pondělí 25. září 2017

Biofficina Toscana podruhé: Pleťový peeling + bytový parfém

Krásný den vám přeji!

Víte na co je čas? Představit vám zase nějakou tu kosmetiku. Mě tak baví zkoušet novinky, ale štve mě, že vám je vůbec nestíhám představovat :D Mrkneme se na Pleťový peeling z červených bobulí značky Biofficina Toscana, která mi ho zaslala již před nějakým časem k otestování. A na konci jen na okraj oťukneme ještě jeden nekosmetický produkt této značky. Uhodnete dle fotky jaký? ;)



Pleťový peeling z červených bobulí

Oficiální popis: Pleťový peeling z červených bobulí obsahuje mikro granule z malin a černého rybízu. Obsahuje Rubiox, exkluzivní patentovanou účinnou látku vyrobenou z červených bobulí rostoucích na toskánských kopcích. Čistí a odstraňuje odumřelé kožní buňky, organický mátový extrakt se pak postará o pevnější, hladší a jednotnější pleť. Kombinace antioxidačních a zklidňujících účinků Rubiox, skvalenu, olivového oleje a mučenky připraví pleť pro následné kosmetické procedury. Používá se v pravidelných intervalech, zlepšuje tón pleti a dodá vaší pleti zdravější a zářivější vzhled.



Když přišel balíček s tímhle peelingem, tak jsem nejdřív chvíli koukala, že tahle pixla patří pleťovému peelingu. Balení mi totiž přišlo celkem obří. Gramáží má 100g, což teda asi žádný extrém není, ale působí tak. Když už jsme u balení, tak je za mě fajn. Umělohmotnou pixlou není co zkazit. Je to praktické i nepraktické zároveň. Fajn je na spotřebu, kdy vám neunikne ani poslední zrnko. Zas ale nic moc na šroubování ve sprše. Nic však zásadního, bych řekla. Základ peelingu je hutnější fialový krém, který nikde nestéká a doplňuje ho velké množství tmavých zrníček. Je jich tam vážně požehnaně a upřímně, nadělá to celkem binec ve vaně/sprše. Jsou ale překvapivě jemná, takže pleť nijak nepodráždí, jen krásně vyčistí. Krém ji navíc nádherně zjemní, takže nečekejte žádný pocit pnutí či vysušenou pleť. Ani trochu. Naopak je pleť krásně "nacucaná", ta krémová část obsahuje i olivový olej, takže dokonce vyživuje. Je to vážně neuvěřitelně příjemná záležitost. Důkladně exfoliujete pleť bez jakéhokoliv nepříjemného pocitu. Podle mě využitelné i pro citlivější typ pleti, která má třeba po podobných produktech sklony k začervenání či podráždění. S tímhle peelingem se mi nic podobného nestalo ani jednou. A že obličej nemasíruji úplně nejněžněji a párkrát jsem použila i více než špetičku ;) Vůni má zvláštní, fakt bych ji definovala jako bobule. Přijde mi lehce nasládlá a taková zvláštně vleklá. Každopádně rozhodně snesitelná a na obličeji neobtěžuje, respektive téměř není cítit.

Za mě rozhodně jeden z nejpříjemnějších peelingů, jaký jsem měla. Je to takové dva v jednom, trochu pečující krém a zároveň čistící produkt. A ještě k tomu přírodního ražení. Peeling najdete buď přímo na stránkách Bofficiny tady za 399 Kč / 100 g nebo za stejnou cenu se dá sehnat i v síti lékáren Dr. Max (zde) či spoustě dalších e-shopů.





Vůně pro domov - relaxační

Oficiální popis: Vůně pro domov s relaxačním, uklidňujícím aromaterapeutickým efektem. Složení s obsahem esenciálních olejů z levandule, pomeranče a přirozené esence, které vyhovují eko-organickým standardům. Vůně pro domov je vhodná do ložnice a pro příjemné, útulné večery, kdy pomůže doladit chvilky relaxace a odpočinku svojí lehkou, jemnou a relaxační vůní.


Vůně do domova byla příjemným bonusem v balíčku a pro někoho, kdo na všech možných vůních ujíždí, to bylo milé překvápko. A zrovna relaxační vůně (v nabídce ještě očišťující, uklidňující, energizující), to se přeci vždycky hodí! Jedná se o klasický difuzér, tzn. sklenička a do ní na zapíchnutí tyčinky, přes které se postupně vůně uvolňuje. Vůně je velmi příjemná, jsou z ní cítit citrusy v kombinaci s levandulí, což je hodně zajímavé a osvěžující. Jenže mi přijde, že je vůně poměrně dost slabá. Cítím ji pořádně z úplné blízkosti několika centimetrů a provonění bytových prostor jsem nezaznamenala já ani nikdo okolo. Naschvál jsem si ji dala ještě do kuchyně, která je poměrně maličká, ale ani na tu to nestačilo. To je celkem škoda, protože příjemné by to rozhodně bylo. Jinak balení (100 ml) vydrží cca půl roku, tak dlouhou ji doma mám a už se pomalu dostává na dno. Bylo by to fajn, kdyby vůně nezabírala místo tak trochu zbytečně.

Vůně jako taková se mi tedy líbí moc, ale bohužel svůj účel nesplnila ani náhodou a žádné pěkné provonění těch našich malých pokojíčků se nekonalo. To svíčky jsou daleko účinnější. Což je za ty peníze, které nejsou dle mého úplně malé, celkem škoda. Seženete jej zde, cena je 429 Kč za 100 ml.





A co vy a Biofficina Toscana? Zaujala vás tato italská přírodní značka? Zkoušeli jste peeling?

*PR produkt zaslaný zastoupením značky

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Já je mám ráda, ale přeci jenom víc svíčkuji :D :)

      Vymazat
  2. Peeling vypadá dobře, po tom by stálo za to se podívat, mám ráda takové ty produkty, které kromě toho, že vyčistí, tak i opečují, přesně tenhle pocit třeba mám s tím tělovým peelingem Cupuacu od Ziaja:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda, když to nejen vydrhne, ale udělá i něco navíc :) U tělových mám zase ráda, když jsou trochu "olejové", aby to člověk rovnou i vyživilo, že jo :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)