neděle 8. prosince 2019

(Ne)Kosmetičtí oblíbenci | Listopad 2019

Krásný den vám přeji!

Po delší době se hlásím s novým videem. Jupí! Konečně byla možnost si opět sednout před kameru a trochu si "popovídat" :) Začneme zase Oblíbenci, tentokrát víceméně ryze kosmetickými. Na zábavu teď nebylo moc času, takže knížky, seriály, filmy.. to všechno šlo na chvíli stranou. Jen ta kosmetika zůstala a já se matlala, stěhování-nestěhování :D Co mne tedy během listopadu zaujalo nejvíc?





Je tu toho víc, tenhle měsíc byl plný objevů. Z koupelny mám dva. To zelené víčko a ta obří pixla je Zpevňující tělový peeling s vůní třešňového květu značky Collistar. Má spoustu plusů - obří balení, příjemnou vůni, větší hrubost a hlavně obsahuje oleje, které o pokožku pečují. Mínus má jediné, může štípat na otevřených rankách (jo třeba takové puchýře na nohou! :D) nebo na citlivější pokožce (po holení). Jinak je to ale dost povedený kousek! A z koupelny ještě jeden objev a to skvělá sůl do koupele Calm Down od Isany, o které už jsem tu také básnila. Koupila jsem si ji do zásoby, protože se fakt povedla! Krásná, osvěžující vůně vanilky a kokosu, voní intenzivně a dlouho i z pokožky, obarví barvu na šmoulově modrou a krásně pečuje o pokožku. A příjemný bonus? Stojí 18 Kč! Z pleťových favoritů je tu tentokrát Čistící pleťový gel Lemongrass od Garnier Bio. Tahle řada mě velmi mile překvapila a už druhý kousek musím pochválit. Stejně jako krém, je i tenhle gel naprosto super. Pleť nedráždí, nevysušuje, skvěle dočistí, je praktický s pumpičkou a i ta vůně je fajn. Z masek jsem vybrala jednu, která dalece předčí všechny ostatní. Má ji na svědomí 7th Heaven a jde o Detoxikační bublinkovou masku. Naprosto boží je nejen použití, kdy vám na obličeji bublá pěna, ale také účinky. Po použití je pleť dokonale čistá, jemná i hydratovaná. Jako bonus to příjemně lechtá a vystrašíte všechny okolo :D Oblíbencem na rty a must-have produktem v tomto období, kdy mám neustále suché rty, je Weleda Skin Food Lip Butter. Spíš než máslo bych to nazývala vazelínou, ale velmi příjemnou, která na rtech dobře drží, funguje trochu i jako lesk a hlavně - skvěle rty vyživuje a za každé situace je dá do pořádku. 

Z dekorativní kosmetiky dva kousky. První je BB Magic Powder od Pond's. Ten u nás sice není k dostání, ale dá se sehnat přes různé e-shopy či skupinky, jako jsem ho sehnala já. Pudr je lehce tónovaný a lze ho využít samostatně či na make-up. Samostatně spíše jen jemně vyhladí pleť a velmi lehce sjednotí, dáte-li ho na make-up slouží jako fixační pudr. Ovšem ten efekt co udělá je boží! Je ještě o něco lepší než transparentní pudr. Zafixuje, barevně se s make-upem sjednotí, vyhladí, vzhledově pak zanechá pleť alá Photoshop a na dotek tvářičku jako broskvičku :D Prostě pecka! :) A nemenšími oblíbenci jsou laky na nehty Naturally Perfect od Miss Sporty. Jsou prostě perfektní! Dlouho jsem jim odolávala, ale teď už mám dva a nejspíš si budu muset pořídit celou tu kolekci (má tuším 5 nebo 6 laků). Nejen že laky dělají krásné, pěstěné ruce, ale také se dobře lakují, kryjí ve dvou vrstvách, schnou jedna báseň a především fakt dobře drží! Brzy vám je ukážu detailněji, o to vás rozhodně neochudím :)


Kosmetiky jsem vám ukázala plno, za to dalších kategorií tu bude dnes poskrovnu. Samozřejmě šlo všechno během stěhování stranou, takže co se týče seriálů, filmů, knížek či dokonce pálení svíček a vosků, moc se toho nenajde.. Mám tu jen jednu písničku, na které nyní ujíždím a to od Billie Eilish - Bad Guy. Není to úplná novinka, ale viděla jsem v show Tvoje tvář má známý hlas její interpretaci a od té doby ji mám pořád v hlavě :D Co se týče seriálů, tak tam jsem nyní věrná jedinému a to nekonečné Ulici :D No jo, tak poznáte matku na mateřský. Čumí buď na Ordinaci nebo Ulici, v nejhorším případě na obojí :D Já jedu teda Ulici. Udělala jsem si z toho rutinu už v těhotenství a nyní s prckem pokračujeme. Vždycky u ní po koupání krmíme a sledujeme, co nového se tam zase po*ere, že jo :D Občas když ráno nevíme co by, dáme si ještě opáčko :D Knížku mám stále rozečtenou Do posledního dechu od Roberta Bryndzy, což je čtvrtá knížka s detektivkou Erikou Fosterovou. Jsem asi ve třetině, takže nemůžu zatím soudit, ale musím říci, že mě chytla už od samého začátku, takže dobrý :) Místo vosků tu mám dvě svíčky. Svíčku Rebarboru s vanilkou od Busy Bee jsem vypálila ještě na starém bytě a byla moc fajn! Vůně nebyla nejintenzivnější, spíš se tak jemně, sladce rozvoněla.. Ale ubývala rovnoměrně, nečoudila a vydržela několik desítek hodin, takže za mě spokojenost :) V novém jsem jako první sáhla po svíčce Annick Goutal, kterou jsem škudlila strašně dlouho. Je maličkatá, ale umí divy! Nejen, že se příjemná, svěží, citrusová vůně rozline do dáli a provoní i dost velký obývák, ale navíc velmi pomalu ubývá! Mám ji vypálenou sotva ze třetinky a to hořela snad 8 hodin! Takže vážně skvělé, úžasné, dokonalé! 

Tak a to by bylo pro dnešek vše.. Příště už vám snad přinesu více zajímavých tipů ze všech možných kategorií.. Čas už konečně zase hraje se mnou, ne proti mně :) 

Znáte některé mé oblíbence? Jací jsou ti vaši? Dejte mi nějaký tip na knížku či seriál! ;)

11 komentářů:

  1. Ta bublinková maska byla fat zábavná, jen mi vadilo, že už jsem pak ty bublinky měla i v nose a puse :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo je pravda, že otevírat pusu pak už bylo dost nebezpečný :D Ale mě to prostě bavilo, takovej Děda Mráz! :D

      Vymazat
  2. Peeling Collistar som uz tiez skusala a bol skvely. Necudujem sa, ze sa zaradil k oblubencom :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  3. Na ten pudr Pond's občas někde narazím, vůbec by mně nenapadlo, že je tak dobrý, určitě ho budu muset mít:-) A čistící gel Garnier taky velký oblíbenec, musím říct, že co jsem z téhle řady vyzkoušela mně nadchlo:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím časem vyzkoušet víc kousků od Garnier Bio, zatím taky spokojenost, tak ve mně roste zvědavost :D A pudr očíhni, je vážně super :)

      Vymazat
  4. Ten balzám od Weledy mě zaujal. Já mám nejradši Labello lip butter, ale to už se bohužel dá sehnat jen na některých eshopech. A moc se mi líbí i odstíny těch laků na nehty, ale v poslední době jsem si už nějaké laky koupila, mám ráda hlavně Catrice, protože výdrž je skvělá. Teď od nich používám hlavně laky z kolekce Gold effect. A nedávno jsem si koupila pár věcí na razítkování, tak jsem zvědavá, jak mi to půjde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lip Butter byly naprosto skvělé balzámy! Nechápu, proč zrovna ty vyřadili z prodeje :( Catrice laky jsou super, dlouho jsem si žádný nekoupila, tak to budu muset napravit :) A dej pak vědět, jak jde razítkování :) už mě to taky dlouho láká, ale s mojí "šikovností" by to dopadlo asi špatně :D

      Vymazat
  5. To je sranda, ten pudr od Ponds jsem uplne nahodou koupila ve vecerce v Thajsku, aniz bych ho znala, vysel na 11 kc :D Pak mi asi pul roku lezel v supliku, ale kdyz jsem ho vyzkousela, tak jsem se okamzite zamilovala a prave dosypavam zbytky a budu kupovat znova. Je nejlepsi na svete!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cože?! :-O 11 Kč? :D A já si říkám, jak dobře jsem pokoupila "jen" za stovku :-O :D

      Vymazat
    2. Tak musej prekupnice trochu vydelat, ze? :D Ale kilco je porad dobry za 50g pudru.

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)