čtvrtek 24. srpna 2017

Spotřebováno za červenec 2017

Krásný den vám přeji!

Týden se s týdnem sešel a je tu nové video. Tentokrát už v novém kabátku s novým natáčecím strojem, tak mi dejte vědět, jak se vám to líbí. Pokřtila jsem ho víc jak půlhodinovým povídáním o Spotřebovancích, takže se pohodlně usaďte a jedeme! :) 





Spotřeba obrovská! Očekávala jsem sotva půlku toho, co se ve skutečnosti sešlo. Měla jsem dojem, že toho v létě moc nepoužívám, ale tahle spotřeba mne tak trochu vyvedla z omylu :D 


Tělový olej Frutti - Frais Monde - další ze sady Frutti, o které jsem nedávno psala. Tělový olej stejně jako zbytek voní trochu těžší ovocnou vůní, která se hodí jak na léto, tak na chladnější měsíce. Samotný olej se na léto úplně nehodí, je poměrně hutný a hodně mastný, takže v teplých měsících nic moc, být upatlaný a lepit se ještě víc než je díky pocení nutné, nechcete. Jsem na mastné oleje zvyklá, ale moc mě to teď nebavilo. Zase ale výživu zajistí. Takže tak půl na půl. Hodnocení: 2,5/5.

Nivea Care (50 ml a 100 ml) - o těchto krémech se tu teprve rozepíši, protože ještě jedna velikost (ta největší) mi zbývá a určitě jim chci trochu pozornosti dopřát. Za mě to jsou jedny z nejpovedenějších drogérkových krémů. Praktický kalíšek mi vyhovuje, jelikož nemusím krém složitě dolovat. Miluji jeho vůni, která je jemná a pro Niveu tak typická. Krém je krásně našlehaný, velmi lehce se roztírá a rychlostí blesku se vstřebává. Pokožka je po použití jemná, není na ní žádný nepříjemný film a přesto je parádně vyživená. Hodnocení: 4,5/5.

Opalovací mlha Anthelios - La Roche-Posay - je naprostá pecka, něco pro lajdáky jako jsem já, kteří nemají rádi upatlané krémy a umaštěné spreje, případně smradlavé opalovací přípravky. Ani jedno z toho totiž tahle věcička není. Mlha je velmi lehká a nenápadná. Můžete ji použít jak na tělo, tak na obličej aniž by jakkoliv obtěžovala či byla nepříjemná. Vůně je cítit, ale je příjemná a nevtíravá a aplikace velmi jednoduchá. Hodnocení: 5/5.


Tekuté mýdlo Aroma Ritual - Dermacol - o těchto mýdlech jsem tu mluvila už hodněkrát, takže netřeba se opakovat. Zbožňuji je. Nádherně voní a to nejen při mytí, ale z rukou i po umytí. Ruce nevysušuje a samozřejmě je umyje, takže za mě super. Hodnocení: 5/5.

Sprchový a koupelový gel Meruňka - Manufaktura - pěkná lahvička, oranžový obsah a příjemná vůně! Tři dobré aspekty tohoto sprcháče. Nevysušuje a zanechává pokožku jemnou jako bonus. Trochu mi naopak vadí řidší konzistence a po umytí velmi slabá, téměř žádná vůně. Hodnocení: 3/5.

Rostlinný tělový peeling - Yves Rocher - mi zas tak úplně neučaroval. Vůně meruňková, ale dost mi z ní čpí alkohol, což moc nemusím. Hrubost průměrná, sice vydrhne, ale není to nic mega důkladného. A bohužel nevyživuje pokožku, protože kromě gelu a zrníček v něm nic nenajdete.. žádné pečující oleje. Hodnocení: 2/5.

Koupelová bylinná sůl - Manufaktura - velmi příjemná relaxační záležitost. Pokud máte rádi provoněnou koupel a pořádný relax s bylinkami, tak tohle je to pravé ořechové! Nabudí vaše smysly, probere vaše tělo. K tomu zjemní a provoní vaši pokožku. Hodně se mi líbila a do budoucna určitě budu potřebovat znovu. Hodnocení: 4,5/5.

Pěnivá koupel Mýdlový sen - Alverde - tohle byla dost bída. Jako žádná vůně, žádná pořádná pěna, žádný příjemný pocit při koupeli ani po ní. Prostě nic. Pomalu jak kdybych v té vaně nic neměla. Tohle za mě ne. Hodnocení: 1/5.


Barva na vlasy Casting Créme Gloss 403 - L'oréal Paris - všichni ji milují, já ji nenávidím. Barva mi nechytla ani trochu rovnoměrně, vymývala se snad dobrých deset umytí. Vlasy jsem po použití měla suché, matné a normálně jsem i při česání barvu vyčesávala. No prostě hnus a znovu už nikdy nekoupím. Hodnocení: 1/5.

Šampon na vlasy Rasul - Urtekram - za to tenhle kousek chci v bezedné velikosti, prosím! Naprosto nejlepší šampon na vlasy, jaký jsem kdy měla. Tenhle šampon zařídí, že vaše vlasy budou krásně jemné, dokonale čisté, zdravé a lesklé. To chcete! Hodnocení: 5/5.

Antiperspirant Powder Soft - Dove - tyto spreje patří mezi mé nejoblíbenější. Mají velmi příjemné parfemace, které nepřehlušují parfém a přesto snadno zabrání zápachu i pocení. Nedráždí podpaží. Samostatně mi v zátěžových situacích nefungují, ale při klidnějších dnech v pohodě. A když vím, že mě čeká náročný den, použiji kromě spreje ještě MP a je hotovo. Název této vůně naprosto vypovídá o tom, jak voní - lehká, jemná a nasládlá pudrová vůně. Krása. Hodnocení: 5/5.

Maximum Protection Clean Scent - Rexona - další z variant mého svatého grálu a stálice u mne doma. Jako asi netřeba znovu hodnotit, víte, že ji používám zas a znovu. Dá se říci, že po ní sahám denně, málokdy se stane, že není třeba. Obsahuje hliníky, které mnozí odsuzují, ale já jen díky nim mám pocit stoprocentního pocitu bezpečí a ochrany proti pocení. Se nedá nic dělat no, ji potřebuji. Tato vůně je velmi jemná a nevtíravá, takže pokud nemáte rádi silné parfemace, tohle je správná volba. Hodnocení: 5/5.


Ultra vyživující krém na ruce - Le Petit Olivier - krásná jemná vůně, velmi příjemný, lehce roztíratelný a rychle vstřebatelný krém a k tomu dobrá výživa rukou. Tenhle krém mě bavil a myslím si, že není poslední, který se mi doma od této značky objevil. Fajn kousek, jen možná ke konci trochu to balení zlobilo, díky hustší konzistenci nechtěl úplně ven. Hodnocení: 4/5.

Balzám na rty SOS Lips Almond - Dermacol - jako tohle je velký fail. Balzám jako takový průměrný, ne že by nehydratoval vůbec, ale ani žádná pecka to není. Přirovnala bych ho k Baby Lips balzámům. Vůně z počátku příjemná, po chvíli velmi chemická. Ale pořád dobré.. Ovšem tady dojem sakra kazí balení. Nejen, že víčko se rozpadá už ve chvíli, kdy ho vezmete do ruky, ale navíc se mi v ruce úplně rozpadla spodní část, kterou balzám vysunujete, takže jsem si ho nestihla pořádně ani užít :D No tak nic. Hodnocení: 1/5.

Jelenní lůj - Regina - pamatujete na tyhle malé balzámy, kdy jste sundali víčko a vykoukl na vás přímo ten vyčnívající špalík lůje? :) Tak tohle je ono! Jsem si to chtěla po dlouhé době zkusit, tak trochu nostalgie, ale vydrželo mi to jen pár použití, protože pak se chudinka v těch teplech zlomil.. :( Ale stejně nechápu, jak jsem mohla jenom s těmito balzámy fungovat.. dnes existuje kupa lepších :D Hodnocení: 2,5/5.

Balzám na rty - EOS - tak vám nevím, testovala ho kdysi ségra a v půlce balení mi ho prdla, že už ji nebaví. Je pravda, že vydrží fakt mega dlouho. Já jsem ho používala celkem ráda, mátová vůně mě bavila, mentolový chladící efekt byl super na vysušené rty. Hydratace byla dobrá. Ve výsledku mu tedy nemám moc co vytknout, on fakt nebyl špatný. Ale nevím proč, jiskra mezi námi úplně nepřeskočila a proto ho znovu zatím kupovat nebudu. Hodnocení: 4/5.

Exfoliační maska v ponožkách - Lirene - o těchto ponožkách se teď mluví hodně, takže jen ve zkratce. Je to něco! :D Po použití se vám bude zdát, že to nic nedělá, ale počkejte pár dní a vaše nohy zažijou znovuzrození! Doporučuji tedy ohlídat počasí, rozhodně si je nedávejte, když je venku třicet stupňů :D Nohy se oloupaly celé, takže v podstatě ponožky splnily, co slibovaly, ale pokud mají vaše paty tendence ke ztvrdnutí, tak se toho pomocí této masky trvale nezbavíte. Hodnocení: 3,5/5.


Sérum proti zvětšeným pórům Normacne Preventi - Dermedic - pamatujete na recenzi, kde jsem z toho nijak odvařená nebyla? Tak beru zpět. Po celém balení jsem totiž zjistila, že to asi fakt fungovalo, jelikož černých teček ve finále ubylo a póry byly v lepší kondici. Chce to tedy vyčkat, výsledky se dostaví. Není vůbec špatné, kapátko je navíc praktické a až na chvilkové lepení je i jeho použití v pohodě. Hodnocení: 4/5.

Pásky na nos - Balea - tady nebudu hodnotit zvlášť, můžu to totiž shrnout do jedné věty - nefunguje to! Černé pásky na nose nedržely, to bílé aspoň tohle zvládly, ale jinak výsledek nula nula nic, nevytáhlo mi to ani ťuk. Zbytečné vyhození peněz. Hodnocení: 1/5.

Bio hydrolát Máta peprná - Navia - máte rádi osvěžující, termální a květinové vody? Tak tohle je něco na ten způsob. Celkem fajn pomocník ve chvílích, kdy jsem měla pocit, že mám napnutou pleť. Stačilo přestříknout a pleť se zase uvolnila. Navíc ta lehká vůně máty je příjemná. Nabudilo mě to na pořízení dalších podobných kousků. Hodnocení: 4/5.

Maska Clearskin Professional - Avon - jsem dostala zbytek balení od ségry, zkusila jednou a zjistila, že to asi nepůjde :D Maska je příšerně tuhá, že se nedá ani dostat z tuby, natož nanést na obličej. Po chvíli ztuhne úplně, ale žádný extra výsledek jsem nezaznamenala, takže jsem to s ní prostě vzdala a zbytek, který v tubě zbyl, jsem vyhodila. Ani nemá smysl hodnotit.


Miniatura Creme Care Nivea - seženete běžně v drogériích a na cesty je to naprostý ideál :) Příjemná vůně, vyživující schopnost a jednoduše fajn péče..

+ vzorek Vichy Slow Age a zubní pasty Swiss Smile

Voděodolné tekuté oční linky v peru - Catrice - obrovské zklamání. Černočerná byla linka asi tak týden než začala při kreslení vynechávat a místo temně černé jsem na očích měla sotva šedou. Otočila jsem hrot, chvíli to vypadalo nadějně a po dalších dvou týdnech jsem byla na tom samém. Hrot krásně tenký a kreslilo se s nimi jednoduše, ale co s tím, když barva žádná? Promiň, ale letíš.. Hodnocení: 2/5.

24 HR Super Speed Volume Flash - Rimmel - za mě řasenka mizerná. Sice se neobtiskává, nerozmazává, nešmouhuje, ale co dělala s mýma řasama, to byl děs! Strašným způsobem mi je slepovala, fakt nic pěkného. Nakonec se ji rozhodla prubnout ségra a jako vždycky, co mně nesedne, jí vyhovuje.. byla spokojená :D Za mě hodnocení: 2/5.

16H Matic Eyeliner - Dermacol - jakože nejvíc pecka a dosud nejlepší tužka na oči, jakou jsem kdy měla. Prázdný obal mi je důkazem. Pokud hledáte držáka na vodní linku, tak jste ho právě našli. Na horní lince vydrží celý den, na spodní vodní lince to není úplně celý den, ale několik hodin tam úspěšně drží. Za mě bomba a rozhodně budu kupovat znovu. Navíc je krásně měkká a poddajná a jelikož je vysunovací, tak nehrozí žádné trápení s údržbou. Hodnocení: 5/5.

Tak a úspěšně jsme se dohrabali nakonec. Už teď se zase děsím příštího měsíce, už se to tu zase kupí :D

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

12 komentářů:

  1. Mě ty pásky na černé tečky fungovaly dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je spotřeba. Rexona je na léto výborná, také používám :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji používám celoročně, pro mě must-have :D :)

      Vymazat
  3. Mám úplně stejný názor na masku na černé tečky od Avonu, konzistence tuhá, špatně se nanášela a až se mi to povedlo a po zaschnutí jsem ji sloupla, tak nevytáhla jedinou černou tečku. Pásky s uhlím Balea taky tragédie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že nejsem sama :D obojí už znovu doma rozhodně nepotřebuji :D

      Vymazat
  4. Eosky sú podľa mňa zbytočne predražené na to, že sú taký balzamový priemer :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla jen tenhle a jako on špatný fakt nebyl, ale prostě tam chybí ta jiskra :D :) Ale souhlasím, že cena je teda fakt pekelná :-/

      Vymazat
  5. Yves Rocher peeling u mě taky nic moc a Clearskin od Avonu hrůza a děs. Zato jsi mě docela nalákala na Urtekram šampon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama :) Urtekram můžu doporučit všemi deseti, za mě naprosto boží šampon :)

      Vymazat
  6. Já už tuhé deodoranty od Rexony nechci ani vidět, vůbec to na mě nefunguje. Za to Dove tuhé deodoranty mám hodně ráda i ten ve spreji jsem měla :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A máš na mysli tuhé nebo ty krémové antiperspiranty Maximum Protection? Mezi nimi je znatelný rozdíl, tuhé mi taky úplně nezabírají, ale MP bez potíží :) Dove je má také super, ale divím se, že Dove ti sedí a Rexona ne, je to totiž jedna firma a pro mě jsou účinky jejich produktů dost podobné :) Jo a pozor, nejde o deodoranty, ale antiperspiranty ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)