čtvrtek 21. září 2017

Spotřebováno za srpen 2017

Ahoj všichni!

Máme za sebou více jak půlku září a ještě se tu neobjevily pravidelné rubriky za srpen, takže to dnes trochu doženeme a mrkneme se do popelnic. Spotřebováno je tady!

A ani tentokrát toho není málo, i když oproti minulému měsíci je to nic. "Pouhých" čtrnáct kusů.




Kdo raději čte, tak i tentokrát níže najde krátké písemné shrnutí s odkazy na bližší recenze.


Suchý šampon Nice - Batiste - jedna z těch novějších parfemací těchto šamponů. Trochu jsem se bála, že vůně bude hodně květinově sladká, což se i potvrdilo, ale překvapivě se mi hodně zalíbila a zařadila se na třetí místo oblíbených vůní (vede Original a Marrakech). Kromě vůně to má klasické vlastnosti těchto sucháčů, to znamená, že skvěle vlasy odmastí, provoní a zanechá svěží na další den. Udělá přesně to, co od sucháče požaduji. Hodnocení: 5/5.

CC Cream Hair Care Beautifier - Oriflame - nějakých deseti efektů, které slibuje, jsem si nevšimla, ale jako bezoplachový kondicionér mi posloužil. Vlasy uhladil, lépe se rozčesávaly a zůstaly hezky lesklé na dlouhou dobu. Zároveň je nijak zvlášť nezatěžuje ani nemastí. Nepřišla mi tahle péče nijak špatná, i když zázraky se nekonaly. I kvůli složení si ji znovu určitě pořizovat nebudu, protože se snažím prozatím aspoň u těch vlasů hnout trochu jiným směrem. Hodnocení: 3/5.

Parfémovaná voda Frutti - Frais Monde - skleněná lahvička se této vůni stala osudnou, protože mi v práci vypadla ze skříňky a bylo po ní. Zbývala naštěstí už jenom čtvrtina, takže ztráta nebyla tak bolestivá, ale stejně mě to naštvalo. Na ovocnou těžší vůni jsem si totiž zvykla a byla mi vcelku příjemná. Jen nepočítejte s extra dlouhou výdrží vůně. Po hoďce-dvou už to chce zase přestříkat. Hodnocení: 2,5/5.

Tělový sprej Jasmín - Frais Monde - je popisována jako parfémovaná voda, ale za mě je to spíš lehký tělový sprej, který se hodil teď v létě ke každodennímu použití a osvěžení. Na takové to lehké osvěžení v horkém dni. Vůně není nijak silná, takže parfém to rozhodně nenahradí. Vůně je květinová a celkem zvláštní. Hodnocení: 3/5.


Sprchový gel After Sun - Dermacol - vůně sprcháče Aroma Ritual Belgická čokoláda s přidanou hodnotou obsahu betakarotenu a dalších složek prodlužujících opálení. Tak celkem fajn takhle na léto, co vám budu povídat. Hodnocení: 4,5/5.

Krém na ruce Liebestraum - Balea - už tu mám nějaký ten pátek a stejně tak dlouho už v prodeji není :D Než-li krém je to spíš lehká emulze, která se na rukou ihned vstřebává, ruce provoní květinovou vůní, nelepí a nemastí, ale ani extrémně nehydratuje. Na suché ruce to úplně nebude, na noc je to také celkem slabota, ale takhle na přetření přes den, když chcete během minutky zase ruce používat, se to celkem hodilo. Hodnocení: 3/5.

Krém na nohy s ureou - Balea - zajetá klasika, kterou už asi postopadesáté není třeba představovat. Je naprosto skvělý, protože o nohy náramně pečuje. Skvěle vyživí, rychle se vstřebá a nohy jsou po něm naprosto parádní. Už i na tu vůni jsem si zvykla. A stojí pár kaček. Hodnocení: 5/5.

Tělová emulze s vůní letních květů a ovoce - Balea - ovocno-květinová vůně, která je cítit chvíli i z pokožky. Emulze je rychle vstřebatelná, nezanechává žádný nepříjemný umaštěný ani ulepený pocit, takže se vážně hodí i na léto. Fajn je i balení, které je ideální na cesty. Snad jen ta hydratace by mohla být lepší. Hodnocení: 3/5.

Bomba do koupele Jahoda - Balea - velmi příjemné překvapení. Vcelku věrohodná vůně jahod v kombinaci s olejovým složením zajistí parádní koupel. Sice se rozpouští o chvíli déle, ale parádně zrelaxuje a skvěle pečuje o pokožku. Po koupeli je pokožka nádherně jemná, vyživená a přežije i bez namazání. To vše opět za pár kaček. Hodnocení: 4,5/5.

Nivea Creme - zajetá klasika, kterou zná každý a nikdy nezklame. Mega výživný krém, ale použitelný snad úplně na všechno! Na nohy, ruce, tělo i obličej (na ten jediný ho nedávám). Musíte počítat s mastným pocitem, ale je to prostě modrá Nivea, té to každý promine. I proto, že krásně voní. A už jsem říkala, že je mega výživná? Jo. Tak to prostě je. Hodnocení: 5/5.


Odličovací pleťová voda - Biopha - přírodní složení je fajn, ale ten alkoholový odér už trochu méně. V oblasti očí mi je voda vcelku nepříjemná, proto jsem ji používala pouze na odlíčení pleti. A tu zas nechávala ulepenou.. No, není to nic, co bych musela bezpodmínečně mít znovu. Hodnocení: 2,5/5.

Maska na obličej Pátek - IDC Institute - platýnkové masky frčí, ale mně osobně ani tahle nepřesvědčila o tom, že je mám mít ráda. Látka je dokulata střižená s velkým počtem prostřihů, aby se dala dobře nastylovat na obličej. Na můj ale ani tohle nefunguje. Byla hodně mokrá a i díky tomu mi pořád někde odstávala. A to mě prostě nebaví. Po sundání na pleti zůstane silná vrstva gelu, která je příšerně ulepená, takže jsem musela sundat i tu. No moc mě tohle neba. Pleť zůstala hydratovaná na další den, což je fajn, ale žádný zázrak. Hodnocení: 3/5.

Odličovací ubrousky pro normální a smíšenou pleť - Nivea - jsou pro mě zklamáním na plné čáře. Příjemná vůně, ale slaběji vlhčené. Odlíčit s nimi pleť se ještě dalo, ale oči byly peklo. Řasenku to spíš rozmšrdlalo a ještě jste museli ty oči pěkně dřít. O tom, že to v jejich okolí ještě štípalo ani nemluvím. Určitě je nepotřebuji znovu. Hodnocení: 2/5.

Odličovač na oči s chrpou - Yves Rocher - stálice, kterou kupuji stále dokola a nadále kupovat budu. Odlíčí naprosto bez potíží a ve velmi krátkém časovém intervalu. Nedělá před očima mlhu a stáhne i ten nejodolnější make-up. Navíc mi to velké balení vydrží i poměrně dlouhou dobu. Nemám mu absolutně co vytknout. Hodnocení: 5/5.

A to je vše, přátelé! Dnes to ani nebolelo, že? :) Tak uvidíme, jak na tom budeme zase příští měsíc. Obávám se, že toho bude o chlup víc.. ;)

Máte s něčím z toho zkušenosti? 

8 komentářů:

  1. Mám zkušenost jen s Nivea krémem a ten mám vážně moc ráda:)
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Modrá Nivea je naše rodinná klasika, už od malička vím, že ji používáme a třeba děda na ni nedá dopustit, a vždy chce na vánoce velkou pixlu Nivei, aby mu to vydrželo celý rok :-)

    Soutěž o produkty Couleur Caramel v hodnotě 1500 Kč

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to znám, také po mně babča chtěla vždy jen ji :D Je to prostě stálice v mnoha rodinách :)

      Vymazat
  3. Nivea krém v plechovce je klasika, ten také ráda spotřebovávám :-) co mi ale bohužel vůbec nesedlo, je odličovač s chrpou. Koupila jsem si ho před pár lety ještě ve starém obalu a hrozně mě z něj štípaly oči. Hold každá jsme jiná :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tak to je zajímavý, ten já můžu. :) Já teď zas zkoušela Alverde a za mě je tragickej ten :D

      Vymazat
  4. Máš moc hezké tričko, sluší Ti:-) U mně nejvíc mizí produkty, po kterých sahám každý den, takže sprchové gely, odličovače, pleťové vody a tak.. Batiste jsou špička, kupuji je pořád, jen vždy vyměním parfemaci, Marrakech jsem měla hodně ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, kočko! :) Sprcháče mizí ve velkém, to souhlasím :D Ale zase je to věc, kterou mám v nezdolné zásobě :D Batiste jsou nej! Teď jsem zjistila, že mi nějak dochází, zbývá mi tu poslední Marrakech :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)