produkty zaslané zastoupením e-shopu Biome.cz

7 komentářů:

  1. Jeden čas jsem se o to snažila, ale jsem chronický zapomínač a brala jsem jen když jsem si vzpomněla, takže velmi zřídka:-D
    Ale zrovna třeba ten acai berry by mě lákal k vyzkoušení:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím říct, že mi to taky dělá problém.. Musím si to prostě nějak šikovně zařadit do rutiny, pak to jde, ale jakmile zas jednou vynechám, tak je pak zle :D

      Vymazat
  2. Já na takové doplňky stravy vůbec nejsem, ale vypadají zajímavě.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já občas zobu aspoň magnésium, vitamin C a nebo nějaké vitaminy na vlasy, nehty a pleť, ale takhle větší množství jsem taky zobala poprvé :D

      Vymazat
  3. Ja bych tak velké tabletky nespolkla :D nic podobného neberu ale měla bych no. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím říct, že jsem se jich taky bála, protože třeba Paralen je pro mě fakt peklo! :D A to acai berry nebylo ani potahované.. ALE úplně bez problémů! :)

      Vymazat
  4. Tak to úplně nevím, jestli bych šla někdy do něčeho podobného... Já si daleko radši vystačím se svými cbd kapslemi a mám pokoj... Ale zase na druhou stranu - ať si každý zobe, co se mu zlíbí... Někomu to sednou může a někomu zase vůbec nemusí, takže tak no :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)