neděle 10. prosince 2017

Podzimní novinky Maybelline - paletka, linky, korektor, pudr, báze pod make-up

Krásný nedělní den přeji!

Dneska se vrhneme na podzimní novinky z dílny Maybelline, které jsme tu ještě neproprali. Mrkneme se na spoustu věcí od primerů, přes korektor, pudry, linky až po paletku.



Vezmeme to popořadě jako kdybychom se tím líčily. Začneme bázemi Master Prime. Hned na úvod si tím aspoň odbudeme nepříjemnosti. Do rukou se mi dostaly dvě - modrá hydratační a bílá minimalizující póry. Zaujala mne zejména ta hydratační báze, která nevypadala na první pohled a vyzkoušení jako většina bází, ale spíš jako lehký gel-krém. Proto jsem se po dlouhé době rozhodla zase začít bázi používat a dala jsem jí šanci. Báze jsou balené v jednoduché tubě se zúženým hrdlem, takže si dávkování lehce korigujete dle potřeby. Modrá má velmi lehkou krémovou až gelovou texturu, která se snadno roztírá a rychle se vstřebává. Vážně na první pohled funguje spíše jako krém, nemá vyloženě ten vyhlazující a vyplňující efekt jako spousta jiných bází (jako například ta bílá verze minimalizující póry, která je typicky silikonovou bombou, co tohle umí), ale prostě se do pleti spíše vstřebá než že by seděla na pleti. Ale nebojte, silikony jsou hned na druhém místě, takže to pro pleť nic extra příjemného také není. Po pár použitích jsem si totiž všimla opět zanesené pleti a ucpaných a rozšířených pórů a spoustu černých teček. Prostě ne s bázemi pod make-up nejsem a jen tak nebudu kamarádka. A ani tato to nezmění. Kdyby alespoň zlepšovala vlastnosti make-upu, tzn. prodlužovala výdrž či zmaťnovala a tak dále.. ale nekonalo se ani to. Tohle podle mě úplně nepotřebujete. Jeho cena je 229,90 Kč.








Dalším krokem v líčení je korektor. Ten se objevil mezi novinkami také a to Master Conceal. Korektory jsou v tubě, což mi nepřijde v nabídce drogérií nijak častá záležitost. Přijde mi to trochu méně praktičtější ke konci balení, kdy poté musíte složitě vymačkávat každou kapku, ale budiž. Zase se s tím nepracuje nijak špatně. Tuba má i v tomhle případě zúžené hrdlo, takže dávkování je dost v pohodě, vždy si vymačkávám po trošce dle potřeby. Nechala jsem si odstín 10 Fair, což je hodně světlý odstín s podtónem lehce do žluta. Pro mě nyní na zimu a navíc pod oči, kde používám světlejších odstínů, fajn. Krytí je střední, to znamená, že zakryje běžné barevné nerovnosti či menší nedokonalosti, ale nejde o silně krycí kousek, který by schoval větší a silnější akné nebo hodně fialové kruhy pod očima. Jsou dny, kdy mám pocit, jako bych ho ani nepoužila a jsou dny, kdy si říkám, že je to fakt pecka a výsledný efekt vypadá moc dobře - krásná tvář bez nedokonalostí. Do vrásek nijak zvlášť nezalézá, nezvýrazňuje suchá místa ani nevysušuje. Spíš si dobře sedne a částečně se až vstřebá. S výdrží to není vůbec zlé, sice nezvládne celý den, ale většinu dne je tam, kde má. Takže pokud sháníte něco lehkého do očního okolí a nepotřebujete silné krytí, tak by se vám mohl korektor zamlouvat. Čtu a slýchám na něho hodně chvály. Já s ním též funguji celkem obstojně, ale nevím proč, jiskra nepřeskočila a pořád mám podstatně radši Catrice Liquid Camouflage. Cena je 169,90 Kč.







Přeskočíme make-up a vrhneme se na pudry. Ty tu mám rovnou dva. Stejné značky a přesto každý trochu jiný. Prvním je Super Stay Powder v bílém kabátku a druhým Fit Me v inovované verzi Matte + Poreless. Bílá verze mne moc nezaujala. Vadí mi už bílý obal, na kterém je vidět každé prd. Na druhou stranu je v balení zase zrcátko a houbička, takže je pudr trochu více mobilní a vhodnější na cesty. To u pudru Fit Me obojí chybí. Oba pudry jsou velmi jemně namleté, při nabírání štětcem práší, oba tak nějak stejně. Ale díky jejich jemnosti krásně na tvář přilnou a drží. Jeden jako druhý mají opravdu skvělou výdrž a zmatňují na hodně dlouhou dobu. V tom jsou super. Je tu ale jedno velké ALE, kvůli kterému mám pořád mnohem radši transparentní pudry a tím jsou odstíny. Než hledání toho pravého, je pro mne mnohem příjemnější použít transparentní pudr, který sedí téměř vždy. Řešit odstíny ještě u pudrů je pro mě za trest, stačí hledání toho pravého u make-upu. Tady mi nesedí stoprocentně ani jeden. U Super Stay je to vůbec mimo, ač mám nejsvětlejší odstín č. 10 Ivory, má úplně jiný podtón (do růžovo-oranžova) a na mé pleti nevypadá ani trochu přirozeně. Fit Me mám také v nejsvětlejší variantě 115 Ivory a ten je na tom podtónem mnohem lépe. Je spíše do žluta/béžova, což mi sedí mnohem více a vypadá jakž takž přirozeně. Ale do dokonalosti tomu stejně krok chybí. Pochválit musím určitě inovaci pudru Fit Me, protože oproti tomu původnímu, který byl slisovaný, že nešel nabrat ani lopatou, je tahle verze mnohem lepší. Navíc i kulaté balení se mi líbí více. Pudry tedy nejsou špatné ani jeden, ale doporučuji dát si pozor na podtóny a v drogériích je prve z testerů prozkoumat, abyste se poté nedivili. Doporučená cena Fit Me je 130 Kč, Super Stay 259,90 Kč.




Na řadu přichází oči a tady omrkneme kouzelnou paletku The Burgundy Bar. O té už bylo psáno a řečeno mnohé, protože je zaručeně nejlepší z těch, které u nás dosud Maybelline má. Paletka je plná podzimních hnědých a vínových tónů. Obsahuje převážně třpytivé odstíny, ale je doplněná i o dva matné v neutrálních barvách, které ty lesklé skvěle doplňují. Součástí balení je i oboustranný aplikátor. Z jedné strany klasický pěnový, z druhé potom malý štěteček. Asi jste si všimli, že v paletce jeden stín chybí. Ten se bohužel vysypal po cestě do obálky. Naštěstí šla paletka hezky očistit a dá se bez toho jednoho odstínu přežít. Koukala jsem ale, že se to stalo snad 90% blogerek, které paletku dostaly, což je dost divné :D Jak jsem říkala, tak mě rozhodně zaujalo barevné spektrum, protože hnědé stíny jsou mojí stálicí v líčení a vínové jsou hned po hnědých mé nejoblíbenější. O to lepší je, že tahle paletka je kvalitou stínů jako takovou ještě o několik levelů výše než ty předchozí. Stíny jsou skvěle pigmentované, mají ve většině případů až máslovou texturu. Na oko chytají bez potíží a pracuje se mi s nimi jedna báseň. Moc hezky se blendí a zapracovávají. Práší trochu v paletce při přenosu na štětec, pod oči už poté minimálně až na výjimku asi dvou stínů, které jsou složené z trochu větších třpytek. A výdrž? Bez problémů zvládají i bez báze celý den ve stále stejném stavu. Za mě je to velmi povedená paletka, se kterou vytvoříte jak jednoduché denní líčení, tak i něco výraznějšího. Cena kolem 300 Kč.






Horní řada:


Dolní řada:



A zakončíme líčení fixou Sensational. Asi jste ji také již potkali, protože díky svému neobvyklému tvaru budí hodně pozornosti. Fixa má upravený tvar pro jednodušší líčení. Z počátku jsem se toho celkem bála a neuměla si představit, že by mi tohle mělo ulehčit práci, ale po pár zkušebních linkách jsem tomu celkem přišla na chuť, vážně jo. Díky kloubu se mi kreslí dobře u vnitřního koutku oka a i ocásek se s ní líčí jednoduše. Linka má i velmi zajímavě upravený hrot. Uprostřed je kulička, která pomáhá se špičce ohýbat a zase vracet do původního stavu. Hrot se tak neničí a vydrží podstatně déle. Zároveň není tak tvrdý, takže nedře oko. Linka z počátku kreslí opravdu perfektně. Černočerná barva, která na oku ihned zasychá, neotírá se, nerozmazává se a drží na svém místě po celý den. Avšak po dvou měsících každodenního používání už začíná projevovat známky opotřebení. Do hrotu se přestává dostávat barva, takže je třeba na fixu více přitlačit, hrot tím trochu ohnout, což už prostě není ono a den ode dne je to horší. Pořád ještě s ní linku nakreslím celkem v pohodě, ale ta ladnost a lehkost už je fuč. Doporučená cena je 200 Kč.





Sečteno podtrženo: Rozhodně omrkněte paletku, ta je bezvadná. Používám ji v posledních týdnech pořád a stále mě baví. Za omrknutí stojí i korektor a linky ve fixe, které jsou dobré, bez pochyb. Nadšení kolem linek slábne, čím déle je mám, ale je logické, že nevydrží věčně. Korektoru nemám vesměs co vytknout, jenže nevím proč, nějak mne za srdce nechytl. Prostě nepřeskočila jiskra. S klidem ho dopoužívám, ale znovu už si ho pořizovat nebudu. Pudry taky nejsou špatné a věřím, že s nimi spousta lidí bude spokojená, ale někoho, kdo používá dlouhé roky pudry transparentní, tyhle barevné asi nenadchnou. Naprosto bez povšimnutí za mě osobně můžou zůstat báze pod make-up. Vylepšení vlastností make-upu jsem se s nimi nedočkala, ale naopak se pleť spíš zhoršila a to prostě nechcete.

A co vy? Máte někdo zkušenosti s některým z produktů? Zaujalo vás něco?

*PR produkty zaslané zastoupením Maybelline

11 komentářů:

  1. Zkušenost nemám a z těchto novinek mně ani nic za srdce nechytilo. Od doby, co jsem si zamilovala korektor od Catrice nemám potřebu hledat jiný a co se týká pudrů, ty transparentní jsou prostě sázka na jistotu a oblíbila jsem si je nejvíc:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám právě úplně stejně.. Catrice korektor je mi nejpříjemnější a když už potřebuji něco na pupínek, tak sahám po jeho kalíškové verzi.. a transparentní pudry jsou stálice, které se prostě nevzdám :D

      Vymazat
  2. Novinky vypadají opravdu krásně :) nejvíce me zaujal korektor a paletka :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  3. Novinky jsou zajímavé, ale co me zaujalo je snad jen ta paletka. Mám.od nich hned tu první když zacinali s paletkama a ta není špatná, tato ma bozi odstíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu první mám taky, ráda po ní občas sáhnu, proč ne, ale tahle je ještě lepší! :)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Je rozkošná, pro fanoušky třpytivých a vínových stínů je to must have :) :D

      Vymazat
    2. No tak po ní kouknu, protože teď už téměř jiné stíny nenosím :D

      Vymazat
    3. Tak to by se ti mohla hodně líbit :) :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)