pondělí 4. června 2018

Nejvoňavější Cupuacu - Ziaja

Krásný den vám přeji!

Jelikož jsem zase v testování trochu pokročila, přihodíme si další recenzi. Nedávno jsem měla možnost vybrat si několik produktů Ziaja k vyzkoušení. A kam myslíte, že vedly mé kroky? Ano, hádáte správně, že jako první k řadě Cupuacu, která je všemi chválená. V nabídce této řady už je pěkná řádka produktů a já jsem si na poprvé vybrala dva. Samozřejmě všemi opěvovaný Cukrový peeling a k tomu jsem sáhla po Tělovém balzámu do sprchy.



Cukrový peeling

Oficiální popis: Peeling obsahuje máslo cupuacu a máslo karité, díky kterým peeling tvoří na povrchu pokožky ochranný saténový film, redukuje drsnost, suchost a nadměrné loupání pokožky. Zaručuje efekt měkké pokožky. Olej z brazilských ořechů a makadamiový olej vyživuje a chrání svrchní vrstvu pokožky. Jemně myje a pečuje o pokožku. Chrání pokožku před vysoušením během mytí. Cukr a přírodní skořápky ořechů aktivují pokožku během masírování, jemně odstraňují a vyhlazují svrchní vrstvu pokožky.



Řeknu vám, že ač jsem na něho slyšela chválu ze všech stran, pořád jsem tomu tak úplně nevěřila. Ale hned po prvním použití mne donutil uvěřit. Peeling je v umělohmotné pixle, která je praktická. Aplikujete dle potřeby a vyškrábnete ho do poslední špetky, což je v tomhle případě vážně žádané! Po otevření na vás vybafne naprosto famózní karamelová vůně. Tedy pokud ujíždíte na podobných čoko-cukrových vůních :) Já ji teda žeru a fakt nebýt to na tělo, tak ochutnám. Voní fakt božsky! Jenomže tím jeho plusy nekončí. Jeho textura je příjemná. Je akorát tak hrubý, ani moc ani málo. Důkladně se jím vydrhnete, ale zase ze sebe nesedřete kůži. Jedná se především o příjemnou záležitost. Ještě příjemnější je, že pokožka není po použití napnutá, vysušená ani podrážděná. Naopak je krásně hebká a perfektně vyživená, protože peeling obsahuje kromě zrníček i oleje, která se postarají. Po použití peelingu už nemusíte mazat čímkoliv dalším, péče je obstaraná. No co vám budu povídat, jsem z tohoto kousku, stejně jako ostatní, neskutečně nadšená a mohu rozhodně doporučit! Najdete ho tady, cena je 149 Kč za 200 ml.




Balzám do sprchy

Oficiální popis: Víceúčelový přípravek, který obsahuje přírodní emolienty - změkčovadla - máslo cupuacu, máslo karité, olej z brazilských ořechů, makadamiový olej a mikrokrystalický vosk. Změkčuje, zpružňuje a hydratuje pokožku. Rychle vyhlazuje a redukuje drsnost svrchní vrstvy pokožky. Působí jako vyživující, oplachovatelná kúra na velmi suché a zničené vlasy.



Druhým Cupuacu kouskem je balzám do sprchy. Popisují ho jako univerzální kousek na vlasy i tělo, možná hádáte správně, že já jej používala na tělo. Ráda jsem po něm sáhla místo krému ve dnech, kdy jsem sotva pletla nohama a představa mazání mě děsila :D Jo, to se mi občas stává. Vlastně docela často. Balzámem se natřete po opláchnutí sprchového gelu, necháte minutu působit a poté také jednoduše opláchnete. V podstatě to funguje stejně jako tělová mléka do sprchy, která znáte například od značek Nivea a Balea. Má to konzistenci i barvu mléka, jemně to rozetřete po pokožce a po chvíli bez potíží opláchnete. A pokožka je po použití krásně jemná a hebká. Trochu té péče tam bude. Rozhodně ale nečekejte vysokou hydrataci či výživu, jaké dosáhnete po namazání tělovým mlékem/výživným krémem. To zas ne. Ale pro mě jako nouzovka, když se mi prostě mazat nechce a chci už rychle po umytí hupsnout do pelechu, je tohle ideál. Mám tak hned lepší pocit, že jsem se na pokožku úplně nevyprdla :D Vůně je hodně jemná, už v balení je slabá, na těle pak téměř nepatrná. Je opět cukrová až karamelová, že byste nejraději ochutnali. Balzám najdete tady, cena je 99 Kč za 300 ml.





Sečteno podtrženo: Řada Cupuacu je vážně pecka! Máte-li rádi sladkou vůni cukru/karamelu, tak tohle se vám bude zamlouvat. Peeling je podle mě must-have. Balzám se mi hodil a velmi rychle jsem ho spotřebovala. A rozhodně chci ještě další výrobky z této provoněné řady (mají ještě například tělové mléko, sprchový gel, suchý olej, pleťový krém nebo třeba samoopalovací přípravky). Zase ale hlídáte-li si složení, tak tohle nebude pro vás, upozorňuji na minerální oleje na prvním místě.

A co vy a Cupuacu? Zkoušeli jste? Zaujala vás tato řada?

*PR produkty zaslané zastoupením Ziaja

20 komentářů:

  1. Z této řady mám samoopalovák a určitě plánuji vyzkoušet peeling :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ač samoopalováky nepoužívám, tak u této řady jsem o něm přemýšlela taky :D :)

      Vymazat
  2. Oba tieto produkty sice pekne vonaju, ale maju uplne priserne zlozenie (mineralny olej na prvom mieste) a telove mlieko do sprchy (ci co to vlastne je) je podla mna najzbytocnejsi kozmeticky produkt, aky bol kedy vyrobeny. Cudujem sa, ze sa to vobec este predava. Neprestala to Balea uz vyrabat? Ak nie, tak by mala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. palec hore za komentar

      Vymazat
    2. Taky to tělové mléko do sprchy nechápu. Čím to urychlí čas, když to stejně jako klasické mléko musím otevřít, namazat a rozetřít? Nikdy jsem po tomto typu výrobku neprahla a ani ho nehodlám zkoušet. To mám raději ty výživné krémovné sprcháče třeba od Dove nebo Nivey.

      Vymazat
    3. Skalinky: Na složení jsem taky koukala, není to ideál, ale každý má svoji hlavu, aby posoudil, zda si koupí či nikoliv :) Já občas tělová mléka do sprchy používám, mnohdy se mi to hodí. Znám spoustu dalších zbytečných produktů, co si však kupce najdou :) Jinak Balea je stále prodává, teď zase přišla s novým :D
      Týnka: Věř nebo ne, urychlí. Já jsem kolikrát po dvanáctce v práci tak hotová, že nemám sílu ani chuť se po mytí ještě matlat krémy, tak na sebe v rychlosti napatlu tohle ve sprše, mezitím si umyju hlavu/obličej/whatever a opláchnu a můžu rovnou do pyžama :) Ale výživné sprcháče jsou také řešením, jen jejich nabídka bohužel není pro mě tak široká a chybí na třeba ovocné letní vůně :(

      Vymazat
  3. Z této řady jsem ještě nic nezkoušela, ale produkty mě docela zaujaly :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se musím poohlédnout ještě po mléku či tom suchém oleji, zní to dobře a k tomu ta vůně! :)

      Vymazat
  4. Tenhle peeling jsem si zamilovala, ta vůně, ten pocit na pokožce po použití..Teď jsem mu tedy nevěrná s tělovým peelingem od Soaphoria, který taky není vůbec marný, ale určitě se k němu zase vrátím:-) Ještě mám ve svých bezedných zásobách z téhle řady bronzující tělové mléko, sprchový gel a pleťový krém, tak třeba objevím další poklady:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bronzující mléko by mě zajímalo :) dokonce i já, zapřísáhlý ignorant samoopalování, jsem o něm přemýšlela :D :)

      Vymazat
  5. Tahle řada mě dlouho láká hlavně svou vůní. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Na ten peeling už nějakou dobou pokukuji 😀

    OdpovědětVymazat
  7. Po téhle voňavé řadě od Ziaji pokukuji dlouho!! :-) Budu jí muset očichat a věřím, že si nějaký produkt určitě koupím.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. ten peeling by som veľmi rada skúsila, na leto bude ideálny :) vôňa musí byť bomba!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky vůni bych se ho nebála ani na zimu, je to taková ta teplejší hřejivější vůně, ale hodí se asi kdykoliv :D Je to fakt bomba :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)