úterý 12. prosince 2017

Láska ve svíčce a ve voscích - Jemno

Krásný den vám přeji!

Dneska si budeme povídat o Lásce. Ne o té všeobecně přítomné, která je všude kolem nás, ale o téhle voskové. Značka Jemno pochází ze Slovenska a pracuje pouze s přírodními ingrediencemi. Jejich produkty jsou ze sójového vosku a přírodních silic. Kromě toho mají svíčky/vosky přímo éterické názvy. Kromě Lásky, kterou jsem zkoušela já, můžete zakoupit i Radost, Pokoj v duši nebo V lese. Zní to báječně, že?



Zdravá svíčka Láska

Oficiální popis: Sójová přírodní svíčka je zdravější alternativou ke klasickým parafinovaným svíčkám či voskům. Je šetrnější k našemu zdraví a je také ekologičtější. Svíčka je ručně odlévaná a bez přidaných barviv. Během hoření se postupně do místnosti uvolňuje příjemná a jemná vůně čistých silic, která má aromaterapeutické účinky. Čisté přírodní silice - ylang ylang, geránium a sladká mandle. Obsahuje 100% bavlněný knot.

V recyklovatelné krabičce naleznete matnou skleničku s papírovou etiketou. Balení je velmi jednoduché, eko friendly a přesto oku lahodící. Samotná svíčka má bílý vosk. Ten sójový je trochu jiný než klasický parafín, je trochu měkčí a na dotek cítíte mazlavější texturu. Po zapálení mě čekal silný plamen, knot hoří hodně dobře, ale nespaluje se, takže po sfouknutí je potřeba ho zastřihnout nebo ten spálený odlomit, jinak totiž padá do svíčky, což nevypadá zrovna hezky. A jak Láska vlastně voní? Je celkem oříšek tuto vůni popsat. Já v ní po přičichnutí cítím rozkvetlou louku. Je to velmi jemná a nevtíravá, květinová vůně, která je po zapálení hodně nenápadná. Pro necitlivé čumáky jako mám já, bude vůně jen tak lehce notovat. Neucítíte žádný silná závan, ale jen její květinové ladění. Překvapivě mi to však celkem vyhovovalo, byl to příjemný relax s lehkostí. Vosk ubývá rovnoměrně. Celkovou dobu hoření tahle svíčka vydržela déle než jsem čekala. Je malá a myslela jsem si, že bude za pár hodin fuč, i když slibuje až 40 hodin. Nakonec překvapila a možná snad i tu dobu zvládla. Neměřím to přesně, ale měla jsem ji rozsvícenou několik dní, pomalu v kuse. Za mě je to příjemná svíčka, kterou však určitě neocení fanoušci silných vůní. Nepočítejte s rozlehlou a intenzivní vůní, ale spíš jen s lehkým závanem přírody. Najdete ji tady, cena je 400 Kč.



Přírodní vonný vosk do aromalampy

Oficiální popis: Balení vonného vosku do aromalampy obsahuje 3 kusy vosků. Rozbalte balení a 1 kus vosku umístěte do horní části čisté aromalampy. Ve spodní části zapalte čajovou svíčku a nechejte se unášet příjemnou vůní. 1 kus vosku dle obalu vydrží 6 - 8 hodin, podle oficiálního textu na e-shopu vydrží asi 2 - 3 hodiny.

Vosky vám přijdou v sáčku, kde budou tři vykrojená srdíčka. Vůni mají totožnou jako svíčka, jen trochu intenzivnější. Úmyslně píši trochu, protože ani v tomto případě to pro mě není žádná extra silná pecka. Možná z počátku první půl hodinku silnější jsou, ale poté velmi rychle slábnou. Navíc a to mi vadí mnohem víc, se strašně rychle přepalují. Už snad po dvou hodinách z nich cítím takový nepříjemný zápach, jak kdyby se něco pálilo. Proto jsem nechala většinou dopálit jednu svíčku, maximálně zkusila druhou a poté vosk vyměňovala. Z těch tedy bohužel nejsem nijak nadšená. Ač vůně v první chvíli pěkná a silnější než u svíčky, brzy se to mění. Za tu cenu seženete rozhodně i lepší. Seženete je tady a cena je 150 Kč.


Moc ráda jsem zkusila zase něco nového a zabrousila i do jiných "svíčkových" vod. Jsem zvyklá na klasické parafínové svíčky a vosky a přírodní cesta pro mne byla celkem velká neznámá. Ale upřímně, nijak mne tento druh produktů neoslovil. Rozhodně ne natolik, abych musela mít něco nutně znovu. Svíčka mi vyhovovala a i když většinou vyhledávám silnější parfemace, tohle byl díky těm jemným květinovým tónům, fajn relax. Tak nějak jsem s touhle svíčkou i cítila to propojení s přírodou. Fakt. Ale ne tak velké, abych zůstala tomuto produktu věrná. Vosky mne potom neoslovily skoro vůbec. Sice opět z počátku hezká vůně, ale brzy hezká být přestala a za ty peníze můžu mít dva, možná i tři zajímavější vosky. 

A co vy a přírodní svíčky? Zkoušeli jste? Zaujaly vás?

*PR produkty zaslané zastoupením e-shopu Ladybio.cz

24 komentářů:

  1. po týchto sviečkach pokukujem aj ja, raz by som ich rada skúsila :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo a máte je u vás na Slovensku lépe dostupné? :) A s jakou cenou?

      Vymazat
  2. Názvy jsou moc hezké, docela by mně lákalo očichat, jak který název voní:-) Ale díky té slabé intenzitě vůně mně asi úplně neláká do nich investovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím no, já o sobě vím, že mám čich narušenej a necítím půlku vůní, ale tohle bylo fakt slabé, protože doma nikdo ani neremcal, že něco pálím :D

      Vymazat
  3. Přírodní svíčky jsem ještě nezkoušela, ale docela mě lákají:D
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě také poslední dobou lákají stále více, už jsem koukala na víc značek, ale většinou je to celkem finančně náročné.. a to si vždy sakra rozmyslím :-/ :D

      Vymazat
  4. Všechny chemické svíčky a vosky jsem zrušila, ono to fakt není nic zdravého čichat celý večer, zvlášť když jsou doma děti, a už "jedu" jen v aromalampě s přírodními čajovými svíčkami a bio éterickými oleji, případně mám i elektrický difuzér.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, to naprosto chápu.. Já si taky říkám, že to nic zdravého není, ale nemůžu si pomoci.. asi jako s kosmetikou :-/ :D Jaké přírodní svíčky a éterické olejíčky používáš, jestli se můžu zeptat? :)

      Vymazat
    2. čajovky do aromalapmy od kerzenfarm a vonné olejíčky klasické od saloos nebo nobilis tilia.

      Vymazat
  5. Tyhle přírodní svíčky vypadají moc hezky. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezky vypadají, o tom žádná! :) Jen kdyby ještě voněly tak hezky jako třeba Yankee :D :)

      Vymazat
  6. Já jsem vyzkoušela právě ty vosky a jsou skvělé! :) Nádherně voní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tobě se nepřepalují, Miško? :) Mně voněly strašně krátce, pak vyčichly a nakonec se přepálily :-/

      Vymazat
  7. Klári, já jsem zkoušela podobné vosky v srdíčkách a taky se mi přepalovaly. Prý to bylo nízkou lampičkou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lampičkou jo? Je fakt, že jsem ji nedávno měnila, ale u jiných vosků se mi to nestává, třeba s YC problém nemám :-/ Tak koupím ještě jednu, trochu vyšší no :D Díky za info, Leni! :)

      Vymazat
    2. Mně se to taky právě třeba u YC nestávalo. Psala mi to paní z e-shopu,která mi vosky posílala :-) Jestli si to pamatuju dobře, tak to bylo právě tím složením. Že se ty vosky rychleji rozpouští ve srovnání s klasickými vosky a právě tím se přepalují. Když máš vyšší lampičku, tak by se to stávat nemělo...

      Vymazat
    3. To je pravda, že jsou rozpuštěné raz dva :) No vidíš to, tohle by mě ani nenapadlo.. :) Tak příště jedině asi pálit po pidi "doušcích", aby to déle vydrželo a nebo fakt sehnat ještě jinou lampu no :D Ale to se mi nechce :D Já tedy stejně asi ještě dlouho zůstanu u YC, vzhledem k těm nekonečným zásobám :)

      Vymazat
  8. Od Jemno jsem vyzkoušela několik vosků a Láska, Radost mi voněli nejméně. Mě se líbil vosk Vianoce a Les, mám raději kořeněné vůně.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Klari,
    jak som na tie sviecky pozerala, len som nenasla klasicky obchod v Bratislave, kde by som sa isla na ne pozriet. Na oficialnom eshope stoji jedna sviecka 14 EUR a to sa mi zda dost vela penazi, kedze som citala na to nie uplne pozitivne ohlasy v zmysle, ze strasne rychlo ludom ta sviecka zhorela, ze mnohym nevydrzala tych 40 hodin, mozno ani polovicu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzko, no není to úplně levná svíčka (a to u nás stojí 400 Kč, takže pořád ještě u vás "levná" je :)), takže naprosto chápu. Ale zas YC malé svíčky jsou taky drahé a stojí za prd :D Co jsem ale chtěla říct, mně ta výdrž přišla celkem v pořádku, já ji fakt pálila minimálně 2 týdny a vždy po několika hodinách, takže bych řekla, že fakt i těch 40 možná dala, ale zase z ní nejsem tak uchvácená, abych ji musela mít znovu.. :(

      Vymazat
    2. Ja si nedovolim porovnavat s Yankee, pretoze tolko sa sviecky nezaplatim, mam ich par, ked boli v zlavach, votivky su fajn, ale dat za sviecku napr. 30 EUR mi pride dost vela a ja rozhodne radsej investujem do inych veci. Sviecky Jemno mozu byt fajn, teraz ich je plny facebook a instagram, ale ja som clovek, ktory ju musi vidiet,privonat a potom sa rozhodnut. Toto mi eshop neumoznuje a cestovat niekam mimo mesta, kde byvam, len preto, ze ich maju niekde v obchode sa mi rovno nechce. Ak by bola moznost, vyskusala by som, ale nehrniem sa do toho :D

      Vymazat
    3. To naprosto chápu, já taky nerada kupuji svíčky (a celkově vůně) naslepo :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)