pondělí 9. října 2017

Nejlepší a nejhorší produkty: Essence

Krásný den vám přeji!

Před nějakým časem se tu objevil první článek z této série, který byl zaměřený na značku Dermacol. A dnes je ta správná chvíle pokračovat. Podíváme se na Essence, od které jsem toho již zkoušela hromadu, jak jistě víte. Nebudu tu ukazovat výrobky, které jsem měla před lety a dnes již nejsou k sehnání, ale zaměříme se spíše na ty, které by měly být stále v obchodech. Odhalíme si tu mé nejoblíbenější produkty a zároveň i pár těch, které za mě patří mezi nejhorší. Samozřejmě jsou to pouze mé názory, takže to tak prosím berte. Nesedí-li to mně, neznamená to, že to bude stejné i u vás a obráceně. Jasný jo :)




Začneme těmi nejoblíbenějšími. Možná to někoho překvapí, ale mám u Essence oblíbenců celkem dost. Ve většině případů najdete na trhu nejspíš i kvalitnější produkty, to bezesporu. Ale vzhledem k jejich nízké ceně, jsou v poměru ke kvalitě povedené a rozhodně použitelné. A osobně po spoustě z nich sahám velmi často a ráda. 


Jedním takovým příkladem za všechny jsou paletky očních stínů. Mám doma na dva tucty paletek, mnohem dražších i lepších, ale stejně se k těmto z nějakého nevysvětlitelného důvodu pořád vracím. Mám ráda paletky po osmi stínech - Nudes, Roses a Greys, které s sebou velmi často beru na cesty, když už někam jedu. Mám ráda jejich barevné spektrum, kdy s nimi vykouzlím jak jemné líčení, tak při kombinaci s tmavším stínem, který v sobě mají, i trochu výraznější. Stíny jsou pěkně pigmentované, je jich tam spousta se shimmerem, což já zbožňuji a drží mi na očích po celý den. Mínus je jejich prášení, ale nic, co by nezachránilo oklepání štětce. Nový freedom systém paletek se mi líbí taky, mám v nich i vcelku obstojné odstíny, které na tom nejsou taky vůbec špatně, ale doporučuji si v obchodě z testerů omrknout stín od stínu, protože jejich kvalita se může lišit. Nápad jako takový se mi však zdá naprosto bravurní a v drogériích dosud ojedinělý, takže za to je třeba taky pochválit. Co od Essence můžu už roky je jejich tužka na obočí. Jedni ji milují, druzí nenávidí. Za mě to byla na mnoho let jediná věc, kterou jsem byla na obočí ochotná používat. To už se sice změnilo, stejně se k ní však moc ráda vracím. Tužka je středně tvrdá/měkká, dá se díky tomu hezky rozmazat a obočí tak vypadá přirozeně. Pigmentace ideální. Obočí pro vykreslování nedře a drží mi na obočí po celý den. Já ji prostě můžu a za 45 Kč je to fajn dlouhodobý společník. Poslední věc, ke které se u Essence často vracím, jsou linky. Zkoušela jsem je již v několika různých variantách, ale vesměs se všemi jsem byla spokojená. Nejnovějším objevem jsou The Cushion Eyeliner, houbičkové oční linky. V černé barvě máte namočenou houbičku a v ní si mácháte štětec. Funguje to a dobře. Linky zasychají na oku během chviličky a vydrží po celý den. 


Hodně lidí chválí i tvářenky této značky. Já je taky můžu, ale ještě mnohem raději mám jejich bronzer. Používám tenhle, který tu mám už opravdu hodně dlouho a pokud se nepletu, dnes ho již v této podobě neseženete. Ovšem myslím si, že inovovaná verze Sun Club bude hodně podobná. Překvapivě mi naprosto skvěle sedí odstín 02, takže se ho nebojte. Bronzer je hodně jemně namletý, na pleť skvěle přilne a efekt, který zanechá, je velmi přirozený a dlouhodržící. Navíc vůbec neubývá. Fakt ho můžu. Celkem povedený je i Fixační pudr Stay all day. Znám i lepší, ale tenhle jsem bez potíží používala a spotřebovala. Pudr je jemný, zanechává pleť krásně hebkou, zmatněnou a make-up na chvíli zafixovaný. Jen jeho aplikace je trochu nešťastnější než u podobných produktů jiných značek, vždy se mi ho vysypalo zbytečně moc a chce to jenom malé množství, jinak zanechá lehký bílý poprašek.


Mezi oblíbence velmi dlouho patřil ještě tenhle top coat The Gel Nail Polish (nahradil variantu v černé lahvičce, která se jmenovala Better Than Gel Nails). Tenhle top coat s gelovým efektem byl jeden z prvních, který se dal v drogériích sehnat. Mám ráda jeho výsledný efekt, kdy nehty vytvrdí, zajistí gelový look a udrží lak o několik dní déle. Ale vadila mi jedna věc a tím je rychlé vysychání laku (cca po dvou-třech měsících), které mělo za následek "táhnutí" hmoty a bublinky na nehtech. Proto jsem začala pokukovat po podobných lacích u jiných značek a dosud se k němu nevrátila. Efekt má však bezkonkurenční a vyloženě hanit ho nebudu nikdy. Kouzlit umí.

Teď se ale podíváme na druhou stranu barikády. Na to, co stojí trochu za prdlačky.


Prvním takovým kouskem je Get Picture Ready! kompaktní make-up. Trend těchto krémových kompaktních make-upů v jednu chvíli zaplavil drogérie a ani Essence si tuhle příležitost nenechala ujít. Ovšem za mě v tomhle případě krok vedle. Koukala jsem, že už snad ani v nabídce není, takže to vezmu hopem. Make-up se špatně nanášel, rozetřít ho do ztracena v přirozeném efektu bylo skoro nemožné. Zalézal do vrásek, zvýrazňoval póry a na pleti dlouho nevydržel, brzy dělal mapy, shlukoval se a vypadal opravdu hnusně. Jinak to ani říct nelze. Tohle je vážně úplně mimo, takže už ho doma ani nemám, proto ta archivní fotografie.


Řasenka Volume Stylist 18h je za mě jedna z těch horších, které jsem v poslední době měla. Řasy mi akorát tak poslepovala, žádného hezkého, prodlouženého efektu nebo objemu jsem si nevšimla. Řasy nehezky obalila, poté se drolila a dokonce jsem několikrát objevila pod očima šmouhy. Nic moc no. Rtěnku Fade Your Shade jsem dosud tak úplně nepobrala. Má to být rtěnka určená k ombré efektu, ale co jsem pochopila, tak si k tomu musíte koupit ještě jednu tužku, která se o ten efekt postará. Tohle je totiž úplně obyčejná rtěnka v tužce, která však vlastně obyčejná není, tohle je totiž "paní mizérie" :D Na rty se to nanáší nerovnoměrně, dělá to cucky a vůbec není stabilní. Vydrží totiž asi tak čtvrt hodinky než začne od středu rtů mizet, což není úplně požadovaný efekt od temně vínové rtěnky. Na závěr pak intenzivní lesk na rty Shine Shine Shine v odstínu 12 Runway, your way. Krásná fialková barva, ale opět tady silně vázne výdrž. U lesku bych asi nečekala dlouhé hodiny, ale tady se shlukuje ve středu rtů a to už během pár minutek. A jelikož ani toto není úplně nenápadný odstín, je to problém. Velký problém.

Když se tak znovu zamýšlím nad Essence kosmetikou, říkám si, že to ve finále tak zlé není. Většina produktů se zvládne zařadit do škatulky "průměru", což znamená, že mi na produktech třeba něco málo vadí, ale rozhodně nemůžu říci, že by byly vyloženě zlé. I proto těch propadáků až tolik není. Což je vlastně fajn, ne?!

A co vy a Essence? Co patří mezi vaše nejoblíbenější a nejméně oblíbené produkty?

22 komentářů:

  1. Paletky a rtěnky u mě vedou. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnky mám také ráda, ale zase v porovnání s jinýma značkama nepatří mezi ty top, tak jsem je sem neřadila :D

      Vymazat
  2. Za mě je top ten sypký fixační pudr, s ním mi make-up vydrží 16 hodin v perfektním stavu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám o chlup radši ten od Dermacolu, ale tenhle vůbec není špatnej a svoji funkci plní :)

      Vymazat
  3. Od Essence jsem díky cenové dostupnosti vyzkoušela obrovskou spoustu produktů a to jak ze stálé kolekce, tak ze všelijakých limitek:-) Ale i já musím zmínit sypký pudr, paletky očních stínů, některé rtěnky..Naopak za srdce mně nevzaly make-upy od téhle značky, ne, že by byly špatné celkově, ale asi jsem neměla šťastnou ruku a vždy sáhla po nějakém, který mi nesedl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme hodně podobně! :) Make-upy od této značky nevyhledávám a co jsem kdy zkoušela, tak mi absolutně vůbec nesedly (ten kompaktní byl právě nejhorší :D), ale jinak mají spoustu fajn kousků :) A limitky vždy roztomilé! :D

      Vymazat
  4. Ja si myslim, ze je essence skvělá značka. Spoustu veci mi vyhovovalo, vyhovuje. Taky jdou s trendy a teendove veci za zlomek ceny muzu vyzkoušet. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš naprostou pravdu :) Ceny jsou fajn a jejich updaty a limitky vždy prezentují nejžhavější trendy :)

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Mám docela ráda laky a občas se poštěstí i s produktem na obočí. Jinak Essence moc nevyhledávám :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laky taky nejsou špatný, hlavně mají široké barevné spektrum, kde si vybere snad opravdu každý :)

      Vymazat
  7. Přesně jak píšeš o paletkách, je můj názor na ně stejný. Jsou skvělé a rada se k nim vždy vracíme, jejich pigmentaci nemám co vytknout. Taktéž souhlasím s tužkou na obočí, je fajn ale mě poslední dobou vyhovuje více úprava pomocí stínů. Essence má dobré i některé řasenky, rozhodně rtěnky a transparentní bílí pudr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsme se sešly v názorech :) Řasenky mi od nich poslední dobou moc nesedly, ale rtěnky mám také ráda :)

      Vymazat
  8. Skvělý a přínosný článek Klárko, přesně takové mám ráda. Ten bronzer jsem taky měla moc ráda, ale poslední roky už jsem na něj vůbec nesáhla, tak jsem se s ním minulý měsíc rozloučila. Gelové top-coaty od Essence zbožňuji, přesně jak říkáš, tak jsem si kupovala ten černý a teď jsem objevila tenhle ve stříbrné lahvičce, který se mi zdá stejně boží, ne-li lepší. Já si poslední dobou všímám, že moc ráda sahám zejména po rtěnkách této značky. Mám jich několik a používám je ze své sbírky opravdu nejčastěji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Péťo! :) Já jsem ten jejich bronzer poslední dobou také podváděla s jiným :D Ale vracím se k němu ráda, za těch pár kaček mi přijde super :) Rtěnky taky nejsou špatný, hlavně stojí pár kaček a mají celkem širokou barevnou škálu, což je dobré!

      Vymazat
  9. Mám hodně ráda Nudes paletku, je taková kompaktní na cestování, pak jejich voděodolné řasenky, které fakt drží jak přibité, a tužku na obočí. Jen mám pocit, že nějak změnili složení, co mám tu novou, tak mi tak dobře nekreslí :( jo a laky jsou super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, taky ji s sebou vozím na cestách :) A řasenku mám ráda jednu a právě voděodolnou, Get Big Lashes :) Laky jsou taky fajn, hlavně těch zářivých barviček! :)

      Vymazat
  10. Já mám ráda hlavně produkty na rty. A souhlasím, že ten make-up je tragédie.
    Soutěž

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Make-upy Essence celkově nějak moc nemusím, ale souhlasím, že produkty na rty nejsou špatné :)

      Vymazat
  11. Také mám od Essence ráda paletky a tužku na obočí, to samé tužku na oční linky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně se prodávají, to je pravda :) Přemýšlím, že tu LongLasting zkusím :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)