čtvrtek 6. září 2018

Kosmetika z Provence - Panier des Sens

Krásný den vám přeji!

Tak se opět vrhám na sepisování článků. Všechno se pomalu zase dává do pořádku a i když je pořád co řešit a procházíme nyní asi nejnáročnějším obdobím, potřebuji si občas dát pohov a odpočinout si u psaní :) A že je o čem psát! Testuji pořád jako divá, to si nemyslete. Čeká toho tady na zveřejnění spousta. Dnes vám představím možná ne tak profláklou kosmetiku Panier des Sens. Možná už jste tu o ní dříve slyšeli. Mám pocit, že nějaká zmínka tu kdysi padla a jeden krém už jsem od nich měla. Panier des Sens pochází z jižní Francie, což poznáte na první pohled. Má přesně takové ty typické roztomilé obaly a složky a vůně typické pro Provence. Značka u nás není až tolik známá, ale překvapivě je rozšířená poměrně dost a dá se sehnat na mnoha místech. Nedávno jsem na jejich krémy (mimo jiné právě ten, který se tu dnes objeví) narazila ve výdejně radosti Zootu nebo také v jednom obchůdku s dekorem. Já produkty znám zejména z e-shopu Domdeco, kde je sortiment zaručeně nejširší. 

Spolu očíhneme dva produkty, které jsem si tu hodně dlouho škudlila - sprchový gel a krém na ruce, obojí s vůní verbeny. 


Sprchový gel - Verbena

Oficiální popis: Obohacen o tonizační verbenový esenciální olej. Vyvinut pro unavenou pokožku. Svou hladkou a krémovou pěnou čistí bez narušení přirozené rovnováhy Vaší pokožky. Bez parabenů, barviv a phenyxyethanolu. Není testováno na zvířatech.



Po těch letech testování a všímání si různých detailů u kosmetiky, jsem si říkala, že mě snad už sprcháč nemůže překvapit. Jsem si teda myslela. Jenže pak jsem vytáhla tohoto krasavce. Jasně, obal je naprosto nádherný. Už jsem se rozplývala výše, že mám tenhle "provence styl" ráda. Vypadá to fakt hezky na poličce i v koupelně na vaně. Zároveň bych se nestyděla dát podobný sprcháč a další kosmetiku tohoto stylu jako dárek. Dost ale o balení. Víčko není na odloupnutí ani šroubování, ale na takové to pouhé vycvaknutí. Je klasické gelové konzistence, nažloutlé barvy. Krásně pění a dobře umyje. A co dál? Nádherně voní! Pokud máte rádi bylinné vůně, v tomto případě verbenu, tak se vám bude líbit. Voní opravdu hodně intenzivně. Při mytí a z pokožky i po něm! A fakt pěkně dlouho, až mi bylo líto se mazat krémem. Vůně je energizující a povzbudí tělo i mysl. Kromě toho, že je pokožka voňavá je i jemná a není vysušená.

Radost se s tímhle sprcháčem umýt. Jen by nemusel tak rychle mizet. I když ho stačí použít trošku, tak bezedný bohužel není a jeho cena není nejnižší. Seženete tady, cena je 215 Kč za 250 ml.


Krém na ruce - Verbena

Oficiální popis: Obohaceno o verbenový esenciální olej. Vyvinut pro tu nejcitlivější pokožku. Obsahuje 20% bambuckého másla. S ultra výživným složením, díky kterému se rychle vstřebává. Bez parabenů, barviv a phenoxyethanolu. Není testováno na zvířatech.



A pak tu mám tohoto krasavce pro vaše ruce. Malinké, roztomilé balení, které bych se nestyděla vytáhnout ani kdekoliv z kabelky. Navíc praktické. Za prvé je tuba plastová (i když vypadá jako kovová), takže je lehoučká a za druhé se dá v pohodě zmáčknout, takže z ní bez potíží dostanete krém do poslední trošky. Dávkovací otvor navíc maličký, takže si ho vymáčknete dle potřeby, klidně pidi množství. Ono to pidi množství i docela stačí, protože krém je hutnější konzistence. Bambucké máslo se v něm nezapře. Ruce jsou po namazání jemné, nejsou mastné, ale zůstává na nich lehká ochranná vrstva. A také jsou intenzivně voňavé. Opravdu hodně a na dlouhou dobu. I tentokrát verbena v čisté podobě. Nejdůležitější je ale fakt, že ruce jsou vyživené a bez známek vysušení. Stačí párkrát namazat a jsou v maximální formě. Používala jsem ho na noc, stačilo večer namazat a ráno byly ruce fit. 

No kdo by to do takového prďouška řekl? Je vážně dobrý a bavil mě! Nebála bych se koupit si ho znovu nebo zkusit nějakou další parfemaci (je jich opravdu hodně!). Krém najdete tady, cena je 129 Kč za 30 ml.





Sečteno podtrženo: tohle je vážně parádní dvojka. Pokud jste na bylinné a přírodní vůně s funkčními vlastnostmi nebo hledáte vhodný dárek pro maminku/babičku/tetu či kamarádku, tak tímhle rozhodně neurazíte. Krásně to vypadá, dobře to voní a navíc účel splní, co chtít víc. Možná bych toho brala větší množství za nižší cenu, abych se mohla zásobit :D Za mě jednoduše fajn. Mrkněte na tu širokou nabídku na e-shopu nebo jak jsem říkala, číhněte kolem sebe, třeba tuhle značku také někde objevíte :) 

Máte se značkou zkušenosti? Potkali jste ji někde? :)

12 komentářů:

  1. O značce slyším poprvé, ale dívám se na komplet nabídku a některé produkty nebo parfemace vypadají vážně lákavě:-) Sama pro sebe bych si to asi nekoupila, protože sprcháč s takovouto cenou už je pro mně trochu přes čáru, ale jak říkáš, jako dárek by to byla dobrá volba:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :) Já tam asi letos nakoupím na Vánoce :D dobře to vypadá a aspoň to budu mít z krku :D

      Vymazat
  2. Provence miluji, takže kosmetika mě zaujala na první pohled, nádhera.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá vážně krásně, navíc i skvěle voní a funguje, takže bomba :)

      Vymazat
  3. Ohohhooohoooo.... děkuji za tipy, Škodulko :-) Jako dárek, nádhera. Navíc "Provence style" ..... to je něco pro mě :-) Cena sprcháče je (na můj vkus) trošku moc......ale krém na ruce, který "něco" dělá....... to je signál, že ho musím nutně vyzkoušet. Mrknu jestli v některé místní drogérce jsou dostupné. Jinak objednám na e-shopu :-)
    Přeji pěkný víkendík a brzské vyřešení problémů:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač, Míšo :) Já budu asi nakupovat na Vánoce, myslím, že mamce i babičkám by se tohle taky líbilo :)

      Vymazat
  4. Značku neznám, ale dost mě zaujal krém na ruce :) Teď přes zimu je třeba.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda! :) Jen se trochu ochladilo a moje ruce už trpí :( :D

      Vymazat
  5. Značku nepoznám, ale produkty vyzerajú príjemne, určite by som ich vyskúšala. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že určitě budou k sehnání i někde u vás! ;)

      Vymazat
  6. Krémík se mi hoodně líbí :-) miluji tyhle retro obaly produktů.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z nich taky hotová :) Líbí se mi jak v kabelce, tak na nočním stolku! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)