neděle 13. října 2019

MaMa téma: Dětská kosmetika - video

Krásný den vám přeji!

Protože všechny pravidelné video-rubriky máme pro tento měsíc za sebou a týden volného tématu je tady, rozhodla jsem se zasvětit jedno video i trochu jiné kosmetice - té dětské. Doufám, že i to si své příznivce najde :)


No tentokrát asi vynechám dlouhé písemné kolaboráty a spíš jenom tak v rychlosti vám tu ukážu, co používáme, zbytek najdete právě ve videu.


Stručně řečeno, máme toho hodně. Sama jsem kupovala úplný základ, protože jsem tak nějak tušila, že se toho i tak sejde spousta :D a kdyby ne, tak budu kupovat až dle situace. No, myslím, že nebudu muset dětskou kosmetiku kupovat několik let :D Sama jsem v drogérii sáhla po Aviril kosmetice od Alpy, kterou určitě znáte všichni, protože je to kosmetika už z našich "mladých" let. Aviril je snad věčný, takže bylo jasný, že bude i u nás doma - zejména pudr a olejíček. Olejíček s azulenem jsem na prcka zatím nepoužila, ale pudr používáme často. Paní doktorka nám ho i sama doporučovala při dětském akné. Potom jsem věděla, že u nás doma zakotví značka Hipp. Věřím mu a vyhovuje mi poměr cena/kvalita. Ze začátku jsem sáhla jenom po Koupeli na dobrou noc s výtažky z levandule, kterou už máme dodělanou a můžu říct, že je naprosto super. Příjemná vůně, vytvoří pěnu, pokožku miminka zjemní a zanechá krásně hebkou, nevysušuje a opravdu bude něco na tom, že pomáhá ke spánku mimča! :D Jsme asi týden bez ní a teď spíme nějak hůř. Otázka, zda je to právě tímhle.. musím to prověřit dalším balením! :) Další ověřená věc je dětská kosmetika Weleda, které nevěřím o nic méně než Hippu, doporučovali nám ji i v porodnici. Měsíčkový tělový olej mi kupovala ségra na přání a byla to první tělová kosmetika, kterou jsem na něho používala. A osvědčila se. Je mastnější, ale tu jemnou dětskou a mnohdy i pěkně suchou pokožku hezky vyživí.


Stejně tak to ale umí i dětský olej od Ziaji, který je však trochu "sušší", díky čemuž se lépe vstřebává a navíc opravdu nádherně miminkovsky voní. Přiznám se, že mu ten olejíček občas kradu :D Když už jsme u té Ziaji, tak kromě olejíčku teď používáme i Koupelový olej, který má stejnou parfemaci, je spíše mléčný a nenadělá pěnu, ale krásně se o pokožku postará, že většinou není ani potřeba mazat. Kromě toho tu na Danču čeká i tělové mléko, které je však až od prvního měsíce a proto jsme ho zatím nenačínali a nechali ho až po olejíčku. My už máme za sebou sice tři měsíce, ale je potřeba nejdřív něco spotřebovat :D A dále nám Ziaja poslala ještě tři krémy - krém se SPF 6, což bude ideální na slunečné dny, krém na obličej už od narození a krém na opruzeniny. Ten už sice máme načatý, ale ten mi nepřijde tak spolehlivý jako Rybilka, kterou mám na prdelku nejradši. Znám ji už z dřívějška a přijde mi nejúčinnější. Naštěstí na opruzeniny nijak netrpíme (zatím), takže toho nepotřebujeme tolik, i proto tu mám další krémy na zadeček nenačaté (Sebamed a Hipp).


No a posledními společníky, které tu máme, je mycí gel Mustela, ze kterého jsem trochu na rozpacích. Hrozně jsem se na něho těšila, podle obalu jsem čekala něco záživného, ale nic moc no. Za prvé to nemá žádnou parfemaci (jo tak dobré pro atopiky, to beru!, ale já radši, když to aspoň trošku voní :)) a za druhé to neudělá ani tu koupel nijak příjemnější. Nepění to, je to čiré.. takové nijaké no :D Co mě ale moc baví je kosmetika NAÏF, kterou jsme dostali v cestovním balení. Mám tu mycí gel, šampon na vlasy, tělové mléko a výživný krém. Všechny kousky krásně voní a jsou na prcka moc příjemné, takže plánuji mrknout po plných balení (jestli někdy budeme něco potřebovat :D) Mustelu i NAÏF seženete v lékárnách Dr. Max.


Tak a pak ve videu najdete bonus, ať to tu opravdu není dlouhatánský kolaborát :D Trochu probírám i otázku prdíků a dětského zažívání, respektive vyzkoušených produktů na ně -  probiotika Apolaktík a Biotron a sirup BaloniX Med, takže pokud by vás zajímalo ještě tohle, tak šup na video, posledních pár minut je o tom.

Doufám tedy, že vás tohle video neurazilo nebo neodradilo od čtení blogu či sledování videí :) Ale nemusíte se bát, příště už bude video zase o mojí kosmetice :D

A jak jste na tom vy? Jakou kosmetiku jste pro své prcky používali/používáte? A jak jste bojovali se zažíváním?

*Produkty Ziaja jsme dostali jako dárek k narození prcka od zastoupení značky

3 komentáře:

  1. Klári, děkuji za inspiraci! Ten Hipp sprcháč určitě vyzkouším, až přijedeme do Česka! �� Já si z ČR dovezla pro Lujzinku Saloos olejíčky a bohužel se po nich strašně osypala, takźe to je tabu. Tady je oblíbená dětská kosmetika Aveeno, ale to té mojí citlivce taky nesedí, takže používáme sprcháče a tělové mléko Eucerin pro děti, a to naštěstí sedí. Ale jak říkáš, je lepší toho nakoupit co nejmíň, sejde se toho dost a na ty miminka toho člověk spotřebuje málo. Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, zatímco já mám olej na dva týdny, u prcka je to tak na čtvrt roku :D Jinak s tou přírodkou u dětí to je trochu složitější, můžou na to reagovat všelijak, přeci jen přírodní složky jsou zároveň dost alergenní :-/ Ten Hipp je taková zlatá střední cesta :)

      Vymazat
  2. U nás zatím na plné čáře vede kii-baa kosmetika. Kupujeme hlavně přírodní produkty a tak nám dělá radost že jsme sehnali i něco pro naše malé prcky. Jo, není to nejlevnější,ale zase chceme mít skutečně jen věci, které neobsahují chemické přísady, víte?

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)