pondělí 24. února 2020

Úklid: Co používám při úklidu v novém bytě?

Krásný den vám  přeji!

Tak jsem si zas jednou říkala, že by bylo fajn rozčísnout ty naše pravidelné video-rubriky něčím jiným. No a jelikož s myšlenkou na téma úklidu si hraji už nějakou tu dobu (zejména od té doby, co bydlíme ve svém), rozhodla jsem se do toho jít. Mám tu spoustu svých stálic i nových objevů z této oblasti, tak třeba vás něco zaujme a nebo naopak vy můžete v komentářích poradit něco mně :)



Jelikož ve videu o všem mluvím celkem obsáhle, článek tentokrát sepíšu trochu ve zkratce. Takže pokud chcete slyšet víc, mrkněte na video. 

Z pracích prostředků vám asi neukážu nic extra závratného, jsou to mé ověřené stálice. Už dlouhé roky používám na praní gelové kapsle. Přijde mi, že vyperou a provoní prádlo nejvíce, nezanechávají po sobě žádné stopy (u sypkých prášků se mi občas stávalo, že jsem na černém oblečení nacházela fleky a nerozpuštěný prášek) a jejich použití je tak nějak nejjednodušší :D Postě prdnu kapsli do bubnu. Nejčastěji si kupuji kapsle Ariel, vyzkoušeno mám kdeco, ale všechno mi to přijde na jedno brdo, tak většinou skončím u Arielu. K tomu jsem po celý minulý rok využívala vonné perličky, nejvíce jsem se vracela k Lenoru (na fotce bez etikety), ale zkoušela jsem všechny možné - Silan, Coccolino, Denkmit.. Jelikož mi to nyní pračka dovoluje, střídám teď už kapsle i s pracími gely. Nedávno jsem začala zkoušet prací gel od Winni's s vůní levandule. Krásně provoní, dobře vypere. Tu vůni doslova miluji! Samozřejmě určité prostředky přizpůsobuji prckovi, takže jemu peru už od narození v gelu Lovela. Od té doby, co nežehlím jeho oblečky, tak přidávám ještě desinfekci na praní od Denkmitu.. Aspoň pro lepší pocit :) Na skvrny je pak naším pomocníkem FeelEco odstraňovač skvrn. To je za mě jednička! Na dětskou drogérii plánuji samostatný článek, takže tam se o tomhle rozepíšu víc :)


Mytí podlah. To je jedna z mých nejméně oblíbených činností :D Jenomže jsem zjistila, že když k tomu máte ty správné pomocníky, tak to jde jednodušeji a může to člověka i trochu bavit! Na mytí podlahy mám favorita jasného - Sidolux! Když byl kolem něho největší boom, tak jsem odolávala, ale pak se ke mně jeden dostal a od té doby jsem mu propadla.. No a teď jak můžete vidět už ho mám doma zásobičku :D Baltic Amber je za mě jasná topka. Ta vůně je dokonalá a umývala jsem jím nejen podlahu, ale i koupelnu a další povrchy. Na podlahy je super, krásně provoní a vyčistí takovou tu běžnou domácí špínu. Ale zase musím říci, že s trochu zažranější a větší špínou si neporadí tak dobře jako Winni's, takže ten používám raději na chodbu a schody a další prostory u nás v domě :D Navíc božsky voní (zase) po levanduli a to já prostě můžu!


Když už jsem u značky Winni's, tak vám ukážu ještě další dva produkty, které jsem si hned oblíbila. Odmašťovač mi dělá společnost v kuchyni a po každém vaření jím čistím sporák a kachličky za sporákem. Jde to skoro samo, stačí nastříkat a setřít a výsledek je voňavá a čistá kuchyň. Za co dám ale teprve ruku do ohně a považuji to za nejlepší produkt ze všeho vyzkoušeného od této značky, je Odstraňovač vodního kamene. Panebože tohle je přesně to, co jsem potřebovala! Máme totiž v koupelně u vany děsně nepraktické kachličky v černé barvě, takže si dokážete představit, jak to vypadá po pár sprchách :D A dosud jsem nedokázala objevit nic, co by to snadno a rychle dokázalo odstranit. Až tento sprej. Stačí nastříkat, nechat dvě minuty působit a mokrým hadrem setřít nebo rovnou opláchnout a výsledek? Krásně lesklé a čisté kachle! A stejně snadno si poradí i s kohoutku, sprchou samotnou či vanou. Je to fakt jak zázrak, už jsem byla celkem zoufalá :D Na rychloúklid a nenáročnou špínu pak ještě občas sáhnu po jednorázových ubrouscích od Denkmitu. Nepoužívám je často, ale když třeba potřebuji v rychlosti vyčistit umyvadlo, tak se mi hodí. Na koberce pak mohu doporučit pěnu, opět od Denkmitu, která se mnou zažila ledasco a i ze světlého koberce dokázala odstranit například fleky od krve. Za pár korun je to opravdu hodně muziky! A co se týče mytí nádobí, tak tam jsem dosud neobjevila nic účinnějšího než klasický JAR. Nemám vysoké nároky na mycí prostředek na nádobí, ale je opravdu zázrak nějaký účinný objevit :D Doteď mi prostě na mastnotu nejlíp zabírá právě JAR a proto se k němu vracím nejvíce. Ale teď tu mám na vyzkoušení zase nové, tak co já vím, třeba objevím jiné oblíbence..


No a pokud vás zajímá, co nesnáším za domácí práci nejvíce, tak je to rozhodně vysávání! Jenomže jak jsem psala výše, když objevíte ty správné pomocníky, může vás to bavit. No a já vám řeknu, že luxování mě s novým vysavačem fakt baví a stejně tak i mrňouse, který si to vždycky pěkně nahlas užívá :D Vysavač Leifheit je nás obou velký favorit. Přeluxovat jím byt není žádný problém, navíc je super, že se dá použít i jako malý ruční vysavač, což se občas hodí taky, obzvlášť s prckem. Má nabíjecí stanici, kde ho po použití necháte vždy dobít a netaháte za sebou žádné kabely, což je ohromná úleva. Prostě kámoš do nepohody a k dítěti :D 


Nakonec jsem tedy, jak tak koukám, ve zkratce nepsala, ale snad to přežijete :D A zajímá mě:

Jaké oblíbence v tomto sortimentu máte vy? Máme nějaké společné?


* Produkty značky Winni's mi byly zaslány k vyzkoušení e-shopem Drogerie.cz, Sidolux Jarní louka e-shopem Drogerie ZDE a vysavač Leifheit PR zastoupením značky Leifheit

** Pokud plánujete nákup na Leifheit.cz, tak využijte slevový kód "skodulkaleifheit" se kterým můžete do konce března využít 20% slevu i na zlevněný sortiment ;)

11 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Tak já je teda budu muset časem taky omrknout :D :)

      Vymazat
  2. Vždycky jsem úklid nenáviděla, ale od doby co jsem našla nebo zkouším nové a ty správné pomocníky (a Sidolux mezi ně bezesporu patří), tak se dá říct, že uklízím ráda:-) Winni's neznám, ale určitě budu muset vyzkoušet:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď! Já to mám stejně :) Jak s luxováním, tak s vytíráním :D Prostě když člověk narazí na něco, co mu to zpříjemní, tak to jde hned líp! :)

      Vymazat
  3. Já na sprcháč používám Cif, ale díky za tip, mrknu po Odstranovaci a také mě už nějakou dobu láká Sidolux. A souhlasím s Jarem, ten je nejlepší.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jar je prostě nesmrtelná klasika, co fakt umí :) A Sidolux zkus, věřím, že už asi nebudeš chtít nic jiného :D Ty vůně jsou fakt top! :)

      Vymazat
  4. Souhlasím, že když najdeš ty správné pomocníky, tak úklid může i bavit. Ten odmašťovač od Winni's je perfektní, taky ho mám.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že sedí i někomu dalšímu. Celkově mne značka Winni's velmi mile překvapila :) A přesně tak, je potřeba si i to nutné zlo umět zpříjemnit :D

      Vymazat
  5. Sidolux je nejlepší jak jednou jsem vyzkoušela, teď musím dokupovávat další vůně. :) Já si pořídila nový vysavač sice je to klasický a jsem s ním nadmíru spokojená.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem naučená v našem baráčku uklízet převážně důkladněji v sobotu. V pátek jsem ještě velmi společenská, čili se domů vracím většinou nad ránem. V sobotu tedy začínám se stíráním prachu, následuje vysávání, poté drhnutí podlahy a v neposlední řadě přeskládání věcí, které jsem si nahromadila v pracovně.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)