úterý 2. června 2020

Alcina: Pre-Aging cream

Krásný den vám přeji!

Před chvílí jsem zrovna seděla u kosmetického stolku a jako každý večer po vyčištění pleti nanášela krém. A došlo mi, že jsem vám ho dosud nepředstavila. Takže jsem se rozhodla to ihned napravit, popadnout počítač a připravit recenzi, dokud mám tu možnost a chuť si zase něco o kosmetice sepsat. Ráda bych vám ukázala jeden z posledních objevů a kousků mé péče o pleť - Pre-Aging krém od značky Alcina. Jestli mi něčí pleťová péče sedne snad vždy a neuvěřitelně mě baví, je to právě Alcina, takže jsem ani nečekala, že by mi tenhle krém nevyhovoval.


Možná si říkáte, co takový Pre-Aging krém vlastně je? Zatímco anti-aging bojuje již proti patrným známkám stárnutí a redukuje je, pre-aging se snaží tyto projevy stárnutí oddálit, takže se používá jako preventivní péče proti stárnutí pokožky už v mladším věku (od 25 let). Tak to mám nejvyšší čas začít pracovat na tom, aby pleť zůstala co nejdéle ve formě.. Přišlo to jako na zavolanou, však třicítka na krku! :)

Oficiální popis: Nový Pre-Aging krém obsahuje biotechnilogickou pavučinu isnpirovanou Koreou. Tato překvapivá složka má schopnost rozprostřít se po pokožce jako jemná síť, aniž by zanechávala nepříjemný film. Díky ní do pleti lépe pronikají dodávané účinné látky jako je křemík (rozhodující role při tvorbě kolagenu a elastinu, stará se o zpevnění a vypnutí pleti). V krému zajišťuje správnou péči i funkční galenika, která zajišťuje, že se aktivní látky dostanou na správné místo, kde působí co nejefektivněji. 



Krém je v hezké, jednoduché, zelené lahvičce. Musím tedy přiznat, že jsem chvíli koumala nad tím, jak se krém otevírá a dávkuje, protože je to trochu neobvyklé (ale vlastně dost zajímavé a takové "elegantní") - musíte stříbrnou část pootočit a poté ještě zmáčknout. Dávkování je akorát, jedno stlačení vydá krému na celý obličej + krk. Osloví vás jemná vůně, možná trošku až moc intenzivní, protože je cítit i na obličeji, ale každopádně není špatná. Textura je dokonale krémová, krásně se rozetře a ihned se do pleti vstřebává, zanechává na pleti jen lehký, trochu mastnější film. Není to nic nepříjemného, spíš je to taková ochranná vrstva a na dotek neuvěřitelně jemná! Naprosto mi to vyhovuje jako péče na noc. Pod make-up je trochu těžší a make-up na něm klouže a pořádně si nesedne, takže na den ho používám pouze tehdy, když se nelíčím. Díky mastnější textuře je to však efektní vyživující péče. Pleť je dostatečně vyživená, krásně pružná a lehce rozzářená, takže doufám, že ji tenhle krém pomáhá i vnitřně a oddaluji stárnutí aspoň o pár let :D




Já jsem s ním nadmíru spokojená. Samozřejmě nedokáži zhodnotit nakolik to moji pleť zachrání a ochrání před procesem stárnutí. Tomu se stejně asi žádná nevyhneme, čas se zastavit nedá, ale jeho použití mě hrozně baví. Mám ho ráda, každý večer si péči s ním vychutnávám. Hlavně zbožňuji ten pocit na pleti, protože je tvář neuvěřitelně hebkááá! Jednoduše ani tento kousek z dílny Alciny nezklamal. Krém seženete v salónech Alcina, cena je 1100 Kč za 50 ml. Je to celkem vysoká cena, ale za cenu být krásná by to mohlo stát, ne? :D

A jak bojujete proti stárnutí vy? 

*PR produkt zaslaný zastoupením značky Alcina

8 komentářů:

  1. Krém se mi hodně líbí, musím říct, že zaujme na první pohled a je skvělý Klárko, že Ti i vlastnostma vyhovuje :) Já taky mažu co to jde, od minulého roku jsem do každodenní péče zařadila i oční krém protože jsem konečně objevila nějaký,který mi nedělá kolem očí zle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je moc dobře, bez očního krému to nejde! :D ;) Ale je pravda, že ty jsi ještě mladice a nic nepotřebuješ :) Za to u mne už to začalo.. vrásky, šedivý vlasy.. uf :D

      Vymazat
  2. Krém vypadá velmi příjemně. Taky jsem do své péče zařadila podobné produkty. Já už mám třicítku za sebou. :-))
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už si to začíná pleť pomalu žádat :D :-/ Ani se nenadějem a je tu čtyřicítka :D

      Vymazat
  3. Ja zatiaľ bojujem proti vráskam každodenným používaním opaľovacieho krému, ale k pre- aging krému som sa ešte nedostala. Pár kokov si ešte počkám a potom budem niečo podobné určite hľadať. Ale veľmi pekná recenzia
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to děláš velmi dobře, chválím! :) Já jsem na opalováky lajdák, ale snažím se vybírat aspoň krémy a make-upy se SPF :D Moc děkuji!

      Vymazat
  4. Mně se třicítka pomalu blíží, tak už si nějaký čas říkám, že by to chtělo zařadit do své péče právě nějaký krém jako prevenci stárnutí a tenhle mně hodně zaujal:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, letí to a za chvíli už to budou krémy přímo na vrásky :D Ale hodně dělá i pravidelná péče (i bez pre-aging efektu).. stačí odličovat, krémovat, občas masku a chránit před sluníčkem a na pleti je to znát :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)