středa 11. října 2017

Rtěnkobraní: Rimmel, Makeup Revolution, Bo-Ho

Zdravím vás u nového článku!

Mám tu pár kousků rtěnek, které bych vám ráda představila. Některé tu leží už pěknou chvilku, takže je nejvyšší čas vám je ukázat. Co říkáte? Objeví se tu dnes rovnou čtyři matlátka a mrkneme všemi směry. Představím vám jednu rtěnku přírodní značky Bo-Ho, rtěnku z drogérky od Rimmelu a dva kousky od Makeup Revolution, které jsem nedávno objednala.



Rtěnka Bo-Ho - 304 Capucine

Oficiální popis: Ošetřující a zkrášlující rtěnka rty neuvěřitelně zvýrazní a díky pečlivě vybraným, na 100% přírodním složkám udrží dlouhodobě hydrataci Vašich rtů, takže budou stále vyživené, chráněné a krásně vláčné a pružné. Rty jsou velmi namáhané počasím a velice často popraskají a okorají, takže jsou náchylnější pro vznik infekce. Rtěnka předchází dehydrataci rtů a příjemným způsobem o ně pečuje, zároveň jim dodává přitažlivou jemnost a okouzlující barvu. 



Přírodní rtěnka? Yes! Objevila jsem ji v balíčku od e-shopu Elixi.cz a moc mě potěšila. Odstín č. 304 Capucine je krásná růžovo-oranžová. Není ani jedno, ani druhé, přesně někde uprostřed. Jedná se díky tomu o velmi jemný, přirozený odstín, který bude slušet každé pusině. Rtěnka má kartónovo-plastový obal. Vnější část je tvrdší papír, ta vnitřní poté umělohmotná. Jinak jde o klasicky vysouvací kousek. Rtěnka je bez vůně či chuti. Co jsem zatím kdy zkoušela přírodní rtěnky, tak všechny spojovalo jedno - zvláštní mazlavá konzistence. Trochu jak voskovka jo, akorát díky mastnější konzistenci to ve finále po rtech klouže. Pigmentace je dobrá. Nebudu tedy říkat výborná, protože znám i lepší, ale dobrá je a ve dvou vrstvách kryje plně. Finiš má lesklý, díky obsahu olejů je na rtech trochu těžší a maličko bych řekla že i lepí, prostě je cítit. Pozor bych si dala na různé nedokonalosti na rtech. Může nepříjemně zvýraznit šupinky a tak. Zase ale víte co dělá? Snaží se, aby ty šupinky zmizely! Je totiž vážně parádně pečující. Rty luxusně vyživuje a hydratuje a po celý den, kdy ji na rtech mám, je tu pocit bezpečí. Výdrž je průměrná. Jako jídlo, pití ani dlouhé mluvení nevydrží, ale když nic z toho neděláte, tak ty dvě hoďky na místě je. Zase díky přirozenému odstínu není až takový problém ji kdykoliv během dne doplnit. Jako můžu ji, co vám budu povídat. Seženete ji zde, momentálně ve slevě za 209 Kč.





Rtěnka Moisture Renew - 720 Notting Hill Nude - Rimmel

Rtěnky od Rimmelu jsou klasika a mám jich doma několik. Ale tuhle hydratační mám první. Dostala jsem ji od Míši ve swapu a moc mě potěšila. Je totiž v krásném nude odstínu. A když píši nude, myslím doopravdy naprosto skvělá NUDE. Obal je umělohmotný (a to celý, i když to vypadá jako kovové), cestování v kabelce zatím zvládá. Vzhledově to asi není nic dokonalého, ale to může být způsobeno i mojí neoblíbeností fialové barvy. Každopádně taková ta klasika. Má nasládlou vůni, žádnou chuť. Rtěnka je vysoce krémová, po rtech klouže sama. Pigmentace je moc fajn. Jedna vrstva zajistí pěknou barvu, ve dvou si ji pojistíte na neprůstřelnou. Výsledek jsou šťavnaté a opravdu lesklé rty. Hydratace na jedničku, opravdu rty moc hezky zvláční, zjemní a pečuje o ně. Nezalézá do vrásek. Ovšem víte, s čím můžete počítat u podobného typu rtěnky, že ano. Trošku mizerná výdrž. Prostě nevydrží dlouho. Stačí chvíli mluvit, napít se, najíst se, zakouřit si, někomu dát pusu a rtěnka je fuč. Sháníte-li tedy hydratační bombu, kterou budete moci kdykoliv doplnit, tak na ni mrkněte, ale pokud máte raději držáky, tak tohle asi nebude pro vás. Já po ní budu určitě v následujícím období sahat, protože něco hydratačního a přesto pěkného se bude hodit. Seženete v drogériích, cena je kolem 100 Kč.







Rtěnky Makeup Revolution London - odstín Treat a Sweeatheart

A na závěr tu máme rovnou dvě od MUR, které jsem objednávala na Dekorativce. Tedy objednala jsem si jen odstín Sweetheart a odstín Treat jsem k tomu dostala jako dárek. Každopádně to jsou moje první klasické rtěnky této značky, tak jsem to musela prubnout. Rtěnky mají naprosto jednoduché, umělohmotné černé obaly, vysouvací mechanismus. Až přednedávnem jsem zjistila, že ta barva ve víčku tam není jen tak pro ozdobu, abyste od sebe odlišili odstíny, ale je to balzám na rty! Tedy balzám nic moc. Spíš nic než moc. Je to v použitém malém množství průhledné a moc to nehydratuje. Zaměříme se proto na rtěnky.




Odstín Treat je vcelku povedený. Pigmentace průměrná, nějakou tu barvu z ní však vytřískáte. Ve dvou vrstvách je dostatečně intenzivní a nositelná. Je to pěkná nude s podtónem do oranžova, kterou můžete na rty obléknout téměř za každé situace. 




Rozkošná Sweetheart vypadala ještě zajímavěji. Na výraznou baby pink růžovou, která má až neonové prvky, jsem byla hodně zvědavá. Jenže v tomhle případě je to naprostá tragédie. Pigmentace je neskutečně mizerná. Pro aspoň trochu viditelnou barvu potřebujete asi tak deset vrstev a to ani tak není žádná ideální barva, spíš z ní vytřískáte jen lehké zvýraznění. Působí to spíše jako tónovaný balzám než rtěnka. A to ještě špatný balzám, páč to vytáhne všechno, i to, co na rtech nemáte. Vypadá to prostě příšerně. 




Obě rtěnky jsou bez chuti. Mají lesklý finiš. Na rtech jsou lehké a nějaká ta hydratace by tam být mohla. Ale víte taky co? Vůbec nic nevydrží. A když píšu vůbec, tak myslím doopravdy vůbec. Když už to tak nějak nahodíte, tak stačí párkrát promluvit, cokoliv o rty otřít a rtěnka je fuč. A když nic z toho dělat nebudete, tak vám zvládne možná i tu půlhodinu a pak? Prostě zmizí. To nechceš. Tady bych teda úplně neinvestovala. Stojí sice jenom padesátdevět kaček, ale nestojí ani za ně. Mrkněte radši do drogérky na rtěnky od Essence. Ty vydrží víc a vypadají líp. A nebo jukněte na MUR tekuté rtěnky, které jsou úplně jiná liga. Tyhle neposlušné holky najdete tady.




Takže, sháníte-li nějakou hodně výživnou a k tomu přírodní, jukněte na tu od Bo-Ho. Chcete-li něco extra hydratačního, mohla by se vám zalíbit ta od Rimmelu. A nechcete-li se dočkat naprosto něčeho otřesného, vyhněte se raději rtěnkám (nebo přinejmenším těmto odstínům) Makeup Revolution.

A co vy a některé z těchto rtěnek? Máte je vyzkoušené? Zaujaly vás?

*Rtěnka Bo-Ho mi byla zaslaná zastoupením e-shopu Elixi.cz

17 komentářů:

  1. Tu růžovou rtěnku MUR mám, to že v tom víčku je balzám na rty, to jsem nevěděla doteď:-D A souhlasím se vším, co jsi napsala, tragická pigmentace a výdrž, nestála moc, ale i tak to jsou vyhozený peníze. Ještě, že jsem se při objednávce spokojila jen s jedním odstínem, vím, že se mi jich líbilo víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom víčku nějaká barva je, ale mně to víčko nejde za boha odšroubovat nebo prostě nějak otevřít :-D

      Vymazat
    2. Já jsem taky byla ráda, že jsem jich nekupovala víc, to bych si teď dost možná rvala vlasy :D Jinak do toho víčka jsem se dostala pomalu násilím, musela jsem tím hodně kroutit :)

      Vymazat
  2. Hezké jemné odstíny! Makeup R. mám ráda a to samé Rimmel!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já mám MUR taky ráda, ale v tomhle případě je to děs :D :) Ta Rimmel už je na tom o poznání líp :)

      Vymazat
  3. Rimmel vypadá dobře :) A přírodní dekorativka by vůbec nestála za hřích ji nevyzkoušet. odstín rtěnky vypadá naprosto skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstín je super a celkově je tato rtěnka oblíbená, že určo stojí za hřích :)

      Vymazat
  4. BoHo kosmetika mě láká čím dál více. Vlastním pouze jen jeden lak ale láká mě toho opravdu hodně a zrovna rtěnky mi přijdou fakt skvělé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají toho spoustu krásného, taky se mi ta kosmetika moc líbí :)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Je vážně pěkná a příjemná, jakmile mám sušší rty, tak je to jasná volba :)

      Vymazat
  6. Od MU Revolution som si už dávnejšie objednala dva rúže a veľmi sa mi na obrázku páčila farba a,čo si budeme hovoriť, na nete aj cena :D, ale za mňa tiež tragédia..osobne mi to pripomenulo také tie detské patlátka na pery, s ktorými sme sa za mládí hrávali :D Ale ten bo-ho je veľmi pekný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi vystihla přesně, dětská patlátka! :D Mívala jsem totiž hodně podobné :D A mám pocit, že i ta vůně mi to připomíná! :D

      Vymazat
  7. Odstín Trest od Makeup Revolution mám doma, ale nějak ke mě nejde, nemůžu mu přijít na chuť. Moc se mi ale líbí obal od Bo-Ho rtěnky :3

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to teplejší barva, takže chápu :) Ten ale ještě snesu, ovšem ta druhá barva.. :-O :D

      Vymazat
  8. mmm, to sú krásne odtiene! :O :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)